Şimdi Ara

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: robert nedir o

Ben de yaklaşık 1 ay önce Corsair CX750 aldım ve bende de bu problem var. Videoya çektim:http://www.youtube.com/watch?v=eJa1uVUayEc

Ben bu seslerin doğal bir şey olduğuna inanmıyorum zira ilk aldığımda ses mes olmuyordu psu'da. Birkaç hafta kullandım, derken bir gün durup dururken deli gibi bir cızırdama başladı. Bilgisayarım da öyle ağır yük altında filan değildi. Cızırdama 1-2 dakika devam edip susutu. Çok yüksek sesli bir cızırdamaydı ama... Öyle ki, korkup bilgisayarı kapadım hemen. Bu olay 1-2 sefer daha oldu ve sonrasında videodaki bu sesler ortaya çıktı. Artık sürekli ses var. Az veya çok ama sürekli... O ilk cızırdama vak'alarından evvel gayet sessiz çalışıyordu alet.

Servise göndermeyi düşünüyorum ama tembelliğim üzerimde. Göndersem ürün değişimi veya para iadesi yaparlar mı sizce?

Satış sözleşmesinde yazması lazım değişim yada iade için ne gerektiği.İade için 7 gün içinde olması lazım galiba.Değişim içinse yetkili servisin onayı falan gerekiyor olabilir.

Ben yedek psu olmadığı için göndermedim servise birde bir şey değişmez diye düşünüyorum aynısı geri yollarlar bir sorun yok deyip.inventustaki kişi bunun hepsinde olduğunu garanti kapsamınada girmiyor galiba demişti.sorun birde farklı farklı diğer arkadaşlar yüksek fps de yada ancak kulağınızı dayarsanız duyulabilecek bir ses olduğunu söylemişler.Ben şu anda oturduğum yerde 1-1,5 metreden sesi duyabiliyorum ve arama çubğunu oynattığımda frekansı değişen bir ses.Sizin psu nuz da anca kulağınızı dayayınca duyulan bir sızlaması varsa sorun yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: hwogk

quote:

Ben de yaklaşık 1 ay önce Corsair CX750 aldım ve bende de bu problem var. Videoya çektim:http://www.youtube.com/watch?v=eJa1uVUayEc

Ben bu seslerin doğal bir şey olduğuna inanmıyorum zira ilk aldığımda ses mes olmuyordu psu'da. Birkaç hafta kullandım, derken bir gün durup dururken deli gibi bir cızırdama başladı. Bilgisayarım da öyle ağır yük altında filan değildi. Cızırdama 1-2 dakika devam edip susutu. Çok yüksek sesli bir cızırdamaydı ama... Öyle ki, korkup bilgisayarı kapadım hemen. Bu olay 1-2 sefer daha oldu ve sonrasında videodaki bu sesler ortaya çıktı. Artık sürekli ses var. Az veya çok ama sürekli... O ilk cızırdama vak'alarından evvel gayet sessiz çalışıyordu alet.

Servise göndermeyi düşünüyorum ama tembelliğim üzerimde. Göndersem ürün değişimi veya para iadesi yaparlar mı sizce?

Satış sözleşmesinde yazması lazım değişim yada iade için ne gerektiği.İade için 7 gün içinde olması lazım galiba.Değişim içinse yetkili servisin onayı falan gerekiyor olabilir.

Ben yedek psu olmadığı için göndermedim servise birde bir şey değişmez diye düşünüyorum aynısı geri yollarlar bir sorun yok deyip.inventustaki kişi bunun hepsinde olduğunu garanti kapsamınada girmiyor galiba demişti.sorun birde farklı farklı diğer arkadaşlar yüksek fps de yada ancak kulağınızı dayarsanız duyulabilecek bir ses olduğunu söylemişler.Ben şu anda oturduğum yerde 1-1,5 metreden sesi duyabiliyorum ve arama çubğunu oynattığımda frekansı değişen bir ses.Sizin psu nuz da anca kulağınızı dayayınca duyulan bir sızlaması varsa sorun yok bence.

Benimkinin çıkardığı sesleri duymamak için sağır olmak lazım. Yukarda 2-3 sefer oldu diye bahsettiğim yüksek sesli cızırtı şuydu mesela:https://soundcloud.com/engin-osmanovski

Yan komşu bile duymuş olabilir.

• quote:

sizdeki ses farklı seasonic x serisinde en başta arkadaşın çektiği hafif cızırtı sesi geliyor.oda sadece furmark ve hitman menülerinde onun dışında fan bile dönmüyor...ses 0 yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 16 Şubat 2013; 17:24:21 >

• corsair tx750 watt ve bu sesin aynısı yüksek fps(500 üstü ) alınca çıkıyor. ben bu zamana kadar ekran kartından geliyordur diye düşünüyordum yüksek fps aldığım için ama bu başlığı görünce bir bakayım dedim psu'dan geliyormuş cidden. bu bilgisayarımdan önceki sistemde de aynı ses oluyor fps yüksek olunca ve o sistemi 2-3 yıl kadar kullandım hiç bir sorun çıkarmadı. ses rahatsız etmiyorsa bence değiştirmekle falan uğraşma ama rahatsız ediyorsa değiştir tabi.(kapasitorlar ile alakalı bir durum olabilir.)
  • Hort gibi olacak ama gigabyte in wf 3x kartlarindan tiz bir ses geliyor zaten ama digerlerini bilemeyecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corsair

quote:

Orijinalden alıntı: ak27

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Piyasada bulunan en kaliteli ve güvenilir firmalardandır corsair.----]Bir daha corsair mi tövbe ' hata ettik ' gibi yorumalrdan sonra gayet güzel ve alakalı bir biçimde cevap verilip sorun giderilmeye çalışılıyor[/color ------buda corsair firmasının kalitesini gösterir.

Her firmada üst seviye ürün grubu kadar orta ve alt seviye ürün grubuda vardır ki corsair giriş seviyesi ürünlerine bile 3 yıl garanti veren bir firma.O ürünler bile sertifikalı kaliteli ürünler.

sizinde belirtiğiniz gibi keşke hata etdik tövbe dedirtmeden önce gerektiği gibi ilgilenilse zaten sorun olmayacak

Merhaba,

Sorununuz hakkındaki iletiniz forumda görüldükten hemen sonra telefon yoluyla iletişime geçtik sizinle bildiğiniz gibi. Ürünü daha önce gönderdiğiniz distribütör teknik servisi durumu yanlış algılamış veya iletişimde bir problem yaşanmış olabilir. Belirttiğimiz gibi ürünü detaylı bir şekilde incelteceğiz. Yanmış olan konnektörünüz buna sebep olmuş olabilir ki konnektör üzerindeki deformasyon çok ciddi düzeyde. Ancak ürünü detaylı bir şekilde incelemeden kesin bir şey söylemek tabi ki doğru olmaz. İnceleme sonrası size detaylı bilgi vereceğiz.

Teşekkürler.

hocam iyi günler :) bende de konuyu açan arkadaştaki gibi bi ses sıkıntısı yaşamaktayım.corsair 400r bulunmakta bende. ama bilgisayarı toplayalı 1 ay olmadı yani kablolardan oluşacak bi sorun olduğunu sanmıyorum. problem psu'dan mı kaynaklanıyor? coil whine dediğiniz örneklerde daha sağlam bi fan sesi geliyor ama bu daha çok elektronik bi ses gibi? ne yapmamı önerirsiniz?
    ayrıca vsync'i kapatınca ses sorunu çözülüyor. anlamlandıramadım pek?
    sorun ekran kartında sanıp değiştirmiştim(amd R9 280x yerine msi gtx 770 aldım) öncekine nazaran daha az ses var ama yine de var.
    sorun neyden kaynaklı?

• demonsaider kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Vsync'i kapatınca ses ortadan kalkıyorsa sorunun kaynağı kuvvetle muhtemel ekran kartıdır. İmkanınız varsa kartı başka bir sistemde test edip daha iyi yorum getirebilirsiniz.
  • Coil whine sorunu vardir garantiye gönderin çok sıkıntı yaparsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Vsync'i kapatınca ses ortadan kalkıyorsa sorunun kaynağı kuvvetle muhtemel ekran kartıdır. İmkanınız varsa kartı başka bir sistemde test edip daha iyi yorum getirebilirsiniz.

Hocam bakın oraya yazmisim zaten :) ekran kartinda sanip sorunu ekran kartini değiştirdim ses yine gelmeye devam etti sadece azaldi. Ki zaten değiştirdiğim kart amd den msi. Msi daha sessiz bir kart. Ondan dolayi sesin azaldigini düşünüyorum

Edit: ekran kartina çok yük binince güç kaynagindan ses geliyor diyor arkadaşlar da.

• hocam bu psunun genelinde var bunun bir cızırtı yapan seri numaralı ürünü var birde ses yapmayanı var ben sessiz olsun diye Cooler Master Silent Pro 720 watt aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: exptouch

hocam bu psunun genelinde var bunun bir cızırtı yapan seri numaralı ürünü var birde ses yapmayanı var ben sessiz olsun diye Cooler Master Silent Pro 720 watt aldım

cızırtı dediğimiz şu şekilde başlığı atan arkadaş paylaşmış
    http://www.youtube.com/watch?v=J-4mo0l38Ik
    bu herkeste var mı?
    cooler master daha mantıklı duruyor. tabi bi sıkıntı da şu ki şu anda hatırladım ben kasayla beraber almıştım.
  • demonsaider kullanıcısına yanıt
    haf 912 nin 2 serisi var birisi cızırtı yapan birisi ise sessiz çalışanı var şuan tam olarak hatırlamıyorum sesi bilmiyorum forumdan arkadaşlardan öğrenmiştim
  • exptouch kullanıcısına yanıt
    yani ben basit bir ses olayı olduğunu sanmıyorum ya. eğer bu ürünün hepsinde böyle olsaydı hala satıyor olmaları ilginç olurdu bence? ki vatanda yorumlara baktığımda pek sıkıntılı olan yok gibi.
    http://www.vatanbilgisayar.com/carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=PU
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonsaider

yani ben basit bir ses olayı olduğunu sanmıyorum ya. eğer bu ürünün hepsinde böyle olsaydı hala satıyor olmaları ilginç olurdu bence? ki vatanda yorumlara baktığımda pek sıkıntılı olan yok gibi.
    http://www.vatanbilgisayar.com/carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=PU

Güzel kardeşim forumda biraz araştırırsan benim dediğime katılacaksın yalan söylemek için bir sebebim yık sadece yardımcı olmak istedim
    İyi Forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: exptouch

quote:

Orijinalden alıntı: demonsaider

Güzel kardeşim forumda biraz araştırırsan benim dediğime katılacaksın yalan söylemek için bir sebebim yık sadece yardımcı olmak istedim
    İyi Forumlar

Yok hocam yalan atiyosunuz demedim ben o diğer arkadaşa kil oldum ya size değil o sözler :) tesekkur ederim. Ben bendeki sesin bahsedilen ses olmadigini düşünüyorum.yani öyle olması gerek bence

• dediğim gibi forumda biraz araştırın sonra kendiniz göreceksiniz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.