Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında en düşük mazot tüketimini yakalayacağım diye de bir endişem yok. Eski aracımı yenilemiş oldum; konforunu, rahatlığını, diğer b segmentlere göre daha geniş iç hacmini beğendim, dizel olmasına rağmen gürültülü çalışmayışını beğendim, diğer b segmenti araçlara göre daha kemikli görüntüsünü beğendim, diğer b segmenti araçlara göre daha kaliteli malzeme kalitesini beğendim; benzine göre lt.'de 0,40 krş. gibi bir avantajı var, benzine göre yaklaşık 100 km.'de yaklaşık 2 lt. gibi bir avantajı var, senelik vergisinde 1.6 motorlara göre yaklaşık 300 TL. gibi bir avantajı var...
    Bunlar şimdilik benim için yeterli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtozbay -- 10 Ocak 2014; 13:52:20 >
  • 1.2 Opel corsa Eastronik şehir içi tüketiminiz şehir içi kaç litre civarında?
  • altrea kullanıcısına yanıt
    C kasamı D kasamı
  • D kasa...
  • Forumu uzaktan takip ediyorum.

Aracım 2013 model CORSA D ECOFLEX model 95hp DTE motor 1.3 MJ ACTIVE ENJOY modeli.Bugün sevimsiz bir haber sebebi ile KDZ.EREĞLİ-ESKİŞEHİR ve dönüşü ESKİŞEHİR-KDZ.EREĞLİ arası tam 600km yol yaptım.Sabah çıktım akşam döndüm.

600km mesafeyi 25lt mazot tüketerek geçtim.Hız olarak 110-120km arası ve çoğunluğu Cruise kotrol açık idi.Dönüşte tekrar yakıt aldım ve yakıt tabancası ilk tık ettiğinde bıraktırdım.25.1lt motorin aldı.

Ben çok memnunum.Arada sırada DPF çalışmasa daha güzel olacak ama araç böyle.

Ha bu arada araç 1850km de.İlk uzun yolu ve beni mahçup etmedi.

Takdir sizin.

Saygılarımla,
  • poyrazoruc kullanıcısına yanıt
    100km/4.2 litre motorin tüketmiş.
    85 hp axer motor ş.içi 6 7 litre civarı
  • İstanbul mu?
    Kastamonu Ankara kullanıyorum ankara ş.içide 1ltre oynuyor
  • İstanbul'da 8lt nin altına düşmesi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

İstanbul'da 8lt nin altına düşmesi zor.

Doğrudur üstat dur kalk arabayı da yoruyor insanıda.
  • arkadaşlar hepinize merhaba,henüz 1 hafta oldu 2004 model 1.3 cdti c kasa araç aldım araçtan çok memnun kaldım rahatlığı konforu vs. ancak dün resmen şok yaşadım depoyu fullemiştim 129 km yol yaptım şehir içi daha sonra tekrar fulledim 36,55 tl mazot aldı depo yani km de 28 KRŞ yakıyor bu bana çok gibi geldi mazotu OPET ten alıyorum 4,74 tl acaba bu yakıt sarfiyatı normalmidir yoksa gerçekten fazlamıdır

NOT: ayrıca mazot hortumu terleme yapıyormuş dün değiştirdim şimdi yine fulledim tekrar denicem umaraım bu kadar fazla yakmasının sebebi hortumdan da kaynaklanıyordur.

sizlerden yorumlarınızı bekliyorum yakıt konusunda şimdididen hepinize teşekkür ederim : )

• quote:

Orijinalden alıntı: minik35

arkadaşlar hepinize merhaba,henüz 1 hafta oldu 2004 model 1.3 cdti c kasa araç aldım araçtan çok memnun kaldım rahatlığı konforu vs. ancak dün resmen şok yaşadım depoyu fullemiştim 129 km yol yaptım şehir içi daha sonra tekrar fulledim 36,55 tl mazot aldı depo yani km de 28 KRŞ yakıyor bu bana çok gibi geldi mazotu OPET ten alıyorum 4,74 tl acaba bu yakıt sarfiyatı normalmidir yoksa gerçekten fazlamıdır

NOT: ayrıca mazot hortumu terleme yapıyormuş dün değiştirdim şimdi yine fulledim tekrar denicem umaraım bu kadar fazla yakmasının sebebi hortumdan da kaynaklanıyordur.

sizlerden yorumlarınızı bekliyorum yakıt konusunda şimdididen hepinize teşekkür ederim : )

Kuruş hesabını bilmem. Şehir içi 6 litre civarı yakıyor bizim c istanbulda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimde izmir ortalama 6 lt civarına denk geliyor peki normalmidir
  • quote:

benimde izmir ortalama 6 lt civarına denk geliyor peki normalmidir

Arabanın ilk sahibiyiz 240k kmye geldi. Aldığımız günden beri bu civarlarda. Bende 90 lık d sport vardı o da şehir içi 6,5-7,0 arası yakıyordu. 2010 sonrası dte motor epey ekonomik öncesi yoğun trafikte çıldırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi kullanımda 6 litre anormal bir değer değil ki,mazot pahalı.Bence çok kurcalamaya gerek yok
  • OPET'i bırak. bir de BP'yi veya PO'yu dene. Yakıt tüketiminde bir miktar daha iyileştirme yakalarsın. Aracı benzinli gibi kullanma, yüksek devrde. Yani aracın devri 2500ü ihtiyaç olmadıkça (sollama vs) geçirme. Aracın gazına da ciddi miktarda basacaksan (hızlanma, tırmanma vs) aracın devrinin 1800'ün altında olmamasını sağla.
    Lastik basınçlarını sık kontrol et. Eğer gittiğin yollar düzgün (düzgün asfalt) ise 36-38 filan basılabilir. Ama her halükarda da 32'nin altına da inmemeni öneririm. Her hafta kontrol et. Kış lastikleri de tüketimi bir nebze artırıyor. Gereksiz ise hemen değiştir.
    Saygılarımla

quote:

arkadaşlar hepinize merhaba,henüz 1 hafta oldu 2004 model 1.3 cdti c kasa araç aldım araçtan çok memnun kaldım rahatlığı konforu vs. ancak dün resmen şok yaşadım depoyu fullemiştim 129 km yol yaptım şehir içi daha sonra tekrar fulledim 36,55 tl mazot aldı depo yani km de 28 KRŞ yakıyor bu bana çok gibi geldi mazotu OPET ten alıyorum 4,74 tl acaba bu yakıt sarfiyatı normalmidir yoksa gerçekten fazlamıdır

• ppzrg kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkür ederim.

PPZRG belirttiğin gibi devir konusuna dikkat edicem belki ben benzinli araca alışkın olduğum için devir konusunda yanlış yapıyorumdur
  • quote:

benimde izmir ortalama 6 lt civarına denk geliyor peki normalmidir

Benimde ort km de 28 krş yakıyordu ben çok agresif kullanıyorum ama servise bakıma götürüdüğümde mazot kaçırdığını ve hortumları şisirdiğini gördüm servisteki usta dedi şimdi yapmazsak yolda kalma ihtimalin var bunu onarmamız lazım sonra ben brakıp aracı gittim onlarda yaptılar şimdi sorun yok çok şükür son yakıt verileri toplayınca yazarım ama şimdiden fark etti ğibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Transformation -- 1 Mart 2014; 15:04:34 >
  • 2010 75HP CDTI

Şehir İçi: İstanbul Bostancı-Avcılar,Bakırköy git-gel

4 kişi

Ort. Hız: 26

Ort. Tüketim: 5.0L

Mesafe 210 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 20 Mart 2014; 12:23:29 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.