Şimdi Ara

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
859
Cevap
11
Favori
63.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Hocam o resimdeki kablonun üzerinde meğersem pin muhafaza tıpası varmış hiç fark edilmiyor onu çekilce pinler gözüktü ve mantığı çözdüm bağladım. Şöyle yaptım sizce doğrumu?

Sıvı soğutucu beynindeki fan çıkışını anakartın üstündeki cpu_fan kısmına bağladım ben.

Y kablosunun birine kasanın 2 adet fanını bağladım.

Y kablosunun diğerine ise corsairin 2 adet fanını monte ettim

Sata power güç kablosunuda dvd-rw ye de bağlı olan diğer eki boşta duran satayı taktım.

Corsair linkide yükledim otomatik fw de update yaptı. Ekran görüntüsü aşağıda suanda sorunsuz çalışıyormudur?

NOT: her hangi bir program açınca birden fan devri hızlanıp düşüyor sürekli bunu yapıyor rahatsız edici bir durum bu normal mi yoksa yanlış bir şey mi var ?

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]

Allahım sana geliyorum..... muhafaza tıpasını nasıl göremem tamamdır sorun çözüldü

• bende 2 hafta sonra ancak uyandım işi normaldir
  • Arkadaşlar linkte verdiğim ses pompadan geliyor bu ses normal mi? Fanlar quiet modda çalışırken oda sessiz iken rahatsız edici seviyede duyuluyor.
    Birde corsair linkten hangi modu seçersem seçeyim pompa sürekli 2190 civarında bu normal mi?

https://soundcloud.com/ottotto-1/h100i-ses-kaydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oTToTTo -- 19 Şubat 2015; 16:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oTToTTo

Arkadaşlar linkte verdiğim ses pompadan geliyor bu ses normal mi? Fanlar quiet modda çalışırken oda sessiz iken rahatsız edici seviyede duyuluyor.
    Birde corsair linkten hangi modu seçersem seçeyim pompa sürekli 2190 civarında bu normal mi?

https://soundcloud.com/ottotto-1/h100i-ses-kaydi

Link çalışmıyor fakat sizi iyice rahatsız ediyorsa garantiye verin. Pompadan bir miktar ses gelir fakat bu ses kasa kapağını kapatıldığında duyulmaması lazım. Pompanın orada hava boşluğu sıkışmış da olabilir. Sağa sola filan yatırın hava boşluğu yer değiştirir.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Sağ sola yatırdım ama bir değişme olmadı. Alternatif yükledim birde burdan bakın isterseniz. Soğutucuyu amazon amerikadan aldığım için son çare olarak garanti düşünüyorum. Türkiye'deki garanti bakmaz herhalde ?

https://www.dropbox.com/s/wwoj387jr12uqn3/H100i%20ses%20kaydi.wav?dl=0

http://www31.zippyshare.com/v/xDhJbvYJ/file.html

• Arkadaşlar herkesin merakla beklediği h110I GT ilk test ve kullanıcı yorumları benden gelsin:)

Sistemimde 5ghz oc li 2500k bulunuyor. Mevcutta h100i kullanıcısıydım. Sökmeden hemen önce test alarak sonrasında h110i gt kurup yeniden test aldım.

Test sırasında koşullar eşit olması adına kasa kapakları kapalı, intake ve h100/110 fanları son devirde önce çalıştırıp sonrasında prime95 ile 10dk test alarak 10. dk da son çıktığı ısıları ss aldım.

Her iki soğutucuda da thermaltake tg3 macun sürülüydü.

Sonuç: 9 derecelik bir fark!

Önemli bir noktayı eklemeyi unutmuşum. h100i davlumbazlı olarak montajlıydı. h110i gt ise davlumbazsız montajlı. Davlumbaz ile farkın 10 dereceye yükselmesini bekliyorum.

Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]Corsair H100i İncelemesi [Atlantis]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardiego -- 19 Şubat 2015; 23:28:44 >

• Biz türkler bir konuya inanmak istemedik mi hemen yalanlarız

onun için sistem kurarken çektiğim bir fotoğrafı da eklemek istiyorum.

• ayrıca arkadaşlar, sürekli corsair link ile cpu sıcaklığını görememekten şikayetçi olanlar var. Altını çizerek söylüyorum sayfalarca yazıyı okumadım ama genel sorun son sürüm ile olan problemler.

v2.7.5339

yukarıda paylaştığım versiyon numaralı link programını kurun. uzun bir süredir tam stabil ve sorunsuz olarak h100i ile kullanmaktayım. Şimdi de h110i gt ile aynı şekilde sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca link programını ayarlamakta güçlük çeken arkadaşlara yardımcı olabilirim.

"custom curve" ile fan profili yapmanın mantığı biraz karışık. 3 gün deneyerek stabil bir profil ayarladım h100i ile. oyunlarda istenmeyen o anlık fan rpm artışı ve düşüşüne bağlı sanki araba gaz verir gibi sesler yaşamıyorum. Yeni fan alıp takmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem vakti zamanında kullanmadık fan kalmadı. Fanlara boşa para yatırmayın derim. Güzel bir fan ayarıyla iş çözülecektir.

• h110i GT de revize edilenler;

-h110 yer alan cpu tabanındaki "fin"(bakır plakadaki su kanalları) yeniden tasarlanarak sıvı akışı artırılmıştır.

-h110 hortumunun aksine bu üründe hortumun iç duvarları inceltilerek dışarıdan aynı kalınlıkta görünse de daha geniş iç çapa sahip bir hortum ile sıvı akışı artırılmıştır.

-h110 pompasının giriş ve çıkışları tekrar revize edilerek sıvı akışı artırılmıştır.

-h110 radyatörünün "fin" leri daha da inceltilerek ve yoğunlaştırılarak hava akışı artırılmıştır.

h100i de yer alan "ILINK" tüm özellikleri bu modele dahil edilmiştir.

-h110 un 1500rpm fanlarının yerine 2100rpm "hava basıncı" güçlü fanlar kullanılmıştır. Bu fanlar düşük devirde aynı hıza sahip h100i den daha sessiz çalışabilirken 14cm oluşu sayesinde daha iyi hava akışı ve istenildiği taktirde 2100rpm e kadar çıkarak h110'un yapamadığını yapabilmektedir.

-H110 da ve diğer "yuvarlak" cpu bloğundan alışık olduğumuz montajı sıkıntılı serilerin aksine h100i ile en iyi optimize edilmiş montaj sistemi içermektedir.

-h100i de hortum bağlantı noktalarında yer alan "kauçuklar" zamanla çatladığı yöndeki şikayetlerden ötürü yerine "tel sargı" ile daha görsel ve sağlam bağlantı yapılmış.

-100i de yer alan fan bağlantı kabloları soket yerine bloğun üzerinden sabit olarak çıkan kablolara çevrilmiş.

Bu ürünün bana göre tek eksiği h100i de yer alan 4 fan kontrolcüsü yerine bunun 2 fan kontrolcüsüne indirilmiş olması. Benim gibi kasasında fan kontrolcü kullanmayan arkadaşlar için üzücü bir haber diyebilirim. Ama şu var, h110i gt fanlarını "Y" kablo yaparak bağlarsanız fazladan fan takma şansınız olabilir. Yalnız bu teoride mümkün. Tek fan bağlantısına 2 fan takınca voltaj yetip yetmeyeceğini deneyerek ilerde deneyimleyeceğiz.

Uzun lafın kısası uzun bir süredir beklediğim bir üründü. Tek kelimeyle beklediğime değmiş. Daha sessiz ve daha iyi soğutan bir soğtucuyla corsair karşımızda.

• oTToTTo kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Evet Vektron Elektronik yurtdışından alınan ürünler için destek sağlamıyor. Videodaki ses pompaların çıkardığı standart çınlama gibi geldi. Kasa kapağı kapalıyken de çok duyuluyor mu?
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Evet kasa kapağı kapalıyken rahatsız ediyor. Kasam Corsair 450D bu arada. Serdardiego arkadaş pompa hava yapmıştır dedi söylediği yöntemi deneyip havasını almayı deniyeceğim.
  • Beyler aramızda direct to die yöntemi ile bu soğutucuyu kullanan var mı ?

http://forums.anandtech...howthread.php?t=2343564
    http://forums.anandtech...=34059601&postcount=579
    http://forums.anandtech...howthread.php?t=2285595

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 21 Şubat 2015; 22:08:17 >

• H100i için backplate lazım arkadaşlar. Kullanmayanlar varsa yani Amd kullanan varsa satın alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar dün itibariyle bende h100i ye geçtim. Ama o klasik problem bendede var. Usb bağlı olmasına rağmen lin programı h100i yi görmüyor. Araştırdığım kadarıyla anakartta usb 3.0 olması bazen görmesini engelleyebiliyormuş. Şöyle birşey aklıma geldi. Bir ucu micro usb kablo diğer ucu normal bildiğimiz usb olan kabloyla anakartın usb portlarından birine taksam görme ihtimali olurmu acaba?

• AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    win 8.1 mi kullanıyorsun ? win 8.1 kullanıyorsan googleda corsair link win 8.1 fix diye aratırsan çözümünü bulabilirsin
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Evet win8.1 kullanıyorum hocam. Tavsiye için teşekkürler. Akşam eve geçince bir bakayım. Tabii elektrik olursa.

• AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Evet kabloyu deneyebilirsiniz o şekilde de. 8.1 fixini de mutlaka yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 13 Nisan 2015; 23:26:30 >
  • Arkadaşlar merhaba, bende 2 gün önce h100i modelini aldım ve 10 dakikalık prime 95 test görüntüsü aşağıda. Sizce sıcaklık değerleri normal mi? işlemcim i7 3770k ve overclock yapılmadan normal haliyle kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo

Arkadaşlar merhaba, bende 2 gün önce h100i modelini aldım ve 10 dakikalık prime 95 test görüntüsü aşağıda. Sizce sıcaklık değerleri normal mi? işlemcim i7 3770k ve overclock yapılmadan normal haliyle kullanıyorum.

Gayet iyi. 3770K termal bakımdan sorunlu olduğunu düşünürsek örneğin 4790K'da alacağınız sonuçlar daha iyi olacaktır.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ilginiz için çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.