Şimdi Ara

corsair tx 750 watt ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar corsair tx 750 watt güç kaynağını imzamdaki sistemle kullanmaktayım kullandığım sistem çok aşırı güç çekmemesine rağmen güç kaynağı aşırı sesli çalışıyor kasamdaki psu dışındaki tüm fanları durdursam bile ses hiç değişmiyor internette yaptığım araştırmaya göre herkes bu güç kaynağına sessiz diye yorum yapmış fakat kasamdaki 400mm fan bile psu kadar ses çıkarmıyor güç kaynağını 2009 haziran ayında aldım ve 5 yıl garantili garanti olayını boşverip sizce fanını değiştirmek mantıklımı birde eğer değiştirmeye karar verirsem hangi fanı kullanmalıyım 14 cm fan var psu da

• Sakın alete tornavida değdireyim deme , garanti dışı kalır. Madem garantiside var ver servise baksınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdemYalçın -- 25 Mart 2010; 22:06:54 >
  • ben bartında yaşıyorum servise yollasam en az 20 gün sonra elime ulaşır yerine koyacak güçlü bir güç kaynağım yok birde sorun yok diye geri yollayacaklarına inanıyorum gerçekten ses dışında hiç bir problem yok gayet güzel bir güç kaynağı bu arada bu güç kaynağı benim 4. kullandığım güç kaynağı diğerlerini de ses problemi yüzünden elden çıkarmıştım
  • İderaten veya 2.el bir 450W FSP bulmayı dene. Hatta işlemci hızı, ram hızı hepsini biraz downclock edebilirsin. Ekran kartın zaten boşta çok az yük çekiyor. 5 yıl garantisi olan mükemmel bir güç kaynğını fan yüzünden garanti dışına çıkarma hatasını yapma sakın.
    http://www.sanalmarketim.com/urun/38de79907cbe3fa5f59de7e4b84dcb01/FSP-ATX-450PNR-450W-12cm-Fan-Power-Supply

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 26 Mart 2010; 2:15:51 >

• Servisine ver, kaliteli bir ürün sonuçta fan yatağında sorun olabilir vs... uğraşıp eline alma ürünü yazık olur.

400-450w bir psu bulmaya bak kaliteli...
  • Silverstone ürünlerini ithal ettiğimiz dönemlerde bazı Zeus serilerinde biz de benzer bir sorunla karşılaşmıştık. Ürünün fanı arızalı olabileceği gibi arıza tahmin edilenden çok daha büyük ve karmaşık olabilir.
    Şöyle ki; bir müşterimiz bize benzer bir şikayetle gelmişti. Güç kaynağından çaydanlıktan kaynayan suyun, su buharına dönüştüğü esnada çıkarttığı ıslık gibi bir ses vardır, aynen bu sesi yapıyordu güç kaynağı. Fabrika ile irtibata geçtiğimiz zaman sorunun 5VSB hatlarında ki fazla güçten kaynaklandığını söylediler ve güç kaynağına özel bir (24 pin için) adaptör takarak sorunu çözdük. İlerleyen dönemlerde ise, başka bir müşterimizde yine benzer bir hata oluştuğunda, adaptör ile sorun çözülemeyince güç kaynağını "ameliyat masasına" yatırdık. Mühendislerimizin detaylı incelemesinde, ilginç bir sonuca ulaştık.
    Güç kaynaklarında PFC ünitesi seramik bir "o ring" etrafında bakır tellerle çevrilir. Bu seramik "o ring" (ya da Türkçe karşılığı Nüve) çatlakdı. Onarılması mümkün değildi ve nüvenin değiştirilmesi gerekiyordu ve gerekli işlem yapılıp sorun giderildi. Bu anlaşılması çok güç ve onarımı zahmetli bir arızaydı. Dolayısı ile size tavsiyemiz ürünü servisine yollamanız. Sorun çok basit olabileceği gibi bahsettiğimiz tarz da çok da karmaşık olabilir. Böyle bir durumda güç kaynağına siz müdahele de bulunursanız ürünü garanti kapsam dışı bırakırlar. En güzeli ithalatçı firmanın gereken müdaheleyi yapmasıdır.
    Saygılarımızla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fireball

Silverstone ürünlerini ithal ettiğimiz dönemlerde bazı Zeus serilerinde biz de benzer bir sorunla karşılaşmıştık. Ürünün fanı arızalı olabileceği gibi arıza tahmin edilenden çok daha büyük ve karmaşık olabilir.
    Şöyle ki; bir müşterimiz bize benzer bir şikayetle gelmişti. Güç kaynağından çaydanlıktan kaynayan suyun, su buharına dönüştüğü esnada çıkarttığı ıslık gibi bir ses vardır, aynen bu sesi yapıyordu güç kaynağı. Fabrika ile irtibata geçtiğimiz zaman sorunun 5VSB hatlarında ki fazla güçten kaynaklandığını söylediler ve güç kaynağına özel bir (24 pin için) adaptör takarak sorunu çözdük. İlerleyen dönemlerde ise, başka bir müşterimizde yine benzer bir hata oluştuğunda, adaptör ile sorun çözülemeyince güç kaynağını "ameliyat masasına" yatırdık. Mühendislerimizin detaylı incelemesinde, ilginç bir sonuca ulaştık.
    Güç kaynaklarında PFC ünitesi seramik bir "o ring" etrafında bakır tellerle çevrilir. Bu seramik "o ring" (ya da Türkçe karşılığı Nüve) çatlakdı. Onarılması mümkün değildi ve nüvenin değiştirilmesi gerekiyordu ve gerekli işlem yapılıp sorun giderildi. Bu anlaşılması çok güç ve onarımı zahmetli bir arızaydı. Dolayısı ile size tavsiyemiz ürünü servisine yollamanız. Sorun çok basit olabileceği gibi bahsettiğimiz tarz da çok da karmaşık olabilir. Böyle bir durumda güç kaynağına siz müdahele de bulunursanız ürünü garanti kapsam dışı bırakırlar. En güzeli ithalatçı firmanın gereken müdaheleyi yapmasıdır.
    Saygılarımızla.

güzel bi acıklama için teşekkür ederim bende bu modeli kullanıyorum bi arkdaşımda kullanıyor arkdaşımın dediğine göre bilgisayarı kapattıktan sonra ps daki fan bi süre daha calışıyormuş ama bendeki ps da olmuyor acaba ps mi problemli merakda etmiyor değilim acıklarsanız sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sen başta PSU'dan gelen sesin fanda mı yoksa PCB'den mi geldiğini öğren öyle yaz.

Çünkü fandan geliyorsa değiştirebilirsin, fakat PSU'da donanımsal bir sorun varsa mecbur garantiye göndreceksin.

Test etmek için, PC kapalıyken fana bir tornavida sok ve fanı durdur (dikkat et içinde bir bileşene ucu değmesin.) sonra PC'yi calistir ve sesin nereden geldiği öğren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Orijinalden alıntı: Fireball

Silverstone ürünlerini ithal ettiğimiz dönemlerde bazı Zeus serilerinde biz de benzer bir sorunla karşılaşmıştık. Ürünün fanı arızalı olabileceği gibi arıza tahmin edilenden çok daha büyük ve karmaşık olabilir.
    Saygılarımızla.

güzel bi acıklama için teşekkür ederim bende bu modeli kullanıyorum bi arkdaşımda kullanıyor arkdaşımın dediğine göre bilgisayarı kapattıktan sonra ps daki fan bi süre daha calışıyormuş ama bendeki ps da olmuyor acaba ps mi problemli merakda etmiyor değilim acıklarsanız sevinirim

Ürünü görüp test etmeden herhangi bir yorumda bulunmamız çok sağlıklı olmayacaktır.

• anlıyorum cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
  • arkadaşlar belirtmeyi unutmuşum çıkan ses pcb den gelmiyor daha önce kullandığım high power 470 watt (aerocool kasayla birlikte geldi) güç kaynağından ince tiz bir ses gelirdi rahatsız edici fan sesi hiç yoktu özellikle ekran beyaz ve flash dosyaları açıkken önce monitörden geldiğini sanmıştım sonra güç kaynağından geldiğini farketmiştim ve mouse scroll tuşunu hareket ettirdiğim zaman ses azalıp çoğalıyordu corsair psu dan gelen ses yüksek devirde dönen fan sesi daha doğrusu çarpan hava sesi ben buna çözüm bulmak istiyorum mesajıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum corsair gerçekten çok kaliteli bir güç kaynağı bana güven veriyor hiç problem çıkarmadı ama ses olayınada bir çözüm bulmak istiyorum.Serviste bir çözüm olacağını zannetmiyorum
  • arkadaşlar psu'nun gürültü tablosuna baktım 500 wat ve üzerindeki gürültü oranı 35 db ve acaba bu normalmi
    http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=21&products_id=1556

corsair tx 750 watt ses problemi

• Arkadaşım en olmadı alırsın bir fan takarsın PWM'sinide kabloların çıktığı yerden geçirip anakarta bağlarsın kendin hız ayarını yaparsın.
  • aslında benimde öğrenmek istediğm buydu aslında 14 cm sessiz bir fan tavsiyesi eğer soketli yapıdaysa fan girişi problem yok leğimli ise kabloyu kesip bir şekilde ekleme yapacağım cevap için teşekkürler
  • 1 Sene önce Silverstone 500 Watt aldım. ses fanı hiç problem yok. Sorunu yaşamayan!!!

http://www.silverstonetek.com/products/p_spec.php?pno=st50f&area=usa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.