< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 28 Aralık 2018; 11:9:14 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 28 Aralık 2018; 11:9:14 > |
Sıcaklık dalgalanması hissetmiyorsanız sorun yok zaten.
Suyun soğumasına gelince. Düşündüğünüzün tam tersi gerçekleşiyor. Soğuyan suyu ısıtmak ılık suyu ısıtmaktan zor tabi ki. Gözden kaçırdığınız iki nokta var. Soğuyan su ısısını eve verdi. Bu kayıp değil kazanç. Yani boşa soğumadı. Yanan kombinin alevinde oluşan ısı, soğuk suya daha fazla aktarılır. Yani bacadan kaçan enerji azalır. Tesisat suyu sıcaksa kombi bunu daha çabuk ısıtır ama suya aktardığı enerji soğuk suya aktardığı enerjiden daha azdır. Yani bacadan kaçan ısı daha fazla olur. Kombiye soğuk dönen su hele hele kombi yoğuşmalıysa bacadan kaçan ısıyı daha fazla emer. Yani yoğuşma tepe yapar. Bu yüzden kombiye dönüş suyunun sıcaklığı önemlidir ve düşük olmalıdır diye her defasında uyarıyorum. Bunu sağlayan en önemli etken yeterli petek boylarıdır. Önce yalıtım, Sonra petek boyları Sonra düzgün ot kullanımı Sonra yoğuşmalı kombi Benim Tasarruf sıram budur. Sİstem suyunun soğuması ile kombiyi ısınınca kapatıp, üşüyünce tekrar yakmak aynı şey değildir. Çünkü; Ot kombiyi kapatıp açtığında ortamın üşüyecek kadar soğumasını beklemez. Bu durumda eşyalar ve duvarlar soğumaz. Kombiyi kullanıcı kapatıp açarsa eşyalar ve duvarlar soğur. Tekrar ısıtmak için, kombiyi kapatarak yaptığınız tasarrufu geri alır. Soğuk havalarda kombinizi kapatarak evlerinizi soğutmayın. Tasarruf yapamazsınız. Sadece eve geldiğinizde üşümenize neden olursunuz. Ve siz üşürken kombiniz güldür güldür yanar durur. Devamlı yandığından dönüş suyu çok ısınır. Veeee verim düşer. Yaani kombiyi boşuna yakarsınız. O yüzden üşüyerek fatura ödersiniz. Saygılar efenim. Umarım yardımım dokunmuştur. |
Sadece bir sorum var, hadi eski alanlar ok anlastik, bir yatirim yapmislar guncellemelerle sikayetlerini gidermeye calisiyorlar. Bu arada tum cosa kullanicilarina soyleyeyim termostat ve sicaklik algilama yazilimla cozulecek birsey degildir. Bir cihaz sickaligi ya duzgun algilar ya da algilamaz. Yazilimla yapilacak olan kosullara gore olusan farkliliklarin uzerini ortmeye yoneliktir. Siz hic buyuk oranda hata yapan offline bir termostat gordunuz mu? Piyasadaki hangi marka baska termostata yazilim guncellemesi yapiliyor.
Bu kadar sorun yaratan bir urunu bu konuyu bilmeyen insanlara tavsiye etmekten vazgecin lutfen. Cosa da artik kullanicilarinin turk markasi destekleme hislerini daha fazla somurmesin. Ceksin urunleri piyasadan, duzeltince tekrar cikarsin. Bu ne arkadas her guncelleme bir sorun, insanlar urun alip duzelsin diye guncelleme bekliyor. baska hangi urun grubunda bu maskaraliga katlaniliyor? Hadi bana da baska seyler yazacaksiniz simdi de neyse, sizce Cosa bu kadar hosgoruyu gercekten hakediyor mu? Ayrica bu cosanin kuruculari, yatirimcilari var. musterilerine karsi sorumluluklari sadece musteri hizmetlerini muhatap etmek degil. Bir aciklama yapsinlar, ozur dilesinler, cozum uretsinler, yatirimcilarinin hakkini versinler. Burada insanlara dogrudan cevap versinler, araci kullanici maskesine saklanmasinlar. Bir tuketici olarak burada aldiklari bir urunle ilgili ugrasan insanlar adina sinirlendim sadece. Takip ettiklerine eminim, cosa burda resmi bir hesap acsin ve musterileriyle muhatap olsun. |
Ben modülasyonlu, on-off ve öğrenme modlu termostatları açıklayayım sizlere.
Modülasyonlu; Kombi uyumlu ise takılabilir her kombiye uymaz. Ev sıcaklığı set edilen değere yaklaştıkça kombi kazan suyu sıcaklığını azaltır. Örnek: Set değeriniz 23C oda sıcaklığınız 22.6C 23.8 e kadar 55C çalışır 22.9 da 45C düşer. 23C de 40 a düşer. Seti geçerde kombi durur. Geçmezse ısıyı koruma amacı ile odanın ısı kaybına göre en düşük kazan sıcaklığında çalışır. Bir bakmışsınız kombi 70C yanıyor bir bakmışsınız 40C bir bakmışsınız 50C. Kombi kazan sıcaklığına müdahale edemezsiniz. OT kendi müdahale eder. On-Off; Set edilen sıcaklığı hassasiyet kaça ayarlıysa geçince kombiye dur set değerinin altına düşünce kombiye çalış komutu gönderir. Kombiye şu sıcaklıkta yada bu sıcaklıkta çalış diye komut gönderemez. Adı üstünde on-off. Açar-kapatır. Öğrenme Modlu; OT evin kaç dakikada soğuduğunu kaç dakikada ne kadar ısıtabileceğini belli bir süre sonra içerisinde bulunan algoritmalar ile öğrenir. Nedir bu? TPI, PID, PI algoritmalar. Zamanın türevsel, integral, oranları vs vs algoritmalar ile çözülerek kombiye belli şalt devirleri ile komut gönderir. Örnek: Set değeriniz 23C olsun. Oda sıcaklığınız 22.6C olsun. On-Off OT olsa set değerini geçinceye kadar kombi kendi parametlerine göre çalışacak geçincede duracak. Geçincede peteklerdeki dolaşan sıcak su ile sıcaklık yükselmeye devam edecek. Ve set değerini istenenden fazla geçecek. Öğrenme modlu OT set değerine yaklaşınca kombiye dur diyecek çünkü peteklerin sıcaklığı ile oda sıcaklığı yükselmeye devam edecek. Sonra kapandıktan sonra OT evin soğuma süresini öğrenecek. Set değerinin altına düşmeye yakın kombiye yan ev soğumak üzere diyecek. 2-3 dk yakıp kapatacak gibi. Öğrenme modlu termostatlar candır. Varsa imkanınız sorgusuz sualsiz aşağıdaki marka ve modellerden alabilirsiniz. Honeywell T3R (Honeywell in çoğu modelinde TPI algoritma yani öğrenme modu bulunur) San-Tek Siemens Rev24 (PID algoritma. Honeywell,in TPI algoritmasına göre daha üstündür. Honeywell zamanın integral oranına göre çalışır, Siemens hem integral hem türevsel) Netatmo (Bana göre OT'lerin mercedesidir) Not: Bilinmeyen duyulmayan marka ve modellere bulaşmayın. Özellikle 0.5C hassasiyetli termostatlara hiç. Size yok şöyle iyi yok böyle iyi diyen olursada hassasiyet 0.5C o at çöpe deyip geçin. Öğrenme modlu tüm termostatlar 0.1C hassasiyetlidir. Bu termostatları üretenleri bulanları gerçekten tebrik etmek gerekir. Bu moda sahip ürünler neden pahalıdır? Yazılımlarına o algoritmaları gömmek o kodları satır satır yazmak büyük bir emek iş ve arge. |
Sen bı termostat uretsene kerim.
Her konuya bir mudahilsin, her konuda bir yorumun var. Boş boş konuşmaktan kafa utulemekten başka hiçbir halta yaradığın yok. İnsanlarla dalga geçmek senin amacin. Teknik öğretmen bile derken? Teknik öğretmen bile dediğin seni ikiye katlar ona böler kerim. Sen onuda olamamissin boş gezenin boş kalfası gibi her termostat yorumunda herşeyi kötüleme felan. Hiçbir şekilde olumlu, yapıcı yorumun yok hep aşağılama felan başka bir halta yaradığın yok kerim. |
Arkadaşlar ürünü aldığım günün akşamı kombiye bağlanan cihaz bozuldu nette araştırdım cosa kullanıcı hatası diyip Yok yüksek voltaj gelmiş Yok garanti dışı diyip 300-400 civarı para istiyorlarmış beklemek cabası bende yakıp garantiyi kendim açıp baktım içindeki 5 volt düşürücü arıza yaptığını gördüm geçici olarak böyle bir çözüm buldum 220 volt ile 5 volt aynı anda takmanız yeterli çeviriciyi aldığımda yenisini takıp orijinal haline getireceğim isteyenler kendiniz de yapabilir saygılarımla |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 31 Aralık 2014; 22:12:14 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 31 Aralık 2014; 23:00:42 > |
|
|
|