Şimdi Ara

Asal carpan ve Ebob-Ekok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Melezprensseverus_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zaten sinavda ciktiklari yok rehberlikcim gelmis bana bunlara calismazsan diger konularida yapamazsin diyor adam hakli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre35 -- 27 Ekim 2018; 18:1:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce hiç böylesini görmemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: crux07

daha önce hiç böylesini görmemiştim
    Asal carpan ve Ebob-Ekok

• Rehberlikciler hep böyle konunun içeriğini bilmeden tüm konuları birbiriyle bağlantılı sanıyorlar Ebob ekokun bağlı olduğu 1 konu varmiymis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merkur485

Rehberlikciler hep böyle konunun içeriğini bilmeden tüm konuları birbiriyle bağlantılı sanıyorlar Ebob ekokun bağlı olduğu 1 konu varmiymis.
    Var mi hocam? bugunumu bildigin asal carpanlara ayirma ve ebob ekoka ayirdim

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C92E98D9

Bu mesaj silindi.
    Off sabahtan beri bu manyak konuya calistim neyse az soru cozuyimde bitsin su konu.Benim icin tyt de temel kavramlar,basit esitsizlikler,mutlak deger , uslu sayilar,koklu sayilar ve problemler onemli hocam gerisi fos

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üslü sayılar da zorlanıyorum
    7 yıl önce açıldı
    Çarpanlara ayırma 2 zor soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MATEMATİK kitabını bitirecem son konum ebob ekok konu anlatımı yaptım kitabı açtım hiç benzer soru yok konu anlatımı nere sorular nere burde bunun problemleri varmış telefondan videoyu izleyip kitaba geçiyorum anladığım yok diğer konular daha güzel bunun mantığı tam Anlayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bendahayeniyimdesem

MATEMATİK kitabını bitirecem son konum ebob ekok konu anlatımı yaptım kitabı açtım hiç benzer soru yok konu anlatımı nere sorular nere burde bunun problemleri varmış telefondan videoyu izleyip kitaba geçiyorum anladığım yok diğer konular daha güzel bunun mantığı tam Anlayamıyorum
    Onceki konularla obeb okekin alakasi var miydi?

• ebob-ekok'u bilmem ama asal çarpan konusu işe yarar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khann10

ebob-ekok'u bilmem ama asal çarpan konusu işe yarar.
    Sadece 160 i asal carpanlarina ayirmayi bilsek yeterli mi? Bosa zaman kaybi olmasin yoksa

• 7x11x13=1001 bak bak bunu bunu adın gibi bilmen lazım. imtihanda sorcaklar bunu ve sen bunu ezberden yapcaksın. bak hatta şunu söyle bana kök2nin yaklaşık değeri ????? bilincek bunlar kardeşim, söyleee. kök3ün yaklaşık değeri, kök5in yaklaşık değeri.

hocam ebob ekokla alakalı bence temel şeyleri bilseniz çok eksikliğini hissetmezsiniz. ben gittim 1 hafta ebob ekok yaptım br ile. faydasını ultra seviyede görmedim. olmasa olur muydu? ben gibi mat özürlüsü biri için belki gereklidir ama az çok kafanızdan yapbiliyosanız çok da bi önemi yok. temel şeylerden kastım iki sayının çarpımı, o iki sayının ebobu ile ekokunun çarpımına eşit tarzı şeyler. ve aslında çok ezberlencek bi şey yok da. mantığını kavrayabileceğinize inanıyorum.
  • deliemre35 kullanıcısına yanıt
    asal çarpanları bilmek işlem yaparken hızlanmanı sağlar.

7x11x13'ün değerini sormayacaklar bu yüzden bilmeye gerek yok diyen bir arkadaşı da takma bence. :) matematikte her konu birbiriyle bağlantılıdır. özellikle de tüm sayıların asal sayıların çarpılmasıyla oluşması asal çarpanlar konusunu benim için daha değerli kılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khann10

asal çarpanları bilmek işlem yaparken hızlanmanı sağlar.

7x11x13'ün değerini sormayacaklar bu yüzden bilmeye gerek yok diyen bir arkadaşı da takma bence. :) matematikte her konu birbiriyle bağlantılıdır. özellikle de tüm sayıların asal sayıların çarpılmasıyla oluşması asal çarpanlar konusunu benim için daha değerli kılıyor.
    Anladim hocam sagolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.