Şimdi Ara

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Corsair CX v2 750W 80+ güç kaynağını kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Benim yakın zamanda topladığım sistemde de bu güç kaynağından var. Özellikle benchmarklar'da yani Ekran kartının belli bir yükün üzerinde olduğu zaman güç kaynağından cızırtı geliyor. Bu cızırtı tam olarak aşağıdaki videolardaki gibi:

http://www.youtube.com/watch?v=PMVfg3MzOt8
    http://www.youtube.com/watch?v=J-4mo0l38Ik

Sizlerde de var mı böyle bir cızırtı? Bu normal midir, yoksa değişime mi göndermeliyim?

NOT: Aynı güç kaynağı olan arkadaşlar şu şekilde test edebilirler. FurMark 3D ta Burn-in test açın. Ekrandaki tüylü halkayı SPACE'e basarak yok edin. Şimdi PSU'dan cızırtı geliyor mu gelmiyormu?

Yani şu şekildeyken:

SPACE tuşuna basın ve şöyle olsun:

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlteriş Kutluk Kağan -- 8 Ocak 2013; 20:40:37 >

• Yok mu hiç yorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Merhaba arkadaşlar,

Corsair CX v2 750W 80+ güç kaynağını kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Benim yakın zamanda topladığım sistemde de bu güç kaynağından var. Özellikle benchmarklar'da yani Ekran kartının belli bir yükün üzerinde olduğu zaman güç kaynağından cızırtı geliyor. Bu cızırtı tam olarak aşağıdaki videolardaki gibi:

http://www.youtube.com/watch?v=PMVfg3MzOt8
    http://www.youtube.com/watch?v=J-4mo0l38Ik

Sizlerde de var mı böyle bir cızırtı? Bu normal midir, yoksa değişime mi göndermeliyim?

Teşekkürler.

o güç kaynagından yok ama cızırtı normal degil gibi çünki hep yapsa neyse ekran kartın yüke binince yapıyor diyosun bence bi bilene göster

• Ben CX serisi kullanıyorum ama cızırtı vs. yok hatta ses sıfır.
  • O ses normal yapacak birşey yok ...
  • bendede cx 750 var 5-6 saat battlefield 3 ü ultrada oynadım sorun olmadı. 1 saat furmarkta sorun olmadı.30 dk lık aıdada sorun olmadı yanı sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Ben CX serisi kullanıyorum ama cızırtı vs. yok hatta ses sıfır.

Selam, ilk mesajımı editleyip nasıl test edebileceğinizi yazdım. Bu şekilde bir test edip dönüş yapabilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair cx 750
    7 yıl önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

bendede cx 750 var 5-6 saat battlefield 3 ü ultrada oynadım sorun olmadı. 1 saat furmarkta sorun olmadı.30 dk lık aıdada sorun olmadı yanı sorun yok.

Selam, ilk mesajımı editleyip nasıl test edebileceğinizi yazdım. Bu şekilde bir test edip dönüş yapabilir misin?
  • bende öyle bir ses yok tmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

bende öyle bir ses yok tmm

Söylediğim şekilde test edebildin mi dostum?
  • quote:

quote:

bendede cx 750 var 5-6 saat battlefield 3 ü ultrada oynadım sorun olmadı. 1 saat furmarkta sorun olmadı.30 dk lık aıdada sorun olmadı yanı sorun yok.

aynı sorun bendede var cok ilginç. o durumdayken gpu ya faz la yuklenılmıyor ve fazla yuk cekılmıyor ama neden cıkartıyor anlamadım sabahleyin kurcalarım biraz şimdi olmaz.
  • Corsair'in güncel seri PSU'larında çeşit çeşit sorun var. Buraya bakarsan onlarca sorun görebilirsin:http://forum.corsair.com/v3/forumdisplay.php?f=178
  • quote:

quote:

quote:

aynı sorun bendede var cok ilginç. o durumdayken gpu ya faz la yuklenılmıyor ve fazla yuk cekılmıyor ama neden cıkartıyor anlamadım sabahleyin kurcalarım biraz şimdi olmaz.

Evet GPU ya fazla yüklenilmeyip, yüksek FPS değerleri alındığında oluyor genelde bu cızırtı.

• 2 yıldan fazladır Corsair TX650W V2 kullanıyorum aldığımdan beri stand by modundayken bile o tiz ses var (çınlama benzeri) şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 9 Ocak 2013; 11:19:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

2 yıldan fazladır Corsair TX650W V2 kullanıyorum aldığımdan beri stand by modundayken bile o tiz ses var (çınlama benzeri) şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Dostum söylediğim testi bir deneyebilir misin, ses daha fazla olacak mı
  • Yükte veya boşta sesin şitddetinde artma veya azalma yok aynı. Sizin yükte gelen sesin tam olarak Psu'dan geldiğine emin misiniz? (Ekran kartı, Anakart, prize takılı adaptör vs. gelme ihtimali var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Yükte veya boşta sesin şitddetinde artma veya azalma yok aynı. Sizin yükte gelen sesin tam olarak Psu'dan geldiğine emin misiniz? (Ekran kartı, Anakart, prize takılı adaptör vs. gelme ihtimali var)

Benim boştayken ses gelmiyor. Full yükte de gelmiyor(oyun içerisinde vb.), yüksek FPS alınan yerlerde geliyor. Bu arada PSU'dan geldiğine eminim.
  • Var mı başka aynı durumdan şikayetçi olan?
  • cx600 var bende çalıştıgı esnada torpil gibi patladı garantiye gitdi başka bi nedenden dolayı garanti tışı bırakıldı teknik servis dalga gecer gibi ben kutulu gönderdim bana kutusuz poşetsiz öylece geldi tamir olmadan

forumdan biri corsair cx seri powerler için kalitesiz ve çabuk bozulan seri oldugunu belirti firmanın adınıda verdi ama burda vermiyeyim

ilk ve son corsair birdaha tövbe
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak27

cx600 var bende çalıştıgı esnada torpil gibi patladı garantiye gitdi başka bi nedenden dolayı garanti tışı bırakıldı teknik servis dalga gecer gibi ben kutulu gönderdim bana kutusuz poşetsiz öylece geldi tamir olmadan

forumdan biri corsair cx seri powerler için kalitesiz ve çabuk bozulan seri oldugunu belirti firmanın adınıda verdi ama burda vermiyeyim

ilk ve son corsair birdaha tövbe

Arkadaş madem öyle bir durum var, almadan önce niye kimse demedi corsair güç kaynağı alma diye.
    Burada kocaman başlık açıp sistem hakkında fikir istedik :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.