Şimdi Ara

Corsair GS 128 GB Bench Testleri - Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Test Sonuçlarım bunlar ama merak ettiğim şu. Neden yazma hızları bu kadar düşük?

-----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 452.297 MB/s
    Sequential Write : 198.050 MB/s
    Random Read 512KB : 429.988 MB/s
    Random Write 512KB : 186.375 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 25.139 MB/s [ 6137.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 102.110 MB/s [ 24929.2 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 128.345 MB/s [ 31334.2 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 193.963 MB/s [ 47354.3 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 54.6% (65.0/118.9 GB)] (x5)
    Date : 2014/05/12 16:32:01

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD yi ne zamandan beridir kullanıyorsun ? Malesef SSD lerin böyle bir özelliği var performansları gittikçe düşüyor. Hatta sürekli birşeyler yükleyip silersen 4-5 ayda normal harddisklerin performansına kadar düşüyormuş ben de yeni öğrendim. Bu yüzden ben de kararsizim SSD alma konusunda.

• ATTO programı ile test yapın birde.
  • Suprémacy kullanıcısına yanıt
    hocam allah aşkına bu bilgiyi nereden aldınız. Ben 3 senedir orico hm01 128gb ssd kullanıyorum ilk aldıgımda CrystalDiskMark testim 870 çivarındaydı şimdi yaptıgımda testte ise 800 civarı. Şuanda boş alanda 6 gb gerisini siz düşünün.

Ha performansında düşüş olmuyormu mutlaka oluyor. Ama öyle 5-6 ayda hdd performansına iniyor falan kesinlikle yok öyle birşey. Bu düşüşü günlük kullanımda kesinlikle hissedemezsin anca testlerde görürsün.

Birde aldıgın ssd ye ve senin kullanımına bağlıdır. Ssd yi baglamışsındır servera günde 150-200 gb veri yazarsın ömrü daha çabuk biter ama kesinlikle 5-6 ayda hdd performansına inmez. Zaten günde 150-200 gb veri yazacaksan sen bizim gibi normal kullanıcı değilsindir. Gideceksin o iş için üretilen iş istasyonu, sunucu ssd lerinden satın alacaksın.

Bu sayfayı okursan beni daha iyi anlarsın.
    http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-tercihinde-isabet-kati-hal-diski-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

• Sakın forumdaki 327812636471 adet SSD konusunu okumayın
  • Hocam ben de forumdaki bir konuda gördüm oranın yalancısıyım. Dediginiz doğruysa eyvallah ama 5-6 ayda ciddi performans düşüşü oluyorsa boş yere para saymanın anlamı yok.

• Suprémacy kullanıcısına yanıt
    hocam o konuyu hatırlayabiliyorsanız bi zahmet link atında neler yazılmış bizde bilgilenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

hocam o konuyu hatırlayabiliyorsanız bi zahmet link atında neler yazılmış bizde bilgilenelim

Buyrun hocam ilk sayfada yazıyor

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=39385485&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 13 Mayıs 2014; 21:29:46 >
  • kusura bakma ilk sayfa derken anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 13 Mayıs 2014; 21:14:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

kusura bakma ilk sayfa derken anlayamadım

Konunun ilk sayfasında yazılan yazıyı okuyun hocam orada bu mesele hakkında bahsedilmiş.

Edit: linki atmayı unutmusum ya pardon

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=39385485&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 13 Mayıs 2014; 21:30:39 >

• hocam siz konuyu baya bi dagınık okumuşsunuz galiba.

aşagıdaki yer dediğiniz bölüm ise eğer yazıyı dikkatlice okuyun. yazı 2010 da yazılmış o zamanlar ssd ler tam gelişmemişlerdi. şuanda 2010 yılına göre üzerine katbe kat koyarak geliştiler..

Tüketicilere ulaşan SSD'lerde ortalama silme-yazma ömrü 10.000 işlem civarında. Eh SSD'lerin çok yüksek kapasiteli olmadığını ve bu yüzden dearşiv amaçlı alınmadığını, düşünürsek, sık sık yazma ve silme işlemi olacaktır. Bu da demektir ki bütün SSD kullanıcılarını derinden etkileyen bir sorunla karşı karşıyayız. aşagıdaki yer dediğiniz bölüm ise eğer yazıyı dikkatlice okuyun. yazı 2010 da yazılmış o zamanlar ssd ler tam gelişmemişlerdi. şuanda 2010 yılına göre üzerine katbe kat koyarak geliştiler..

Çözüm ise yükü bütün diske dağıtan bir aşınma seviyeleme sistemi oluyor. Orijinal ismi: Wear Levelling Algorithms.
    Yazılacak veriler, ne kadar dolu olursa olsunlar diskteki bütün hücrelere dağıtılıyor. Böylece belli hücrelerin erken yıpranıp bozulmasının önüne geçilmiş oluyor. Bir SSD'nin ömrü bu teknik sayesinde büyük miktarda uzatılabiliyor. Hücre doluluğunu ise birazdan anlatacağız.

Yükü dağıtan bu sistem olmasa, yoğun kullanılan bir SSD'nin ömrü 6 ay kadar kısa olabilir. Bu sistemle ise diskin ömrü 5 ila 10 yıla kadar uzuyor. Bu kazancın bedeli de veri sabit disk geneline dağıtıldığı için performans düşüşü oluyor. Anlayacağınız disk fragmantasyonu, farklı sebeplerden de olsa ne yazık ki SSD'leri de etkileyen bir sorun. Özellikle Intel'in X25-M modeli bundan oldukça kötü etkilenenler arasında yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 13 Mayıs 2014; 23:34:24 >

• serhanpac kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

ATTO testini yapıp sonucu ekleyebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.