Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memet

1,0 motor sakin olmayanlar için benzin parası açısından pekde avantajlı sayılmayacak... teşekkurler cevaplar için, araba çok sempatik görünmüştü o güzel çağla yeşili rengi ve 1000 motor diyince :)

Bu arada metal ramco arkadaşım, sen imzandaki benzinliyle mi rekor yaptın? menzilin kaç?

Yakıt Tüketimi başlığının ilk sayfasını bakarsanız rekorumu görebilirsiniz resimlerde mevcut zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

1,0 motor sakin olmayanlar için benzin parası açısından pekde avantajlı sayılmayacak... teşekkurler cevaplar için, araba çok sempatik görünmüştü o güzel çağla yeşili rengi ve 1000 motor diyince :)

Bu arada metal ramco arkadaşım, sen imzandaki benzinliyle mi rekor yaptın? menzilin kaç?

Yakıt Tüketimi başlığının ilk sayfasını bakarsanız rekorumu görebilirsiniz resimlerde mevcut zaten

Resimleri ve aracınıda gördüm, menzilin sanırım en son 740 a çıkmış, güle güle kullan aracını... Ama bu 1000 motor senin aynı kullanımda senin menzili geçer gibime geliyor her ne kadar bir önceki kasadaki motor olsada... Yanlız performansı bakımından arakdaşların dediği ile aydınlandık, ekstra birşey diyemeyeceğim elbet...

Şu anda 1400 motor LPG li spring (69 beygir gücü) kullanan biri olarak, 1000 motor corsa (galiba 58 beygir oluyor bunlar) sanırım pek fark etmeyecektir... yakıttada dizeller gibi 16 - 18 kuruş yakıyorsa gerçekten, uygun gibi geldi gözüme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 14 Nisan 2010; 16:37:53 >

• quote:

Resimleri ve aracınıda gördüm, menzilin sanırım en son 740 a çıkmış, güle güle kullan aracını... Ama bu 1000 motor senin aynı kullanımda senin menzili geçer gibime geliyor her ne kadar bir önceki kasadaki motor olsada... Yanlız performansı bakımından arakdaşların dediği ile aydınlandık, ekstra birşey diyemeyeceğim elbet...

Şu anda 1400 motor LPG li spring (69 beygir gücü) kullanan biri olarak, 1000 motor corsa (galiba 58 beygir oluyor bunlar) sanırım pek fark etmeyecektir... yakıttada dizeller gibi 16 - 18 kuruş yakıyorsa gerçekten, uygun gibi geldi gözüme...

öncelikle teşekkürler

gibi gelmesin geçer kesinlikle ben o şartlarda km'de 22 kuruş yakıyorum.. eski kasaların deposu ne kadar benzin alıyor bilmiyorum ama
    aynı olduğu [ 45 lt ] düşünürsek dediğiniz gibi 800 900 km yapması normaldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 14 Nisan 2010; 16:56:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

TL yerine litre yazarsanız daha kolay hesaplanır, başkaları ile karşılaştırmak daha kolay olur.
    Litresini 3.5 TL'den hesaplarsak 36 litreye geliyor, 100 km'de 12-12,5 litre tüketmiş gibi görünüyorsunuz.
    Ya hesapta bir yanlışlık var, ya da gaza epey yüklendiniz.

Abi ben dizelden benzinliye geçiş yaptığım için gaza basma konusunda eski bir alışkanlığım olabilir. Ama araç tam otomatik olduğu için yüksek devirde kullanmaması gerekmez mi?

Daha ilk 750 kmdeyim ondan dolayı bi sorun olmuş olabilir mi?

Not: 3.95 TL ye aldım benzinin lt sini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikamnacetan

Abi ben dizelden benzinliye geçiş yaptığım için gaza basma konusunda eski bir alışkanlığım olabilir. Ama araç tam otomatik olduğu için yüksek devirde kullanmaması gerekmez mi?

Litresini 3.95'den hesaplayınca 100 km'de 10.8 litre çıkıyor. Bu daha makul bir rakam.
    Tam otomatiğin manuele göre biraz daha fazla yaktığı zaten malum, aracın daha 750 km'de olması da ufak bir etken olabilir.

Fakat tam otomatiğin yüksek devirde kullanılması gerektiği ile ilgili bir bilgim yok,
    bu sadece kulaktan kulağa duyduğun birşey mi, yoksa altında yatan mantık ile ilgili bir fikrin var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ikamnacetan

Litresini 3.95'den hesaplayınca 100 km'de 10.8 litre çıkıyor. Bu daha makul bir rakam.
    Tam otomatiğin manuele göre biraz daha fazla yaktığı zaten malum, aracın daha 750 km'de olması da ufak bir etken olabilir.

Fakat tam otomatiğin yüksek devirde kullanılması gerektiği ile ilgili bir bilgim yok,
    bu sadece kulaktan kulağa duyduğun birşey mi, yoksa altında yatan mantık ile ilgili bir fikrin var mı ?

Abi, arkadaş "araç otomatik olduğu için deviri yükseltmeden vitesi değiştirmesi gerekmezmi" diye sormuş anladığım kadarıyla.

• Haklısın, ben iyi okumamışım.

Mantık doğru, fakat bu hızını sakin bir şekilde arttırdığın durumlarda geçerli.
    Eğer gaza hızlı bir şekilde yüklenirsen, şanzıman vitesi daha yüksek devirlerde değiştirmeye başlar.
  • 1.4 benzinli otomatik,530 km' de ışık yanar...

sizce tamamen şehir içi için nasıl tüketimim
  • Gayet güzel bence.
    Benimki manuel olmasına rağmen şehir içinde 530 km'yi kasmadan görmem mümkün değil.
  • quote:

Gayet güzel bence.
    Benimki manuel olmasına rağmen şehir içinde 530 km'yi kasmadan görmem mümkün değil.

bende kastım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

1.4 benzinli otomatik,530 km' de ışık yanar...

tamamiyle şehiriçi kullanımla 530 gören araç şehir dışında 700' ü görür kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

tamamiyle şehiriçi kullanımla 530 gören araç şehir dışında 700' ü görür kanımca

hocam nedense şehirdışında menzilimin çok değişeceğini düşünmüyorum...

araç 4 ileri olduğu için 120 km/h ile seyrederken motor tam 3000d/d çeviriyor çünkü
  • quote:

1.3 dizel, normal kullanımla 550 km görüyorum Benim normal kullanımım tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

ben normal kullanınca 400-450 arasında seyrediyor menzil,bu normalden daha yavaştı

• quote:

Veysel 530 km'yi sen mi yaptın? Valla ben o kadar kasmama rağmen şehir içi 460 km anca yapabildim. 530'u görmem çok zor galiba. Ne kadar da uğraşsam olmuyor.

Aracı sadece sen mi kullandın bu 530 km boyunca. Arada annem de kullanmıştı 460 km'de ışık yandığında ama heralde sadece ben kullanmış olsam senin dediğin değere yaklaşırdım çünkü annem freni biraz fazla kullanıyor. Ne de olsa bayan

Bakalım bu depoda kaç km olacak ışık yandığı zaman 500'ü görsem de rahatlasam

• quote:

hocam nedense şehirdışında menzilimin çok değişeceğini düşünmüyorum...

araç 4 ileri olduğu için 120 km/h ile seyrederken motor tam 3000d/d çeviriyor çünkü

benim araçta 5. viteste 3000 devirde 110 km falan oluyor oda 1.2 olduğundandır
    ama opelin verdiği değerlere göre düz ve otomatik vites yakıt değerleri 0,1 litre oynuyor
    bence uzun yoldaki performansın daha iyi olur gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 17 Nisan 2010; 14:33:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megathrone

quote:

Veysel 530 km'yi sen mi yaptın? Valla ben o kadar kasmama rağmen şehir içi 460 km anca yapabildim. 530'u görmem çok zor galiba. Ne kadar da uğraşsam olmuyor.

Aracı sadece sen mi kullandın bu 530 km boyunca. Arada annem de kullanmıştı 460 km'de ışık yandığında ama heralde sadece ben kullanmış olsam senin dediğin değere yaklaşırdım çünkü annem freni biraz fazla kullanıyor. Ne de olsa bayan

Bakalım bu depoda kaç km olacak ışık yandığı zaman 500'ü görsem de rahatlasam

baba&oğul karma tüketim...ama daha önceden bireysel kullanımla 520km yi de görmüştüm

abi 500 ü görmek için birkaç "trick" var aslında

öncelikle yokuş aşağı hiçbir yerde gaza basmıyorum neredeyse,"otomatik boşa atma fonksiyonu" devreye giriyor ve devir düşüyor,mesela dur kalk trafikte gaza sadece dokunuyorum,otomatik olmasının avantajı ile yürüyor zaten araç,hatta bazen hiç basmıyorum bile...birde sabit hızda akan bir trafikte diyelim 90 km olsun...gaza çok hafif basmanız 90km hızınızı korumanıza yetiyor,biraz daha fazla basarsanız araba çok yavaş yavaş olsa da hızlanıyor devir artıyor dolayısıyla tüketimde artıyor.sabit hızdan faydalanmaya çalışın,hızlanıp frene tekrar basmayın yani

• quote:

quote:

abi naaptın sen
    o nası bi normal kullanım

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

quote:

abi naaptın sen
    o nası bi normal kullanım

buluşma olursa gözlemlersin

• hiç normal gözükmüyor abi
    benim araç geçen sefer biraz gaza gelme sonucu 19 kuruş civarı yaktı,kafayı yedim
    bekapanın yaklaşık 25-26 kuruşa geliyor,o kadar yaktırsam dizel arabaya kendi kafama sıkardım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.