Şimdi Ara

Corsair ax1200i mi evga supernova 1000 P2 mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet onla konuştuk şimdilik rezerve dedi aybaşına kadar satmaz ise ve sanalpazar falan açabilirse bu ufak karımız olacak orda sleeve şimdilik Aciliyeti yok ama senin kullandığın gibi kullanıyorum pc emin ol onlarında sırası var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ama nerdeyse hiç birimizin kullandığı sistem ev kullanıcıları için fazla gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: butterflv

Sayın arkadaşım yazmış oluduğun mesaja nasıl bir mesajla karşılık vermemi bekliyordun biz neleri tartışırken sen araya farklı birşey sokuyorsun konuyu oku yukarıdaki arkadaşlarda farklı şeyler önerdiler onlarla neden bu diyaloğu yaşamadık demekki senin mesajında bir problem var kabul ettin özür gibi yazdın bende özrünü kabul ettim bende yanlış yazdım bende senden özür dilerim anlaştık umarım burada herbirimiz güzel insanlarız ve dayanışma için varız 3w 5w aramızı bozmasın olurmu ?

Zehir zehir, zehir gibi kafa. Ne anlamak istemişen onu anlaşmışsın (daha doğrusu anlayamamışsın da neyse) kendi haline bıraktım seni, sevin mutlu ol, hayat sana güzel.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Tamam arkadaşım sen beni bana bırak hayat bana güzel

• quote:

Muhtemelen ama nerdeyse hiç birimizin kullandığı sistem ev kullanıcıları için fazla gibi

Aslında ben bu konuya gönderme yapmıştım
    http://forum.donanimhaber.com/m_92143630/tm.htm
    ?

• quote:

?

1,000 Watt konusuna bir açıklama yapmak isterim. Burada elektronik mühendisliği açısından bir hata var. Yanlış bilgilenmiş olmayın. Eleştiriler, alaylar bir yana salt teknik olarak 1,000 Watt bir güç kaynağına sahip bir sistemin temelde ciddi problemlere sahip olduğunu bilmelisiniz. Şöyleki;

1. Elektronikte temel prensip güç ve hızın ters orantılı olmasıdır. Yani güçlü sistemler göreceli oalrakyavaş çalışırlar. Bunu elektronik mühendisi olan herkes bilir.
    2. Bir PC'nin toplam harcayabileceği güç maksimum 450-550 Watt olmalıdır. Mantık dışı uygulamalar olmadan bu gücü geçemezsiniz. Halbuki piyasadaki genel kanı "Şu eski HDD'Yi de takalım oldu 4 HDD, 3 DVD/CD..vs" şeklindedir ki bu gerçekten misli ile sorunları büyütür. Örneğin compatibilite sorunları, senkron sorunları, driver çakısmaları..vs
    3. Yüksek güçlü PSU'lar sadece marketing araçlarıdır. Bunu üretenler de dahil herkes ATX standartlarında bir güç kaynağının start-up diye piyasada bilinen aslında Power-On Time diye daha teknik bir dille verilen zamanlamasının bu süper güçlü ürünlerde sorun teşkil ettiğini bilir. Servisimize Türkiye'de satılmış yüzlerce "800-1,100 Watt" heybetli sistemler gelmekte ve müşteriler de bu gerçeği acı bir şekilde öğrenmektedirler. Piyasa dili ile "güçlü" PSU'lar start-up yaparken zorlanmakta ve ürünlerde sorunlara neden olmaktadır.

http://transfer.cizgi.c...-supply-timing_700x.jpg

4. Yüksek güçlü güç kaynakları yavaş olmalarından dolayı yine mili saniyeler bazında osiloskop ile görülebilen Spike veya hızlı değişimlerde kararsız durumlara daha açıktır.http://microfabricator....rd-power-supply-testing Bu tür sorunları osiloskope ile çok kullanıcıya göstermişliğim vardır. PSU üretme işi bir tecrübedir ve 1,000 watt üreterek bu tecrübe bugünden yarına kazanılmaz.
    Bu kısmı okumadın galiba

Şunu sormak isterim yanlış anlamayın lütfen çizgi elektronik le bir bağınız var mıdır ? Bu arada zahmet göstermiş zaman harcamışsınız emeğinize sağlık teşekkür ederim

• quote:

Şunu sormak isterim yanlış anlamayın lütfen çizgi elektronik le bir bağınız var mıdır ? Bu arada zahmet göstermiş zaman harcamışsınız emeğinize sağlık teşekkür ederim
    quote:

Orijinalden alinti: butterflv

Sunu sormak isterim yanlis anlamayin lütfen çizgi elektronik le bir baginiz var midir ? Bu arada zahmet göstermis zaman harcamissiniz emeginize saglik tesekkür ederim

Bi zamanlar asus anakart kullandym malesef öyle bi hata yaptym baktym arzalanynca bios updateleyip geri yolluyolar ucuza birine verdim gitti nakarty onun dy?ynda yok

Şunun için sordum çizgi elektronik te bu konu ile alakalı bir kaç ürünüm hizmet beklemekte bana da 1000w ve üzeri psu kullanma dediler işin aksi kullandığım power 1000w değildi ne alaka dedim cvp veremediler benim de bu araştırmam o yüzden 1000w altı kullanmam dedim bende ama sizde şimdi böyle değince içimde evdeki pc parçalarına karşı terörizm başladı

• quote:

Şunun için sordum çizgi elektronik te bu konu ile alakalı bir kaç ürünüm hizmet beklemekte bana da 1000w ve üzeri psu kullanma dediler işin aksi kullandığım power 1000w değildi ne alaka dedim cvp veremediler benim de bu araştırmam o yüzden 1000w altı kullanmam dedim bende ama sizde şimdi böyle değince içimde evdeki pc parçalarına karşı terörizm başladı

Yok be yav istersen 2000 watt kullan hiç bişi olmaz,öyle olsa zaten üreticiler uyarı filan koyarlar hem zaten zamanla güç kaynaklarının verdiği değerler azalıyor diye biliyorum.
    Bencede en önemli bileşenlerden biri olduğundan sessiz istediğimden paraya kıyıp seasonic platinium 520 watt fanless aldım.
    O kadar değerli parçayı koruyor bu alet sonuçta ve en uzun süre kullanılan bileşenlerden biri.

• O konuyu oluyordum anladım ne demek isteğini umarım düşük psu kullanmışlar al bunları demezler

• Suanda bnce en iyi psu enermax platimax serisi

• Yüksek PSU'yu kafaya taktıysan SuperNova'yı al

• Valla şöyle yapacam ay sonu ne geleceği belli değil daha 2x8 ram ve 250ssd alınacak eğer 200 300 lira fazla akarsa ax1200i akmazsa sn1000 p2 yi alacağım çünkü hakikaten hepinizin yazdığı özelliklere bakılırsa bu psu ların arasından seçim yapmak zor olacak ama ikiside birbirini aratmayacak o kesin ...
    Hepinizin göstermiş olduğu ilgiye tek tek teşekkür ediyorum beni bana bırakan arkadaşa da önerisinden dolayı teşekkür ediyorum eksik olmayın yardımlarınız için tekrar bir konuda yardımlaşmak üzere Allah'a emanet olun saygılar ...

• quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Sen kendini çok akıllı sanıyorsun Anakart-24w
    HDD-24w
    Ram-1.5w
    Fare+Klavye-3w
    Fan:3w
    Dvd rom:20w
    Toplam:75w yapıyor.Ama 150-200w yok ortada çok abartma istersen.

Yok estağfurullah.
    Üzerinde bluetoth 8 10 tane usb portu bulundan 2 tane storage kontorlcüsü bulununan 2tane ethernet bulununa firewarre bulunan ses kartı bulunan bir anakart ın 24watt olacağına inanabiliyorsanız problem yok.
    Çok fazla konuşmak istemiyorum.

http://support.asus.com/powersupply.aspx
    Şurda sadece motherboard ve 2 tane dd3 modül seçip bakabilirsiniz ne olması gerektiğini.

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt

Allah aşkına ses kartı en fazla kaç watt tüketebilir yazar mısın çok merak ediyorum? USB portunda sadece veri alışverişi vardır.Hadi diyelim 30 tane olsa 5w`ı geçmez ki sen 8-10 taneden bahsediyorsun :)

• butterflv kullanıcısına yanıt
    Iyi bakalim simdiden hayirli olsunBende ucuza Evga SuperNOVA 750 Watt G2 80+ Gold buldum onu alacagim
  • Hocam senin de bilgin yok fikrin var Elektrik-elektronik okuyup usb portunda sadece veri alisverisi vardir diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Allah aşkına ses kartı en fazla kaç watt tüketebilir yazar mısın çok merak ediyorum? USB portunda sadece veri alışverişi vardır.Hadi diyelim 30 tane olsa 5w`ı geçmez ki sen 8-10 taneden bahsediyorsun :)

Usb portuna cep telefonunu takınca veri transferinden oluşan sürtünmeden dolayı şarz oluyor sanırım ?

Hocam yukarıdaki mesajda link verdim ona bir bakın bir zahmet.

Bakın sizin bahsettiğiniz gibi 25watt tüketen anakartlarda vardır mini intx HTPC ler için felan ama güncel ve özellikle arkadaşında sli veya crossfire taleplerini karşılayacak anakartlar 25 wattın çok üstündedir.

http://techreport.com/review/23358/asus-budget-xonar-dgx-and-dsx-sound-cards-reviewed/5

Bakın mesela burda alc onboard bi ses kartı ile asus xonar ses kartlarının yük altında sistem genelinde ne kadar fark ettiği yazmış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.