- 2 su b. ince köftelik bulgur - 1/2 su b. beyaz un - 1 adet yumurta - 500 gram ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu - 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan - 3-4 diş sarımsak - Normal su veya turşu suyu - 1 tatlı k. pul biber - Tereyağ veya sıvı yağ - Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bulguru geniş bir kap içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafif kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ekleyerek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu, turşuyu su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
Afiyet olsun.
kusura bakmayın ama hayatım boyunca gördüğüm en garip ve uyumsuz türk yemeği sanırım
Çorti taplama Tadı çok güzeldir
quote:
Orijinalden alıntı: kargo_
kusura bakmayın ama hayatım boyunca gördüğüm en garip ve uyumsuz türk yemeği sanırım
bende ilk gördüğümde garipsemiştim ama çok ender bir lezzettir