Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (603. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.058
Cevap
216
Favori
490.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
Giriş

adamlar 0,1 hassasiyet koymuş ürüne ve bi çok yerine müdahale edilebiliyor böyle bi imkan var iken neden kullanmayalım ve kendimizin rahat ettiği ya da faturanın en az geldiği ayarı tuturmaya çalışmayalım. sizin mantığınızla hayatta bi çok şeye neden gerek var kapayalım bu forumu da gidelim. forum burası ve ürüne özel konu açılmış tüm ayrıntılara herhalde girilecek. forumun mantığı bu zaten. cosa yanlış ölçüyorsa bunun bilinmesi lazım. ben arkadaşımda 20 derecede ısınıyorum eve geliyorum cosa 0,5 ya da 0,7 yanlış ölçtüğü için ısınamıyorsam bunu da burda öğreniyorsam bunun kime ne zararı var. güzel takip edilip cosaya ince ayar yapıp soğuk sabah saaatlerinde yaktırmadan öğlene kadar idare ettirmeye çalışıyorum mesela. 2-3 mt3 az yaktırsam günlük yetecek.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Öğrenme modu ilgimi çekti. Otomatık sistemlerin PID kat sayılarını hesaplayan sistem olamaz mı diyordum. Detaylı videolar vardır umarım. Dalayim YouTube ye..
    Bu modda dış hava sıcaklığını ölçen dışarıya giden ısı ölçer de vardır dimi? Bina kaçak katsayısı hesaplama da kullanıyor dur..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Bende aynı şekilde çok fazla araştırma sonrası cosa siparişi verdim. Hayırlısı umarım doğru karar vermişizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weyssii W kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hiç pişman olmazsınız emin olun. Ben Cosa çıktığında ilk kullanıcılarından biriyim, belki 2. belki 3. kişiyim. Belki de bugüne kadar en az 100 kişiye aldırdım, pişman olan hiç kimse yok! Şöyle söyleyeyim: Mesela komşularıma 2500 TL gelirken bana 1500 TL civarı fatura geliyor. Net... Evdeki rutini biliyorum ve sürekli manuel modda kullanıyorum. Günde birkaç kez müdahale etmek yormuyor beni.

Cosa Türk mühendislerin başardığı harika bir cihaz.

• Weyssii W kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. ben usbden bağladım. yaz kış açık tv yanında duruyor. sıcaklık takip için iyi oluyor. ben aldığımda burda cosa içinde olumsuz çok yorum okumuştum. yorumlara baksak kimse bi şey almaya korkar zaten. daha çok sorun olunca yazılıyor. sorun olmayınca yazılmıyor. dreame modeli ile ilgili robot süpürge konusu açtım, alanlar toplansın ve sorun sıkıntı olursa yardımcı olsun millet birbirine diye, almak için gelen bazıları korkuyor herkes sorun yazmış diye. halbuki sorun olmayan konuya uğramıyor sorun olana kadar. olay bu birazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 16 Aralık 2024; 1:49:55 >

merhaba,

ademix kombi için cosa'yı resimlerdeki gibi bağladığımda ateşlemeyi durduruyor ancak anladığım kadarıyla ateşleme başlatmayı ya hiç yapmıyor ya da çok geç yapıyor. parametre ayarlarına girdiğimde ise off'u on yapamıyorum, on yerine no yazıyor zaten. bir yerde hata yapıyorum ama bulamadım.

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

• OoShEvAoO O kullanıcısına yanıt
    Parametre ayarlarına nasıl giriyorsunuz? 35 kod ile mi? 96 kod ile mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

35.

Tahmin ettim.
    35 müşteri.
    96 yetkili.

96 koddan gireceksiniz. Bu yüzden ON konumuna getiremiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Aralık 2024; 22:20:36 >
    Oldu mu denediniz mi?

• Arkadaşlar merhaba, 3 yıldır cosa oda termostatı kullanıyorum. Bu sene şöyle bir problem yaşıyorum.

Oda sıcaklığı max 22 iken nedense Cosa oda termostatı 25 derece gösteriyor. Bu nedenle sistem devreye girmiyor yardımcı olabilir misiniz? Termometre kalibrasyonu vb. sıfırlama gibi birşey var mı?

• 564yasin kullanıcısına yanıt

ayarlardan kalibrasyon yapabiliyorsunuz ama +-2 derece termostatın konumu eğer çok yüksekteyse aşağı indirin 1m civarı olsun yüksekliği eğer klima vs kullanıyorsanız klimanın tam karşısına koyarsanız sensör yanılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 4 Ocak 2025; 15:27:46 >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Hocam 1m yükseklikte ve yanlış gösteriyor maalesef acaba sensör sıfırlama gibi birşey yok mu bu cihazda çünkü. Ev tam derecesini bilmediğim için -+ kalibrasyon mantıksız oluyor son çare çözemezsem sensörlerde bi problem var ise dijital termometre ile evi ölçüp aradaki farkı ekleyeceğim yapacak birşey yok.

• Çok uzun süre General'in en basit aç kapa termostatını kullandım.

O süreçte bile "neden daha önce termostat almamışım ki" diye hayıflanmıştım, 2-3 seneyi termostatsız geçirmiştim düşünün.

Cosa'yı uzun süredir biliyordum ancak ilk çıktığı zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam çok problem yaşanıyordu, cihazlar da farkı idi galiba, o yüzden girişmek istemedim, o sıralarda da aç-kapa termostat yeter dedim devam ettim.

Ancak son dönemde işte yok haftalık programlama, gece şu olsun gündüz bu olsun, telefondan kontrol edeyim vs şeklindeki işler dikkatimi ve ilgimi çekmeye başlamıştı.

Ara ara da düşünüyordum, "ya dereceyi ayarlıyorum, o öyle takılıyor işte, ne gerek var ki yok sıcaklık fark ayarı, yok programlama bilmemne" diyordum.

Ancak bu aylarda, gece gündüz sıcaklıkları, bir gün sıcak, bir gün soğuk vb. senaryolarda aç-kapa termostatı 23.5 derecede tutmanın çok faydalı olmadığını fark ettim.

Çünkü bu termostat ne yapıyordu, 0.5 derece durma-çalışma farkı ile çalışıyor, 23.0 hatta 22.9 olunca kombiyi yakıyor, 24 dereceye kadar ısıtıyor, sonra duruyordu. Bazen oda sıcaklığını 23.5'larda yakalayınca termostatı 23'e çekip durmasını sağlıyordum. 24'e çıkınca da ev çok sıcak oluyor, yatarken yatamıyorsun falan o şekil... 24'e çıkan ev, gece de 22.9'a kadar soğuyor bu sefer de akşam yatarken sıcak diye üzerini örtmeden yatabiliyorken, gece bi anda kendimizi üşüyor buluyorduk.

Bir de yine son dönemde 24 dereceye doğru ısıtma anlarını yakalayamamaya başladık sabahları Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] 

Yani atıyorum akşam veya gece yarısı 24 yapıyor evi, sonra kapatıyor, soğumaya başlıyor içerisi ancak 22.9'a gelmediği için sabah kalktığımızda o mahmurluk ile üşüyorduk. En azından yataktan çıkınca insan bi kalorifer sıcağı istiyor titremesek de...

İşte bu noktada bu tip bir "akıllı" termostatın işimize yarayacağını düşündüm, son yorumların falan da düzgün olduğunu, ekibin hızlıca yardımcı olduğunu falan görünce sipariş verdim ve dün teslim alıp ilk geceyi geçirdik. Gerçekten nimetmiş, aç-kapa termostatı ilk aldığımda nasıl fayda görüp dünyayı yeniden keşfetmiş gibi olmuşsam bunda da öyle oldu.

Bir de daha akıllılarından falan bahsediliyor, Netatmo falan, bundan sonraki adımım da o olur herhalde, Cosa gidebildiği yere kadar gitsin bakalım, garantisi falan bitip kullanılmaz hale gelene kadar devamCosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] Yerli olması, destek bakımından da yardımcı olmaları gayet sevindirici. Özellikle mobilde yazılımı çok sevdim. Umarım bozmadan devam ederler.

Bu arada firma sanıyorum destek maillerini görmüyor-çalışmıyor, ancak uygulama üzerinden destek kısmı aktif çalışıyormuş, bunu sonra keşfedip hızlıca yanıt alınca, cihazı da alım sürecim hızlandı. Oradan birkaç soru sordum çünkü, cevaplar gelince almaya karar verdim.

• buderus GB042 kombi var. kombinin kablolu oda termostatı var standart. eski bir model ama çok bulunan bir model. şu an ayrı satılan kablosuz termostat wifisiz. sadece kablosuz termostat. program vs yok.

buderus kaç tane yetkili bayi/servise sorduysam COSA çalışmaz dediler.

COSA da sadece aç/kapa olan kombilerde çalışır, modülasyonlu kombide çalışmaz dedi.

ama inat ettim uzaktan ve programlı çalıştırma konusunda. tesadüf internetten bulduğum bir serbest kombi tamircisi kombinin modelini sordu sonra ben takarım çalışır dedi taktı. şimdi de sorunsuz şekilde çalışıyor.

herkese tavsiye ederim.

• garip memleket burası hocam. seneler evvel 1-2 sene önce taktığım cosadan önce basit kablosuz vardı. burda da sormuştum yerine ne alayım diye. onu taktırırken dış sıcaklık sensörü de taktırdım. işi bilen yapsın dedim. taktıktan 1-2 gün sonra kombi üzerinde dış sıcaklık sensörünün ısıyı ekranda göstermediğini fark ettim. kendim bakayım acaba bağladığı kabloları düzgün sıkmadı da çıktı mı yerinden diye. meğersem adam kombiye bağlaması gereken kabloları içine tıkmış bırakmış anakarta doğru. hiç bağlamamış yani, ittirmiş içeri doğru ana kartın olduğu yere. o zamandır kendim yapıyorum bakımını da.

• sürekli bu hata çıkıyor sebebini bilen var mi. Bugun başladı restart attim gelişme yok.Yeniden eleştirdim sonlandirip ama hala aynı başta bi bağlandı sonra gene aynı arada gelip gidiyor. Oda ısısı da yanlış ölçülüyor bugün nedense ama cihaz ayarlarindada modem dede mac adresi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 13 Ocak 2025; 21:4:54 >

Hocam t3r mi daha iyi v3 mu sizce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.