Şimdi Ara

Cos36 çarpı sin18 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cvp 1 bölü 4 ... Nasıl yapıyoruz lütfen yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben yarım açı tam açı cart curt formüllerini ezbere bilmem. sin cos tan cot 15 18 36 54 72 75 değerlerini ezberledim. Sana şunu yazıyım...

cos36 = (kök5+1)/4
    sin 18 = (kök5-1)/4' tür. Bunları çarparsak yukarısı iki kare farkından a^2-b^2 den = 4 çıkar.
    aşağıyı çarparsak 4 çarpı 4 = 16 dır...

4/16 = 1/4 olur .

Neden bu yolla çözdüğümü anlatayım. Ben makina mühendisliği okuyorum eğer mühendislik seçersen bu özel açıların trigonometrik oranları ezberlersin sewe sewe ezberletir sana kol gibi fizik we statik :D Bu saatte başka çözen bulamazsın diye yazdım bu yoldan kusura bakma :) sınava girerken biliyordum o açılımları ama unuttum şimdi hatırlayabilirsem tekrar dönüp yardımcı olurum :)
  • veya şöylede yapabiliriz ;

beta sin18 - cos36= cos72-cos36 = - 1/2
    beta sin18 - ( 1- 2sin^2 18 ) =-1/2
    beta (4sin^2 18) + (2sin^2 18) -1 = 0
    ise t parantezinde 4t = 1 ==>'' t = 1/4 '' sonuç olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tequle -- 13 Haziran 2012; 5:55:42 >
  • lys mantığından da buldum sonucu ters dönüşümden ;

öncelikle , cos36 = sin54 diyoruz ...

sin54 x sin 18 = -1/2 ( cos72 - cos 36 ) geliyor. Ters dönüşüm formülünden ; yukarıda belirttim cebirsel çözümde. Cos72 - Cos36 = -1/2 diye

-1/2 x -1/2 = 1/4 bulunur sonuç ...
  • Çok teşekkürler çok iyi anladım,36 hep karşıma geliyor ezberliyim bende,belki süreden tasarruf ederim,tekrar teşekkürler.

• rica ederim ne demek iyi günler :)
  • Açılar eğer birbirinin iki katı şeklindeyse her zaman yarım açı vardır. Bu soruda da var. Öncelikle sin18'i yarım açıya çevirmeye çalışacağız. Bunun için 2cos18 ile çarpıp bölüyorum. Yukarısı (2cos18.sin18).cos36 oluyor. Paydada 2cos18 var. 2cos18.sin18 sin 36'ya eşittir. Yukarıda sin36.cos36, aşağıda 2cos18 var. Yukarıda dikkatimi çeken sin36.cos36'nın sin72/2'ye eşit olması. Yani ifade sin72/2/2cos18'dir. Paydadaki 2 2cos18 ile çarpım durumuna gelir ve son ifade sin72/4cos18 olur. sin72 cos 18 birbirini götürür. Cevap da 1/4 olur.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama, bu gibi sorularda değişik açıların değerlerini ezberleyene kadar yarım açı yapmak çok daha mantıklı. Sınavda karıştırma ihtimali yok en azından. Ayrıca yarım açıyla 20 saniye bile sürmüyor bu tip sorular
  • Çok saol kardeşim

• Çok saol kardeşim

• üniversite fiziği görüyorsan ezberlemek zorundasın zaten fizik kapı gibi olunca. Lisede bende bilmiyordum bu değerleri 0 30 45 60 90 haricinde , yani yukarda da belirttim ezbere bildiğim için tak diye yazdım sonucu lys için yarımaçıdan çözmek çok kolay ama üniversitede öyle bir şansın yok bunlardan 4 5 tane yan yana olunca hepsini tek tek açma gibi bir lüksün yok hata payı yüksek ve riskli, değerleri yerine yazıp sadeleştirmeleri yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Açılar eğer birbirinin iki katı şeklindeyse her zaman yarım açı vardır. Bu soruda da var. Öncelikle sin18'i yarım açıya çevirmeye çalışacağız. Bunun için 2cos18 ile çarpıp bölüyorum. Yukarısı (2cos18.sin18).cos36 oluyor. Paydada 2cos18 var. 2cos18.sin18 sin 36'ya eşittir. Yukarıda sin36.cos36, aşağıda 2cos18 var. Yukarıda dikkatimi çeken sin36.cos36'nın sin72/2'ye eşit olması. Yani ifade sin72/2/2cos18'dir. Paydadaki 2 2cos18 ile çarpım durumuna gelir ve son ifade sin72/4cos18 olur. sin72 cos 18 birbirini götürür. Cevap da 1/4 olur.

en güzel çözümdür ve daha az ezber içerir. ayrıca ters dönüşüm formüllerini ezberlemek ölümdür :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequle

üniversite fiziği görüyorsan ezberlemek zorundasın zaten fizik kapı gibi olunca. Lisede bende bilmiyordum bu değerleri 0 30 45 60 90 haricinde , yani yukarda da belirttim ezbere bildiğim için tak diye yazdım sonucu lys için yarımaçıdan çözmek çok kolay ama üniversitede öyle bir şansın yok bunlardan 4 5 tane yan yana olunca hepsini tek tek açma gibi bir lüksün yok hata payı yüksek ve riskli, değerleri yerine yazıp sadeleştirmeleri yapıyorsun.

edit : fizik okumuyormuşsunuz pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKepo -- 13 Haziran 2012; 17:40:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.