Şimdi Ara

Corsair H80i'yi Kasa Disina Alabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Corsait H80i sogutucum var ama radyatoru kasa disina almak istiyorum bu mumkun mu? islemci cok isiniyor napacagimi bilemedim. Saka gibi AC3 te yarim saat sonra islemci isisi 75 76 oluyor. 1 saatte yanar heralde islemci.

AMD FX9590 islemcim, niye aldin bunu demeyin, yuzume vurmayin yeterince kufrediyorum kendime. :) bi aptallik yapip aldim iste aceleye geldi.
    Geri iade almiyor aldigim firma intel ile degistireyim farkini vereyim diyorum kabul etmiyorlar elimde kaldi anlayacaginiz en az 1 sene bu islemciyle omur curutecegim. Fanboy falanda degilim ama gordum ki amd isin cilkini cikarmis.

H100i alip kasanin uzerine monte etsem bir fark olurmu sizce, h80 i de ekran kartina baglayabilirmiyim?

Tesekkurler.

ATX kasa bu ATX KASA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenhex -- 20 Mayıs 2014; 16:22:13 >

• Amd nin stok sıvı soğutucusunu deneyin her soğutucu işlemcisini soğutmalı
  • Selamlar,

Eğer pompa/blok kısmını kasa içine geçirecek bir aralık bulabilirseniz radyatörü dışıraya koyabilirsiniz. Ancak hortum uzunluğu yetersiz kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

Amd nin stok sıvı soğutucusunu deneyin her soğutucu işlemcisini soğutmalı

Keske bulabilseydim stock sogutucuyu ama yok. Ayri olarakta satilmiyor. Satan bi yer olsa alirdim onun yerine H80i aldim ama galiba yetersiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Eğer pompa/blok kısmını kasa içine geçirecek bir aralık bulabilirseniz radyatörü dışıraya koyabilirsiniz. Ancak hortum uzunluğu yetersiz kalabilir.

Selamlar,
    Onu yapabilmek icin kasayi kesmem gerek anca. Kasanin arkasinda sivi sogutma icin 2tane boru deligi var ama h80 butun yani. Acaba soksem tekrar toplanirmi diye merak ediyorum iyice bozmayayim birde.

• Sökmenizi kesinlikle önermiyorum. Sorunsuz şekilde toplamanız ve sıvı doldurmanız çok çok zor ayrıca garanti dışı kalır.
  • quote:

Sökmenizi kesinlikle önermiyorum. Sorunsuz şekilde toplamanız ve sıvı doldurmanız çok çok zor ayrıca garanti dışı kalır.

Haklisiniz soksem tekrar eski haline getiremeyebilirim. Kasayi kesmem gerek o halde. Birde dedigim gibi h100 gibi bisey alsam benim kasaya sigarmi onuda bilmiyorum. Ustte 2 fan yeri var 2 tane fan kolay takiliyor ama anakart ile fanin arasinda yarim santim kadar bir bosluk oluyor. Sanirim H100 sigmaz ne yapacagimi bilemedim. Kasanin disina kutu gibi koyabilecegim sogutmalar mevcutmudur hazir yoksa illa kendimmi yapmaliyim. Ugrasacak pek vaktimde olmuyor aslinda.

• zenhex kullanıcısına yanıt
    Kasanızın modeli nedir?
  • Aerocool xpredator x1

Büyük ihtimalle H100i monte edebilirsiniz üst kisima.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 24 Mayıs 2014; 21:56:12 >
  • quote:

Büyük ihtimalle H100i monte edebilirsiniz üst kisima.

ya harici sogutma alacagim yada hazir su sogutmali bir kasa karar veremedim. Almisken istedigim gibi upgrade yapabilecegim kullanimi kolay bisey yapmak isiyorum artik.
    Cok tesekkurler vakit ayirip gozattiginiz icin.
    Bütçe ayırabiliyorsanız kişisel sıvı soğutmalar elbette daha iyidir ancak çok maliyetliler.
  • Su an $500 kadar butce ayirdim sogutma icon. Bilgim sifir gercekten. Arastrma yaptim biraz ama rakorlar be hortumlar konusunda kafam karisik. Anlayamadim olculeri. Destek alabilcegim birileri olsa fena olmazdi .:)

• H80i'nin soğutamaması çok ilginç aslında. Soğutucu havayı dışarı atıyorsa dışarıdan içeri şekilde değiştirmeyi deneyebilirsiniz. X1'in havalandırması iyi değildir ek fan takmadıysanız. Kasanın ön paneline de takabilirsiniz 5,25 slotlarına, görsel olarak daha rahat olabilir yer varsa. Onun da önüne fan takarak hava akımını arttırabilirsiniz. Kasanın yanında da fan yoksa mutlaka alın. Hatta tavana da takabilirsiniz. Su soğutmaları temiz havayla beslediğiniz sürece sıkıntı çıkartmamaları lazım.
  • X1 ile beraber iki tane fan geldi biri onde digeri arkada. Arkadakini sokup ustte taktim. İceri hava verecek sekilde. Arka kisma h80i disari hava veriyor. Yan kapaga islemcinin uzerine ve birde tabandaki bolume ayri bir fan daha taktim sonuc daha fazla isi oldu. Psu yandi alev alarak hemde. 800w yetmedi butun fanlar son devirde calisinca yarim saat falan dayandi.
    Senin islemcin belki o kadar cok guc cekmiyor olabilir normaldir sicakliklar.
    Ayrica ses sorunu oluyor o kadar fan, h80i non zafen ses yapan fanlari var. Harici sogutma alip bitiricem bu isi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenhex -- 26 Mayıs 2014; 13:51:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.