Asus P8Z77-V LE PLUS anakartim ve h100i cpu sıvı sogutucum var 2 martta vatanbilgisayar topladi ama açılışta Cpu Fan Error hatası veriyor bios güncelledim. Anakart üzerine baktıgımda Fanlarin anakarta bagli olmadigini galiba powere bagli oldugunu gördüm bilgisayarimdan bir resim fan çıkışları 3 pin anakarttakiler 4 pin girişli bir sorun olurmu taksam
2. resim ise anakartimdan bir resim kirmizi ile daire içine aldigim yeremi takmam lazim 2 fan kablosunuda sormadan takmak istemedim bir sorun çıkar diye
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler
Olmaz dostum ..Benzer bir anakart kullanıyorum 4 pinli giriş yüzünden 3 gün sistemi açamadım ...Fanı çalıştıramadım işaretlediğin girişlerin hemen sağında 3 pin fan girişi var oraya takılıyordur diye uğraşdım durdum ..Sonunda 4 pinliye 3 lü fan girişini takınca sistem açıldı ..
Yani bu durumda ne yapmam lazim sogutucunun 2 fanı var ve ben bunlari nereye takmam lazım anakart üzerinde ?
4 pinlere tak sorun olmaz... sadece islemci fani donmediigni dusundugu icin yapiyor bunu. gosterdigin yerdeki fan soketlerinden biri islemci sogutucusuna ait zaten. onu taktin mi hala hata veriyorsa biosa girip cpu fan izlemesini kapatirsin sorunun cozulur.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
4 pinlere tak sorun olmaz... sadece islemci fani donmediigni dusundugu icin yapiyor bunu. gosterdigin yerdeki fan soketlerinden biri islemci sogutucusuna ait zaten. onu taktin mi hala hata veriyorsa biosa girip cpu fan izlemesini kapatirsin sorunun cozulur.
Tşk yukarı monte etmiş ve vatan çok kötü toplamiş kasayı üstteki 2 slotada takacagım inş girişte tekrar CPU fan error f1 hatası vermez biosdan kapatıyorum suan ama F1 klavye yazısı gelmeden geçiyor ama CPU fan error yazısı geliyor ve 2-3 sn geç açılmasına sebeb oluyor