Bildirim
'Corsa' Yakıt tüketimi (48. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Kullanmadım yancıydım.Cuma akşam trafiğinde benim dükkandan Beşiktaş yaptık 50 dakika civarında.
SS'te bir sıkıntı görmedim gayet sağlıklı çalışıyordu.DSG ile ilgili de bir terslik görmedim.16 bin km civarında bir sıkıntısı yoktu aracın.Tüketime bakmadım.
Sadece bir önceki gün Veysel'in arabadan sonra inanılmaz gürültülü geldi. -
Neden daha gurultulu geldi abi merak ettim?
Start stop genel olarak cok tutarli calisiyor ama bir iki kez sacmaladi:)
Asagi eyimli onumde birkac atacin oldugu kirmizi isiga dogru geldim.Durma noktasina kadar geldim ancak 1 veya 2 ile falan ilerliyordum.Stop etti ancak tam durmadigim icin akmaya da devm etti arac.Sonra gittigini farkedince geri calisti.
Bunu da simdiye kadar 2 kez yapti.
Onun disinda trafikte vs sorunla karsilasmadim.
Cok sikisik dur kalk trafikte kapatmayi tercih ediyorum bazen yinede.Tam durdugum saniye ondeki hareket ediyor.Start-stop-start-stop-start sureci cok kisa da olsa sinir bozucu oluyor bazen:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 28 Ekim 2013; 22:36:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: V.K.
Neden daha gurultulu geldi abi merak ettim?
Start stop genel olarak cok tutarli calisiyor ama bir iki kez sacmaladi:)
Asagi eyimli onumde birkac atacin oldugu kirmizi isiga dogru geldim.Durma noktasina kadar geldim ancak 1 veya 2 ile falan ilerliyordum.Stop etti ancak tam durmadigim icin akmaya da devm etti arac.Sonra gittigini farkedince geri calisti.
Bunu da simdiye kadar 2 kez yapti.
Onun disinda trafikte vs sorunla karsilasmadim.
Cok sikisik dur kalk trafikte kapatmayi tercih ediyorum bazen yinede.Tam durdugum saniye ondeki hareket ediyor.Start-stop-start-stop-start sureci cok kisa da olsa sinir bozucu oluyor bazen:)
Dizellerde motorun marş aldığı çok belli oluyor diyordu dergi testleri. Ondan sordum.
Dizelmis sonradan gordum:)
Dizel olup da daha sessiz devreye girenini pek görmedim SS'in :)
Araç gürültülü ama yani ne bileyim,benzinli bir golf emsallerinden çok sessiz ama dizel golf bildiğin diğer c sınıfı dizeller gibi.
Bu arada Veysel start stop'un belli bir hıza kadar toleransı var.Yokuş aşağı akan trafikte aracı çalıştırmıyor olması lazım,7 km'den sonra falan çalışıyor bazı markalarda ki bu güzel bişey. -
quote:
Orijinalden alıntı: çapultra
Dizel olup da daha sessiz devreye girenini pek görmedim SS'in :)
Araç gürültülü ama yani ne bileyim,benzinli bir golf emsallerinden çok sessiz ama dizel golf bildiğin diğer c sınıfı dizeller gibi.
Bu arada Veysel start stop'un belli bir hıza kadar toleransı var.Yokuş aşağı akan trafikte aracı çalıştırmıyor olması lazım,7 km'den sonra falan çalışıyor bazı markalarda ki bu güzel bişey.
Puglar öyle. Tümsekten geçmek için yavaşlarken bile kapıyor motoru 508 öyle teknoloji mi olur:)
208'deki çok güzel ayardaydı abi.
Golf'tekinde de o kadar ufak bi pay bıraktılarsa güzel bence. -
Normalde hep BP'den alıyorum EuroDizel. Dünde aldım ancak aşırı derecede gürültü yapıyor. Her zaman aldığım yerden almadım farklı bir BP'den aldım. Mazot kalitesinde fark olabilir mi? Çünkü hiç bu kadar gürültü yapmazdı motor. -
quote:
Orijinalden alıntı: çapultra
208'deki çok güzel ayardaydı abi.
Golf'tekinde de o kadar ufak bi pay bıraktılarsa güzel bence.
otomatikte fren sonuna kadar basılırsa devreye giriyor tam durma olmadan da devreye girmiyor diye biliyorum. manuel de boşa alıp arabayı salarsan durmaya yakın yapabilir.
508 dizel auto6r tam bir facia. tümsekte kaldı kaç kez araba -
bu nasıl bir veridir??? maşallah. Vallahi 1.2 TSI bu kadar ekonomik ise ben 1.3 dzel corsayı satıp hemen 1.2 golf alayım TSI :) Ben Ş.Arası yolda 80km hızla bile 3.5-3-6 ancak yakalıyorum pompadan. Ş.içi ise 5in üstüne çıkıveriyor tüketim. Sizin tüketim süpermiş.
Bu arada bu veri Karma tüketim değil mi
Ayrıca da tebrik ediyorum sizi. Gerçekten helal olsun.
Saygılarımla
quote:
Hadi biraz kiskandirayim sizi:p
Cagri su arabaya tup atalim da aldiralim sana bir tane:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ppzrg
bu nasıl bir veridir??? maşallah. Vallahi 1.2 TSI bu kadar ekonomik ise ben 1.3 dzel corsayı satıp hemen 1.2 golf alayım TSI :) Ben Ş.Arası yolda 80km hızla bile 3.5-3-6 ancak yakalıyorum pompadan. Ş.içi ise 5in üstüne çıkıveriyor tüketim. Sizin tüketim süpermiş.
Bu arada bu veri Karma tüketim değil mi
Ayrıca da tebrik ediyorum sizi. Gerçekten helal olsun.
Saygılarımla
quote:
Hadi biraz kiskandirayim sizi:p
Cagri su arabaya tup atalim da aldiralim sana bir tane:)
Sehirici bombos cevreyolu verisi:) eminim dizel bir arac 3-3,5 litre arasi tuketirdi yani.
Dizelden ekonomik olmasi tabiki mumkun degil ama benzinli otomatik corsa dan sonra cok iyi geldi diyebilirim.
Sevgilerimle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eminim yine de birçok dizel araç sahibi size imreniyordur bu tüketimlerle :)
quote:
Sehirici bombos cevreyolu verisi:) eminim dizel bir arac 3-3,5 litre arasi tuketirdi yani.
Dizelden ekonomik olmasi tabiki mumkun degil ama benzinli otomatik corsa dan sonra cok iyi geldi diyebilirim.
Sevgilerimle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 29 Ekim 2013; 17:15:57 > -
Arkadaşlar Corsa ile 2. uzun yolumu yaptım. İlk uzun yolu istanbul-bursa-istanbul arasında gerçekleştirdim, 2. si ise istanbul-eskişehir-istanbul arası.
İlk olarak Bursaya gidişim de şehir içi dahil, şehir dışı ortalama hızım 100-120 km/h arasında , şehir içi çok fazla dur kalka yapmadım ortalama hızım 40-60 km arasında, 100km de ortalamam 6.3 lt olarak hesapladım ortalama hızım 100-120 km/h arasında idi(bu değeri hesaplarken Bursa'da depoyu tekrar doldurdum), dönüşte 100km de ortalamam 5.3 lt olarak hesapladım.
2. uzun yolumda Eskişehir'e gidiş ve şehir içi dahil, şehir dışı ortalama hızım biraz fazla 120 -150km/h arasında gittim, şehir içi dur kalk ile birlikte 100km de 6.6 lt olarak hesapladım. Eskişehir'den İstanbul'a dönüşte biraz ekonomi yapayım dedim ve 90-100km/h sabitleyerek 100 km de 4.9 lt 'ye ortalama ile tamamladım. Fakat Eskişehir - Sakarya arası yol boş ve kaymak gibi olduğundan (yol bilgisayarında) yakıt ortalamam 4.2 lt olarak görünüyordu, ama Sakarya'dan otobana girince herşey bir anda değişti, tırlardan kurtulmak için zaman zaman basmak zorunda kaldım ve yol bilgisayarında yakıt ortalamam 4.7'ye kadar çıktı. Doğru sonucu görmek için benzinliğe girip depomu doldurunca asıl değerin 4.9 olduğunu tespit ettim.
-
aracım 1.3 cdti. Genelde luk oilin indirimli istasyonlarından alıyorum mazotu. Geçenlerde 185 tl'ye depoyu doldurdum. Ankara git-gel yaptım gerisi istanbulda şehir içi trafiği. Hep 2000 devirde kullanmaya gayret gösterdim, tabi Ankara otoyolunda bunu yapmak çok zor, kafayı yiyordum cillop gibi yolda 85 km ile giderken :) Neyse ama depoyu tekrar doldurmaya girdiğimde 1190 kmden fazla yapmıştım. Eknomiyi artık siz hesap edin. -
Benim araç ta 92000'e geldi. Şu ana kadar ulaştığım en iyi uzun yol verisi 4,0lt/100km. -
20.12.2013'te Corsa 1.3 dizel aldım. 04.01.2014 tarihinde arabayı teslim aldım. Aldığımda mazot ışığı yanıyordu. Denemek için Aydın şehiriçi, Aydın-Selçuk, Selçuk-Söke, Söke-Aydın, yine Aydın şehiriçi olmak üzere karma tüketim 171 KM yol yaptım, 8,0 LT mazot yakmışım. Hesabıma göre 0,216 TL/KM yakmış. Tabi çoğunluğu şehirdışı ama ben yine de memnun kaldım. Eski aracıma göre çok daha az yaktığını söyleyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtozbay -- 6 Ocak 2014; 11:54:03 > -
Tam doldurmadan sağlıklı test olmuyor. Deponun şekli ve şamandıranın takılması problemleri olabiliyor. Işıktan ışığa bilgi çok sağlıklı değil.
Yazın tatil vs için 3000km yol yaptım. 2010 model Corsa'm ile. Ortalamam 4,04lt/100km oldu. Yeni motorlarda bu verinin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Tabi kullanım tarzı önemli.
Ben cruse controlu 95e ayarlayıp kullanmıstım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sinerfru
Tam doldurmadan sağlıklı test olmuyor. Deponun şekli ve şamandıranın takılması problemleri olabiliyor. Işıktan ışığa bilgi çok sağlıklı değil.
Yazın tatil vs için 3000km yol yaptım. 2010 model Corsa'm ile. Ortalamam 4,04lt/100km oldu. Yeni motorlarda bu verinin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Tabi kullanım tarzı önemli.
Ben cruse controlu 95e ayarlayıp kullanmıstım.
Doğru. Aracı agresif kullanan biri değilim. Hız düşkünlüğüm de yoktur. Işık yanarken depoyu doldurduğumda 41,12 lt mazot aldı. Depoyu 45 lt kabul edersek depoda 3,9 lt mazot olduğunu kabul edebiliriz. Yazdığım tabii ki kesin değer değildir. Ancak konu başlığı altında bir görüş olarak bulunsun diye yazdım.
Konu hakkında bilgisi olanlar, 5.000 - 8.000 km. aralığından sonra optimum yakıt tüketimi performansını yakalayacağını söylüyorlar.
Mazot ışığı yandığında tekrar doldurup, yine kabaca bir hesap yapacağım.
Aracı almadan önce Opel 2013 kataloğunu incelemiştim. Daha sonra internette yanılmıyorsam 2010 kataloğunu da yakalamıştım. Benim hatırladığım da 2010 modelin yakıt tüketiminin katalogda daha düşük yazıldığıydı. Ama yanılıyor da olabilirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X