Şimdi Ara

Corsair H100i & Noctua NH-U12S [Karşılaştırmalı Kullanıcı Testi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Corsair H100i & Noctua NH-U12S [Karşılaştırmalı Kullanıcı Testi]

Arkadaşlar Merhaba,

İki ürünün de forumda incelemeri var zaten, bu sadece aradaki soğutma farkını gösteren bir mini bilgi konusu :)

Altı ay'lık bir H100i macerasından sonra, bir de Noctua kullanayım diyerek NOCTUA NH-U12S modelini aldım :)

Ufak bir Prime testi yaptım, aradaki farkı görmek adına. 100i çift fan, Noctua ise tek fan olarak kullanıldı.

Şöyle bir tablo yaptım, boşta ve yük altındaki sıcaklık durumunu gösteren. Gözlemci olarak AIDA 64 kullanıldı.

Test Sistemi

Intel i7 2600K @ 4.5 Ghz
    Asus Maximus Gene Z68
    Corsair 500R Kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Kasım 2013; 12:20:10 >

• Custom sıvı soğutma haricindekileri alıp uğraşmaya değmeyeceğini gösteren bir test olmuş, eline sağlık hocam.

Hava soğutmanın f/p oranı ve montaj kolaylığı açısından ilk tercih olması gerekir.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Kasım 2013; 12:14:50 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Noctua çok iyi iş çıkarmış gerçekten. Elinize sağlık güzel inceleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar.

Ben 100i montajında da zorlanmadım :)

Ama Noctua'nın montajı da çok basit ve uğraştırmadı.

@e-R-a
    Bu değeler tek fan değeleri, bunun Push/Pull durumu var.

O'nda ise, 1-3 derece arası bir düşüş daha yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Kasım 2013; 12:16:41 >
  • Push/pull durmunda iki soğutucu kafa kafaya hatta noctua 1-2 derece daha iyi sonuç verir. Bi hava soğutma için çok iyi değer gerçekten, daha ne istenir ki

• Hayırlı olsun. :) Nerden aldınız Noctua NH-U12S' i ?
  • h100 ün uğraştıran bir kurulumu yok ki zaten anakart arkası destek hava soğutmalarda da var.
    Tersine bence çok para olmadıkça yada extreme overclock düşünülmedikçe custom sıvı soğutmaların yada hava soğutmaların yerine h100 ün en iyi tercih olduğunu gösteriyor.

Hava soğutmayla aynı ısıları verse de yada biraz daha üstüne kalsada h100 tercih ederim çünkü hava fanlar her türlü kafa şişiriyor ve anakartın üstünden 1, 1-5kg kütle sarkması hoş değil. Bütçe el veriyorsa h100 en iyi çözüm bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • u14s yollayayım onunla bak bir de fırtınalar estir kasada
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

h100 ün uğraştıran bir kurulumu yok ki zaten anakart arkası destek hava soğutmalarda da var.
    Tersine bence çok para olmadıkça yada extreme overclock düşünülmedikçe custom sıvı soğutmaların yada hava soğutmaların yerine h100 ün en iyi tercih olduğunu gösteriyor.

Hava soğutmayla aynı ısıları verse de yada biraz daha üstüne kalsada h100 tercih ederim çünkü hava fanlar her türlü kafa şişiriyor ve anakartın üstünden 1, 1-5kg kütle sarkması hoş değil. Bütçe el veriyorsa h100 en iyi çözüm bence.

İndirimli hali 340 TL olan H100i yerine, 200 TL ve daha düşük fiyata bulunan Noctua daha iyi tercih olur, zira 4 pin PWM özellikli hiç bir fan da sesli çalışmaz, anakart, kasa ya da işlemci parası kadar soğutmaya harcama yapılmasını asla önermiyorum, çok extreme kullanıcı ise zaten gidipte bu tür soğutmalara para vermez.

Sıvı soğutma sistemi bana göre cidden gereksiz, hiç bir zaman da ihtiyaç duymadım, 4 ısı borulu eski nesil kullandığım Noctua bile 4.5-5.0ghz'de 2500K'yı yeterince serin tutuyor, zira yeni model Noctua'lar ise 5-6 ısı borusuna ve 14cm'lik fanlı modellere sahip, haliyle de gayet iyi performans sunuyor.

Sıvı soğutma montajına gelince de herkes bu konuda yetenekli olmuyor malesef, ya kasası uygun olmuyor ya da hayatında vida bile sıkmamış insanlar alıp kullanmaya çalışıyor, söz ettiğim durum bundan ibarettir, o yüzden genelleme yapmayın montaj konusunu.

Ekleme: Noctua Nh-u12s ağırlığı: 755gr. fan dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Kasım 2013; 13:14:58 >

• born2bemad kullanıcısına yanıt
    Kafa şişirecek olduktan sonra, H100 de şişirir (kendi fanlarını kullanırsanız)

Tamamen fan ile ilgili, ayrıca NH-U12S çok ağır bir soğutucu değil.
    Noctua da ses sorunu yok, H100i yi de Typhoon fanlarla kullandım zaten. Onlarda da sorun yoktu.
  • merhaba arkadaşlar konu sogutucudan acılmışken sizden bir akıl almak istiyorum şuan işlemcim 3770k kendi fanı takılı iken prime95 testinde bleend olan kısımda 100dereceyi görüyor benim eski fan vardı zerotherm nirvana 120 onu monte ettim işlemci ile fan arasınada sıvı metal sürmeye calıştım ve o şekilde kapattım aynı testte 74 dereceyi geçmedi 1 saat calışma boyunca şimdi işlecim sıkıntılımı garantiye göndermelimiyim ona karar veremedim bide bunun yazı var sonuçta
  • Çift blok soğutuculara oldum olası karşı oldum. Hem gereksiz pahalılar, hem de çok yer kaplıyorlar ama buna rağmen iyi bir tek blok soğutucudan daha iyi değiller. NH-U12S de Venomous ve Ultra 120'den sonra, bunu gösteren soğutuculardan biri. Hele hele bunu gibi portatif sıvı soğurmalar ise şekilden öte değil görüldüğü üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Kasım 2013; 2:53:03 >
  • Bendeki h100 kendi fanlarıyla çalışıyor i bile değil ilk çıkan h100lerden kademe 1 de sesini duymak mümkün değil. Ekran kartının fanı daha çok ses yapıyor.
    Kademe 1 de i7 950 gibi fırın bir işlemciyi 4ghz de 65te tutuyor.Ben fan takmaya hiç ihtiyaç duymadım yani.

Doğrudur noctuanın bu modeli gayet sessiz ve başarılıdır. Fakat hava soğutma için ben aksini yaşadım h100den önce zalman cnps extreme pwm fanlı kullandım aşırı ses yapıyordu 60-70 aralığında tutmak için. Ağırlığı 1kg. Ondan önce coolermaster hyper tx kullandım o da aynı şekilde aşırı ses yapıyordu ve performansı daha da kötüydü.
    O yüzden ben h100den çok memnun kaldım. Evet fiyat yüksek biraz hava soğutmaya göre.

Montaj olayında da adamın kasasının uygun olmayışı onun bilgisizliğidir. Vida sıkmamış insan hava fanıda takamaz ki, h100ün bir farkı yok. 2 vida fazla sıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 22 Kasım 2013; 17:16:34 >
  • Noctua böyle bir fan üretmeseydi, ben değiştirmezdim 100i yi.

Çok iyi bir ürün, D14 gibi tuğla gibi de değil.

Performansı da çok iyi, ayrıca bende Noctua kullanma sevdası da vardı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Kasım 2013; 17:12:31 >
  • vay be gerçekten şaşırdım forumda çoğu kişi sıvı soğutmanın çok daha iyi olduğu görüşünde hava soğutmalara göre demekki öyle değilmiş güzel konu teşekkürler bilgi için
  • H100i gibi hazır sıvı soğutma ürünlerinin boş olduğunu söyleyeli çok oluyor..

Güzel karşılaştırma..
  • voltajlı 5.0ghz uzun süreli kullanımda sıvı soğutmaların farkı çıkar ortaya ayrıca fan gürültüsü yüksek devirli her fanda soğutmada olabilir fakat push-pull yaparak fan sayısını arttırıp devir düşürmek yöntemi ilede ses sorunu çözülür..

@_Dominic_Toretto_

hocam birde LinX ekliyelim istersen 2600k 4.5ghz H100İ var bende program küçük ama etkili iyi zorluyor işlemciyi :) 65-70 derece arası bitirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 23 Kasım 2013; 0:15:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Noctua böyle bir fan üretmeseydi, ben değiştirmezdim 100i yi.

Çok iyi bir ürün, D14 gibi tuğla gibi de değil.

Performansı da çok iyi, ayrıca bende Noctua kullanma sevdası da vardı :)

D14 gerçekten tuğla gibi fakat kasanın içinde güzel görünmüyor da değil :)) Şahsen ben pişmanım ikinci el d14 almak yerine seidon 120xm almadığım için.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Paylaşımın için teşekkürler.

Gerçekten ince ve cılız görünen, çok marifetli bir soğutucu.Paylaştığın tablo ile hava soğutmanın F/P konusunda daha iyi olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
  • Hocam voltaj ne kadar veriyorsun?

Özellikle 4.8-5.1 ghz civarında, voltajın mecburen üst kademelere çekildiği bir testte yapsaydın iyi olurdu hocam

Bu soğutucu ilede test yapabilir misiniz peki bu hızlarda?

Karşılaştırma olmasada en azından bu soğutucunun durumunu görelim

Sıvı soğutma denilince, aklıma Alphacool Cool Answer kullandığım günler geldi Q6600'ü 1.625v ile 3.6 ghz'de kullanıyordum, çekirdek sıcaklıkları 70-76 derece arasında değişkenlik gösteriyordu

quote:

Orijinalden alıntı: Commodore_64_

voltajlı 5.0ghz uzun süreli kullanımda sıvı soğutmaların farkı çıkar ortaya ayrıca fan gürültüsü yüksek devirli her fanda soğutmada olabilir fakat push-pull yaparak fan sayısını arttırıp devir düşürmek yöntemi ilede ses sorunu çözülür..

@_Dominic_Toretto_

hocam birde LinX ekliyelim istersen 2600k 4.5ghz H100İ var bende program küçük ama etkili iyi zorluyor işlemciyi :) 65-70 derece arası bitirdi..

Hocam verdiğiniz voltaj ne kadar? Acaba 4.8 ghz - 5.1 ghz aralığında, mecburen voltaj vererek (işlemcinize göre v1.36-v1.4 arası isteyecektir muhtemelen) test edebilirmisiniz? Asıl durum, bu şekildeki voltajda ve hızda anlaşılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 24 Kasım 2013; 15:43:52 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.