Şimdi Ara

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada ben yazılım ile sistemi TEST ederken ve yuvarlak halka ekranda iken 22 FPS alıyorum. Deneyen arkadaşlar kaç FPS aldılar acaba bilgi verebilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Olay şöyle oluyor:

Ekranda tuylu HALKA varken bilgisayar çok daha fazla WATT harcıyor. Cızırtı ise Power Supply nin içerisindeki TRAFO lardan geliyor.

Bu trafolarda bobin teli sarılıdır ve genelde fabrikasyon olarak bobinler ustune kuruduğunda sertleşen bir yapışkan sürülür. Boylelikle cızırtı çıkması en aza indirilir yada tamame yok edilir.

Benim emektar ASUS power supply imde aynı sorun mevcut, bilgisayar bileşenleri yuksek watt çektiğinde içindeki trafo ses yapıyor.

Siz ürünü garantili ise garantiye gönderin. Garanti bitmişse ve eliniz bu işlere yatkınsa içini açarak trafoları yada çevrede gördüğünüz bobinler ustune kuruduğunda taş gibi sertleşecek ama devre elemanlarını eritmeyecek - zarar vermeyecek bir yapışkan kullanın.

Ben ne mi yapıcam ?
    Kısa zaman içinde power'ımı değiştiricem çünki bu sese katlanmak çok zor !

Ekranda halka varken daha çok watt harcadığını biliyorum. Zaten Furmark test sırasında GPU Power yüzdesini gösteriyor.
    Ama işin ilginç yanı halka varken gelmiyor cızırtı, halka yokken geliyor. Yani daha az WATT çektiğinde geliyor cızırtı.

• quote:

Bu arada ben yazılım ile sistemi TEST ederken ve yuvarlak halka ekranda iken 22 FPS alıyorum. Deneyen arkadaşlar kaç FPS aldılar acaba bilgi verebilirler mi ?

1920x1080, FullScreen: 47 FPS alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corsair

quote:

Orijinalden alıntı: ak27

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Piyasada bulunan en kaliteli ve güvenilir firmalardandır corsair.----]Bir daha corsair mi tövbe ' hata ettik ' gibi yorumalrdan sonra gayet güzel ve alakalı bir biçimde cevap verilip sorun giderilmeye çalışılıyor[/color ------buda corsair firmasının kalitesini gösterir.

Her firmada üst seviye ürün grubu kadar orta ve alt seviye ürün grubuda vardır ki corsair giriş seviyesi ürünlerine bile 3 yıl garanti veren bir firma.O ürünler bile sertifikalı kaliteli ürünler.

sizinde belirtiğiniz gibi keşke hata etdik tövbe dedirtmeden önce gerektiği gibi ilgilenilse zaten sorun olmayacak

Merhaba,

Sorununuz hakkındaki iletiniz forumda görüldükten hemen sonra telefon yoluyla iletişime geçtik sizinle bildiğiniz gibi. Ürünü daha önce gönderdiğiniz distribütör teknik servisi durumu yanlış algılamış veya iletişimde bir problem yaşanmış olabilir. Belirttiğimiz gibi ürünü detaylı bir şekilde incelteceğiz. Yanmış olan konnektörünüz buna sebep olmuş olabilir ki konnektör üzerindeki deformasyon çok ciddi düzeyde. Ancak ürünü detaylı bir şekilde incelemeden kesin bir şey söylemek tabi ki doğru olmaz. İnceleme sonrası size detaylı bilgi vereceğiz.

Teşekkürler.

Merhaba,

Benim sorunum ile ilgili bir gelişme var mı acaba? En son aynı sistemde test edebilmeniz için benden sistemimi sormuştunuz?

• Sistemde hdd ve ses çıkaran herhangi bir şey olmadığından o halka gittiğinde çok az bir cızırtı duyabiliyorum.Fakat ben hx 750 kullanıyorum.Çok ilginç geldi bana bu sorun.Acaba ekran kartında mı geliyor diye de şüphe ediyorum.Sonuçta ekran kartının üstünde de bir sürü bobin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Bu arada ben yazılım ile sistemi TEST ederken ve yuvarlak halka ekranda iken 22 FPS alıyorum. Deneyen arkadaşlar kaç FPS aldılar acaba bilgi verebilirler mi ?

oww aynı ayarlarda bende 1920x1080, FullScreen: 12 FPS verdi. daha once aldığım 22 FPS ise 1024x768 FullScreen idi. Kısacası sizin ekran kartı bayagı iyi iş çıkarıyor. Lakin aynı testi birde sipariş verdiğim TAGAN gelince yeniden deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

Sistemde hdd ve ses çıkaran herhangi bir şey olmadığından o halka gittiğinde çok az bir cızırtı duyabiliyorum.Fakat ben hx 750 kullanıyorum.Çok ilginç geldi bana bu sorun.Acaba ekran kartında mı geliyor diye de şüphe ediyorum.Sonuçta ekran kartının üstünde de bir sürü bobin var.

Ekran kartından gelmiyor. Kesin olarak güç kaynağından geliyor. Başka ekran kartıyla da denedim.
  • quote:

quote:

quote:

oww aynı ayarlarda bende 1920x1080, FullScreen: 12 FPS verdi. daha once aldığım 22 FPS ise 1024x768 FullScreen idi. Kısacası sizin ekran kartı bayagı iyi iş çıkarıyor. Lakin aynı testi birde sipariş verdiğim TAGAN gelince yeniden deneyeceğim.

Ekran kartım GTX 670. Bu arada güç kaynağı FPS ye etki edeceğini zannetmiyorum. FPS ekran kartıyla alakalı. Ama cızırtı kesilebilir o ayrı.

• quote:

Ekran kartım GTX 670. Bu arada güç kaynağı FPS ye etki edeceğini zannetmiyorum. FPS ekran kartıyla alakalı. Ama cızırtı kesilebilir o ayrı.

Belki edebilir.

Çünki şu an kullandığım güç kaynagı real 250, peak 300 watt. Gelecek güç kaynagı ise real 480 watt. Yeni güç kaynagımda oyle ağım şahım çok yuksek bir watt değerine sahip olmasa bile sistemi eski güç kaynagından daha iyi beseleyecektir buyuk ihtimal. Yine bir ihtimal yeterli beslenmeyen GPU, Tagan 480 watt ile 3-5 FPS artışı olabilir, siz ne dersiniz ?

Kullandığım GPU: 4870
  • quote:

quote:

Belki edebilir.

Çünki şu an kullandığım güç kaynagı real 250, peak 300 watt. Gelecek güç kaynagı ise real 480 watt. Yeni güç kaynagımda oyle ağım şahım çok yuksek bir watt değerine sahip olmasa bile sistemi eski güç kaynagından daha iyi beseleyecektir buyuk ihtimal. Yine bir ihtimal yeterli beslenmeyen GPU, Tagan 480 watt ile 3-5 FPS artışı olabilir, siz ne dersiniz ?

Kullandığım GPU: 4870

Hmm olabilir. Bu arada Tagan'ın forumlarda çok methedildiğini duydum.

• quote:

Hmm olabilir. Bu arada Tagan'ın forumlarda çok methedildiğini duydum.

Açıkçası pek çok güç kaynagının iç devresini ve yapısını inceledim. Ancak gördüm ki genellikle GOLD sertifikası olmayan, üst seviye olmayan, 1.000 watt civarlarında olmayan güç kaynaklarında kullanılan malzeme kalitesi düşük seviyede. Örneğin katı kapasitor kullanılmaması gibi. Yada az devre elemanı ile iş yapmak gibi.

Her ne kadar benim aldığım TAGAN' 480 watt güç kaynagında katı kapasitör kullanılmasa bile, iç devresi oldukça kaliteli denebilir, pek çok diğer marka ürün modellerine göre. Açıkçası TAGAN ürünlerinde pek çok modelde elektronik güç kontrol devresinin ve elektronik güç üretim devrelerinin birbirinden ayrık olmasınıda daha profesyonel buldum.

Corsair CX 750W Cızırtı Sesi

Bu ise aldığım ürün:

Piyadasa satılan ürünleri incelerseniz oldukça basit yapılara sahip olduklarını görebilirsiniz, örnek:

Highpower 560 watt

Corsair 450 watt

VEE Bence piyasanın en kaliteli ürünlerini yapan firma ise kesinlikle seasonic:

ve bir sıralama yaparsam:
    1- seasonic
    2- tagan
    3- ...
    4- ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 15 Ocak 2013; 22:20:34 >

• @NEFRIT sanki resimdeki psu lar bana denk ürünler gibi gelmedi.Ama bence bu satten sonra Taganı listeye almamak lazım malum ürünler anca ikinci elde bulunabiliyor ve yeni ürünleri yok artık ama Türkiyede bulunabilecek en iyi psu lar seasonic ve corsair(seasonic ve Flextronics üretimi olanlar.CWT lerde kötü degil ama üst düzeyde konumlandıramayız)

Gerçi bence markaya bakıp direk kaliteli diye hemen iyi gözüyle bakmamak lazım çünkü düşük seviyelerdeki ürünlerde işler degişebiliyor ama benim gördügüm deneyimlerime göre üreticiler kar marjını artırmak için günden güne malzeme kalitesini düşürüyor en kaliteli üreticiler dahil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bendede cx750 vardı vatanın subesıne gıdıp değiştirdim sorun yine devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

Bendede cx750 vardı vatanın subesıne gıdıp değiştirdim sorun yine devam ediyor

Bahsettiğim sorunun birebir aynısı mı dostum?
  • quote:

quote:

evet dostu aynı sorun gittim vatana değiştirdim yeni cx750 verdile furmakta yine cızırtı cıkartıyor haftasonu yıne gideceğim.
  • cızırtı normal aslında.
    yüke bınınce olmasıda normal ama aşırısı sıkıntı yaratırmı bılmıyorum.
    bunu güçkaynağının bağlı bulunduğu servise danışın en iyisi.
    ben bir sıkıntı oldumu genelde servıslere danışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

cızırtı normal aslında.
    yüke bınınce olmasıda normal ama aşırısı sıkıntı yaratırmı bılmıyorum.
    bunu güçkaynağının bağlı bulunduğu servise danışın en iyisi.
    ben bir sıkıntı oldumu genelde servıslere danışırım

Yazıllanların hepsini okudunuzmu? Yükteyken sorun yok sorun boştayken...
  • okumadım valla.
    üşendim okumaya o yüzden dırek gorusumu belırtım.
  • quote:

quote:

quote:

evet dostu aynı sorun gittim vatana değiştirdim yeni cx750 verdile furmakta yine cızırtı cıkartıyor haftasonu yıne gideceğim.

Ben de Corsair yetkilisi arkadaştan dönüş bekliyorum.
    Corsair'in bu kadar problemli olduğunu bilmiyordum. Keşke seasonic alsaydım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de Corsair yetkilisi arkadaştan dönüş bekliyorum.
    Corsair'in bu kadar problemli olduğunu bilmiyordum. Keşke seasonic alsaydım.

Bu sesin önemli birşey olacağını sanmuyorum zaten siz söylemeseydiniz ben fark etmıyordum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.