Şimdi Ara

Corsair gs 128gb ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar ağustos ayının sonunda vatanda corsair gs 128gb ssd aldım sony vaio vpcf22s1e model laptopuma taktım. laptop özelliklerii7 işlemci 8gb ram1333 1gb ekran kartı nvdia gt540m. yalnız sorunlarım var. sony vaio serilerinde bios ta değiştirebileceğiniz hemen hemen hiç bir özellik yok sadece boot ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. ssd lerden tam performans almak iiçin ahcı modunu açmak gerekiyor o da yok. bazı sitelerden ahcının açma yöntemini regedit den açma yöntemini açmışlar. onu da yaptım tahminimce olmadı gibi. ssd nin performans değeri resimde var ama okuma ve yazma 500mb üstüne çıkmıyor ve yaklaşmıyor hele de yazma değeri.
     Corsair gs 128gb ssd

• Merhabâlar Abdulhamid,

Göründüğü kadarıyla sisteminizde Ahci modu faâl durumda ve çalışıyor. Sony'nin bâzı dizüstülerinde maalesef böyle bir eksiklik söz konusu.

Performansın 500MB altında çıkması tabiî bir durum. Çünkü diskinizin kontrolcüsü SandForce'dur. Bu denetleyiciler gerçek güçlerini sıkıştırılmış dosyalar üzerinde gösterir. Teknik detaylar için şu makâleden istifâde edebilirsiniz

SandForce Kontrolcülerin Çalışma Esaslarına Yakından Bakış

• Marvell, Samsung, Toshiba, OCZ, LAMD, JMicron, Phison, Silicon Motion ve NovaChips gibi kontrolcüler verîyi kendilerine geldiği gibi düz bir şekilde işleyip öylece NAND’lara gönderirler. Fakat SandForce kontrolcüler ise gelen verîyi önce sıkıştırır, ardından NAND belleklere yazarlar.
    verdiğiniz linkten ssd ler ileilgili en önemli şeyi anladım hocam SAĞ olun. :)

Şöyle bir sorum olacak laptopun sata3 kontrolcusünü nasıl ve hangi programla öğrenebilirim. öğrendim diyelim. ona göre ssd alsam faydalı olur mu olmazmı ya da hiçbir şşey farketmezmi?

benim laptopu özellikllerini yazmıştım. kardeşimin masaüstü bilgisayaarı var amd atylon çift çekirdekli muhtemelen işlemci 3.00 ghz vardır ya da yoktur, disk tipi sıradan hdd, RAM 6 GB.
    ikimiz son sürüm photoshopu aynı anda açtık benim ki 3sn onunki 5 sn açtı. benimki ssd onunki hdd idi ama beni tatmin etmedi. bazı programlar için tekrar deneyecem(solidworks, autocad, bazı son çıkan oyunlar için)

anladığım kadarıyla sandforce kotrolcüler veriyi sıkıştırarak işlem yapıyor, gerçek performansı sıkıştırılmış dosyalar üzerinde gösteriyor peki neden phtoshop da tam verimi alamadım.

ahcı modunun açık olup olmadığını payllaştığım resimdeki sol üste de "iaStorea ok" yazısından mı anlıyoruz?

SONUÇ OLARAK HOCAM BANA NE TAAVSİYE EDERSİNİZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulhamit1988 -- 18 Eylül 2014; 18:58:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.