Şimdi Ara

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
859
Cevap
11
Favori
63.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk önce pompanın kablosunun sökün bakın ses kesiliyor mu.[ Ama bu işlem uzamasın, su aynı yerde kaldığından sıcaklıklar hemen yükselir]. Bu şekilde bir de fanlara bakın. Her pompa biraz seslidir ama kasa kapağı kapalıyken ve diğer fanlar da çalışıyorken pompa sesi duyuluyorsa sorun var demektir.

@Emrullah.

Kendi macununa en yakın performansı verecek NT-H1. O yüzden rahatlıkla tavsiye edebilirim.
  • Fanları kendi kablosu ile kendine bağlamak yerine direk anakarta taktığımda böyle bir ses olmuyor.
  • corsair h105 için fan önerisi varmı? kendi fanları çok sesli geliyor..

Noiseblocker XL1 120mm fan
    http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-blacksilentfan-series/120x120x25mm.php?lang=EN

bunu düşünüyorum..uyarmı sizce ??
    fanlar radyatör için uygun mu??

tşk..

başka önerilerde olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

corsair h105 için fan önerisi varmı? kendi fanları çok sesli geliyor..

Noiseblocker XL1 120mm fan
    http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-blacksilentfan-series/120x120x25mm.php?lang=EN

bunu düşünüyorum..uyarmı sizce ??
    fanlar radyatör için uygun mu??

tşk..

başka önerilerde olur..

ELOOP daha doğru tercih olur. Türkiye'den NF-F12 ve jetflo yu tavsiye edebilirim.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    sessiz ve pperformas tercihimdir..
    o zaman nf-f12 mi öne çıkar?
  • quote:

sessiz ve pperformas tercihimdir..
    o zaman nf-f12 mi öne çıkar?

Fiyatı saymazsak NF-F12 2000 lik versiyonu jetflo dan biraz daha iyi ama çok az bir fark. Arada iki kat fiyat farkı olduğu için JetFlo daha mantıklı bence.
    JetFlo da hep sesli olarak aklımda kalmış...

başka öneri varmı alternatif..

şu an stok fan h105 kullanıyorum (2adet) ama ses çok rahatsız edici geliyor..
  • quote:

JetFlo da hep sesli olarak aklımda kalmış...

başka öneri varmı alternatif..

şu an stok fan h105 kullanıyorum (2adet) ama ses çok rahatsız edici geliyor..

Dediğim gibi aralarındaki fark çok az. Fiyat düşünülmezse F12 daha mantıklı. Onun dışında Türkiye'de gözüm kapalı önerebileceğim bir radyatör fanı yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_100766792/f_//tm.htm#100766792

bu nasıl üstat??
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar bende kasa olarak 780T var monte aşamasında bir sorun olmaz diye diye düşünüyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim bir diğer hususta H100i le H110 arasında kaldım eğer H100i alırsam amazondan alacağım 100dolar altında olduğu için baya uygun olacak eğer H110 alırsam türkiyeden alacağım ama onunda fiyatı biraz tuzlu. sormak istediğim H100i ile H110 arasında soğutma açısından çok fark varmı birde sesi çok sorun etmem çok rahatsız edici düzeyde olmadığı sürece sizce hangisi daha mantıklı yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nedwish

Arkadaşlar öncelikle selamlar bende kasa olarak 780T var monte aşamasında bir sorun olmaz diye diye düşünüyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim bir diğer hususta H100i le H110 arasında kaldım eğer H100i alırsam amazondan alacağım 100dolar altında olduğu için baya uygun olacak eğer H110 alırsam türkiyeden alacağım ama onunda fiyatı biraz tuzlu. sormak istediğim H100i ile H110 arasında soğutma açısından çok fark varmı birde sesi çok sorun etmem çok rahatsız edici düzeyde olmadığı sürece sizce hangisi daha mantıklı yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

İmkan varsa H110 alınmalı fakat değip değmeyeceği, arada ki fark sizin kullandığınız işlemciye ve işlemciye uygulayacağınız voltaj miktarına göre değişir fakat fark 8-9 lere çıkabilir. Sessizlik olarak da H110'un önemli bir avantajı var.

• Güzel bir ürün. Fanlardan Çok ses çıkartıyo ama.
  • Selamlar, H100i ve Gigabyte gaming 5 mevcut elimde . Bu resimde belirttiğin sol ve ortaki kabloları nereye takıyoruz? Ayrıca Kurulumu yapınca bilgisayar kısa devre yapıyor, ram 3,4 slot çalışmıyor ve ekran kartıda çalışmıyor. Birkaç defa denedikten sonra anakarttan yanık kokusu geldi. Bende ürünü çıkarttım stock soğutucu taktım normal stabil çalışıyor, h100i takınca neden kısa devre yapıyor anlamış değilim...

http://www.abload.de/image.php?img=11y9bxp.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uğur Öztürk

Selamlar, H100i ve Gigabyte gaming 5 mevcut elimde . Bu resimde belirttiğin sol ve ortaki kabloları nereye takıyoruz? Ayrıca Kurulumu yapınca bilgisayar kısa devre yapıyor, ram 3,4 slot çalışmıyor ve ekran kartıda çalışmıyor. Birkaç defa denedikten sonra anakarttan yanık kokusu geldi. Bende ürünü çıkarttım stock soğutucu taktım normal stabil çalışıyor, h100i takınca neden kısa devre yapıyor anlamış değilim...

http://www.abload.de/image.php?img=11y9bxp.jpg

Resimde 2 adet Y kablo 1 adet USB fan kontrol kablosu var.

H100i soğutucusunda ise (corsair yazısı bulunan soğutucu) üzerinde 2 adet Y kablo girişi 1 adet USB fan kontrol girişi var.

Montajı ise ;

h100i soğutucusunda bulunan 2 adet Y kabloyu bağlıyorsun (Y tablonun tekli tarafını soğutucuya takacaksın )

elinde toplamda 4 adet 4 pinli fan kontrol Y kablosu olmuş oldu. Şimdi H100,'nin 2 adet fanını bu Y kablonun herhangi birine tak.

Sonra Boşta kalan 2 adet Y kablonun ucunada kasada bulunan fanlardan tak (kasada fan varsa tabi )

Y kablo bir nevi çoğaltıcı işlevi görüyor. USB fan kontrol kablosunuda soğutucunun üzerinde bulunan girişe tak pinli girişide anakartın üzerindeki USB yerlerinden birine tak.

Sonra corsairin sitesinden H100i nin programını indirip fanları kontrol edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 2 Şubat 2015; 23:22:31 >

• Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Kabloların büyük uçlarını fanlara, küçük olanları da pompa üzerindeki yuvalarına takmanız lazım. Eğer 2 adet fanla kullanacaksanız ikinci kabloyu takmanıza gerek yok. Detaylı açıklamayı montaj kılavuzunda bulabilirsiniz.

http://www.corsair.com/~/media/Corsair/download-files/manuals/49-000175_rev_AB_H100i_QSG_web.pdf

İşlemci üzerine monte ederken montaj sırasına uygun yaptınız değil mi? Anakart arkasına takılan plaka düzgün oturuyor mu?
  • Ekstra fan için vida bulmak kolay denmiş de nerelerden bulunabilir?Maksimum ne kadardır 4 tanesi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Ekstra fan için vida bulmak kolay denmiş de nerelerden bulunabilir?Maksimum ne kadardır 4 tanesi acaba?

Orijinal vidayla nalbura gidersen aynı yatak tipine sahip vidalar mutlaka vardır. Boy uzun gelirse keserler. Kafa küçük olursa araya pul atarsın
  • merhabalar,

link programını ne kadar save etsemde bilgisayar her açılışında soğutucu üzerindeki led standart beyaz olarak açılıyor.
    Manuel olarak renk değiştirmem gerekiyor, bende mi sorun var yoksa herkes böyle mi kullanıyor ?
    Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Resimde 2 adet Y kablo 1 adet USB fan kontrol kablosu var.H100i soğutucusunda ise (corsair yazısı bulunan soğutucu) üzerinde 2 adet Y kablo girişi 1 adet USB fan kontrol girişi var.Montajı ise ;h100i soğutucusunda bulunan 2 adet Y kabloyu bağlıyorsun (Y tablonun tekli tarafını soğutucuya takacaksın )elinde toplamda 4 adet 4 pinli fan kontrol Y kablosu olmuş oldu. Şimdi H100,'nin 2 adet fanını bu Y kablonun herhangi birine tak.Sonra Boşta kalan 2 adet Y kablonun ucunada kasada bulunan fanlardan tak (kasada fan varsa tabi )Y kablo bir nevi çoğaltıcı işlevi görüyor. USB fan kontrol kablosunuda soğutucunun üzerinde bulunan girişe tak pinli girişide anakartın üzerindeki USB yerlerinden birine tak.Sonra corsairin sitesinden H100i nin programını indirip fanları kontrol edebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Kabloların büyük uçlarını fanlara, küçük olanları da pompa üzerindeki yuvalarına takmanız lazım. Eğer 2 adet fanla kullanacaksanız ikinci kabloyu takmanıza gerek yok. Detaylı açıklamayı montaj kılavuzunda bulabilirsiniz.

http://www.corsair.com/~/media/Corsair/download-files/manuals/49-000175_rev_AB_H100i_QSG_web.pdf

İşlemci üzerine monte ederken montaj sırasına uygun yaptınız değil mi? Anakart arkasına takılan plaka düzgün oturuyor mu?

Arkadaşlar bir yanlışlık var.. Resimde gösterilen "L " kablonun küçük tarafını pompaya takıyorum.. Okey sorun yok onda fakat diğer 2 ucu fan girişleriyle uyumsuz olmuyor yani. Teşekkürler yorumlarınız için.

Buda Corsair linkten görüntü. Neden anakart ve işlemci kırmızı şekilde bilmiyorum.

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur Öztürk -- 3 Şubat 2015; 21:08:39 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.