Şimdi Ara

Corsair RMx Shift ile güç kaynaklarına farklı bir bakış açısı sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corsair RMx Shift ile güç kaynaklarına farklı bir bakış açısı sunuyor
    Güç kaynağınızın konektörlerinin kuyruk kısmında değil de kasanızın sağ yan paneline bakan kısmında olduğunu hayal edin. Corsair’in yeni RMx Shift güç kaynakları tam olarak bunu yapıyor. Düşünüldüğünde bunu başka kimsenin yapmamış olması oldukça enteresan.

Bu PSU'da konektörler yan tarafta

Piyasadaki tüm güç kaynaklarının konektör veya kablo çıkışı hep aynı tarafta. Ancak bu geleneksel tasarım ister modüler PSU’larda isterse de eski tarz PSU’larda bir kablo karmaşası yaratıyor. Üstelik PSU bölmesinin sınırlı olduğu kasalarda bu durum daha da karmaşık bir hal alıyor ve hatta bazı durumlarda kabloların kıs kalması gibi problemler de ortaya çıkıyor.

Corsair RMx Shift ile güç kaynaklarına farklı bir bakış açısı sunuyor
    Corsair’in yeni RMx Shift güç kaynakları tüm bu sorunları basit bir tasarım değişikliğiyle çözüyor. Modüler yapıda olan Corsair RMx Shift’in konektör bağlantıları PSU’nun kuyruk kısmında değil, kasanın sağ tarafına bakan yan kısmında bulunuyor. Bu sayede kabloları bükmek veya gereksiz uzun yollardan dolaştırmak gibi pratik olmayan şeylerin önüne geçiliyor. Hatta çoğu anakartın sol üst kısmında bulunan 8 pimli EPS konektörüne olan ulaşım da daha kolay oluyor. Bazı kasalarda ve PSU’larda kısa EPS kablosu bağlantıyı zorlaştırıyordu ancak Corsair’in bu çözümünde böyle bir sorun mümkün değil gibi görünüyor.

RMx Shift, yeni Corsair tip-5 dik açılı modüler kablolar ile gelecek ve bükme zorluğu da yaşatmayacak. Bununla birlikte yeni Corsair RMx Shift güç kaynakları 1200W, 1000W ve 850W varyantlar ile gelecek. Her üç modelde de 80 Plus Gold derecesi bulunacak. Yine tüm modeller ATX 3.0 uyumluluğuna da sahip. Fakat görsellerde 16 pinli 12VHPWR konektörünü göremedim, onun olmayışı bir eksik olarak düşünülebilir zira RTX 40 serisinde bu bağlantı bulunuyor. Şimdilik ürünler hakkında bir fiyat ve çıkış tarihi bilgisi bulunmuyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/97251-corsair-creates-new-psu-side-mounted-power-connectors.html

• Umarım CWT'ye yaptırmaya devam ediyorlardır.

• iyi de, bu sefer de yan kapağa çarpar ya kablolar? olsa olsa, psu'nun anakartın tam arkasına denk geldiği küp kasalara uygun olur. standart atx kasalara falan olmaz.

• 40 yılı başı Corsair psu aldım oda şansıma ayıplı denk geldi 0 kapalı kutu illallah ettim zar zor iade sağladım 800 aldığım mal oldu 2 bin TL servise birebir değişim istiyorum diyorum elimizde yok para iadesi uygun ne ettim ne yaptım ürün iadesi alamadım verdiler elime 800 TL para Corsair denince aklıma en son alınacak marka takıntısı oluşturdu kusura bakmasın çok da memnun kalan vardır firma kalitelidir ancak benim ağzım yandı bundan sonra zortingen ştayze Corsair...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

TR' Distribütörü mü para iadesi yaptı.

Corsair RMA açsaydınız değişim sağlarlardı. TR firmaları ne yazık ki tutumları böyle oluyor.

Burada Corsair'lik bir şey yok bence. Bizim firmaların tutumu. Global olarak RMA'sı iyi çalışıyor çünkü Corsair'in.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada üzerinden satın aldım garanti sağlayıcı Penta idi Penta dan birebir değişim istedim elimizde yok para iadesi uygundur diye rapor hazırlamış normalde uğraşmak lazım dediğiniz gibi rma üzerinden ben illallah çektiğim için paraya bile razi oldum onu da 3 defa Hepsiburada ya raporu atmama rağmen+ şikayet var üzerinden de şikayet de bulunduktan sonra parayi anca alabildim o yönden marka olarak kalitesini biliyorum ama bende negatif olarak yer buldu marka algısı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

Normalde muadil ürün vermesi lazım firmanın. Ama para iadesi yapmak işlerine geliyor.

Bunların yüzünden marka değerleri zedeleniyor firmaların.

Bu arada, HB'den de OEM parça almıyorum. Orası da sıkıntılı bir yer. Önceliğim amazon artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu kasaların şeklini değiştirmek yerine teknoloji gelişimine odaklansalar keşke. Yıllardır en fazla rgb getirdiler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.