Şimdi Ara

Corsair H100i & Noctua NH-U12S [Karşılaştırmalı Kullanıcı Testi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu renklerini değiştirse noctua daha güzel olacak,one abi kahverengi hangi parçaya uyumsağlar ki görsel açıdan berbat.Kabalığını zaten soylemeye gerek yok tek iyi yanı h100i ile yarışabilmesi ve fiyatının ucuzluğu.ben halen ısrar ediyorum h100i şahane.bir kere led sistemi var ışıkları yeter.
  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Ah o ledleride sapıtmasa ve bazı anakartlarda bracketta boşluk sorunu olmasa iyi soğutucu olacaktı amaAslında yeni bir revize etseler fena olmaz çünkü 4770k lara yetmiyor h100 i az geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitesinde U14S için material copper olarak yazıyor daha önce dikkat etmemiştim. copper-diamond demiyor demek daha bu copper-diamond teknolojisi kullanılmamış. bu haliyle U14 yada u12 serisi bu kadar başarılı iken yeni tabanlar ile baya bir fark yaratacak anlaşılan. Benim için Tuniq Tower 120 Extreme soğutucuyu değiştirmeye değer bir soğutucu geliyor demek ki.
  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Evet şu renk olayına bende uyuzum. b.k rengi gibi. tamam o renginde alıcısı olabilir de başka alternatiflerde sun be kardeşim.
  • cpu fan montajları şster sıcı ister fan olsun aynı zorlukta basit.. siz birde acceler hybrid i deneyin en zor montaj onda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Sitesinde U14S için material copper olarak yazıyor daha önce dikkat etmemiştim. copper-diamond demiyor demek daha bu copper-diamond teknolojisi kullanılmamış.

Taban örneğini gösteren resimlerde NH-U14S ve soğutucu olarak emektar NH-D14 kullanılmış ki fuar 6 ay önce yapıldığına göre çoktan üretime geçti.
    Adamlar açıkça biz artık elmas kullanmaya başladık mı diyecekler ?

Ellerindeki stokları eritmek için bu tip yeni teknolojiler alenen açıklanmaz yoksa satışlar olumsuz etkilenir (eskiyi değil, yeniyi almak isteyen tüketici refleksi)
    Rakiplerinde ürünü kopyalama sürecini mümkün olduğunca geciktirmek vs.

Corsair H100i & Noctua NH-U12S [Karşılaştırmalı Kullanıcı Testi]

• http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3269

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5964

Hangisini alsam daha iyi olur(sessiz olan tercihimdir) işlemcim i5 4670k anakart da Asus Maximus VI Hero.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Yani U14S serisinde bakır-elmas kullanılıyor o zaman öyle mi?
  • Evet
    Zaten mantıken NH-U14S ve NH-U12S aynı anda piyasaya sunuldu ve firmanın en yeni ürünleri
    İki de bir üretim bandını değiştirmek üretici için rantabl yani verimli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don't just stand

http://inventus.com.tr/...s/Product.aspx?PID=5967

http://inventus.com.tr/...s/Product.aspx?PID=3269

http://inventus.com.tr/...s/Product.aspx?PID=5964

Hangisini alsam daha iyi olur(sessiz olan tercihimdir) işlemcim i5 4670k anakart da Asus Maximus VI Hero

İşlemciyi sonuna kadar zorlarım diyor ve big tower kasa kullanıyorsanız NH-U14S
    Yatay, HTPC kasa kullanıyorsanız NH-C14
    İşlemciyi fazla zorlamaya gerek yok 4.5 Ghz civarında kullanırım diyorsanız NH-U12S alın.

Zaten Noctua nın bütün modelleri sessizdir.

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    ok. teşekkür ederim.
  • quote:

Evet şu renk olayına bende uyuzum. b.k rengi gibi. tamam o renginde alıcısı olabilir de başka alternatiflerde sun be kardeşim.

• Test sanırım kasım ayında alınmış. Fiyatlar üzerinden zaten konuşacak bir şey yok ama, bu tarz bir karşılaştırmayı daha sıcak mevsimde yapmak gerekebilir. Zira o zaman çok matah bir sıvı soğutma sistemi olmasa da H100İ biraz daha fark edebilir.

Bir de kasa içi ferahlık VGA tarafında hava tahliyesinde avantaj yaratabiliyor. 1 kiloluk soğutucunun kapladığı alanı da unutmamak lazım. Hele soğutucunun hemen altında 670 ve üstü seviyede 70 derece üstünde bir kart kullanılıyorsa bu kartın arka tarafından gelen sıcak hava işlemci soğutma bloğuna doğru yükselmekte.

D-14'ün üzerine H100i alıp 6-7 derece fark alan da var. Tabi ortam ve kasa içi durumuna göre değişkenlik gösterecektir.

Bir farkı daha var, evet kendi fanları sesli ama özellikle 15-20 dk ve üzeri oc stabilite testi yaparken ağır test araçları çalıştırıldığında sıcaklıkların geç yükselmesini sağlıyor. AMD ısınmıyor ama kırbacı vurunca İntel'in daha başlamadığım dediği 70 derece ve üstü AMD FX8320/8350 için riskli kabul ediliyor. 80 derece üstünde intel devam ederken FX8320 kendini kapatmaya hazırlanıyor. Ben yaz ortasında FX8320 aldığımda 3 tane hava farklı soğutmayla maalesef o mevsimde 4,5 GHZ 10 dk OCCT yapamamıştım. H100i ile fanları son devire alıp bu testi yaz mevsiminde ancak yapabildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 18 Aralık 2013; 15:01:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Arkadaşlar, her iki soğutucuda da fanlar Maksimum devirdeydi.

Ayrıca, Scythe Gentle Typhoon AP14'ler Noctua'dan daha sessizler :)

Hem de H100i ile 2 tane Scythe Gentle Typhoon AP14 çalışıyordu, Noctua'da 1 tane fan var.

Scytle Gentle Typhon nerden temin edebiliriz acaba
  • Bence Hava soğutma ve Su soğutma karşılaştırması yapılırken çok hatalı tespitler ve söylemler mevcut. Bence hava soğutma diye bir kavram yok. Hava ve suyun ısı iletkenliği karşılatırılıyor. Açık ve net söylüyorum tamamen düşünülmeden yapılan yorumlar ki o yorumlara göre su soğutmada işlemci ısısı 20 derece iken hava soğutmada en az 100 derece olmalıdır. İşlemciye direkt su ve hava temas etse haklılar ama hava ve su soğutma değil aslında mantık.

1)Hava soğutma için bakır bir taban işlemci ısısını alıyor, bakır borulara veriyor, bakır borulardan alüminyum yapraklara iletiliyor ve hava yardımı ile taşınım yoluyla ısı uzaklaştırılıyor.
    2) Su soğutma için bakır bir taban işlemci ısısını alıyor, suya veriyor, suda alüminyum radyatöre iletiyor ve hava yardımı ile taşınım yoluyla ısı uzaklaştırılıyor.

Yani iki sistemde de hava soğutma mevcut ısının uzaklaştırılması için. Burada karşılatırılacak olan değerler bakır tabanlar, su ve bakır borular ve alüminyum yapraklar ve alüminyum radyatörlerdir. Bu sebeple hava ve su soğutma denilen soğutma sistemleri arasında çok bir fark bulunmamaktadır ki kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve hava soğutma denilen sistemler sıvı soğutmalardan daha iyi yada kafa kafaya sonuçlar almaktadır.

Belki gereksiz oldu ama google'a hava soğutma mı su soğutma mı diye yazdığımda çıkan sonuçlar karşısında yazma ihtiyacı duydum ki buraya yazmamın sebebi de hava soğutmanın su soğutma karşısında hiç bir eksiği olmadığı açıkça görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 18 Aralık 2013; 18:17:45 >

• quote:

Bence Hava soğutma ve Su soğutma karşılaştırması yapılırken çok hatalı tespitler ve söylemler mevcut. Bence hava soğutma diye bir kavram yok. Hava ve suyun ısı iletkenliği karşılatırılıyor. Açık ve net söylüyorum tamamen düşünülmeden yapılan yorumlar ki o yorumlara göre su soğutmada işlemci ısısı 20 derece iken hava soğutmada en az 100 derece olmalıdır. İşlemciye direkt su ve hava temas etse haklılar ama hava ve su soğutma değil aslında mantık.

1)Hava soğutma için bakır bir taban işlemci ısısını alıyor, bakır borulara veriyor, bakır borulardan alüminyum yapraklara iletiliyor ve hava yardımı ile taşınım yoluyla ısı uzaklaştırılıyor.
    2) Su soğutma için bakır bir taban işlemci ısısını alıyor, suya veriyor, suda alüminyum radyatöre iletiyor ve hava yardımı ile taşınım yoluyla ısı uzaklaştırılıyor.

Yani iki sistemde de hava soğutma mevcut ısının uzaklaştırılması için. Burada karşılatırılacak olan değerler bakır tabanlar, su ve bakır borular ve alüminyum yapraklar ve alüminyum radyatörlerdir. Bu sebeple hava ve su soğutma denilen soğutma sistemleri arasında çok bir fark bulunmamaktadır ki kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve hava soğutma denilen sistemler sıvı soğutmalardan daha iyi yada kafa kafaya sonuçlar almaktadır.

Belki gereksiz oldu ama google'a hava soğutma mı su soğutma mı diye yazdığımda çıkan sonuçlar karşısında yazma ihtiyacı duydum ki buraya yazmamın sebebi de hava soğutmanın su soğutma karşısında hiç bir eksiği olmadığı açıkça görülüyor.

Heves edip custom sıvı soğutma sistemi kurayım diyordum hatta parça listesini yavaş yavaş oluşturmaya başlamıştım aklımdaki ancak bu konuyu okuyunca içime kurt düştü tekrar gözden geçireceğim testleri ready2use sistemlerde hava soğutmayla kafa kafaya neredeyse acaba hiç uğraşmayıp noctua mı çeksem :) yada COOLER MASTER V8 GTS alsam diye düşünüyorum Vatanda 296 TL ama noctua daha performanslı galiba çıkamadım işin içinden

• Batum23 kullanıcısına yanıt
    Bunlar benim düşüncelerim tersini ispatlayanda olabilir. Su soğutmayı kötülemiyorum ancak çalışma prensibi çok farklı değil. Hava soğutmadan daha iyi su soğutma sistemleri mutlaka var ki custom olanlar daha iyi sonuç veriyordur ancak bence aradaki fiyat farkını haketmiyor. Çok pahalı. Ama hobi gibi diyelim isteyen ve parası olan tabiki custom soğutmayla uğraşabilir. Yada ilk kez soğutma alacak birine bende Seidon 120m tavsiye ederim. Benzer fiyatlı hava soğutmalarla aynı performansı veriyor. Daha az yer kaplıyor en azından. Ama ben elimdeki hava soğutmadan bu fiyatlarla su soğutmaya geçmem.
  • Alıp da beğenmeyen olur ise

NOCTUA NH-U14S

veyahut NOCTUA NH-U12S

uygun fiyattan satmak isterseniz talibim :)
  • Bu haliyle beğenmeyen olacağını sanmıyorum ancak işte zevk için değiştiren biri olursa belki.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.