< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 22 Aralık 2020; 13:37:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
CORSAİR icue 220T RGB İncelemesi [ Kompakt Kasaya Lüx Dokunuşlar ]

-
-
Güzel inceleme Muten eline sağlık.Bu aralar incelemelerin aldı başını gidiyor devamını bekliyoruz Aynı kasanın mesh panelli versiyonuyla arasında 200 liradan fazla fark var ve bence mesh panelli olanı daha güzel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler , birazdan bir tane daha geliyor
Bu biraz zevk meselesi , önü mesh panelli olanlarda güzel duruyor, fazladan 150-200TL gibi para ödemek istemeyenler için tercih edilebilir. Mesh panelli olanda kasa direk bedavaya geliyor , üzerindeki fanlar kaliteli çünkü ve kontrolcü de dahil.
-
Eline sağlık İsmail.
Bu tarz kasalar aslında önlerindeki cam yapıdan dolayı yanlış anlaşılıyorlar. Hem cam yapıda (senin de ölçtüğün gibi) 2 cm civarı boşluk var (iCUE 465X'te de 2.5 cm mesela) hem de istenirse (görüntüden feragat edilerek) cam kısım iptal edilebiliyor. Zaten cam yapı iptal konumunda kullanıldıkları zaman (toz filtresinin de yardımıyla) mesh kasalardan pek bir farkları kalmıyor.
Mesela iCUE 4000X (kodunu verdim ama yine de belirteyim önü cam olan) modelinde camda pay yok. Haliyle cam ve no cam durumunda ciddi derecede ısı farkları oluştuğunu görüyoruz.
-
Bazı kasalarda fanlar cama sıfır oluyor , buda hava akışına engel ama bunun önüne genelde geçtiler artık en kotu 2 - 2.5cm pay bırakıyorlar buda hava akışı için yeterli. İş kişisel zevke kalıyor yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 21 Aralık 2020; 19:40:56 >
Hocam eline sağlık yine harika bir inceleme olmuş, bu tür kasalar da arkaya egsoz fan neden takılı gelmiyor anlamıyorum cidden, güzel ve şık bir kasa
-
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaBazı kasalarda fanlar cama sıfır oluyor , buda hava akışına engel ama bunun önüne genelde geçtiler artık en kotu 2 - 2.5cm pay bırakıyorlar buda hava akışı için yeterli. İş kişisel zevke kalıyor yani
Doğrudur, o açıdan belirttim zaten yanlış anlaşılma mevzunu. Bizim insanımızda çoğu zaman maalesef ki algıları yıkmak kolay olmuyor. ''Bu kasanın önü cam ya, geç bu kasayı...'' gibi ibareleri duyuyoruz, görüyoruz, okuyoruz. Halbuki bahsettiğim açılardan bakıldığı zaman sonuçlar ortada. Tamamen sıfır olan kasalar zaten başlı başına hatalı yapıma giriyorlar veyahut içerisine çok fazla ısınan bileşenler koyulmaması gerekiyor. Eski nesilleri anlarım da, 4000X gibi yeni nesilde bunun yapılması ilginç olmuş (belki de 465X'in önü kesilmek istenmedi bilemiyorum). Akabinde 4000 Serisi'nin alternatif versiyonları olması da etkendir.
-
müsait zamanda okurum. eline sağlıkk...
465x lerı merak edıyorum ben.. baya baya cezabedıyor benı. (beyazı)
kasamdan memnunum ama çekiyor meret
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 21 Aralık 2020; 19:58:15 > -
Hocam kasa içindeki fanlar kaliteli ve arkaya bir tane daha koysalar fiyat bir üst klasmana kayıyor bu sebeple koymamışlar dir muhtemelen, ekstra fan almayacak birisi öndeki fanin birini egsost yapabilir, yada su soğutma takacaksa 240 lik filan egzosta hiç gerek yok zaten bu sebeple aslında mantıksız değil sonuçta 3 fan var içerisinde
Elinize sağlık
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07müsait zamanda okurum. eline sağlıkk...
465x lerı merak edıyorum ben.. baya baya cezabedıyor benı. (beyazı)
kasamdan memnunum ama çekiyor meret
Elimde hem siyahı hem beyazı var, kutularında bekliyorlar.
Biraderle beraber kardeş payı yaptık. Kısmet olursa beyazı kendime kuruyorum. 6 adet QL120 White + Capellix 360mm diğer yardımcı bileşenler olacaklar. Biradere de 6 adet LL120 Black üzerine kuruyoruz (içindeki+benim kasadan çıkacaklar). Şimdi gerçi Capellix'lerin white versiyonlarının sızıntıları ortaya çıkmış, bu durum biraz beni frenler gibi oldu. Fiyatını görsem de rahatlasam, pahalı olduğunu göreyim de şimdilik aklımdan çıkarayım.
*Senin kasa da fena görünmüyor ama iCUE ekosistemi ayrı bir memnuniyet verici unsur olabilir.
-
Elinize sağlık gayet doyurucu bir inceleme olmuş , fiyatları yüzünden pek tercih edeceğimi sanmıyorum ama minimal bir kasa göze hoş geliyor
Benim 4000d de gözüm var yada phanteks p500 falan en kötü td500 4x rgb , şuandaki kasamdan memnunum aslında ama ilerde değiştirecek olsam bu modellere yönelirim herhâlde
-
-
Aha kasalar kırıldı...
ASUS'un o kasası da fena değil. Ben biraz daha kompakt olsun ve ne zamandır da aklımda diye tercih ettim. Akabinde kampanya zamanları vs. derken oldukça uyguna geldiler denebilir.
Capellix kısmet olursa bu hafta elimde. amazon.com'dan çekmiştim, 20 gündür falan bekliyorum. Dağıtıma da çıkmış ama yetişmedi bugün. Bunu kurarım yüksek ihtimalle, yaza falan beyaz için bakarız artık.
-
Valla Görkem kardeş white setup a white cooler yakışır, hatta bana kalsa custom lop yakışır da sen bilirsin.
İncelediğim kasanın abisi 4000D airflow siyah olanın içine yakında 40K lik bir sistem düşünüyorum. Komple siyah temalı. Bir ofis için.
quote:
Orijinalden alıntı: Muten Baba
Valla Görkem kardeş white setup a white cooler yakışır, hatta bana kalsa custom lop yakışır da sen bilirsin.
İncelediğim kasanın abisi 4000D airflow siyah olanın içine yakında 40K lik bir sistem düşünüyorum. Komple siyah temalı. Bir ofis için.Baba orası öyle de, Corsair’in özellikle soğutuculardaki white fiyatlandırması oldukça ilginç oluyor. Yılbaşına muhtemelen konsepti kurmuş olacağım, o zamana kadar white fiyatını görebilirsek ne ala.
1 Hafta öncede 5000D sızıntısı yapıldı. Yanlışlıkla bir romen satış sitesinde yayınlandı. Büyük sitelerde de yer almasına rağmen Corsair in talebi ile sitelerden kaldırıldı.
-
Güzel olmuş yalnız arka tarafı anlayamadım neden paraya fan takılsın acaba
İnceleme güzel, eline sağlık.
Ben de Corsair'in sadece 4000 Airflow Beyaz modelini beğeniyorum, geri kalan tüm kasaları küçük geliyor. Zaten bundan önce Corsair 200R/100R modellerini kullanmıştım. Artık içi biraz geniş olsun, istiyorum. Hatta piyasaya Silverstone Raven02 ve Sharkoon Rev100/200 karmaşımı hava akışı muazzam bir kasa çıkartsalar direkt ona geçmek isterdim. İşin en kötü yanı da kasayı değiştirmeyi zaten düşünüyorum ama bir çok modeli kafadan eleme sebebi oğlan çocuğu sahibi olmak.
Çocuk şimdiki kasanın bile üstünden altından toz filtrelerini çıkartıp kaçırıyor, arkasından kablolarını söküyor falan.
-
Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Kompakt sistem kurmak isteyenler için gayet iyi bir kasa.
Benzer içerikler
- kasaya elektrik gelmiyor
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- psu önerisi
- bilgisayar kapandı açılmıyor
- kasa önerisi
- amd yeni ekran kartı
- nvidia otomatik ayarlama nedir
- mediatek dimensity 8400
- rtx 3060 ne zaman çıktı
- anakart modeli öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X