Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ruh halime göre çok değişiyor yakıt tüketimim.
    Full trafikte dikkatli kullanımla 5.2 litre gördüm geçen depoyla, bu depoda fazla trafiğe girmeden sürekli dip gazlarla 7.8 litre
    Arabanın limitlerini zorlamak çok eğlenceli oluyor, tabi pompa başına gidinceye kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Haklısın, ben iyi okumamışım.

Mantık doğru, fakat bu hızını sakin bir şekilde arttırdığın durumlarda geçerli.
    Eğer gaza hızlı bir şekilde yüklenirsen, şanzıman vitesi daha yüksek devirlerde değiştirmeye başlar.

Eyvallah abi cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için. Artık eskisi gibi hor kullanmıyorum ufak da olsa bişiler etkilemeye başladı sanırım... Bir daha ki depo fullememde verileri paylaşıcam.
  • Genelde 450 km civarı giden bir depo benzin bu kez 485'de boşaldı.
    500'ü görürüm demiştim ama bir iki dip gaz hadisesi yüzünden yine başaramadık
  • 2008 model 1.2 Düz Vites %90 İstanbul 2. köprü iş trafiği Çekmeköy-Maslak arası sakin kullanım. Yazın gelmesi benzin konusunda tasarruf konusunda çok iyi oldu. Bakalım depo sonuna kadar kaç olacak? (İkinci yarı ilk yarıdan daha hızlı düşüyor)

'Corsa' Yakıt tüketimi
  • Ben bir tahminde bulunayım : Aynı kullanımı devam ettirerek 600'ü görürsün (ışık 560'da falan yanar)
  • quote:

Ben bir tahminde bulunayım : Aynı kullanımı devam ettirerek 600'ü görürsün (ışık 560'da falan yanar)

Kışın 620 falan görüyordu (ilk sayfadaki mesajımda belirttiğim gibi pompacının keyfine göre de değişiyor), ben 630-640 diyorum bu sefer. Hayırlısı bakalım
  • dün bir anlık sinir,öfke ve kontrol kaybı sonucunda sınırlarda yaşadım

479km de ışık yandı,aksi taktirde 500 ü çok rahat geçecekti yine eminim
  • benim depoyu 3 kez full'lemeden sonra depo basina 6.4/6.3/6.7 gibi degerlerim (sakin kullanim, sehir ici(daha cok), sehir disi ) bana epeyce iyi gelmekte idi ama corsa'nin teknik verilerindeki sehir ici:6.9, disi: 4.4 ve ortalama: 5.3 gibi degerleri gorunce kendime sasiriyorum.

tamam, araba yeni oldugu icin biraz fazla yakiyor olabilir ama ileride dusse de ne kadar dusebilir ki. bu verilere gore benim 5.5-5.7 falan yakmam gerekir. haftada 3-4 gun maslak-kartal 40 km git gel (x2=80km) yapiyorum ama cok trafige kalmadan gidip gelmeye calisiyorum. 3000 devri zaten asmaya pek firsat olmuyor. diger zamanlrda 7-8 km gibi kisa yol gidip park ediyorum sabah, oglen ve aksam. bence teknik veriler cildirmis, abartmislar :(
  • Ben arabayı genelde 2000 devirde sabit tutmaya çalışarak sürüyorum.Bulunduğum yerde trafik yoğun olmadığı için o andaki psikolojik durumuma göre :) bazen 3. bazen 4. bazen de 5. viteste 2000 devirde gaza çok az bir miktarda basarak yavaş yavaş ve müzik dinleye dinleye gitmeyi tercih ediyorum.

Arabada yol bilgisayarı olmadığı için bu hızlarda arabanın ne kadar yakıt tükettiğini göremiyorum.

Vites 3. 4. veya 5. viteste fakat araba hepsinde de 2000 devirde olduğu durumda yakıt tüketimleri aynı mı olur? Yoksa düşük viteste aracın devir aynı olsa bile daha mı az yakar?

Bunu merak ediyorum:)
  • Yakıt tüketimini belirleyen başlıca parametreler motora kaç devir çevirttiğin, ne kadar yük taşıttığın ve gittiğin yolun eğimidir.

Farklı viteslerde de olsa, aynı yol eğimi ve aynı yük koşullarında motor aynı deviri çeviriyorsa yakıt tüketiminin değişmemesi lazım.

Vites dişlileri arasındaki oran farkları, motorun devir sayısının tekerleklere hangi oranda aktarılacağını belirler, bu da hızını değiştirir.
    Yani teorik olarak 2000 devirde 2. viteste 32 km/s, 3.viteste 47 km/s, 4.viteste 66 km/s, 5.viteste ise 82 km/s hızla gidersin.
    (1.3 CDTI'nin 5 ileri şanzıman oranlarını ve 185/65/15 lastik ölçüsünü kullanarak hesapladım)
  • http://www.youtube.com/watch?v=unWYw0VhTcw&feature=related

Böyle bir videoya rastladım. Araba büyük ihtimalle 4. viteste gidiyor.

Devir 1500 civarlarında.

Ben arabayı baymamak için 2000 devirde tutmaya çalışıyorum.

Bu şekilde 1500 devirlerde sürmenin dizel arabaya bir zararı olur mu acaba?
  • Yağ pompası hareketini motordan aldığı ve yağ basıncı da motor devri ile orantılı olduğu için sürekli düşük devirde kullanmak yağlamanın yetersiz kalmasına sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 20 Nisan 2010; 20:50:44 >
  • geçen çarşamba günü 50 liralık benzin aldım [ 50 / 3,77 = 13,26 litre benzin ] bu sabah depo boşaldı ve 231 km yol yapmışım
    100 km' deki ortalama tüketim 5,76 litre , km'de ise 21,76 kuruş yakmışım

EDIT : 740 km yaptığım zaman ortalama tüketimim 100 km'de 5,96 litre idi , Şimdi 5,76 ' yı gördüm.. Kafamı kurcaladı bu azalış
    Bugünde 50 liralık benzin koydum , bakalım ortalama değer ne kadar çıkacak bu sefer ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 21 Nisan 2010; 9:12:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco
    EDIT : 740 km yaptığım zaman ortalama tüketimim 100 km'de 5,96 litre idi , Şimdi 5,76 ' yı gördüm.. Kafamı kurcaladı bu azalış

Hiç uzun yolda ölçüm yaptın mı, şehiriçinde 5,76 yakan araç şehirlerarası yolda ne yakar merak ediyorum
  • quote:

Hiç uzun yolda ölçüm yaptın mı, şehiriçinde 5,76 yakan araç şehirlerarası yolda ne yakar merak ediyorum

bu değere zaten şehirler arası değer serdar abi , bir kere işten eve , bir kere de çayeli trabzon [ 200 km ] derken yolda benzin aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 24 Nisan 2010; 11:16:42 >
  • Anlaşıldı
  • Cuma günü kardeşimi hava alanından almak için trabzona gittim.. Depoda 10 litre benzin olduğunu okudum ve yola çıktım
    Hızım 110 140 arasında değişkenlik gösterdi.. Çok nadir 140'a çıktım , çoğunlukla 120'lerde seyrettim.. 95 km sonunda 7.8
    litre benzin yakmışım.. Bu değer nasıl sizce ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 25 Nisan 2010; 13:32:03 >
  • Uzun yolda 6 litreye kadar düşmesi beklenir, senin de bu yönde gözlemlerin var sanırım.
    Demek ki tecrübelere dayanarak "uzun yolda 100-110" dediğimiz sabit hızı biraz geçip 120 km/s hızla seyretmek bile tüketimi hatırı sayılır oranda arttırıyor.
    Tabii rüzgar yönü ve şiddeti, lastik basınçları, hava sıcaklığı vs gibi koşullar da etkendir, onları da göz ardı etmemek lazım...
  • evet abi sakin ( 90 - 100 km hız ile ) kullanımda 6 litrenin biraz altında katettiğim yolu hızımı biraz arttırarak ( 110 - 140 km ) 8 litrede katettim..
    hava ve yol şartlerı, lastik basınç değerleri hemen hemen aynı idi

NOT : Genelde hızlı araç kullanmam , kardeşim hava alanında beklemesin diye biraz hız yaptım itiraf etmeliyim
    Hepimizin canı önemli , dikkatli ve sakin araç kullanalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 30 Nisan 2010; 16:33:55 >
  • Merhabalar 2 gün önce corsa camiasına katıldım. 2000 model Corsa GLS 1.4 AC modelinden aldım. Bu araçlarda yakıt tüketimi konusunda bilgisi olan varmıdır ne kadar yakar. Birde triger davası var bunların trigerleri kaç KM de değişiyor zincir mi yoksa kayış mı var bunlarda
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.