Şimdi Ara

Corsair K68 RGB Cherry MX Red Tuş Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corsair K68 RGB Cherry MX Red Mekanik klavye aldım, birkaç tuşunda böyle bir tınlama var. Hani bir yaya ufak bir tıklatırsında bir tınlama çıkar, o şekilde bir ses geliyor birkaç tuşundan. Sizce bu bir kusur mu, ne yapmak lazım.Daha alalı bir hafta olmadı. Daha önce mekanik klavye kullanmadım, normal midir bu durum?
    https://www.youtube.com/watch?v=OHJE6bLqH3Y

• Bende de blue switch bir klavye var. Space ve shift tuşlarında geliyor benzer bir ses. Ben normal diye biliyorum bu gibi seslerin gelmesini. Corsair K68 düşünüyorum ben de nereden ve kaça aldığınızı söylerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Argonath LXI

Bende de blue switch bir klavye var. Space ve shift tuşlarında geliyor benzer bir ses. Ben normal diye biliyorum bu gibi seslerin gelmesini. Corsair K68 düşünüyorum ben de nereden ve kaça aldığınızı söylerseniz sevinirim.
    urun.n11.com
    Corsair K68 Rgb Cherry Mx Red Türkçe Mekanik Oyuncu Klavyesi - n11.com
    https://urun.n11.com/klavye/corsair-k68-rgb-cherry-mx-red-turkce-mekanik-oyuncu-klavyesi-P243386323

Buradan aldım hocam, birkaç yerede sordum bu durumu. Sonuçta mekanik klavye olduğu için öyle olur dediler. R ve P tuşlarında ve numlocktan 9 numaralı tuşta böyle ses geliyor.Sıfır ürün.

• Hayırlı olsun hocam. Dediğim gibi benim klavyemden de geliyor herhangi bir sorun da çıkarmıyor. Birçok mekanik klavyede de var diye biliyorum. İçiniz rahat olsun onun için.

Zeminin de biraz etkisi var gibi sanki bu seste. Ben klavyenin altına da büyük boy mousepad almıştım kaymayı önlemesi için. Altına pad koyduktan sonra ses tamamen kaybolmasa da azaldı. Çok rahatsız ediyorsa siz de büyük boy mousepadlerden koyabilirsiniz klavyenin altına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Argonath LXI

Hayırlı olsun hocam. Dediğim gibi benim klavyemden de geliyor herhangi bir sorun da çıkarmıyor. Birçok mekanik klavyede de var diye biliyorum. İçiniz rahat olsun onun için.

Zeminin de biraz etkisi var gibi sanki bu seste. Ben klavyenin altına da büyük boy mousepad almıştım kaymayı önlemesi için. Altına pad koyduktan sonra ses tamamen kaybolmasa da azaldı. Çok rahatsız ediyorsa siz de büyük boy mousepadlerden koyabilirsiniz klavyenin altına.
    https://www.youtube.com/watch?v=-WhmACL08RM
    Eyvallah hocam,şöyle bir aparat varmış aslında, denenebilir gibi. Bakalım, alışamazsak öyle çözüm ararız.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz o ringlerden ben kendi klavyem için aldım. Tuş sesini önemli oranda engelliyor fakat basma hissinide törpülüyor. Tuş sonuna kadar gitmediği için basıp basmadığınızdan emin olamıyorsunuz. Bir iki ay öyle kullandıktan sonra söktüm. Klavyeniz blue switch olsa idi sessizlik açısından faydalı olabilirdi ama red için gereksiz bence.
  • Ben anormal bir ses duyamadım onu belirteyim argonath adlı arkadaşa da k68 yerine 50 lira farkla K70 MK.2 öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Ben anormal bir ses duyamadım onu belirteyim argonath adlı arkadaşa da k68 yerine 50 lira farkla K70 MK.2 öneririm.
    Corsair K70 ile Asus Rog Strix Flare arasındayım şu an. K68'i eledim. Teşekkürler tavsiyeniz için.
  • Her cherry red den aynı ses gelmez. Bende de Asus Strix tactile var ki seslerine aşığım resmen. Tam istediğim gibi. Tok, sade ve rahatlatıcı. Birde ben uzun bir süreye yaymıştım mekanik klavye işini ki hassas bir konu bence. Tuş seslerini ve yazmayı da sevdiğim için özellikle aramıştım. Sizdeki ses tok değil, ayrıca cidden yay gibi tuhaf bir ses geliyor, Özetlersek öyle Amerikan filmlerindeki gibi, klavyelerden kulağa hoş tuş sesleri gelmiyor

Bu yüzden her zaman mutlaka mekanik klavye alacaklara önceden denemelerini tavsiye ederim. Çünkü bende aradığım mekanik klavyeyi bulmadan önce tuşlarıyla yazım denemesi yapıp -aaa bu buymuş mekanik klavye dedikleri, demişliğim çoktur. Mesela ben teorik olarak okuduklarımdan benim kullanmam gereken switch'in Brown olduğunu düşünmüştüm. Ama deneyince hiç ama hiç memnun kalmadım. Hiç öyle mekanik hissiyatı yoktu. Bende sırasıyla hepsini denemeye karar verdim ve aradığım switch in red olduğuna karar verdim. Sonra da marka modelleri incelemeye denemeye başladım.

Sonuçta fersah fersah deydi

• quote:

Ben anormal bir ses duyamadım onu belirteyim argonath adlı arkadaşa da k68 yerine 50 lira farkla K70 MK.2 öneririm.
    "R" tuşuna basınca bir yay tınlama sesi geliyor. Kulaklıkla daha net duyuluyor. Onu belirtmek istemiştim. Bende K70 MK.2 ile k68 arasında kalmıştım ama aradaki farka değeceğini düşünmedim ve k68 aldım. Diğer yandan tekerli ses tuşu bozulmaya daha çok yakın diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Her cherry red den aynı ses gelmez. Bende de Asus Strix tactile var ki seslerine aşığım resmen. Tam istediğim gibi. Tok, sade ve rahatlatıcı. Birde ben uzun bir süreye yaymıştım mekanik klavye işini ki hassas bir konu bence. Tuş seslerini ve yazmayı da sevdiğim için özellikle aramıştım. Sizdeki ses tok değil, ayrıca cidden yay gibi tuhaf bir ses geliyor, Özetlersek öyle Amerikan filmlerindeki gibi, klavyelerden kulağa hoş tuş sesleri gelmiyor

Bu yüzden her zaman mutlaka mekanik klavye alacaklara önceden denemelerini tavsiye ederim. Çünkü bende aradığım mekanik klavyeyi bulmadan önce tuşlarıyla yazım denemesi yapıp -aaa bu buymuş mekanik klavye dedikleri, demişliğim çoktur. Mesela ben teorik olarak okuduklarımdan benim kullanmam gereken switch'in Brown olduğunu düşünmüştüm. Ama deneyince hiç ama hiç memnun kalmadım. Hiç öyle mekanik hissiyatı yoktu. Bende sırasıyla hepsini denemeye karar verdim ve aradığım switch in red olduğuna karar verdim. Sonra da marka modelleri incelemeye denemeye başladım.

Sonuçta fersah fersah deydi
    Asus'un kullandığı Cherrry Switch ile Corsairin kullandığı switch aynı. Burada switch olarak kalitede bir fark olamaz. Asus klavyenin dizaynında farklılıklara gitmiş ve tekerli ses tuşu vs vererek araya 250-300TL bir fark koymuş. Kaldı ki k68'de fiyat bazında ve Corsair kalitesinde kaliteli bir ürün.Tabi seslerindeki tokluk derecesi kişiye göre değişen bir şeydir. Ama şunu dersen, bir elin parmakları bir değil. Dolayısıyla klavyeye konulan switchler aynı olmasına rağmen kimisinde görüldüğü gibi bir yay tınlaması olabiliyor, o zaman katılırım. Bizzat yaşadığımdan söylüyorum. :)

Deneme konusunda haklısınız ama malesef her kaliteli klavye her fiziki mağazada bulunmuyor. Sonuçta bunlar ucuz klavyeler değil, herkesede hitap etmiyor. Sokaktaki bir adama, abi ben bilgisayara klavye aldım, 600-2500TL arası para verdim, dersen. Adamın şok yaşamaması elinde bile değil.
    Aklımda aslında K70 Brown Switchli ürün vardı ama yıllardır fiyatı düşmediği gibi gereksiz yere artışa gitti. Aradaki fiyat farkı fazla olmasada gerekli görmedim.

Şahsen bu kadar pahallı ve oyunculara hitap eden bu klavyelerin, özellikle QWEASD 123456 gibi tuşlarının tıpki space bardaki gibi yüzeyinin tırtıklı, parmak kaydırmaz yapıda olup renk olarak diğer tuşlardan bir farkının olmamasını isterdim. Özellikle bu müzik multimedi tuşları olan, durdur, ileri sardır, geri sardır vs tuşlarının her oyuncuya hitap etmediğini çoğu kişi için gereksiz kaldığını düşünüyorum. Hem film hem müzik hemde oyunu fazlasıyla kullanan birisi olarak hiç gerek duymuyorum bu tuşlara.Onların yerine dediğim gibi bir değişim yapasalarmış daha güzel olurmuş.

Ek: Itopya, hakketten kendi Itopyasında fiyat sergilemiş. Bu nedir arkadaş, bu kadar şişirilmiş fiyat mı olur. 600TL aldığım k68i 946 TL den satıyor.Arada 346TL kol gibi kazık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 14 Mayıs 2019; 16:14:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

"R" tuşuna basınca bir yay tınlama sesi geliyor. Kulaklıkla daha net duyuluyor. Onu belirtmek istemiştim. Bende K70 MK.2 ile k68 arasında kalmıştım ama aradaki farka değeceğini düşünmedim ve k68 aldım. Diğer yandan tekerli ses tuşu bozulmaya daha çok yakın diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    K70 metal yapısı nedeniyle daha sağlam diye düşünüyorum. Ses tuşuda çok mühim değil bana kalırsa ki kolay kolay bozulacağını sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

K70 metal yapısı nedeniyle daha sağlam diye düşünüyorum. Ses tuşuda çok mühim değil bana kalırsa ki kolay kolay bozulacağını sanmam.

Alıntıları Göster
    Evet, k70'de metal yapı vardı. k68 sertleştirilmiş plastik yapısı var.Fiyatlandırılmada oda etki ederdir elbet. Ses tuşunda olabilecek sıkıntı, zamanla döner aksamları arasına toz vs birikmesiyle olan atlama, temassızlık olabilir. Tabi kullanımada bağlı biraz.
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Her cherry mx den aynı ses gelmez! Sanırım giriş cümlemi atladınız. Yada şöyle demeliydim "her cherry mx kullanan klavyeden aynı ses gelmez" Sanırım bu daha doğru bir tabir oldu. Tabi ki corsair de kullanılan switch'ler de cherry mx marka, bunların da kullanım ömrü 50 basış, vs.. ama konumuz o değil. Belli ki corsair sesi önemsemiyor ve bununla ilgili kalite kaygısı yok.

Ben sonra tekrar, ama bu sefer daha dikkatli olarak klavyemden çıkan tuş seslerine adeta kulaklarımla kitlenmiş vaziyette pür dikkat dinledim. Kesinlikle yay dahil en ufak bir yabancı ses yok. Sadece "h" tuşuna abartı, çok çok hızlı (vurar gibi) ve zoraki bastığımda belli belirsiz bir yay sesi aldım. Normal kullanımda h tuşundan yabancı bir tınlama sesi gelmiyor ama üzerine vurar gibi sert hızlı hızlı basarsam sanki çok çok hafiften yay sesi kendini belli ediyor (çoğu kişi gelmediğini iddia edecektir, o kadar ince ve kendini zor belli eden bir ses). Diğer tuşlarda ne şekilde vurursam vurayım yabancı bir ses işitemedim. Bu bağlamda gerçekten de mekanik switchler de yay sesi gibi istenmeyen bir ses çıkabildiği doğrulanmış oluyor.

Ayrıca internetten de bu konuyu araştırdım, cidden böyle kronik bir sorun ve epey şikayetçi olan var. Şikayet etmekte de sonuna kadar haklılar. Bence kabul edilemez, gıcık bir ses. Hele ki benim gibi on parmak klavye kullanan bir insan için.

İddia ettiğin dizayn ve ses tekerleği meselesine gelince; Klavyemi temizlerken fark ettim. Taban da bir çeşit metal levha kullanıyorlar, oldukça da ağır. Seslerin tokluğu buradan geliyor diye tahmin ediyorum. Yani mesele sadece tasarım dizayn değil. Kullanılan komponentler de hem çok kaliteli, hem de, sanki bu tok ses çıksın diye bilinçli olarak kullanılmış. Ortada cidden takdir edilesi bir işçilik var. Belli ki Asus daki elemanlar sonuna kadar test etmiş, kim bilir belki benim klavye deki h tuşundaki beli belirsiz yay sesi sorununu da fark etmişlerdir (bence kesinlikle fark edememişlerdir, hatta çoğunuza dinletsem yok öyle bir şey dersiniz) fakat amaan boşver anlamazlar demişlerdir gerçi sen konu açıncaya ve ben bir kez daha, daha da dikkatli dinleyinceye kadar ben de fark edememiştim.

Yani demek ki mesele öyle sadece dizayn tasarım meselesi değil. He bu ses meselesi seni o kadar rahatsız etmez beni rahatsız eder. Ama belli ki sende bir şeylerin normal gitmediğini sezinlemişsin ki konu açma ihtiyacı duymuşsun. Evet oyun oynarken ve kırk yılın başı bi iki yorum yaparken o yay sesi rahatsız etmeye bilir (ki ben yine rahatsız olurum) ama uzun süreli yazım işlerinde ve bilgisayar başında, internette yorum benzeri yazılara daha fazla zaman ayıran hatta sadece bu işlerle ilgilenen insanlar için ızdıraptan başka bir şey olamaz. Böyle olmalı ki internette bununla ilgili yığınlarca şikayet ve olumsuz görüşler var.

Benim için mekanik klavyede ses insanı vezir de eder rezil de.

Ayrıca şunu da kesinlikle belirtmeliyim ki Asus bu klayve modelinde tek renk ışıklandırma kullanmıştır. Eğer diğer firmalar gibi süse püse önem verip renkli yanarlı dönerli sönmeli patlamalı ışıklandırmalı bir klavye yapsaydı fiyat olarak sanırım fezaya çıkardı.

Neymiş renkli değilmiş, mekanik klavye de tek renk olurmuy muş işte bu yüzden buna bu kadar para verilir miymiş,...… ee ne oldu? eeee yay sesi çıkıyor normal mi?

heee normal? hepsinde var o. Mekaniklerde olur öyle.

he he olur. Avutun kendinizi bunlarla. Bi de neymiş tasarım masarım tekeri varmış...

neyse bol ışıldaklı, yay sesi efekli mekanik baş ağrıtgacınız hayırlı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Her cherry mx den aynı ses gelmez! Sanırım giriş cümlemi atladınız. Yada şöyle demeliydim "her cherry mx kullanan klavyeden aynı ses gelmez" Sanırım bu daha doğru bir tabir oldu. Tabi ki corsair de kullanılan switch'ler de cherry mx marka, bunların da kullanım ömrü 50 basış, vs.. ama konumuz o değil. Belli ki corsair sesi önemsemiyor ve bununla ilgili kalite kaygısı yok.

Ben sonra tekrar, ama bu sefer daha dikkatli olarak klavyemden çıkan tuş seslerine adeta kulaklarımla kitlenmiş vaziyette pür dikkat dinledim. Kesinlikle yay dahil en ufak bir yabancı ses yok. Sadece "h" tuşuna abartı, çok çok hızlı (vurar gibi) ve zoraki bastığımda belli belirsiz bir yay sesi aldım. Normal kullanımda h tuşundan yabancı bir tınlama sesi gelmiyor ama üzerine vurar gibi sert hızlı hızlı basarsam sanki çok çok hafiften yay sesi kendini belli ediyor (çoğu kişi gelmediğini iddia edecektir, o kadar ince ve kendini zor belli eden bir ses). Diğer tuşlarda ne şekilde vurursam vurayım yabancı bir ses işitemedim. Bu bağlamda gerçekten de mekanik switchler de yay sesi gibi istenmeyen bir ses çıkabildiği doğrulanmış oluyor.

Ayrıca internetten de bu konuyu araştırdım, cidden böyle kronik bir sorun ve epey şikayetçi olan var. Şikayet etmekte de sonuna kadar haklılar. Bence kabul edilemez, gıcık bir ses. Hele ki benim gibi on parmak klavye kullanan bir insan için.

İddia ettiğin dizayn ve ses tekerleği meselesine gelince; Klavyemi temizlerken fark ettim. Taban da bir çeşit metal levha kullanıyorlar, oldukça da ağır. Seslerin tokluğu buradan geliyor diye tahmin ediyorum. Yani mesele sadece tasarım dizayn değil. Kullanılan komponentler de hem çok kaliteli, hem de, sanki bu tok ses çıksın diye bilinçli olarak kullanılmış. Ortada cidden takdir edilesi bir işçilik var. Belli ki Asus daki elemanlar sonuna kadar test etmiş, kim bilir belki benim klavye deki h tuşundaki beli belirsiz yay sesi sorununu da fark etmişlerdir (bence kesinlikle fark edememişlerdir, hatta çoğunuza dinletsem yok öyle bir şey dersiniz) fakat amaan boşver anlamazlar demişlerdir gerçi sen konu açıncaya ve ben bir kez daha, daha da dikkatli dinleyinceye kadar ben de fark edememiştim.

Yani demek ki mesele öyle sadece dizayn tasarım meselesi değil. He bu ses meselesi seni o kadar rahatsız etmez beni rahatsız eder. Ama belli ki sende bir şeylerin normal gitmediğini sezinlemişsin ki konu açma ihtiyacı duymuşsun. Evet oyun oynarken ve kırk yılın başı bi iki yorum yaparken o yay sesi rahatsız etmeye bilir (ki ben yine rahatsız olurum) ama uzun süreli yazım işlerinde ve bilgisayar başında, internette yorum benzeri yazılara daha fazla zaman ayıran hatta sadece bu işlerle ilgilenen insanlar için ızdıraptan başka bir şey olamaz. Böyle olmalı ki internette bununla ilgili yığınlarca şikayet ve olumsuz görüşler var.

Benim için mekanik klavyede ses insanı vezir de eder rezil de.

Ayrıca şunu da kesinlikle belirtmeliyim ki Asus bu klayve modelinde tek renk ışıklandırma kullanmıştır. Eğer diğer firmalar gibi süse püse önem verip renkli yanarlı dönerli sönmeli patlamalı ışıklandırmalı bir klavye yapsaydı fiyat olarak sanırım fezaya çıkardı.

Neymiş renkli değilmiş, mekanik klavye de tek renk olurmuy muş işte bu yüzden buna bu kadar para verilir miymiş,...… ee ne oldu? eeee yay sesi çıkıyor normal mi?

heee normal? hepsinde var o. Mekaniklerde olur öyle.

he he olur. Avutun kendinizi bunlarla. Bi de neymiş tasarım masarım tekeri varmış...

neyse bol ışıldaklı, yay sesi efekli mekanik baş ağrıtgacınız hayırlı olsun..
    Bu konuyu açarken kendime sordum, acaba ben mi abartıyorum, takıntılık mı gösteriyorum diye. Neyse ki benden daha takıntılı, hassassızlığı kronik boyutlarda insanlarda varmış.
    Birader ne kadar savundun klavyeni ya, bildiğin "Sizin klavyeleriniz pis, benimkisi daha güzel. Gidin ağlayın.." diyen çocuklar gibi bir diyalog olmuş. Tamam tamam, senin klavyen daha iyi. Senin klavyen daha güzel, sıkıntı yok... :)

Diğer yandan, neden Rgb'ler tek renkli ledlerden pahallı oluyor? Masrafı daha fazla olduğu için. Neden millet önceliğini rgb ledlilere veriyor, gidip düz anakart, ram,klavye ışıklandırmalı ürünler vs almak varken Rgblere onlarca para bayılıyorlar? Onların da sevdiği nokta bu olduğu için. Zevkler, renkler tartışılmaz. Bence sen klavye değil, gidip piyano, org falan alsaydın keşke.
    Konu, mekanik klavyelerde switchlerden gelen tınlama normal midir değil midir konusu. Asusa konulan aynı cherry red switch, Corsairede konulan aynı cherry red switch. Bahsettiğin tokluk derecesi belki dediğin gibi klavyenin altına konulan demir aksamdan kaynaklanıyor olabilir. Bana kalırsa bu bazı tuşlardan gelen yay sesi, üretiminden kaynaklı, yayın biraz çıkartığı bir ses gibi. Şimdi bunu garantiye göndersen zaten normal diyip geri gönderecekler. Kaldıki zamanla diğer switch yaylarıda böyle bir ses çıkartabilir hale gelebilir. Aslında direk ona odaklanmadığın sürece rahatsız etmiyor, benim konuyu açma sebebim bunun kronik bir sorun olup olmadığını, ona göre servise gönderip göndermeme gerektiğini sormaktı. Konu ne zaman rgblide tek lede, Corsairden Asusa geldi anlamadım.
    Sanada müzik aletinle mutluluklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 18 Mayıs 2019; 11:22:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.