Şimdi Ara

Corsair ax1200i mi evga supernova 1000 P2 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkese merhaba

Öncelikle birinin 1200w diğerinin 1000w olduğunun farkındayım o yüzden konuya ordan girmeyelim fakat amper olayının farkı büyüktür o fikir değiştirtebilir... Şimdi aralarında fiyat olarak az bi fark yok benim bu durumda tercihimi hangisinden yana kullanmam daha mantıklı olur corsairde bu farkı yaratacak watt haricinde ne var ve gerçekten farka değermi malzeme kalitesi vesaire kısaca sistem 4770k,gtx780 poseidon,1 yada 2 ssd yine aynı şekilde 1yada 2 mekanik disk 8 tane fan custom sıvı soğutma yok ama olma ihtimali var az para verilmeyecek o yüzden karar önemli durumda ilginiz için şimdiden teşekkür ederim yukarıda detay vermediğim bir nokta varsa kusura bakmayınız ...

• quote:

Orijinalden alıntı: butterflv

Arkadaşlar S.A
    herkese merhaba

Öncelikle birinin 1200w diğerinin 1000w olduğunun farkındayım o yüzden konuya ordan girmeyelim fakat amper olayının farkı büyüktür o fikir değiştirtebilir... Şimdi aralarında fiyat olarak az bi fark yok benim bu durumda tercihimi hangisinden yana kullanmam daha mantıklı olur corsairde bu farkı yaratacak watt haricinde ne var ve gerçekten farka değermi malzeme kalitesi vesaire kısaca sistem 4770k,gtx780 poseidon,1 yada 2 ssd yine aynı şekilde 1yada 2 mekanik disk 8 tane fan custom sıvı soğutma yok ama olma ihtimali var az para verilmeyecek o yüzden karar önemli durumda ilginiz için şimdiden teşekkür ederim yukarıda detay vermediğim bir nokta varsa kusura bakmayınız ...

ekran kartını SLI yapmayacaksın herhalde.

kaliteli bir 750W yeteceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Haziran 2014; 12:25:14 >

• Valla onun da garantisi yok olay gaz meselesi bana belli olmaz ama şöyle söyleyeyim bu bahsi geçen 2 psu dışına çıkmak istemiyorum teşekkür ederim
  • quote:

Valla onun da garantisi yok olay gaz meselesi bana belli olmaz ama şöyle söyleyeyim bu bahsi geçen 2 psu dışına çıkmak istemiyorum teşekkür ederim

tmm akşam detaylı araştırırım senin için hatırlat.
  • Süpersin demek istediğim anlaşıldı galiba madem oldu en iyilerinden biri olsun olayı teşekkürler
  • Ve 2 haftası var alana kadar bi detayları iyi öğreneyimde yanlış seçim yapmayalım
  • Butce sinirsiz ise ax1200i alin, yok verecegim her kurus degerli diyorsaniz supernova da her isinizi gorur(sli yapsaniz bile).
  • quote:

Süpersin demek istediğim anlaşıldı galiba madem oldu en iyilerinden biri olsun olayı teşekkürler

bende aynı kafadayım rahat ol

sana böyle yazıyorum ama bendede para olsa neler yapacağım ileriki yıllarda hep birlikte göreceğiz hele bu iş içinde yer alırsam varya kendime indirimle artık ev parça dolar evleneceğim hatunda bizi evden atar.

• butterflv kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinizden hicbiri sizin icin uygun degil. Corsair ax860i sizin icin daha uygun.
  • Oda bir alternatif tabii ama diğer tarafta aynı fiyata evga 1000w platinium varken neden ax860i
    Konu aslında bu evga ucuz ama 1000w platinium birde 750d nin için de 860i kısa kalıyor çirkin gözüküyor derin olanakta başlıkta bahsi geçen 2 psu var
  • quote:

Oda bir alternatif tabii ama diğer tarafta aynı fiyata evga 1000w platinium varken neden ax860i
    Konu aslında bu evga ucuz ama 1000w platinium birde 750d nin için de 860i kısa kalıyor çirkin gözüküyor derin olanakta başlıkta bahsi geçen 2 psu var

Garip bir düşünce olmuş. Kasada psu kısa kalıyor çirkin gözüküyor diye binlerce wattlıklara para bayılmak lazım size göre o zaman. İ seriside gereksiz pahalı ayrıyetten dijital olarak geçen psular çok fuzuli. Seasonic x750 oldukça yeterli gelecektir.
  • quote:

Arkadaşlar S.A
    herkese merhaba

Ax1200i Flextronics üretimi ve 7 yıl garanti veriyor corsair.

EVGA SuperNOVA P2 1000w Super Flower üretimi ve 10 yıl garanti veriyor evga.

Bence kendin incelemelere bak ve karar ver.Çünkü fiyat ve aralarındaki 200w dışında çok bariz bir fark yok.

Evga daha düşük fan hızında daha serin çalışıyor.Corsair ise özellikle 12V voltaj dalgalanması minimum seviyede.

http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/AX1200i/1.html

http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/SuperNOVA_P2_1000/1.html

Ayrıca 1000w gtx780 sli için yeterli bile gelebilir.Onu da iyi araştırman lazım.Ama bence sli işine girme.Hem su andaki durum gibi güç kaynağı vb birçok ek masraf yapacaksın hemde stabilite tutturabilecekmisin orası da muamma.Oyununa göre nasıl performans alacaksın vb.

İleride kart yetersiz gelirse satıp yeni çıkan bir kart alırsın.Ama yok 4k falan ugrasıcam diyorsan orası ayrı tabiki.

• nfsworld kullanıcısına yanıt
    İşte istediğim yardımların bir tanesi gelmiş durumda ağzına sağlık dostum harikasın şu an corsair ağır bastı çünkü 12v dalgalanmasından madur olan arkadaşlarım oldu bu önemli bir detay bir diğer bilmek istediğimde 1000w üzeri psu iyi bir şey değil diyenler duydum ve hafif voltaj dalgalanmalarında ax1200i nin sıkıntı çıkarma durumu nedir çalışmama ve stabilite hakkında bilmem gereken başka bir durum var mıdır ?
  • chatixx C kullanıcısına yanıt
    Düşüncen yanlış değil dostum nedenlerinlerinde haksız olduğunu söyleyemem kesinlikle ama ben biraz detaycıyımdır adamlar 750d için fazladan filtre ve petek yapmışlar full tower kasaya büyük power mantığı bende içeriyi görmek için şeffaf kapaklı kasa aldım ve görüntü olarak kendimi tatmin etmek isterim 850w lık bir psu nun bana yeteceğininde bilinci içerisindeyim ama yarın bunu sli ı var x79 U var custom sıvı soğutması var yeni çıkan başka bir parçası var yetmedi az geldi keşke demektense minimum 1000w olsun isterim psu yenisi çıktığında koşarak değiştirmeye gittiğimiz bir parça değil doğrumudur ? O yüzden bu bahsi geçen 2 psu üzerinde yoğunlaşıyorum asıl amaç bu iki psu arasındaki değerlendirmeyi farkları tartışmak olur ise daha az yormuş olurum sizleri ... Iyi niyetlerin için teşekkür ederim

Selamlar,

AX1200i, dijital sinyal işlemcisi ile gerçek zamanlı voltaj regülasyonu sağlar. Diğer modellerdeki gibi analog değildir. Gücün alındığı şebekedeki voltaj değişimlerini, PSU'nun bileşenlerine verdiği çıkış voltajında düzenler. Böylece sürekli sabit bir değerde besleme yapar. Şebekede meydana gelen düşme durumlarında parçalara zarar gelmesini önler.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Cevap 2 bu da çok güzel oldu digital psu nun mantığını da kavramış oldum sayende teşekkür ederim evdeki voltaj dalgalanmasını regüle etmesi tmda isteğim bir özellik çünkü hafif bir dalgalanma var sanki geceleri 2 şer saniye aralıkla hafif bi vınlama oluyordu pc de daha önceki kattımdaki sıkıntı sanıyorum 12v dalgalanmasından zarar gördü yoğunluk ax1200i den yana şu anda anladığım kadarıyla verilen para haram değil anlaşıldı ...
    Her 2 psu icinden Evga olan fiyat/performans olarak cok daha iyiKalite acisindan fark yok bile denebilir belki

Jonny Evga icin 9.7, Corsair AX1200i icin 9.6 vermis ama puanlama aslinda neredeyse ayni. Corsair fiyati acisindan puan kaybediyor

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=361

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=300

Evga'nin gold olan G2 serisi de mükemmel puanlar almis. Ben olsam Evga 1000W P2 duruken gidip Corsair AX1200i almam cünkü birakin son kullaniciyi uzman dedigimiz Jonny gibi adamlarin bile kalite acisindan önemsenecek bir fark göremiyor, o zaman neden daha fazla veresiniz ki

Ilerde SLI vs falan bile aypsaniz yetecektir 1000Watt

Not: Bu 2 psu dan baska birsey almak istemediginiz icin düsüncem böyle ama sli yapsaniz dahi Corsair AX860i size yetecektir

• RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Peki 1000 p2 de bu bahsettiğimiz regülasyon olayları ne düzeyde arkadaşımızın bahsettiği 1200i de olanlar kadar başarılımı şimdi birde ben para ya İnan acımıyorum neden ? Aradaki fiyat farkı eminim boş yere değildir ben mağazacıyım 2500 liraya süpürge satıyorum ve yine 500 lirayada süpürge satıyorum ama İnan aradaki fiyatlar boş yere değil o yüzden ax1200i nin de boşa olacağını düşünmüyorum ama 1000 p2 yi de değerlendirmeye alıyorum kafa bakalım hangi sahile vuracak :)
  • Çünkü o regülasyon olayı benim için büyük önem.arz ediyor
    Neden GTX 780Ti degil de GTX 780 aldiniz? Bu sorunun cevabi aslinda neden Evga 1000 P2 almaniz gerektiginin cevabini da iceriyor. 2500 TL ye sattiniz süpürge makinesinin 500 TL olandan fazla olan özellikleri 2000 TL ye deger mi degmez mi? Illa ki fiyat farki olacaktir ama o kadar fark vermeye degecek kadar degil. Annem gecen sene Rainbow elektrik süpürgesi almis ve sanirim 7000 TL vermis, neymis hali falan yikiyormus. Ben 7000 TL veririm 10 sene evin halilarini evden aldirir, yikatir ve geri getirtip serdiririm

Corsair icin verilen sonuc (voltaj regülasyonuhakkinda):

Excellent Voltage Regulation.
    Excellent Noise/Ripple suppression.

Evga icin:

Beyond excellent voltage regulation
    Beyond excellent ripple control

Artik karari siz verin

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.