Şimdi Ara

Corsair Yeni Sıvı Soğutma Kitleri H110i GT/H100i GTX/H80i GT (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
10.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    avrupada yaşıyorsanız nxzt x41 önerecektim o yüzden sormuştum boşverin o zaman.
  • Corsair h110i gt kronik sorunlari olan bir urun oldugu icin corsair yenilenmis hali olan h110i gtx modelini cikardi yanlismi biliyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağol hocam her zaman ki gibi mecidiyeköy hendese :) 550 tl
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    h100 modeli sorunlu olandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

avrupada yaşıyorsanız nxzt x41 önerecektim o yüzden sormuştum boşverin o zaman.

X41 de alabilirim no problem. PC me ait ne varsa hepsini yurtdışından alıyorum. Fakat neden H80i GT, H100i GTX değilde X41 ?
  • Temmuz ortasinda h110i gt siparis verdim. Asus x99 deluxe ve intel 5960x islemci ile kullaniyorum. Full yukte 35 dereceyi gectigini nadir gordum render alirken.fanlar minimum 2600 rpm ile calisiyor.

Edit: Normal yükte işlemciyi 20-21 derecede tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budu77 -- 16 Eylül 2015; 5:54:52 >
  • h110 ile h110i gtx arasındaki fark nedir beyler?

ayrıca fanları kasa içinde mı dışında mı konumlandırıyorsunuz dısarı ufleycek sekilde mi ayrıca?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

h110 ile h110i gtx arasındaki fark nedir beyler?

ayrıca fanları kasa içinde mı dışında mı konumlandırıyorsunuz dısarı ufleycek sekilde mi ayrıca?

Fanlar, tasarım, pompa değişti. Link özelliği eklendi. Radyatör büyük ihtimal aynı.

Çeşitli konumlandırmalar var. Normalde kullanıcılar radyatördeki fanları kasa içinden havayı alarak dışarı üfleyecek şekilde kullanır. Kasadaki sıcak hava radyatöre gittiği için bu yöntem tam efektif değil. Corsair fanları üste takın diyor. Dışarıdaki taze hava direkt radyatöre gidiyor. Ama bu seferde radyatördeki ısı kasa içine gidiyor. Benim kullandığım yöntemde radyatördekli fanlar ilk anlattığım gibi fakat egzoz fan içeri üflüyor. Yani egzoz fan taze havayı radyatöre gönderiyor.

• Yeni kuracağım Z170 sistem için H110i GTX aldım. Ancak sevk irsaliyesinde H110i GTX yazmasına rağmen bana H110i GT yollamışlar. Gerçi satın aldığım yer ile görüştüm geri yollayın dediler ama yinede sormak istiyorum ikisi arasında değişime sebep olacak kadar fark varmı? Hangisi daha iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetman

Yeni kuracağım Z170 sistem için H110i GTX aldım. Ancak sevk irsaliyesinde H110i GTX yazmasına rağmen bana H110i GT yollamışlar. Gerçi satın aldığım yer ile görüştüm geri yollayın dediler ama yinede sormak istiyorum ikisi arasında değişime sebep olacak kadar fark varmı? Hangisi daha iyi?

İlk başta CoolIT üretimi olan GT versiyonu çıktı. Tam geçen sene bu zamanlar ürünlerin nakillerinde sıcaklık bilmem kaç dereceye düşünce içindeki sıvı donmuş ve çözülürken hortumlarda sızıntı gibi sorunlar ortaya çıktı. Durum böyle olunca Corsair o zaman ürünlerinde sorun olmayan kullanıcıların cihazlarını bile değiştirmişti. Sonra hatırladığım cihaz satıştan kalktı asetek üretimi GTX modeli geldi. Ama şimdi sen deyince baktım ikisi de satılıyor. Demek ki GT'de sorunu düzeltmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Yeni kuracağım Z170 sistem için H110i GTX aldım. Ancak sevk irsaliyesinde H110i GTX yazmasına rağmen bana H110i GT yollamışlar. Gerçi satın aldığım yer ile görüştüm geri yollayın dediler ama yinede sormak istiyorum ikisi arasında değişime sebep olacak kadar fark varmı? Hangisi daha iyi?

İlk başta CoolIT üretimi olan GT versiyonu çıktı. Tam geçen sene bu zamanlar ürünlerin nakillerinde sıcaklık bilmem kaç dereceye düşünce içindeki sıvı donmuş ve çözülürken hortumlarda sızıntı gibi sorunlar ortaya çıktı. Durum böyle olunca Corsair o zaman ürünlerinde sorun olmayan kullanıcıların cihazlarını bile değiştirmişti. Sonra hatırladığım cihaz satıştan kalktı asetek üretimi GTX modeli geldi. Ama şimdi sen deyince baktım ikisi de satılıyor. Demek ki GT'de sorunu düzeltmişler.

Peki bahsettiğiniz sorunun olmadığı bir H110iGT ile H110iGTX arasında performans ve kalite açısından bir fark var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Peki bahsettiğiniz sorunun olmadığı bir H110iGT ile H110iGTX arasında performans ve kalite açısından bir fark var mı?

İki ürünün görünür farklı fan hızı, radyatör tasarımı, rakor girişleri. Farklı üreticilerden çıktığı için diğer yerlerde de farklılık vardır ama ben performans farkı olacağını düşünmüyorum. Corsair yetkilisi en doğru cevabı verecektir buna.

• mehmetman M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Her iki model arasındaki detaylı teknik özellik farkını açıklamak için basit bir tablo hazırladım. Aşağıdaki resimde bu tabloyu görebilirsiniz.

Corsair Yeni Sıvı Soğutma Kitleri H110i GT/H100i GTX/H80i GT
     Corsair Yeni Sıvı Soğutma Kitleri H110i GT/H100i GTX/H80i GT

• arkadaşlar bende onu mu bunu mu alayım derken kafam karıştı.almışken en iyisi olsun nasıl olsa her ay sıvı soğutucu almıyoruz.h110igt sorunlu olduğu için toplatıldı onun yerine h110igtx çıktı diye okuyorum.
    Sizce sorun yaşamamak için hangisi alınmalı.Bide gt modelde 3 pin diyor gtx 4pin tam olark bu neyi etkiler.
  • tunga83 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

H110i GT'de yaşanan sorun ürünlerin dağıtımı sırasında eksi derecelerdeki soğuğa maruz kaldığında su soğutma kitinin sızdırma ihtimalinin olmasıydı ki bu ürünler geri toplandı ve sorun çözüldükten sonra tekrarda satışına başlandı.

http://www.overclock3d.net/articles/cases_cooling/corsair_recalls_h110i_gt_from_retailers/1

Türkiye'ye bu geri çağrılan ürünlerden hiç biri gelmedi. Sorun çözüldükten sonra satışa sunulan partilerden Türkiye'de satışı yapıldı.

H110i GT ile H110i GTX arasındaki farkı son kullanıcıların kafası biraz fazla karıştığının Corsair de farkında. Bu konuyla ilgili olarak CES 2016'da kafa karışıklığını ortadan kaldıracak bir duyuru yapılacak zaten ( bu duyurunun içeriğini bilsem de CES 2016'da duyurulmadan konuyla ilgili detayları paylaşamayacağım.). Bu hafta sonunda hangi ürünün diğerine göre üst model olduğunu daha net anlayabileceksiniz.

H110i GT COOLIT tarafından üretilen bir model, H100i ve H80i'yi de aynı firma üretiyordu.

H110i GTX ASETEK tarafından üretilen bir model, H55 ve H75'i de aynı firma üretiyor.

Bu üreticilerin ürettiği modelleri ayırmanın en kolay yolu işlemci soket montaj yuvaları. mıknatıslı dörtgen bağlantı soketi kullanan COOLIT firmasının ürettiği soğutucular, daire şeklinde geçmeli bağlantı soketi kullanan modeller ise de ASETEK firması tarafından üretilen modeller.

Ürünler her ne kadar COOLIT ve ya ASETEK firması taradından üretilse de ürünlerin üretim kalitesi standartı, tasarımı ve geliştirilmesi tamamen Corsair'e aittir.

3pin soket demek PWM kotrolüne sahip değil demek, 4 pin demek de PWM kotrolüne sahip demek. Ancak bu fark Corsair Link bağlantısı yapılmaz ise bir anlam ifade eder. O zaman anakartın işlemci sıcaklığına bağlı olarak PWMi kullanmasına olanak tanır. Ancak Corsair Link yazılımı devreye sokulursa bu pinin 3 ya da 4 olması çok bir şey ifade etmez. Anakarta USB arayüzü ile bağlanan su soğutma sistemi kendi içerisindeki dahili kontrolcü ile çalışma performansını anakarttan USB veri yolu üzerinden alacağı sensör bilgilerine dayanarak otomatik olarak anakarttan bağımsız bir şekilde ayarlayacaktır.

• Arkadaşlar elimde h100i var. Sizce daha güncel bir soğutucuya terfi ettirmelimiyim.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Ne sıkıntısını gördün ki ben 3 sistemdir aynı h110i yi kullanıyorum. İmza daki sistem ile boşta 26 yükte 65-70 arası geziyor.Hatta geçen hafta 90 ları görünce temizlemek için açtım neler neler çıktı

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Hocam bende boşta 30 derece yükte 50 derecede, ses olarak güncel Modeller daha iyiyse ona geçeceğim. Ek olarak corsair link yazılımı stabil çalışmıyor

• awsalli kullanıcısına yanıt
    Link bende hiç bir zaman çalışmadı halada çalışmıyor.Ses derken ben ürünün kendi fanlarını kullanmıyorum belki ondandır ses yok bende çünkü.Fan kontrolcü ile en düşük değerde 600-770 arası dönüyorlar.

http://www.hepsiburada.com/akasa-viper-14cm-pwm-yuksek-performansli-ultra-sessiz-kasa-fani-ak-fn063-p-BD101353

Ben fanları 2 yıl önce bunlarla değiştirdim.Hatta kasanın tamamını bunlarla güncellemiştim ama toplamda 7 tane olunca ses yaptıklar. Daha sonra yan kapak için bunları aldım.Şimdi mışıl mışıl takılıyorum.Okadar memnun kaldım ki 1 yıldır açmıyordum kasayı.O yüzden yarım kilo toz temizledim geçen hafta.
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-shark-serisi-14cm-mavi-led-li-sessiz-kasa-fani-ae-cfsh140b-p-BD300052
    Bunları taktım.

• Kolay gelsin arkadaşlar, bende kasa topluyorum, i7 5820k işlemci var. corsair 760t kasa. Soğutucu olarak H110i GTX sipariş ettim n11 üzerinden fakat birkaç mağaza ile sorun yaşadım. En son indiriminmerkezi adlı satıcıdan sipariş verdik fakat yine ellerinde GTX modeli yokmuş veya GT modeli varmış. Bu kadar model çeşitliliği satıcılarında kafasını karıştırıyor. 7 ocakta sipariş etmiştim, hala mağazanın siparişi iptal etmesini veya GTX modelini göndermesini bekliyorum. Ben iptal edemiyorum, edersem indirim kuponum yanacak.

Bütün parçalar geldi, soğutucu olmadığı için pcyi kuramıyorum... Sipariş verirken mümkünse mağaza ile görüşün, ürünün fotoğrafını isteyin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.