Şimdi Ara

Corsair 800D - The Turn (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
1
Favori
8.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Anladım, yani atrık bahsettiğim şekilde deneyipte 2 sistem arası fark şudur diyen yoktur heralde varsada ben görmemişim.

Bu arada başka bir konuya değinmek istiyorum, bloğunuz dada yazmışınız hatta suyyun sızma ihtimali her zaman vardır. böyle bir durumda nasıl mudaele edeceksiniz? genelde kasalar masada sağ tarafda duruyor. atlayıp psu nun kablosunu mu çekeceksiniz? (sızıntı şuanki sistemlerde cok zor olabilcek bir olay ama 1 kere olması yeterli)
    Benim bu konuda bi fikrim var genelde 6 prızden aşağı kimse kullanmıyor. 6 lı prizde bir emergency stop düğmesi takılabilr, elden ayaktan uzak ama gerektiğinde lap diye basabileceğimiz bir yere monte edilebilir bence .

Elbetteki suyun sızdırma ihtimali her zaman var, ben kaliteli malzeme kullanma taraftarıyım. Onlarca para verip alınan parçalara sıvı soğutma için birşeyler yapılıyor ise kaliteli olması şart. Tabi kaliteli malzemede olsa bunun bir garantisi olmuyor, ama kullanılan sıvı bazen işe yarayabiliyor, ilk yaptığım sistemde bilgisayarı açtıktan ortalama iki üç dakika sonra bilgisayar kendi kendine kapanmıştı, (sıvı iki dakika boyunca sızdırmış farketmemişim) ne oldu diye bakarken, sıvının kaçırdığını anakart ve ekran kartı üzerinde yayılışını görünce anlayabilmiştim. Tabi o sıvıyı yeni aldığınız ekran kartı üzerinde görmek kan-ter içinde kalmanıza yetiyor Gerçi birşey olmadı ama o an yaşanılan duygu zor anlatılır.
    Kasa içi bir sıvı kaçağı var ise ve kasa içerisinde aydınlatma yoksa anlamak zor olur. 1.5 yıl aynı sistemde kullandım sıvı soğutmayı herhangi bir sızıntı olmadı, sökerkende bir gün uğraştım o kadar sıkmışım sızdırmasın diye :P
    Priz belki bir ihtimal kurtarmak için ama yeterli değil, su yolunu bulur sızdırıcaksa

• quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

quote:

Anladım, yani atrık bahsettiğim şekilde deneyipte 2 sistem arası fark şudur diyen yoktur heralde varsada ben görmemişim.

Bu arada başka bir konuya değinmek istiyorum, bloğunuz dada yazmışınız hatta suyyun sızma ihtimali her zaman vardır. böyle bir durumda nasıl mudaele edeceksiniz? genelde kasalar masada sağ tarafda duruyor. atlayıp psu nun kablosunu mu çekeceksiniz? (sızıntı şuanki sistemlerde cok zor olabilcek bir olay ama 1 kere olması yeterli)
    Benim bu konuda bi fikrim var genelde 6 prızden aşağı kimse kullanmıyor. 6 lı prizde bir emergency stop düğmesi takılabilr, elden ayaktan uzak ama gerektiğinde lap diye basabileceğimiz bir yere monte edilebilir bence .

Elbetteki suyun sızdırma ihtimali her zaman var, ben kaliteli malzeme kullanma taraftarıyım. Onlarca para verip alınan parçalara sıvı soğutma için birşeyler yapılıyor ise kaliteli olması şart. Tabi kaliteli malzemede olsa bunun bir garantisi olmuyor, ama kullanılan sıvı bazen işe yarayabiliyor, ilk yaptığım sistemde bilgisayarı açtıktan ortalama iki üç dakika sonra bilgisayar kendi kendine kapanmıştı, (sıvı iki dakika boyunca sızdırmış farketmemişim) ne oldu diye bakarken, sıvının kaçırdığını anakart ve ekran kartı üzerinde yayılışını görünce anlayabilmiştim. Tabi o sıvıyı yeni aldığınız ekran kartı üzerinde görmek kan-ter içinde kalmanıza yetiyor Gerçi birşey olmadı ama o an yaşanılan duygu zor anlatılır.
    Kasa içi bir sıvı kaçağı var ise ve kasa içerisinde aydınlatma yoksa anlamak zor olur. 1.5 yıl aynı sistemde kullandım sıvı soğutmayı herhangi bir sızıntı olmadı, sökerkende bir gün uğraştım o kadar sıkmışım sızdırmasın diye :P
    Priz belki bir ihtimal kurtarmak için ama yeterli değil, su yolunu bulur sızdırıcaksa

Haklısın hocam, sisteme takmadan önce mumkün oldugunca test yapmakta fayda var. Kullanılan sıvılar genelde saf su ile renkli sıvılar sanırsam. saf su aslında elektriği iletmiyor ama bakır içinde calıştıgından zamanla çözünebilen maddelerden dolayı belki iletkenlik sağlıyabilir. Benim aklımda sogutma sıvısı olarak sıvı bor (sanayide kesme torna tezgahlarında cok kullnılır) kullanmak geliyor. ısı iletkenlik katsayısı su ile ne kadar farklıdır bilmiyorum ama akışkanlıgı sudan biraz daha iyi ve sonuçta yağ tabanlı bir sıvı oldugundan elektrik ileteceğini düşünmüyorum. bir daha sanayiye gittiğimde sorup soruşturcam.

edit: hatta forumda bu sıvı borun birkaç kez tartışması yapıldı ama sanırım hiç netlik kazanmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 25 Temmuz 2012; 13:41:41 >

• aga sen napmışsın böyle biz hale elizabeth hesabı 2006 yılından kallama pc yle takılalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xoxozixox

aga sen napmışsın böyle biz hale elizabeth hesabı 2006 yılından kallama pc yle takılalım

Sen nediyon benimki 99'lardan kalma
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

quote:

Haklısın hocam, sisteme takmadan önce mumkün oldugunca test yapmakta fayda var. Kullanılan sıvılar genelde saf su ile renkli sıvılar sanırsam. saf su aslında elektriği iletmiyor ama bakır içinde calıştıgından zamanla çözünebilen maddelerden dolayı belki iletkenlik sağlıyabilir. Benim aklımda sogutma sıvısı olarak sıvı bor (sanayide kesme torna tezgahlarında cok kullnılır) kullanmak geliyor. ısı iletkenlik katsayısı su ile ne kadar farklıdır bilmiyorum ama akışkanlıgı sudan biraz daha iyi ve sonuçta yağ tabanlı bir sıvı oldugundan elektrik ileteceğini düşünmüyorum. bir daha sanayiye gittiğimde sorup soruşturcam.

edit: hatta forumda bu sıvı borun birkaç kez tartışması yapıldı ama sanırım hiç netlik kazanmadı

quote:

Saf su elektriği iletmiyor fakat hava ile temas ettiği sürece iletkenliği gün geçtikçe artıyor. Renkli sıvılar, saf suya göre biraz daha kaliteli ve kullanılabilir konum da.
    Bor bizim kullandığımız sıvılara göre biraz daha yoğun sanırım, pompayı biraz zorlar ama krem rengi olması durumu kurtarır heralde, denemek lazım :)

quote:

Orijinalden alıntı: xoxozixox
    aga sen napmışsın böyle biz hale elizabeth hesabı 2006 yılından kallama pc yle takılalım

Birşeyler yapmaya çalıştık ama eksiklerimiz hala mevcut

quote:

Orijinalden alıntı: Pc_Modding34
    Sen nediyon benimki 99'lardan kalma

99 nedir yahu :) değiştirme zamanı gelmiş artık onun

• yok hocam sıvı borun akışkanlıgı sudan daha fazla. basılması hem yağ tabanlı oldugundan botuda daha rahat gidecektir, korozyon da yapmaz çünkü torna kalem ve elemanlarının yaglanmalarında da kullnılıyor. iletken olduguna düşünmüyorum
  • Güncelleme

Corsair 800D - The Turn

Corsair 800D - The Turn

Corsair 800D - The Turn

Corsair 800D - The Turn

• Gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık. iyi günllerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuffyDuck205 -- 25 Ağustos 2012; 23:12:45 >
  • İyi çalışma
  • Tek kelimeyle mükemmel olmuş hocam, elinize sağlık. Özellikle o fotoğraflara bir şey söylemeye gerek yokdiye düşünüyorum. Çok başarılı çekimler, tebrik ediyorum. Devamını bekliyoruz modlarınızın.
  • Bu nedir böyle muhteşem olmuş gerçekten
  • Fena
  • Güncel...
  • ....
  • kardeş ne yapmışsın sen yahu çok hoş olmuş
  • Hocam tebrikler çok profesyonel bir iş olmuş. Ayrıca bir fotografcı olarak fotograflarınızı cok begendim açı olarak.
    Ek olarak; radyatoru kasaya tutturan aparatı nereden temin ettiniz?
  • Kardeş çok güzel gidiyorsun hayran kaldım. Takipteyim birde makineniz nedir acaba ?
  • @Chorme86 Radyatör aparatını koolance radiator mounting bracket diye Performance-PCs veya FrozenCPU da bulabilirsin.

@Dope_DoD kasa Corsair 800D.

@DuffyDuck205, @UniqueHeaven, @Stainless.., @Maul*, @Hexon, @EasyBell, @12345543, @Birşeydiyicem değerli yorumlarınızı için çok teşekkürler arkadaşlar.

The Turn EK Water Blocks'un ve CooledPC'nin düzenlediği pc mod yarışmasın da open kategorisin de dereceye girerek 14. oldu. Ufakta olsa bir hediye almak sevindiriyor insanı.

http://www.cooledpc.com/The Turn

Corsair 800D - The Turn

Yarışma da ilk üçe giren pc modları

EKWB ve CooledPC bu ay içinde tekrar bir yarışma düzenleyecek sanırım, ilgilenenlere duyurulur.

Herkese İyi Modlar.

• Güzel bir çalışma Çok güzel
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.