araçta dizel partikül filtresi var ve gizli temizlik yapmaya çalışıyor. siz ise kontağı kapatarak onun tüm emeklerini heba ediyorsunuz. Böyle durumlarda rölanti ve tüketim norale dönene kadar 2000 devrin az üstünde 10dk seyahat ederseniz hem partikül filtreniz temizlenir hem de bu durumla daha seyrek karşılaşırsınız. mümkün olduğunca temizliği bölmeyin. Büyük ve masraflı sorunlara yol açabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: borabora5508
Arkadaşlar birçok ustanın çözüm bulamadığı bir sorundan bahsedeyim bakalım burda çözebilen çıkacak mı: Corsa 1.3 2012 model aracımla düz yolda 70-80 arası giderken normal şartlarda 2.8 civarı gösteriyor YAKIT tüketimi. Ancak bazen birden aynı yolda 5 lere fırlıyor ve durduğumda rölantide bile 1.4 gösteriyor. Aracı istop edip tekrar çalıştırıyorum sorun düzeliyor ve rolanti 0,3 oluyor. 2 hafta içinde 3-4 kez oldu bu durum. Sebebi nedir tahmini olan var mı? Teşekkürler şimdiden
Corsa D 1,2 benzinli araç. Mersin-Alanya arası git-gel 737 km yaptım. Evden çıkmadan önce depoyu tamamen doldurdum. Eve geldiğimde yakıt ibresi kırmızı ile ilk çentiğin ortasındaydı. Kalan benzin 50 km daha gitse diyelim, 1 tam depo ile 790 km falan yapmış olacağım. Mersin-Alanya yolu çok rampalı, yokuşlu bir yol; araçta 3 yetişkin ve bagaj vardı.
Tam depo kaç litre oluyor acaba?
Arkadaşlar bende 2012 atiker lpg li 1.4 tam otomatik corsa var. yol bilgisayarım 10.7 gösteriyor. LPG bitip benzine geçtiğinde 50 TL (aygaz 21.37 litre) LPG aldım ve tamamı şehir içi (2500-3000 devir arası) 173 km gitti. yani km de 29 KR. 100 km de 12,35 litre yakmış. Aracın bujilerini ve hava filtresini yeni değiştirdim sizce normal mi? bana biraz fazla geldi.
2009 corsa enjoy 1.3cdti 90 bg 6 ileri. Cogunlukla 3000-3500 devir arası vites değişimi , Aralık 2016 bp mazot fiyatları ile ; Şehir içi / dışı karışık 200 tl /800 km 44 lt /800 km
25krs/km 5,5L/km
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme