Şimdi Ara

ÇORTU KÖFTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malzemeler:

    - 2 su b. ince köftelik bulgur
    - 1/2 su b. beyaz un
    - 1 adet yumurta
    - 500 gram ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
    - 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
    - 3-4 diş sarımsak
    - Normal su veya turşu suyu
    - 1 tatlı k. pul biber
    - Tereyağ veya sıvı yağ
    - Tuz, karabiber


    Hazırlanışı

    Bulguru geniş bir kap içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafif kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ekleyerek iyice yoğurun,
    yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu, turşuyu su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın,
    kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.

    Afiyet olsun.


     ÇORTU KÖFTESİ







  • kusura bakmayın ama hayatım boyunca gördüğüm en garip ve uyumsuz türk yemeği sanırım
  • Çorti taplama Tadı çok güzeldir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kargo_

    kusura bakmayın ama hayatım boyunca gördüğüm en garip ve uyumsuz türk yemeği sanırım

    bende ilk gördüğümde garipsemiştim ama çok ender bir lezzettir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kazım Büfe Muzlu Süt Nasıl
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.