|
Bildirim
Bu devirde bir de bunlara mı para verelim, 750+850 Evo kullanıyorum işimi gayet iyi görüyor. Hdd'leri de atmadım onlar da duruyor ne olur ne olmaz yedek ve arşiv amaçlı. Ekran kartım da 2018 model , devir değişti artık elektronik bizi bozuyor. (Aç karnımızı zor doyuruyoruz , evden çıkarsak ne halt yiyeceğiz diye düşünüyoruz en ucuz kira 3000TL olmuş oturduğum binada başka şehre gideceğiz bu gidişle!)
|
Bende işyerineki bilgisayarlara vs ssd taka taka birikmiş, kendimin de eskiden kullandığı tonla hdd vardı, hep lazım olur diye saklıyodum arşiv vs. için. En son toplu sarıp kurtuldum, şu internet hızlarında arşiv hamallık gibi geliyor, yedeklik şeyleri de buluta taşıdım mis.
|
bu hızlar daha ziyade profesyonel amaçlara yönelik olup yüksek boyutlu dosya işleyen render vs işleri ile uğraşan kullanıcılara yönelik. söz konusu bizler gibi son kullanıcılar olunca kaliteli bir sata ssd ile en tepe model m2 ssd arasında bile mesela oyun yükleme sürelerinde oluşan fark, fiyat farkını düşündüğümüzde dikkate alınmayacak kadar kısa. illa gb seviyesinde okuma yazma hızları isteyen kullanıcılar için dandik çin markalarının dışında olan global herhangi bir markanın uygun fiyatlı bir m2 ssd si zaten istisnasız her konuda fazlasıyla yeterli gelecektir
https://www.youtube.com/watch?v=4YoRKQy-UO4 görüleceği üzere sata ssd ye oranla 10 kat daha hızlı olan pci express 4.0 ssd bile söz konusu oyunlar olduğunda arada sadece 1-2 saniye fark oluşuyo. parası batan elbet hızlısını alsın lakin şu piyasada eğer profesyonel uygulamalar kullanmıyorsanız tepe ssdlere para vermek parayı çöpe atmakla eşdeğer |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Ağustos 2022; 20:53:39 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Ağustos 2022; 21:24:00 > |
|
|
Gen 3 'ler bile tam anlamıyla (Özellikle Oyunlarda) kullanılamıyorken, Gen 5 normal kullanıcılara epey gereksiz. Gen 5'i soğutmak da ayrı dert olacak. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
yorumların çoğundan fakirlik akıyor bu sürücüler ev kullanıcısı için değil zaten; profesyonel render, encode vs yapan kişiler için. |
corsair mp510 vardı üçüncü yılında bozuldu.iki ay önce samsung 970 evo plus aldım bakalım ne kadar gidecek. |
Benim laptopta hem 980 pro var hem 970 evo plus var ikisi de 2 TB boyutunda.Gerçekten gen 3'ün hızından sonraki hızları hissetmiyorum bile ne oyunlarda ne uygulamalarda ne de dosya kopyalamalarında.Öncesinde de Sata SSD kullanıyordum,ondan m2 ye geçince ciddi hız farkını hissettim ama onda da şikayetim yoktu. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |