Şimdi Ara

corsair air 540, 450d ve c70 arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu anda xigmatek talon kullanıyorum ve soğutması konusunda pek memnun değilim. ön tarafın dizaynından dolayı kasanın içerisine çok az hava girişi var.

corsair air 540, 450d ve c70 den birini almayı düşünüyorum, hangisini neden tavsiye edersiniz? 540 da ve 450 de af140 fanlar var o yuzden biraz daha ondeler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalFlush -- 22 Temmuz 2014; 5:30:46 >

• Ben air 540almak istiyordum ama malesef kısmet degilmis alamadim. Gayet hoş kasa bana gore. Ben air 540 oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 22 Temmuz 2014; 6:51:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

Ben air 540almak istiyordum ama malesef kısmet degilmis alamadim. Gayet hoş kasa bana gore. Ben air 540 oneririm.
    sıfır420 tl'ye air 540 alacak iseniz , 430tl'ye 750d öneririm(bknz). Ama 3 kasa arasında 450D tavsiye ederim C70 kullanıcısı olarak.Kötü kasa değil ama sıfırı şu anda pahalı. air 540 güzel kasa ve lakin toz filtresi yok 3.5 " disk olayı kısıtlı. Max 2 slot 3.5" sürücü desteği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aod.xTA26

sıfır420 tl'ye air 540 alacak iseniz , 430tl'ye 750d öneririm(bknz). Ama 3 kasa arasında 450D tavsiye ederim C70 kullanıcısı olarak.Kötü kasa değil ama sıfırı şu anda pahalı. air 540 güzel kasa ve lakin toz filtresi yok 3.5 " disk olayı kısıtlı. Max 2 slot 3.5" sürücü desteği var.

haklısınız ama 540 da önde filtre olması benim icin yeterli, ust tarafı seidon 240m icin kullanacagım dolayısıyla hava cıkısı olacak, arkada tarafta cıkıs. sadece onde filtre olması toz olayını mumkun oldugu kadar engelleyecektir. psu nun orada filtre yok fakat corsair yaptıgı testler sonucunda toz gelmedigini gorup filtre koymamıs. acikcasi 750d yi hic dusunmedim fazla buyuk ve hava akısı bozuluyor sanki kasa buyudukce, daha cok sıvı sogutma icin uygun oluyorlar gibi. fiyatı uygun 750d yide arastiracagim, tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalFlush

quote:

haklısınız ama 540 da önde filtre olması benim icin yeterli, ust tarafı seidon 240m icin kullanacagım dolayısıyla hava cıkısı olacak, arkada tarafta cıkıs. sadece onde filtre olması toz olayını mumkun oldugu kadar engelleyecektir. psu nun orada filtre yok fakat corsair yaptıgı testler sonucunda toz gelmedigini gorup filtre koymamıs. acikcasi 750d yi hic dusunmedim fazla buyuk ve hava akısı bozuluyor sanki kasa buyudukce, daha cok sıvı sogutma icin uygun oluyorlar gibi. fiyatı uygun 750d yide arastiracagim, tesekkur ederim.

Alıntıları Göster
    Air 540 pahalı. CM seidon 240m yerine h105 yada h110 bakın.Baktığınız kasalar 280mm radyatör destekliyor.

• quote:

Air 540 pahalı. CM seidon 240m yerine h105 yada h110 bakın.Baktığınız kasalar 280mm radyatör destekliyor.

Alıntıları Göster
    Sıkıntınız soğutma ise çözüm Air 540
  • quote:

su anda 240m kullanıyorum, sistemi aynen aktaracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

su anda 240m kullanıyorum, sistemi aynen aktaracağım.

Alıntıları Göster
    450d aldim genis kullanisli malzemesini de cok begendim bugun eve gidince tum kurulumlara ait gorselleri paylasicam resimlerini cekip gercekten cok guzel bir kasa

hatta ben 2 tane corsair 140f 14mm fan da aldim 5 fana cikardim kasayi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: JagerB

450d aldim genis kullanisli malzemesini de cok begendim bugun eve gidince tum kurulumlara ait gorselleri paylasicam resimlerini cekip gercekten cok guzel bir kasa

hatta ben 2 tane corsair 140f 14mm fan da aldim 5 fana cikardim kasayi :)

Alıntıları Göster
    benim dusuncelerim de 450d uzerinde yogunlasmaya basladi, biraz daha ucuz air 540 dan. fakat 450d nin on taraftaki filtre cok bosluklu gibi geldi bana toz konusunda pek basarılı olmayabilir. sogutma olarak eminim air 540 daha basarili olacaktir ama kasanın geneli plastik, 450d de biraz daha fazla metal kullanılmıs ve gorunus olarak biraz daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalFlush -- 22 Temmuz 2014; 16:53:27 >

• RoyalFlush kullanıcısına yanıt
    herkes aynı hataya dusunuyor ondeki buyuk delik izgara sadece goruntu icin koyulmus altinda tul perde var ayrica kasanin altinda ve ustunde de miknatisli tul perde var.

akliniz o buyuk izgara deliklerine takilmasin altindaki ince tul gorunmuyor yakindan bakmak lazim :) kasanin arka tarafindaki ssd ve kablo saklama yerleri cok guzel, ekran karti ve diger parcalar icin genis yer var ben 2 fan daha taktim 5 fanla mis gibi oldu.
  • quote:

herkes aynı hataya dusunuyor ondeki buyuk delik izgara sadece goruntu icin koyulmus altinda tul perde var ayrica kasanin altinda ve ustunde de miknatisli tul perde var.

akliniz o buyuk izgara deliklerine takilmasin altindaki ince tul gorunmuyor yakindan bakmak lazim :) kasanin arka tarafindaki ssd ve kablo saklama yerleri cok guzel, ekran karti ve diger parcalar icin genis yer var ben 2 fan daha taktim 5 fanla mis gibi oldu.
    yakından inceleme sansım olmustu, ondeki bahsettiginiz ince olan filtre yine alttaki filtre kadar sık dokulu degil biraz daha bosluklu. tabi corsair muhendisleri dusunmustur tasarlarken toz konusunu diye tahmin ediyorum. ustteki filtre bence gereksiz cunku neredeyse herkes ust tarafi havanin disari cikacagi sekilde fan ile kullanıyor, fan bile olmasa isinan hava yukseldiginden ust taraf genelde hava cikisi icin kullanılıyor dolayısıyla toz girmesi pek mumkun degil.

ust icin haklisiniz ben yine de kapali zamanlarda toz girmesin diye takili biraktim, ama ondeki tul cok onemli surekli iceri hava ufledigi icin tozu tutmasi lazim. tul cok ince gerekirse aksam klipsli kapagi cikarir resmini cekerim :)
  • quote:

ust icin haklisiniz ben yine de kapali zamanlarda toz girmesin diye takili biraktim, ama ondeki tul cok onemli surekli iceri hava ufledigi icin tozu tutmasi lazim. tul cok ince gerekirse aksam klipsli kapagi cikarir resmini cekerim :)
    aslında olabilir, hatta alttaki filtrenin inceligi ile ondekini karsilastirabilirseniz farkı goreceksiniz. ben yanlis hatirlamiyorsam tabi.
    paylasmayi unutursam hatirlatin lutfen bakalim beraber bende merak ettim
  • quote:

paylasmayi unutursam hatirlatin lutfen bakalim beraber bende merak ettim
    Air 540 kalite olarak iyi bir kasa. Özellikle kablo karmaşasını engelleyen kasa dizaynı çok iyi düşünülmüş. Hava soğutma olarak kullanıcısını memnun eden cinsten. Eski yanı olarak psu yerinde ve üst tarafta toz filtresi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Air 540 kalite olarak iyi bir kasa. Özellikle kablo karmaşasını engelleyen kasa dizaynı çok iyi düşünülmüş. Hava soğutma olarak kullanıcısını memnun eden cinsten. Eski yanı olarak psu yerinde ve üst tarafta toz filtresi yok.

sanırım alt tarafında da toz filtresi yok. 3.5" hdd ler in oldugu yerde. ust taraf genelde hava cikisi oldugu icin pek toz girmez, psu icinde gerekli calismayi yaptik toz girmedigi icin filtre koymadik diye aciklama yapmislar ama alt tarafta olmaması kotu.
  • quote:

quote:

sanırım alt tarafında da toz filtresi yok. 3.5" hdd ler in oldugu yerde. ust taraf genelde hava cikisi oldugu icin pek toz girmez, psu icinde gerekli calismayi yaptik toz girmedigi icin filtre koymadik diye aciklama yapmislar ama alt tarafta olmaması kotu.

Alt tarafta açıklık var, evet. Her iki hard disk yerinde de. Ve toz filtresi de yok dediğiniz gibi; ama niye olmalı burada toz filtresi onu anlamadım. Psu kasa altında olduğunda toz girmesi ve oraya toz filitresi koyulması normal de. Hard diskler duruyor air 540'ın altında. Diğer kasalar gibi bir dizaynı yok ki bu kasanın.

• quote:

quote:

quote:

Alt tarafta açıklık var, evet. Her iki hard disk yerinde de. Ve toz filtresi de yok dediğiniz gibi; ama niye olmalı burada toz filtresi onu anlamadım. Psu kasa altında olduğunda toz girmesi ve oraya toz filitresi koyulması normal de. Hard diskler duruyor air 540'ın altında. Diğer kasalar gibi bir dizaynı yok ki bu kasanın.

eğer kasada pozitif hava basıncı varsa sıkıntı olmayacaktır o boşluklar ama tam tersi olursa yani iceri hava girisi az cikisi fazla olursa, ornegin aynı hızda calisan aynı hava akısı saglayan 3 fan cıkıs 2 fan giris varsa negatif hava basinci olacagindan butun bosluklar toz girisi olacaktir, ozaman sıkıntı yaratır butur filtresiz bosluklar. yinede cok zor veya maliyetli olmasa gerek keske koysalarmis

• quote:

quote:

quote:

quote:

eğer kasada pozitif hava basıncı varsa sıkıntı olmayacaktır o boşluklar ama tam tersi olursa yani iceri hava girisi az cikisi fazla olursa, ornegin aynı hızda calisan aynı hava akısı saglayan 3 fan cıkıs 2 fan giris varsa negatif hava basinci olacagindan butun bosluklar toz girisi olacaktir, ozaman sıkıntı yaratır butur filtresiz bosluklar. yinede cok zor veya maliyetli olmasa gerek keske koysalarmis

Bu olumsuz bir senaryoda meydana gelebilecek bir durum anlaşılan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu olumsuz bir senaryoda meydana gelebilecek bir durum anlaşılan.

aslında olumsuz senaryo sayılmaz, cogu kullanıcı bu sekilde kullanıyor kasasını. onde genelde 2 tane fan, arkada 1, üstte 2. dolayısyla hepsi aynı hızda donerse ve ozellikleri aynıysa fanları negatif basınc kacınılmaz yani kasaya girenden cok fazla cikan hava mevcut boyle olunca butun bosluklardan iceri hava girisi oluyor, geri kalan boslukların cogu neredeyse butun kasalarda filtresiz oldugu icin, (misal kasa arkasındaki bosluklar) oralardan toz giriyor. tozsuz bir sistem icin pozitif basinc onerirler genelde yani 3 tane giris fanı, 2 tane cikis fanı veya 2 giris 3 cikis olacaksa giris fanları daha fazla devir ile donmesi lazim. bu sekilde tozlanma en aza indiriliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.