Şimdi Ara

Coşkun Antrikot Pastırma.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.733
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçenlerde bende BK'dan bende 1 paket şahin aldım.
    Almış olduğum en dandik pastırma olduğunu söyleyebilirim.
    Gelen kutunun havası alınmış torbası hava almıştı.
    Çemeni içerde erimiş ve kutunun her tarafına bulaşmıştı.
    Hala bitiremedik pastırmayı.Ayrıca makina ile kesilmişti pastırma.
    Birde pastırma tam olarak ısıl işlemlerden geçmemiş gibi çiğ duruyordu.
    Şahin markası kötü demiyorum.Fakat gönderilen ürün çok kötü idi.
    Bir daha iyiyecek türü ürünleri internetten almayacağım.
  • Kayserili arkadaş kilosu çeyrek altınla eş değer derken antrikot pastırmadan bahsetmemiştir heralde.
    Onun bahsettiği yüksek ihtimal kuşgönü pastırmadır. Kilogram fiyatı oldukça yüksektir. Fakat yağsız ve en yumuşak pastırmadır.
  • yaw kardeşim Dana "Bonfile" nin kilosu "Kasapta" perakende olarak 28/30 ile en kazık Kasapta bile 40 kağıdı geçmez!!!

senin pastırma üreticin ise Dana yı komple alır toptan!!var sen hesapla bonfile kaça gelir!
    kaldıki aldığınız her pastırmada bonfile den değildir!!! Kontrafile/Antrikot ve diğer bazı yerleri,böylece ortalamada
    KG maliyeti ciddi olarak düşer 20 kağıda da asla geçmez!!
    Çemen v.s zaten hikaye,işçilik diğer işler de biraz tutar,maliyet bunlarda yinede 20/25 i asla geçmez!!!bazı durumlarda(etin cinsi/kullanılan yer)
    20 kağıdında altına iner+

TR de maaelsef bazı gıda ürünlerinde çok ciddi filimler oynanıyor,Ramazan gelince filimler dahada çoğalıyor!
    Pastırmada böyledir aynen,kısaca bayağı bir geçirmece vardır bunda!!

++
    Sucuk ise tam geçirmece!!!
    Hadi Pastırma,sert veya yumuşak olsa bile en azından safi ET!!!Sucuk ilede mukayese edince hem çok daha midevi hemde
    fiyat oranı olarak çok daha makul bile!
    Sucuk ta bir dünya katkı maddesi!!!ne eti belli değil,üstelik etin her yerini katarlar ve bolca YAĞ!!!bazıları ise tam yağ ve baharat

Son olarak Pastırma yiyin yinede ama Sucuk/Salam/Sosis gibi her türlü katkıya açık ürünleri yemeyin,en kötüsüde Sucuk,en iyiside
    Pastırmadır en azından ne yediğinizi biliyorsunuz safi EThilesi-hursaı olmaz Et ettir,üstelik ET yediğinizi görüyorsunuz!

Sonra kalkar uyanık Sucuk imalatçıları...yaw etin kilosu kaç para.... derler;ülen bunun içinde ne kadar et varki baharat+yağ dolu

Pastırma yiyin ama Sucuk yemeyin!!
    Hadi afiyet olsun++

• quote:

Orijinalden alıntı: yeakin

A380;

Doğru diyorsun ANKARA ULUS halindeki pastırmacıların pastırmasının tadı başka bir yerde yok rastlamadımda hem fiyat olarak uygun hemde lezzet

Arkadaşlar iyi güzel diyorsunuz da HAL'den markasız bir şey alınır mı?
    Aman ha sucuk filan sakın almayın hangi canlıyı bile yediğinizi bilmezsiniz.

MEsela pastırma demişsiniz ama hangi mağazasan markası var mı? Eğer bilgi verebilirseniz memnun olurum. Hal'den çok balık alırım ama iş sucuk filan olunca koşarak kaçarım ne yazık ki. Yani neler neler duyuyoruz.

Gelelim pastırma ve sucuk olayına.
    En güzel sucukları sağolsun eniştemiz kasaptı ondan yerdik eskiden ama şimdi pek zamanımız olmuyor Ege'ye taraflarına gitmeye.

O yüzden kalıyoruz Ankara'daki büyük marketlere, markalara.

Bana göre kasap sucuğuna en yakın tadı verenler listesinin tepesindeki marka Cumhuriyet.
    Sıranın bundan sonrası çokta farklı değil ama yine bana göre Beğendik'in kendi sucuğu ve İkbal sucukları üst sıradalar.

Ama hiçbiri kesinlikle kaliteli bir kasap sucuğu gibi değil. Yani alakaları bile yok. Kasap sucuğunun yerini hiçbiri alamaz.

Bende hayal kırıklığı yaratan markalardan biri de Şahin sucukları olmuştur. Ankara'da Opera Bİnasının tam karşısında yeri var.
    Tek kelimeyle hayal kırıklığı yaratmıştı, hiç beğenmemiştim yukarıda adını saydığım diğer 3 markadan sonra.

Pastırma'da ise markalar arasındaki farktan ziyade şansınıza gelen etin kalitesine bakıyor ne yazık ki. Hayvanın nasıl beslendiğinden tutunda ırsi özelliklerine kadar çok değişken olabiliyor.

Eğer kaliteli, hediye olarak bir yerden gelmiş özel yapım lokum gibi bir pastırma yiyebildiyseniz büyük marketlerde satılan pastırmaları kolay kolay sevemeyeceksinizdir. GErçekten ağzınızın içinde dağılan enfes bir tadı var. Nerdeyse yavan yavan yerseniz o kadar yumuşak ve lezzetli.

Mesela Şahin'in pastırması fena değil ama dediğim gibi hepsinin aynı kalitede olma gibi bir durumu yok ne yazık ki.
    O yüzden pastırmada şu iyidir diyebileceğim bir marka yok ne yazık ki.

Ek:
    Sucuklardan bir itimat'ı deneyemedim hala.
    Ankara'da da yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.089 -- 15 Eylül 2009; 2:33:08 >

• canımı çektirdiniz gece gece gidin yatın be
  • turkiyedeki en iyi pastırmayı pastırmacı hayrullahtan alabilirsiniz. Kusgomu isteyeceksiniz mutlaka cunku en iyi yeri odur Kusgomu pahalı geldiyse de sırt alabilirsiniz oda guzel olur ama onun dısındakiler cok sert olur keven gibi cignersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Biraz Konu Disi olacak ama;

BK'dan 3 paket aldim. Oncelikle verilen pastirma sirt degil antrikottu.
    Ikincil olarak Kutu icerisinde lastik gibi kirpinti kenar kose ve hatta yag parcaciklari bile vardi.

Ancak Lezzeti guzeldi ozellikle gercek cemen bu olsa gerek.

Bir daha verirseler, alirmiyim. almam cunku leziz olan ayiklandiginda 300 gram civarinda birsey kaliyordu.
    bu da 300 Grami 20 lira denecek olursa

1Kg 60 liraya gelir ki bu da pahali

Internetten satis boyle suistimal edilebilinir.

Giderim gorurum dilimletirim kilosuna da 48-52lira veririm Sirkecide bu sekilde yerler cogunlukta. Bknz Namet en luksu de orasi.

Demis idim yukarida, Dun sagolsun Bitenekadardan aradilar sikayetim uzerine aldigim pastirmadaki sorundan dolayi ozur dileyip gerekeni yaptilar, sadece kuru kuru ozur de dileyebilirlerdi ama bu davranislarindan cok memnun oldum.

Herkese selam olsun.

• walla ben pastırmayı evde kendim yapıyorum 17 gün uğraştırıyor ama evde yapılan gibi olmuyor hazır satılanlarda benim evde yaptığım pastırmanın tadı yok cidden.

arı insan kendi yaptığı şey inanılmaz lezzetli oluyor.esası bastırmadır söylenişi pastırma olarak yaygınlaşmıştır.

tuzlama ve eti kurutma aşaması 15 gün kadar sürüyor sonra çemende 3-4 gün sürüyor zaten pahalı olmasının nedeni 17-18 günde 1 kg pastırmanın üretilelip yenir hale gelmesidir ve ayrıcada dananın etinin en güzel kısmından yapılmasıdır.
  • şu sıcak fırsatlarda yeme içme konularının konudan çıkıp "en güzeli şudur budur" muhabbetine dönmesine bayılıyorum mesela çay fırsatı vardı sayfalarca çay geyiği dönmüştü

Ama iyi oluyor bu sayede hiç bilmediğim şeyleri öğreniyorum demek ki pastırmayı antrikot değil sırttan alacakmışız
  • ________TÜFE________COŞKUN ATRİKOT PASTIRMA
    2009________________32,00
    2010________6,4________34,05
    2011________10,45________37,61
    2012________6,16________39,92
    2013________7,4________42,88
    2014________8,17________46,38
    2015________8,81________50,47
    2016________8,53________54,77
    2017 DE OLMASI GEREKEN FİYAT________________55 Lira
    BUGÜN KÜ FİYATI________________75 Lira
    ARTIŞ________________% 234,38

MALIH LA BİZ BU HESABI YAPIYOGHKİ
    HÖKÜMATTAN DAHAMI EYİ BİLECEZ ENFİLASYON HESABINI O KADARRRRR
  • Ağlayarak okudum gönderileri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DtMt7 kullanıcısına yanıt

Az sonra kulaklarında bir çınlamada duyarsın bence  

• tarim kredide 500 lira

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kalp damar tıkanıklığında Türkiye dünyada başı çekiyor. Koroner servisler hasta kaynıyor. Yemeyin şunları sağlığınızı hiçe sayıyorsunuz.

Sabahları yulaf elma muz ceviz kayısı ile bir lapa yapın. ve spor yapın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 30 Nisan 2023; 2:33:42 >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt

Yulaf lapasıyla sağlığı kurtardı.

Sporun dozunu bile söylemedi, spor yapın! Fazla sporun ömrü kısalttığını bilmiyor.

• DtMt7 kullanıcısına yanıt

neden bunu bize yaptın neden hortlattın yine yaktım mesajları okuyunca

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.