Benim baharat karışımım şöyle,
Bunlara ek olarak knorr mangalda kanat lezzeti baharatı var. Fırın torbası ile satılıyor. Ondan ekliyorum 2 kaşık da. Sonra baharat makinesinde toz olana kadar çekiyorum. Bunu hem tavukta hem de patates bahratı olarak kullanıyorum. Knorr mangal lezzetinde füme aroması var çok güzel bir aroma veriyor. Ev patatesi için kırmızı patates süper oluyor. İlk defa denedim ve şöyle yaptım, daha doğrusu tesadüfen oldu bu. Airfryer almak aklımda yokken bir gün öncesinden tatlı patates alıp haşlamıştım. Sarı paates göre geç pişiyor ve sert dokulu oldu böyle çok lezzetliydi. Tabakta kalmıştı, ertesi gün arfreyer geldi. Dedim şu haşlanmış patatesleri koyayım ne olacak. Dilim dilimyaptım, üstüne de nanopax ile yağ püskrüttüm. Bir güzel oldu ki üfff Yarın pazar var, bulursam tekrar alacam tatlı patates ve dediğin gibi nişhastasını giderip deneyeceğim onu da. Yağa da yapacağım zaman da şöye yapardım, dediğin ilk aşama yıkama kurulamadan sonra 125 derecelik yağda ön kızartma yapardım. Bir nevi yağda kızartma oluyor deep fry değil de başka bir adı var bunun. Sonra alıp yağını süzüp soğutuyordum. İterseniz buzluğa da atabilirsiniz. İkinci aşaması ise 170-190 derece yağda kızartma. Kızgın yağa direkt atıp kızartıyordum. Dışarıdakilerin aynısı oluyor müthiş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 1 Şubat 2023; 17:28:37 > |
COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (161. sayfa)
-
-
Yok vallahi hocam, ben de hassasımdır kokulara ama bugün iade ettiğimde de yeni aldığımda da koku yoktu hiç. Belki çok şikayet olunca material falan değiştirmişlerdir.
İlk açtığımda da öyle plastik kokousu yoktu yeni ürün kokusu vardı sadece. Sonra boşta çalıştırma yaptım 5dk 205 de. Baktım kokladım orasını burasını hiç koku almadım. Zaten artık yemek kokuyor içi. Bugün biraz fazla baharatlı bir şey pişirmişim biraz koku sinmiş
-
Güzel görünüyor hocam. Büyük yemekler yerine böyle ufak öğünlük yiyecekler için çok ideal. Patatesin yanına bir de tavuk falan koyarsın mis gibi oluyor. Bugün 1 kilo tavuk koydum. Kızardı fena olmadı ama çevirmesi etmesi biraz zahmet veriyor. bir de sililkon maşa almam lazım, metal değirmek istemiyorum tefolana. Yani tavuk 20dk da da pişiyor ama ben kızarmış sevdiğim için 30 dk tuttum çok güzel oldu.
Dedim ya ufak şeyleri çok pratik yapıyor. Tatlı yaptım, portakal ve çikolata güzel ikili oluyor. Ne yapsam diye düşünürken portakal kabuklarını soydum, yıkadım güzelce acı suyunu süzdüm olabildiğince. sonra attım airfryer a 5 6 kabuk. 130 derece 10dk ayarladım. Kup kuru oldular. çıkarır çıkarmaz üstüne toz şeker serptim. 30sn kadar bekleyip, başladım bıçakla ufak ufak kıymaya. Şekerli portakal kurusu oldu. Tatlının üstüne serptim, mis gibi aroma verdi Bunu fırında yap hadi sıkıyorsa. Yok fırın ısınacak, kurutacan edecen ohooo.
Ufak şeyler çok hızlı. Ama büyük bir öğün pişireceksen, hava sirkülasyonu bozulacağı için yine biraz zaman alıyor orası bir gerçek. Belki işte dediğim gibi ancak philips gibi sepeti ortasında kalan geniş hazneli bir tasarım ile çözülüyordur o da.
-
Güzel duruyor kaç derecede kaç dakikada yaptınız bu patatesi acaba?
-
Hocam 3 dk ön ısıtma sonrası FRIES modunda 24 dk civarı yaptım. Arada bir kere salladım patatesleri. Daha kalın ve çok olursa 28 dk ya kadar yolu var galiba. Zeytinyağı sıktım ve biraz tuz ve kajun baharatı koydum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: mikailc78hocam güzel görünüyor ellerinize sağlık, yanmasının nedeni yogurttan. yoğurdu azaltıp biraz yogurdun suyunu da kullanırsanız yanma daha az olacaktır. tavuk çeşnisi diye bir baharat var migroslarda falan var. onunla da deneyin. güzel oluyor.
Evet yanan kısım yoğurutlu baharat karışımı aslında, sos ve baharat sever olarak biraz fazla kullanıyorum. O tavuk çeşnileri de güzel ama sos ve baharatlara yıllarımı verince o konuda artık kendi reçetelerimi oluşturdum. Verdiğim tarifte kajun diye özet geçtim ama ekleme yaptığım bir çok başka şey oluyor.
-
-
Hayırlı olsun bizde 4.7 olanı aldık sıfır koku efsane alet 230 derece modu ve geniş haznesi çok hoşuma gitti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sağolasın hocam size de hayırlı olsun. Bugün de normal hazır patateslerden sonra ev patatesi denedim. Kendi ayarında 195 25dk ön ayarlı modda pişirdim. 10.dk'da kızarmaya başlamıştı 8dk'da çıkarttım pişmişti kızarmıştı :D Hızlı pişiriyor bu alet çok ilginç. Yani o son 8dk yı da tutsak olurdu belki ama iyice koyulaşırdı rengi.
Ben de çok memnun kaldım vallahi.
-
Patatesi çok güzel pişirmişti. Yazmıştım geçenlerde. Dün antirikot ve külbastı eti denedim . Kuru oldu açıkçası. Tavada yaptığım çok daha lezzetli oluyor. Var mı atladığım bir şey? Dibine su falan mı koymam lazım?
Bir de steak mod 230 derece çok diye 200 derecede pişirip sonra 230 a aldım kızarsın diye. Vasat bir et oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bizimde 4.7 cosari çok hızlı patates yapıyor15 dakikada şipşak😀😀
Makina çok güçlü çıktı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben tavuğu güzel pişirdim ama bütün eti ben de dışı çıtır içi sulu pişiremedim. Köfte çok güzel oluyor diyorlardı, belki benim kıymam orta yağlı ondan öyle oldu ama şöyle içi sulu sulu kalmadı. Ya bizimki çok hızlı pişiriyor diğer aletlerin dereceleri ile karşılaştırmamak lazım. Ya da bir şeyi atlıyoruz :D Kızartma konusunda sorun yok ama süreyi beceremiyoruz gibi bence. Yapa yapa tecrübe kazanacağız :D Bir dahakine yağı kıyma alıp öyle deneyeceğim köfteyi. Benim ev köftem biraz kuru oldu. Sucuk köfte olsun dedim bir de sucuk baharatı almıştım, sanırım onda da galeta unu gibi bir şey var kurttu eti.
-
Et ve köftede çok parametre var. Güzel bir şeyler bulanlar bize de yazsınlar. Et köfte önemli evde çocuk olduğundan. Yoksa sadece patates kızartması yapacağım kendime 😂. Bu arada karışık sebzede kabak ta geç pişiyor doğrama şekline göre.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşımın xiaomi modeli ile karşılatırma fırsatım oldu gittiğimde . İkisini de makinenin kendi patates menüsü ile pişirdim. Bizimki çok daha iyi pişiriyor. Hatta denemek için 215 derece yaptım bugün sabah. Yandı bile patatesler. Közleme bile yapar bu makine. Taze birer patlıcan falan alıp deneyeceğim bir ara
-
Brokoli denemiştim ilk aldığımda yandı bitti kül oldu, biraz yüksek ateşe koymuşum Sonra kitapçıkta yazan broki tarifini buldum onu denedik dün. Muhteşem oldu muhteşem.
Süreyi az tuttum ben ara ara kontrol ettim. Biraz fazla ufaltmışım brokolileri çabuk pişti.
-
Arkadaşlar, 4.7 litre olanından aldım. Üçüncü kullanımdan beri bip bip sesi biraz tuhaf geliyor, hani her tuşa dokununca gelen ses. Ne yapılabilir buna?
-
nasıl bir değişik ses hocam ? dıt dıt dıt değil mi ?
-
Almanya'dan akraba aracılığı ile 2 gün önce COSORI Dual Blaze cihaz geldi.
Dün suffle yaptık madamecoco suffle kabı ile,güzel oldu.
Şimdi tüm tavuk aldım ,tariflere baktım. yanmaz kağıt kulansak mı ? sorun olur mu ?
-
Et yüksek sıcaklıkta pişer hocam, sıcaklığı düşürmeniz hata olmuş. Ne kadar düşük sıcaklıkta pişirirseniz o kadar kurutursunuz eti. O yüzden mümkün mertebe yüksek sıcaklıkta pişmesi lazım ki steak modunun 230 derece olmasının sebebi o. Ben arada bir kuzu pirzola pişiriyorum gayet güzel oluyor. Etin de kalitesi önemli tabii. Antrikot deyip geçmemek lazım, güzel mermerlisini bulmak lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X