bu konu benımde aklıam geldi biliyormusun :) |
Corsair Vengeance RGB PRO SL 4000Mhz CL14-14-14-28 CR2 35.9Ns (3. sayfa)
-
-
remler ddr5 olmus h.o 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyv. 4700mhz cl18 de açtım az önce ama kıyamadım, yanar manar gerek yok :)
-
@salvatore_volkan Son değerler.
-
Malesef bana samsung değil micron-e die geldi. Bu salak firmadan ram alarak hata eden benim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ysakayMalesef bana samsung değil micron-e die geldi. Bu salak firmadan ram alarak hata eden benim.
Dün donanım arşivinde bir arkadaş daha almış onada micron-e die gelmiş malesef.
-
Tanıyorum o arkadaşı 30 küsür yılı devirdik beraber
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ysakayMalesef bana samsung değil micron-e die geldi. Bu salak firmadan ram alarak hata eden benim.
4000mhz 14 14 14 hızlarında micron e die olmaz, micron e die'n hızları bu şekil olmaz, micron e die ramler 14-18-18 tarzı olur.
Sen zaten yanlış model sipariş etmişsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Nisan 2021; 21:8:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: No Way Out4000mhz 14 14 14 hızlarında micron e die olmaz, micron e die'n hızları bu şekil olmaz, micron e die ramler 14-18-18 tarzı olur.
Alıntıları GösterHocam bu ramler sende olsa nasıl bir ayar düşünürdün senin fikrince voltaj yükseltip Mhz yükseltmekmi voltaj düşürüp 3800lerde cl14 kullanmakmı
-
quote:
Orijinalden alıntı: No Way Out4000mhz 14 14 14 hızlarında micron e die olmaz, micron e die'n hızları bu şekil olmaz, micron e die ramler 14-18-18 tarzı olur.
Alıntıları GösterHerkesin aldığı yerden aynı ürün kodunda ürünü sipariş ettim. 3600 cl16. herkese samsung b die gitmiş bana micron e-die geldi sorun o.
-
Çok iyi değerler.
Bu çipler kendi aralarında kalite kalite ayrılıyor. Misal XPG D30 ramlerde kullanılan micron e die çipler D9ZFW kodlu ve en kötüleri 3400mhz bile zor görüyor bazıları, D9VPP kodlu micron e-die çipler ise güle oynaya 3600-3766 CL16 görebiliyor. Aynı şekilde 3600mhz göremeyen samsung b die çiplerde var.
Bu kadar şans işi olmasa aslında sağlam bir çip denk getirip 4000mhz CL16 olsa dahi 4-5 yıl arkaya bakmadan kullanıp DDR5 ucuzlayana kadar pass geçilebilir.
-
Her Samsung B-die yazanlar overclock olmuyor.Samsung B-die Boltzmann yazıyorsa kapacaksınız o belleği :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 2 Mayıs 2021; 4:59:44 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarÇok iyi değerler.
Bu çipler kendi aralarında kalite kalite ayrılıyor. Misal XPG D30 ramlerde kullanılan micron e die çipler D9ZFW kodlu ve en kötüleri 3400mhz bile zor görüyor bazıları, D9VPP kodlu micron e-die çipler ise güle oynaya 3600-3766 CL16 görebiliyor. Aynı şekilde 3600mhz göremeyen samsung b die çiplerde var.
Bu kadar şans işi olmasa aslında sağlam bir çip denk getirip 4000mhz CL16 olsa dahi 4-5 yıl arkaya bakmadan kullanıp DDR5 ucuzlayana kadar pass geçilebilir.
Oysaki benim kafamda xmp ile 3600mhz cl16 yeter diyordum :) şanşa 4000mhz cl14 düşürdük.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 6 Mayıs 2021; 23:50:33 > -
quote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V280 Hocam
-
Samsung B-die Boltzmann yazıyorsa kapacaksınız o belleği :)) derken en sağlam bellek türümü geldi diye öyle yazdın hocam tam anlayamadım :)
-
+
-
Aynı ram'in cl18 olanını kullanıyorum değerlere baktım sizdeki gibi bolTZMANN yazmıyor benimkinlerde sanırım sizinki özel bir ürün :)
-
Kime gösterdiysem aynı kanahata varıyor Ayriyetten benimkiler CL18 Değil 3600MHZ CL16 Olarak kitden çıkıyor.
TR'ye gelen ilk parti mallardan 1 tanesi QP den aldıgımda kargo içinde el ile yazılmış güzel günlerde kullanın iyi Overclock'Lar :) Yazıyordu.
-
işlemci bölümünde bu konunun linkini gördüm dedim ya bu nedir paso 3600 mhz kullanıyorum iki makinede hatta yarın 3. makine 3300x'teki corsair 3000 ramleri seninkinden ile değiştirecem o da 3600 olacak 3600'ün laneti.amazon.de'den aldım tatildeyken bayrama takılmasa 5 günde gelecekti ama cl18 b die değil bakacaz yarın neymiş?konuya yazmış çizmişim ama son durumu bir toplayayım.
intel sistemde şu ramler var 2020 şubatta bi kit aldım amazon.de'den 2021 şubatta bir daha geldi yine aldım aynı yerden ikisi de 1500 liraydı yani rezalet son aldığım corsair 1400 lira ki TR'de 2500'e satıyorlar elle seçme b die bu gskill'ler.
yanarım yanarım şu ramleri 10600kf'ye takmadım sağlam bir şeyler olabilirdi.adata b die taktım 4200 cl16 yaptım 38.3ns ama çok iyi değildi o adata elle seçme falan değil.11700k'yı alınca taktım bu meretin de 3600 mhz sınırı var daha üzerinde gear2 oluyor yani ram kontrolcüsü yarı hızında çalışıyor bu zen2 zen3'te de var.o yüzden 3600'de bir şeyler yapabiliyorum.normalde cl14 işlemci oc biraz daha uğraşılmış denememde biraz daha iyi almıştım bunda uğraşmadım ama limiti görmek istedim cl12 olmuyor mesela.
peki uğraşmasam ne farkediyor?hiçbir şey!
10700k almış olsaydım hem işlemci hem ram oc yapardım ama gene pek değişen bir şey olmazdı bu sistemin stok hali gibi olurdu.
bunu geçtik işlemci engeli peki ryzende durum nedir?şöyle özet bir resim yaptım.
peki uğraşmasak ne oluyor yine hiçbir şey!
bu 5800x3d sorunlu zaten bu testte en az 4ns daha yavaş oluyor hızını düşürmüşler oc olmaz.. bunda da mesela 5600x'i değiştirmemiş olsam diyecem ama onda da 3800 sınırı var ve 4x8 ram hiç iyi olmamıştı bu 2x16 micron daha iyi oldu.
bu sistemlerden iş çıkmaz yani anca 3300x ya da 5600x boşta onunla 3. makineden ryzen'e göre güzel bir değer gelebilir ama kitte özellikle ryzen demesine rağmen bizdeki bu şansla hynix çıkar kesin damla oc olmaz yine xmp 3600 kullanırız.hocanın dediğini yap yaptığını yapma derler ya adam paso xmp kullanıyor sonra gelmiş şunu şöyle oc yap bunu böyle yap.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X