Şimdi Ara

Corsair vs650 mi cx600 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir psu almak istiyorum eski 500w lık olanı şimdi yetmiyor kasa ile beraber gelmişti. 2gb ram eklemesi yapınca yetmedi dvd sürücüyü çıkardım. Ayrıca psu tam bir dizel motor gibi çalışıyor o kadar çok ses yapıyor ki neredeyse konuşurken birbirini duyamıyor insan.

Sistemim:

Anakart : ASUS M2N68-AM SE

İşlemci : AMD Athlon(tm) Dual Core Processor x2 5200+

Ram : Kingston KVR800D2N6/2G 2x2Gb DDR2 800Mhz CL6

Ekran : Nvidia GForce 9800GT

Ben sonradan 2gb ram eklemesi yapınca bilgisayar bir türlü windowsu açamadı sonra ram i çıkardım denedim iki ram i ayrı ayrı denedim problem yok sonra power yetmiyormu acaba dedim dvd sürücüyü çıkardım bilgisayar normal çalıştı. Ben bir hdd daha takıp dvd sürücüyüde etkinleştirmek istiyorum Bu nedenle 600w üzeri bir psu almaya karar verdim. İki seçenek arasında kaldım ,biri corsair vs650 diğeri de corsair cx600 .Hangisi daha iyi olur arasındaki fark nedir anlayamadım.Sizce hangi model daha iyidir?

• http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5632
    Bunu al.
    12 volt çıkışı daha güçlü. CX ler de ses sorunu da olabiliyor.
  • cx600 modüler olduğu için istediğiniz kabloyu güç kaynağından çıkartabilirsiniz, takabilirsiniz. vs650 modüler değildir yani kabloları çıkaramazsınız. İkisi de sisteminiz için fazlasıyla yeterli gelir. kaliteli güç kaynaklarıdır. Ben olsam cx600 alırdım kablo karmaşası olmasın diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

CX serisi modüler değildir, CXM serisi modülerdir. Daha verimli yapısıyla CX600 bir kademe üsttedir. Aradaki 50W fark, normal kullanımda sorun teşkil etmez.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim sanırım cx600 modüler değilmiş benim için çok da önemli değil modüler olması zaten. cx600 de %85 verim varmış verim olması daha önemli ama ses de çok önemli bir etken ben bilgisayarı 7/24 kullanıyorum zamanla kullanımdan dolayı ses olmaması çok önemli. ses konusunda bilgisi olan varmı hangisi daha sessiz daha doğrusu hangisi uzun kullanımda sessizliğini daha uzun süre koruyabilir ?
  • ben vs serisini kullandım gayet sessizdi cx serileride öyledir
  • Saydığın donanımlar için pahalı bir psu ya gerek yok, uygun yollu 400 watt bişi yeter. 2.el bile yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Şubat 2014; 19:53:39 >
  • Teşekkür ederim. cx600 almaya karar verdim. Saydığım donanımlar için güç yetmiyor gibi geliyor bana çünkü parçaları çıkararak kombinasyonları denbedim böyle bir sonuç çıkardım şimdi de ikinci hdd yi takmak istiyorum ama çalıştıramıyor , güç tüketimlerini toplayınca 400 wattı geçiyor psularda tam verimle çalışmıyor zaten benim kullandığım 500w psu kasa ile beraber geldi benim seçtiğim bir psu değil parçalar da çok iyi parçalar değil ama eski teknoloji oldukları için güç tasarrufları yok çok fazla yakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytekin26

Teşekkür ederim. cx600 almaya karar verdim. Saydığım donanımlar için güç yetmiyor gibi geliyor bana çünkü parçaları çıkararak kombinasyonları denbedim böyle bir sonuç çıkardım şimdi de ikinci hdd yi takmak istiyorum ama çalıştıramıyor , güç tüketimlerini toplayınca 400 wattı geçiyor psularda tam verimle çalışmıyor zaten benim kullandığım 500w psu kasa ile beraber geldi benim seçtiğim bir psu değil parçalar da çok iyi parçalar değil ama eski teknoloji oldukları için güç tasarrufları yok çok fazla yakıyorlar.

Kalitesiz bir psu ise üzerinde yazan değeri vermeyecektir, ekran kartının maksimum loadda çektiği güç 105 watt, işlemcinde maksimum 65 watt, diğer donanımlarla beraber taş patlasın 300 watt civarı olur, gerçek 400 watt veren bir psu işini görür, tabi psu ekşimez kokmaz ilerleyen dönemlerde donanımı upgrade edeceksen şimdiden psuyu biraz yüksek almanda sakınca yok. Ama uzunca süre değişiklik olmayacaksa dediğim gibi çok yüksek birşey almana gerek yok sadece gerçek verimlilik verecek bir psu al yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Şubat 2014; 0:57:29 >

• slm forumdaki ilk mesajım olucak hatam olursa affola ama bu inventus merakı nedir anlamadım inventus la ortak mı calısıyorsunuz bende bir link vereyim isterseniz buradan alabilirsiniz.https://www.antifiyat.com/urundetay.php?Ref_Urun=2206
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.