Şimdi Ara

Corsair. Sonunda Led Ve Yüksek Static Pressure. 4.2mm H2O

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.corsair.com/en/ml120-pro-led-red-120mm-premium-magnetic-levitation-fan

Özellikler Kısaca.

2400 Rpm = 4.2 mMH2O Pressure , 76 CFM

Alışıla gelmiş ball bearing yerine rulman mekanizması yerine , Yatak kulanılmış sadece.. Manyetik yatak. Sürtünme biraz YOK. Hükmünde oldugundan , Low noise

Tarz ışık şıklık Radyatörler için en iyi seçimlerden biri Corsairin SP120 serisi ile Hem fiyat. Hem performans olarak yarışacak bir ürün çıktı açıkcası ben radyatörlerim için Hem led ışıklandırma hemde yüksek pressure isteyip sahip olamamıştım. Açığı herzamanki gibi corsair görmüş..

Fiyatıyla oldugu gibi SP120 ye rakip çıktığı için beni heyecanlandırdı doğrusu.. UT60 480 Pull Push.. Kullanmıştım Fanlar Radyatörden Daha pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 20 Temmuz 2016; 22:51:35 >

• süperde corsair candır

ama ülkemde kaç paraya satılacak bu
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Ben 150 TL ler diye bekliyorum acıkcası ürün 29.90$ civarlarında en iyi ihtimal türkiyede 130~150 bandında satılır herhalde..
  • Sp120 aldim 12 adet . 6 kirmizi ledli , 6 ledsiz . Hepsini amazondan aldim . 2li paket 20 dolar cibari satiliyordu . Turkiyede adet 60 tl kadardi . Alacaksaniz amazon tarzi sitelere bakin . Su an en ucuz sp120 37tl + kargo gibi bir fiyata alabilirsiniz TR de .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 24 Temmuz 2016; 10:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Corsair SP120 quiet edition pwm olan versiyonu türkiye de 37 TL ye alınabilir mi? nerden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Corsair SP120 quiet edition pwm olan versiyonu türkiye de 37 TL ye alınabilir mi? nerden?

Inventusta var 72 tl ye :) 37 tl olanlar 3 pin olan modeller . 39olmus simdi yine baktim .

Amazondan ikili ledsiz sp120 quiet editin pwm 110 TL ye geliyor. İnventus pahalı. Daha doğrusu Türkiye pahalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Amazondan ikili ledsiz sp120 quiet editin pwm 110 TL ye geliyor. İnventus pahalı. Daha doğrusu Türkiye pahalı.

Oncelikle pwm fana ihtiyac varmi bakmalisiniz . Yeni nesil anakartlarin cogu pwm yerine voltaj ile ayni isi yapabilmekte. Benim 2 yillik VII Hero kart yapiyor bunu . 3 pin fani pwm li gibi kullanabiliyorum . Ama makinada 12 adet SP120 olunca mecbur fan kontrolcu almak durumunda kaldim :) yinede TR fiyatlarindan daha ucuza almis oldum .
    Valla şu sıcaklarda öyle lazım oluyorki pwm fan. Sistemın ısısına göre fan hızının artması önemli.Sabit voltaj verip süreki 7 V da çalıştırmak şu sıcaklarda akıl karı değil bence.
    Tercih meselesi. Bu arada böyle konuştuğuma bakma bende de fan kontrolcü var Pwm candır ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 24 Temmuz 2016; 19:27:43 >
  • berdush42 kullanıcısına yanıt
    Sabit voltajdan bahsetmiyorum . PWM fan nasil anakart tarafindan kontrol edilebiliyorsa , kullandigim anakart gibi bircok yeni nesil kart 3 pin fanlari ayni sekilde yonetebilmekte . Gerektiginde kendiliginden voltaj arttirip fani hizladiriyor , gerektiginde voltaj dusurp yavaslatiyor . 4 pin pwm ile yapabildigin hiz ayarlarini , 3 pinli fanlarda voltaj kullanarak yapabiliyor sistem .

sadece basit bir ornek olarak :

Corsair. Sonunda Led Ve Yüksek Static Pressure. 4.2mm H2O  Corsair. Sonunda Led Ve Yüksek Static Pressure. 4.2mm H2O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 24 Temmuz 2016; 19:49:19 >

• H100i için Thermaltake rbg riing almayi düşünüyordum. Görünüş olarak thermaltake daha iyi, performans olarak karşılaştırabilecek biri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 24 Temmuz 2016; 21:19:53 >
  • Corsair ML ses ölçüm videoları
    Corsair AF , SP ; thermaltake riing ; akasa viper serisi ; aerocool dead silence fanların kırmızı ledlilerinin 12-14 cm hepsinden en az birer adet mevcut.En sessiz bulduğum dead silence serisi en şıkta riing serisi derim.Ama incelemelerde karşılaştırdığım kadarıyla bu ML serisi noctua'lardan bile üst seviye.Motor sesi yok.Normalde fanları modeline göre 900-1200 devir arasında katlanırken bu modelde 1500 daha katlanır geldi.Çok fan + az devir = sessizklik + performans. Türkiye'ye geldiği gibi yine yaptığım gibi bu fanlardan da birer adet edinip deneyimlerimi paylaşır , amatör ses karşılaştırmalı videoları eklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aod.xTA26

Corsair ML ses ölçüm videoları
    Corsair AF , SP ; thermaltake riing ; akasa viper serisi ; aerocool dead silence fanların kırmızı ledlilerinin 12-14 cm hepsinden en az birer adet mevcut.En sessiz bulduğum dead silence serisi en şıkta riing serisi derim.Ama incelemelerde karşılaştırdığım kadarıyla bu ML serisi noctua'lardan bile üst seviye.Motor sesi yok.Normalde fanları modeline göre 900-1200 devir arasında katlanırken bu modelde 1500 daha katlanır geldi.Çok fan + az devir = sessizklik + performans. Türkiye'ye geldiği gibi yine yaptığım gibi bu fanlardan da birer adet edinip deneyimlerimi paylaşır , amatör ses karşılaştırmalı videoları eklerim.

Ürün bu mu?

http://www.hepsiburada.com/aerocool-dead-silence-12cm-kirmizi-ledli-sessiz-kasa-fani-ae-cfds120rd-pm-bd304860

• Evet hocam.Devirlerinin düşük olmasıda eksi yanı diyebilirim.Ama aynı devirde corsair AF ve SP leri göre fark edilir derecede az hava üflüyor.Fan kontrolcü olarakta akasa'dan lamptron'a geçip karın ağrımıda azaltmıştım.Anakart desteklesede oyunu simge durumuna alayım dediğinde fanın devirini düşürmek için programına tıkla devir sayısını yaz onayla bekle , oyuna girince fanı açmak için masaüstüne dön programı aç ... uzun iş oluyordu. Birde kullandığım 2 modelde de(fc6 ve fc5v2) %10'luk bir devir kaybım söz konusu.
  • static pressure olarak tasarlanmış bir fan 16- 37 dba arası ses seviyesi var bearing yapısı NASA dizaynı magnetic bearing uygun fiyata düşünce alınabilir keza yeni ürün olduğu için çok pahalı, onun dışında bu corsair niye fanlarında M.T.B.F.(Kullanım ömrü) belirtmez anlamış değilim. diğer firmalar açık açık yazarken corsair'in ürün teknik detaylar açıklamasında böyle bir şeye yer vermemesi düşündürücü
  • ilk çıktığı zaman aldık arkadaşlar 6-7 tane ML140 Pro White var AF den daha fazla airflow a sahip ama SP kadar basınç yok. İnanılmaz kaliteli bir fan 1900 rpm de bile çok duymuyorum sesini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.