Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusuf89

Arkadaslar merhaba, bugun Ankara - Konya Konya - Ankara yaptim. Toplam 520km oldu. Yakiti fulledim 44.5 lt vardi depoda eve donup baktigimda 25 lt kalmisti depoda. Hizim 95 - 99 arasiydi. Bazen CC actim. 100 kmde 3.6 lt yaktim ortalama bu bence cok guzel bi deger

Bence yanlışlık yoktur. Konya-Ankara arasındaki yol kadar düz bir yol görmemiştim hayatımda. Kavşaklarda genelde yakalanılan kırmızı ışıklarda olmasa tüketim daha düşer bile. Birde bazı yerlerde yol bozuk gerçekten tümsekler baya bir zıplatıyor aracı. Bunlar dışında çok keyifli bir yol, ister köküne kadar bas ister yakıt ekonomisinin dibine vur

• Depoyu fulledim, 127 liraya ( Kırmızının bir üstündeydi ibre, kırmızı ışık yanmıyordu). Yarım depo oldu 520 km. tabi buradan sonra 250-300 km gidebilirsek iyi. Kullanım olarakta sürekli şehir içi, hergün 5 km ev iş arası, hafta sonu müzik etkisinle arada agrasif kullanım var, bakalım nasıl olacak.
  • Dizel kullanıcılarına bir hatırlatma.

Bir çoğumuz biliyordur ama, aracı ışıklar sönmeden çalıştırmayın, araç çalışır çalışmaz vitese takıp gitmeyin, (en az 40 sn 1 dakika kadar) stop etmeden öncede 1-3 dakika beklenmesi turbonun yağını boşoltması motorunuz ömrü için gereklidir. Tek bir benzinlikten, hatta aynı pompadan, gecenin geç saatleri sabah erken saatlerde alınırsa daha iyi olacağı, yakıtın sıcaktan köpürmeyeceği, daha zengin yakıt alınacağını okumuştum. 5 seneden beri tek bir shell (büyükçekmece Mimarsinin Bostancı akaryakıt) tık yok. Tatile gittim, Niğdeye gittim. iki kez Petrol ofisinden aldım, araç çalışmaz, tekler, (Tabiiki bayi payıda var)çekmez. 2 kezde Bp den aldım yok,shell gibi değiller, yada ben öyle hissediyorum.

Sokaklarda dizel araç kullanıcılarını görünce bir hatırlatma yapmak istedim. Dizel araç kullanımına dikkat ettikçe kolay kolay sorun çıkarmayacaktır. Korkulacak kadar bir şeyi yoktur. 5 senedir kullanıyorum bir sorunum olmadı Allaha şükür.

Kırmızı ışık yanmasını beklemeyin dizellerde, en az çeyrekte mazotunuzu alın. Arkadaşlar ben kırmızı ışığın az yandığını gördüm aracımda, heleki yanıp sönene kadar beklemeyin. Çok param olduğunda değil, kendime çeyreğin biraz altını sınır koyarım hep, sizde öyle yapın pişman olmazsanız.

Bunun yanında direksiyonunuzu sonuna kadar yani vurdurur tarzda sağa sola çevirmekte hidrolik pompasının yıpranmasına sebep olacaktır.

Sadece bir hatırlatma, sokakta böylelerini gördüm rahatsız oldum galiba.

• 60 bin bakımında nelerin değişmesi gerektiğini söyleyebilir misiniz? konunun başında arkadaş triger seti demiş, ben 67 binde 2007 model aldım. 60 bin bakımı yapılmamıştı. servise götürdüğümde yağı, filtreleri falan değiştirdiler. başka birşey de yapılmadı. herhangi bir problemde yaşamadım şuana kadar....
  • Ben hep 50 tl lik benzin alıyorum, o nedenle benim için farketmiyor tüketim, zam dermişim , Temel hesabı

Genelde 50 tl lik alıyorum, 13.6 lt civarı...Işık yanınca bir daha alıyorum. Ortalama 150 km civarı yol yapıyor. Ankaradayım ve hergün nenehatun, cumhurbaşkanlığı yokuşlarını çıkıyorum. Tüketim normalmi bilmiyorum ama sanki fazla gibi geldi. Yada ışık yanar yanmaz almaklamı hata ediyoruz ?

Kaç km gidiyor ışık yandıktan sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Ben hep 50 tl lik benzin alıyorum, o nedenle benim için farketmiyor tüketim, zam dermişim , Temel hesabı

Genelde 50 tl lik alıyorum, 13.6 lt civarı...Işık yanınca bir daha alıyorum. Ortalama 150 km civarı yol yapıyor. Ankaradayım ve hergün nenehatun, cumhurbaşkanlığı yokuşlarını çıkıyorum. Tüketim normalmi bilmiyorum ama sanki fazla gibi geldi. Yada ışık yanar yanmaz almaklamı hata ediyoruz ?

Kaç km gidiyor ışık yandıktan sonra ?

Işık yandıktan sonra bir 30-40 km gider, sonra yanıp sönmeye başlar, bir 20 km de öyle gider.

150 km'de 13,6 litre, ortalama 9 lt/100 km yapıyor.
    Benzinlilerin şehir içi ortalaması genelde 8-8,5 gibidir.
    9 biraz yüksek, ama güzergah ile ilgili olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: güzelyurt
    60 bin bakımında nelerin değişmesi gerektiğini söyleyebilir misiniz? konunun başında arkadaş triger seti demiş, ben 67 binde 2007 model aldım. 60 bin bakımı yapılmamıştı. servise götürdüğümde yağı, filtreleri falan değiştirdiler. başka birşey de yapılmadı. herhangi bir problemde yaşamadım şuana kadar....

60 bin bakımda yağ ve filtreler dışında bujiler, V kayışı, hidrolik yağı ve antifriz değişimi de yapılır.

Corsa D'lerde triger kayış yerine zincir olduğu için, triger setinin belirli bir değişim periyodu yoktur.
    Zincirli triger seti ömürlüktür, ancak sorun çıkartırsa değişir.
  • Verilen rakamlar ışık yanıp sönmeye başladıgı an içinmi yoksa direk kırmızı yandıgındamı ?
    Eger yanıp sönme ise bi 30-40 daha eklemem lazım 150 km ye
  • quote:

Verilen rakamlar ışık yanıp sönmeye başladıgı an içinmi yoksa direk kırmızı yandıgındamı ?
    Eger yanıp sönme ise bi 30-40 daha eklemem lazım 150 km ye

Sorunuzu anlayamadım. "Verilen rakamlar" ile neyi kastettiniz ?
  • Yani 100 km tüketimi olarak..
    8 lt / 100 km derken, yada bu forumda deger veren arkadaşlar, ölçümü hangi durumda yapıyorlar ? ışık yanıp sönme anındamı yoksa kırmızı ilk yandıgı andaki degere göremi ?
  • quote:

Yani 100 km tüketimi olarak..
    8 lt / 100 km derken, yada bu forumda deger veren arkadaşlar, ölçümü hangi durumda yapıyorlar ? ışık yanıp sönme anındamı yoksa kırmızı ilk yandıgı andaki degere göremi ?

sizin dediğinize göre lamba yandığında benzin alıyorsunuz yani depoda 5.5 litre benzin kaldığında
    serdar abinin demek istediği lamba yandığında [depoda 5.5 litre var iken] 30 40 km giderbilirsiniz
    bu seferde lamba fasılalı yanmaya başlar.. o zamanda 2.5 litre benzin kalır depoda.. bu şarttada
    20 km yapabilirsiniz..

Ben yakıt tüketimini şöyle hesaplıyorum.. arabayı sınırlarına kadar zorlayıp [ genelde 1 litre kalır depoda ]
    öyle benzin alırım.. depoyu doldurdum mu aşağı yukarı 44 litre benzin alır arac.. bir daha ki seferde aynı
    taktiği uygular ona göre bir yakıt tüketimi hesabı yaparım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 14 Mayıs 2010; 11:29:20 >

• quote:

Farketmez, önemli olan her yakıt dolumunu aynı durumda yapmaktır.
    Örneğin siz ışık ilk yandığında depoyu doldurursunuz, ben yanıp sönmeye başladığında doldururum.
    İkimiz de tutarlı bir şekilde aynı durumda yakıt aldığımız sürece ortalama yakıt tüketimi hesabını doğru bir şekilde yapmış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 14 Mayıs 2010; 11:25:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Farketmez, önemli olan her yakıt dolumunu aynı durumda yapmaktır.
    Örneğin siz ışık ilk yandığında depoyu doldurursunuz, ben yanıp sönmeye başladığında doldururum.
    İkimiz de tutarlı bir şekilde aynı durumda yakıt aldığımız sürece ortalama yakıt tüketimi hesabını doğru bir şekilde yapmış oluruz.

Evet farketmez, hatta senin söylediğine bile gerek yok Serdar abi.
    Tabanca attığında bırakıyorsa eğer pompacı ve sende o anda km sayacını sıfırlıyorsan, ondan sonra istediğin anda tekrar mazot alarak tüketimini ölçebilirsin.

Misal fullemiştim depoyu ve bugün tam sayac 100 km gösterirken Göztepe benzincinin önündeydim. Merak ettim ne kadar yakmış acaba diye ve girdim tekrar fullettim. 6.5 litre mazot aldı. Yani 6.5 Litre / 100 km tüketimim var

• Doğru söylüyorsun, depo boşalsın diye beklemeden de ölçüm yapılabilir.
    Ben her seferinde sonuna kadar kullanıp sonra da tam depo aldığım için, yanıt verirken de o alışkanlığa göre açıklamışım.
  • Pazar günü ailecek bir yere gidelim dedik ve Trabzon Uzungöl'e doğru yola çıktık.. 3 kişiydik araçta ve yol boyu klima
    sürekli açıktı.. Toplamda 200 km yol yaptık..Gidiş yolunun 15 20 km'si aşırı meyilliydi ve 3. vitesten 4. vitese attığımda
    araç sürekli bayılıyordu Motoru o bölümde 4000 devir civarlarında kullandım.. Seyahat süresince 13,5 litre benzin
    yaktı araç.. Ortalama yakıt değeri ise 6,75 litre..

EDIT : Fotoğraf makinemiz yoktu cep telefonuyla biraz resim çektim , birini paylaşıyorum sizlerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 18 Mayıs 2010; 17:03:29 >
  • Bir siteden alıntıdır

"Resmi yakıt tüketimi rakamları nasıl elde ediliyor?

Resmi yakıt tüketimi testlerinin amacı müşterilere farklı modellerin standart testlerdeki yakıt tüketimi hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak. Gerçek hayattaki çok değişken koşullar nedeniyle kuralları sıkı sıkıya belirlenmiş ve karşılaştırılabilir bir test yapılması gerekiyor. Şu anda Avrupa'da AB'nin 80/1268/AET (en son 2004/3/EC ile değiştirildi) direktifine göre yakıt tüketimi testleri yapılıyor. Uluslararası alanda kabul gören bu testler önceki testlere göre gerçek koşullardaki yakıt tüketimini daha doğru gösteriyor.

Testte kullanılacak araçların en az 3000 km kullanılmış olması gerekiyor. Test iki bölümden oluşuyor; şehir içi ve şehir dışı.

Şehir içi testi

Bu test bir laboratuarda 20°C ila 30°C sıcaklıkta döner bir yol üzerinde motor soğuk olarak başlanarak yapılır. Bu testte çeşitli hızlanmalar, sabit hızda gidişler, yavaşlamalar ve boşta çalışmalar bulunuyor. En yüksek hız 50 km/s, ortalama hız 19 km/s ve geçilen mesafe de 4 kilometredir. Aşağıdaki grafikteki birinci bölüm bu testi gösteriyor. Testin bu bölümü şehir içinde sürekli dur kalk trafiğini yansıtıyor.

Şehir dışı testi

Bu test şehir içi testinin hemen ardından yapılır ve aşağı yukarı yarısı sabit hızda gidişten ve geri kalanı da hızlanma, yavaşlama ve biraz boşta çalışmadan oluşur. En yüksek hız 120 km/s, ortalama hız 63 km/s ve geçilen mesafe de 7 kilometredir. Bu test de aşağıdaki grafiğin sağ tarafında gösteriliyor.

Ortalama yakıt tüketimi rakamı

Ortalama yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı rakamlarının bileşimidir. Bu nedenle, her iki testin her bölümde geçilen mesafeye göre ağırlıklı olarak alınmış ortalamasıdır.

Yakıt tüketimi testi grafiği
    Yukarıdaki hız ve zaman grafiğinde test sırasındaki hızlanmalar, yavaşlamalar, sabit hızda gidişler ve boşta çalışmalar gösteriliyor. Belirtilen zamanlara ve hızlara aynen uyulması büyük önem taşıyor, izin verilen toleranslar çok düşük. Bu nedenle, testi yapan sürücülerin çok dikkatli olması ve testi çok hassas bir şekilde uygulaması gerekiyor. Bazen testin doğru olarak yapılıncaya kadar 25-30 kez tekrar edilmesi gerekebiliyor. Test sürücülerinin işi hiç de kolay değil, ama testlerin karşılaştırılabilir olmasının başka yolu da yok."

Opel opel diyoruz ama hepimiz biliyoruz ki fabrika verilerine göre en tutarsız sonuçlar da malesef bizim arabalarımızda çıkıyor. Yukarıda göreceğiniz üzere AB ülkelerindeki yakıt tüketimi standardı 2004 yılında tekrar belirlenmiş ve daha gerçekçi değerler veriyormuş, oysa malesef Opel in resmi araç özelliklerinde belirtilen tüketim değerlerinin *) 1999/100/EG (EC) standartlarına göre ölçülmüş fabrika test ortamı sonuçlarıdır. denmektedir. 2004 standardı dururken bizi hala 1999 standartlarıyla kandırmalarına ne demeli? Ben aracımı bu değerlere yakın sonuçlara ulaşabilirim diye almıştım ama güç ve tüketim değerlerinin belirtilen gerçeklerle alakası olmadığı ortada seneler önce kullandığım 1,4 70 beygirlik Reno Pirodwayim bile bundan çok çok daha güçlüydü. Jantlara göre dahi tüketimin nerelerde olduğunu en dürüst şekilde açıklayan Hyundai hakettiği 1.liği ile ne kadar övünse azdır. Opel'in Alman kalitesine (Gerçi GM Amerikan şirketi) sözüm yok ama bizim gibi 3.dünya ülkelerine karşı da dürüst olması gerekir aksi halde 1.liği her alanda zor görür. 2 sene önce 1,4 benzinki ile aynı fiyata sattığı aynı dizel motorlu araçlara 4.000.TL fazla istemesi de çok politik ve dürüst olmayan tam bize göre bir muamele olmuştur. Yiğidi öldür modundayım, hakkını da sonra düşünürüz

'Corsa' Yakıt tüketimi

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

EDIT : Fotoğraf makinemiz yoktu cep telefonuyla biraz resim çektim , birini paylaşıyorum sizlerle

Süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

Süper

Mesajını görünce kendi kendime "Allah allah Serdar abi yakıt tüketimi konusuna niye mesaj attı acaba?" diyerek merakla girdim ama tüketimle alakalı değilmiş mesaj

• Dün, aracımın 100 km'deki yakıt tüketimini hesaplayabilmem için fırsat doğdu ve benzinciye yanaştım. Ekranda gördüğüm bilgiler şuydu (yuvarlayarak): 33 TL, 9,3 lt/100 km. Nasıl sizce arkadaşlar, çok iyi değil mi? Biraz daha kasıp 10 lt'yi görmek istiyorum!
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.