Şimdi Ara

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ak27

cx600 var bende çalıştıgı esnada torpil gibi patladı garantiye gitdi başka bi nedenden dolayı garanti tışı bırakıldı teknik servis dalga gecer gibi ben kutulu gönderdim bana kutusuz poşetsiz öylece geldi tamir olmadan

forumdan biri corsair cx seri powerler için kalitesiz ve çabuk bozulan seri oldugunu belirti firmanın adınıda verdi ama burda vermiyeyim

ilk ve son corsair birdaha tövbe

Merhaba,

Ürününüz büyük ihtimalle, sizin daha önce paylaşmış olduğunuz resimde de görüldüğü gibi konnektörünüzdeki deformasyon yüzünden arızalanmış olabilir. Konnektör yanmış görünüyor. Resmi aşağıda tekrar paylaşıyorum.

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi

Ürünü teknik olarak inceletmek en doğru yol olur gibi görünüyor. Ürünü teknik olarak inceletmek üzere sizinle PM aracılığıyla temasa geçeceğim. Arıza sebebi o konnektör değilse, ürününüz mutlaka değiştirilir.

Diğer arkadaşlar da yorumda bulunup fikirleini paylaşabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corsair -- 10 Ocak 2013; 11:36:11 >

• tekrar gönderdim zaten dijitaldrend e birde meil yazdım bakalım sonucu merakla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corsair

quote:

cx600 var bende çalıştıgı esnada torpil gibi patladı garantiye gitdi başka bi nedenden dolayı garanti tışı bırakıldı teknik servis dalga gecer gibi ben kutulu gönderdim bana kutusuz poşetsiz öylece geldi tamir olmadan

forumdan biri corsair cx seri powerler için kalitesiz ve çabuk bozulan seri oldugunu belirti firmanın adınıda verdi ama burda vermiyeyim

Merhaba,

Ürününüz büyük ihtimalle, sizin daha önce paylaşmış olduğunuz resimde de görüldüğü gibi konnektörünüzdeki deformasyon yüzünden arızalanmış olabilir. Konnektör yanmış görünüyor. Resmi aşağıda tekrar paylaşıyorum.

Ürünü teknik olarak inceletmek en doğru yol olur gibi görünüyor. Ürünü teknik olarak inceletmek üzere sizinle PM aracılığıyla temasa geçeceğim. Arıza sebebi o konnektör değilse, ürününüz mutlaka değiştirilir.

Merhaba,

Firma yetkilisi olduğunuz yazıyor, öyleyse benim problemimle ilgili de yardımcı olur musunuz? Yukarıda durumdan bahsettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Firma yetkilisi olduğunuz yazıyor, öyleyse benim problemimle ilgili de yardımcı olur musunuz? Yukarıda durumdan bahsettim.

Merhaba,

Sizin probeleminizi teknik ekibimize ilettim dün. Konuyla ilgili sizi bilgilendireceğim.

Teşekkürler.

• ilgi ve alakanız için tekrar teşekkürler sonucu merakla bekliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Merhaba,

Sizin probeleminizi teknik ekibimize ilettim dün. Konuyla ilgili sizi bilgilendireceğim.

Teşekkürler.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, çünkü gelen cızırtı rahatsız edici seviyede. Çalışma ortamım da sessiz olduğu için problem oluyor. İlk mesajımda bahsettiğim yöntem ile kolay bir şekilde test edilebilir. Ana mantık şu; çok yüksek FPS gelen durumlarda geliyor cızırtı. Örneğin yukarıdaki Furmark testinde ortadaki halkayı yok ettiğimizde 1000 FPS nin üzerine çıkılıyor ve cızırtı başlıyor. Bir de Windows Experience Index çalıştırınca 3D testlerini yaparken de bu cızırtı geliyor.

Eğer siz elinizdeki herhangi bir CX750 ile bu söylediğim testlerde herhangi bir cızırtı duymuyorsanız (ki böyle bir ses duymadığını söyleyen bir çok arkadaş oldu donanım forumlarında (yerli-yabancı)) bu da demek oluyor ki bana gelen PSU problemli.

• Corsair'in en iyisi sersi HX serisi idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Corsair'in en iyisi sersi HX serisi idi

Yani? Diğer serileri alınmaz mı diyorsun dostum? Valla ne bileyim hata ettik galiba Corsair almakla. Forumda o kadar da sordum, sistemle ilgili yorumları lütfen eksik etmeyin diye.
  • Piyasada bulunan en kaliteli ve güvenilir firmalardandır corsair. Bir daha corsair mi tövbe ' hata ettik ' gibi yorumalrdan sonra gayet güzel ve alakalı bir biçimde cevap verilip sorun giderilmeye çalışılıyor buda corsair firmasının kalitesini gösterir.

Her firmada üst seviye ürün grubu kadar orta ve alt seviye ürün grubuda vardır ki corsair giriş seviyesi ürünlerine bile 3 yıl garanti veren bir firma.O ürünler bile sertifikalı kaliteli ürünler.
  • Corsair Ürünlerinin garanti belgelerinde garanti süresi kaç yıl yazmakta (PSU'ların)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Corsair Ürünlerinin garanti belgelerinde garanti süresi kaç yıl yazmakta (PSU'ların)

2 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

quote:

Corsair Ürünlerinin garanti belgelerinde garanti süresi kaç yıl yazmakta (PSU'ların)

2 yıl

o zaman 24.aydan sonra değişim ya da ücret iade hakkımız yok . ama servise alıyor onarım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Piyasada bulunan en kaliteli ve güvenilir firmalardandır corsair.----]Bir daha corsair mi tövbe ' hata ettik ' gibi yorumalrdan sonra gayet güzel ve alakalı bir biçimde cevap verilip sorun giderilmeye çalışılıyor[/color ------buda corsair firmasının kalitesini gösterir.

Her firmada üst seviye ürün grubu kadar orta ve alt seviye ürün grubuda vardır ki corsair giriş seviyesi ürünlerine bile 3 yıl garanti veren bir firma.O ürünler bile sertifikalı kaliteli ürünler.

sizinde belirtiğiniz gibi keşke hata etdik tövbe dedirtmeden önce gerektiği gibi ilgilenilse zaten sorun olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 10 Ocak 2013; 22:40:33 >

• quote:

Merhaba,

Tüm Corsair ürünlerinde garanti süresi ürün üzerinde yazan garanti süresi kadardır. Örnek vermek gerekirse, PSU'larda VS,CX, CXM ve GS serilerinde 3 yıl; TX ve TXM'de 5 yıl; HX, AX ve AXi'de 7 yıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corsair -- 10 Ocak 2013; 22:48:11 >
  • quote:

quote:

Merhaba,

Tüm Corsair ürünlerinde garanti süresi ürün üzerinde yazan garanti süresi kadardır. Örnek vermek gerekirse, PSU'larda VS,CX, CXM ve GS serilerinde 3 yıl; TX ve TXM'de 5 yıl; HX, AX ve AXi'de 7 yıldır.

Yani garanti belgelerinde bu sure yazmakta , o zaman çok çok iyi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Piyasada bulunan en kaliteli ve güvenilir firmalardandır corsair.----]Bir daha corsair mi tövbe ' hata ettik ' gibi yorumalrdan sonra gayet güzel ve alakalı bir biçimde cevap verilip sorun giderilmeye çalışılıyor[/color ------buda corsair firmasının kalitesini gösterir.

sizinde belirtiğiniz gibi keşke hata etdik tövbe dedirtmeden önce gerektiği gibi ilgilenilse zaten sorun olmayacak

Merhaba,

Sorununuz hakkındaki iletiniz forumda görüldükten hemen sonra telefon yoluyla iletişime geçtik sizinle bildiğiniz gibi. Ürünü daha önce gönderdiğiniz distribütör teknik servisi durumu yanlış algılamış veya iletişimde bir problem yaşanmış olabilir. Belirttiğimiz gibi ürünü detaylı bir şekilde incelteceğiz. Yanmış olan konnektörünüz buna sebep olmuş olabilir ki konnektör üzerindeki deformasyon çok ciddi düzeyde. Ancak ürünü detaylı bir şekilde incelemeden kesin bir şey söylemek tabi ki doğru olmaz. İnceleme sonrası size detaylı bilgi vereceğiz.

Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Sorununuz hakkındaki iletiniz forumda görüldükten hemen sonra telefon yoluyla iletişime geçtik sizinle bildiğiniz gibi. Ürünü daha önce gönderdiğiniz distribütör teknik servisi durumu yanlış algılamış veya iletişimde bir problem yaşanmış olabilir. Belirttiğimiz gibi ürünü detaylı bir şekilde incelteceğiz. Yanmış olan konnektörünüz buna sebep olmuş olabilir ki konnektör üzerindeki deformasyon çok ciddi düzeyde. Ancak ürünü detaylı bir şekilde incelemeden kesin bir şey söylemek tabi ki doğru olmaz. İnceleme sonrası size detaylı bilgi vereceğiz.

Teşekkürler.

hele bi sonuclansın hayırlısı ile şimdi ben ne kadarda o deformeden dolayı deyil desemde inceliyecek olan onlar

Yakın ilgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim her nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın önemli deyil

• Doğrudan firma yetkilisinin forumda son kullanıcı sorunlarıyla ilgilenmesı çok pozitif bir durum. Bileşen alacak veya sistem toplayacak olan arkadaşlar bunu da göz önünde bulunduracaklardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma yetkilisinin bu sorunla direkt ilgilenmesi tüyler ürpertici. İlk kez böyle bir hizmet görüyorum. Valla harika birşey diğer firmalara örnek olsun. Sonuçta sıradan bir forum değil burası Türkiye nin en kalabalık en aktif donanım forumu. Her firma bir yetkili aktarabilir müşteri memnuniyeti adına ki corsair müşterisi olmadığım halde ben bile memnun kaldım hizmetten.
  • Olay şöyle oluyor:

Ekranda tuylu HALKA varken bilgisayar çok daha fazla WATT harcıyor. Cızırtı ise Power Supply nin içerisindeki TRAFO lardan geliyor.

Bu trafolarda bobin teli sarılıdır ve genelde fabrikasyon olarak bobinler ustune kuruduğunda sertleşen bir yapışkan sürülür. Boylelikle cızırtı çıkması en aza indirilir yada tamame yok edilir.

Benim emektar ASUS power supply imde aynı sorun mevcut, bilgisayar bileşenleri yuksek watt çektiğinde içindeki trafo ses yapıyor.

Siz ürünü garantili ise garantiye gönderin. Garanti bitmişse ve eliniz bu işlere yatkınsa içini açarak trafoları yada çevrede gördüğünüz bobinler ustune kuruduğunda taş gibi sertleşecek ama devre elemanlarını eritmeyecek - zarar vermeyecek bir yapışkan kullanın.

Ben ne mi yapıcam ?
    Kısa zaman içinde power'ımı değiştiricem çünki bu sese katlanmak çok zor !

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.