Şimdi Ara

Covon d2+ 3.13 rockbox kurmak yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu rockbox d2+ ya nasıl kurulur bilen biri anlatabilirmi acaba?

• olm sendeki d2+ zaten neden kuracaksın
  • usta bilmiyorum ki kurulmazmı buna
  • ya sendeki zaten d2+ diyorum daha ne kuracaksın ...
  • rockbox kurmadan önce bilmen gereken şeyler var.
    1- Rockbox şu anda D2 serisi üzerinde stabil olarak çalışmıyor. Zaten Rockbox sitesine girdiğinde de cihaz, stabil olmayan portlar arasında yer alıyor.
    2- Eğer D2 serisine Rockbox yüklersen D2'nin orijinal pil ömrünün çok altında performans alıyorsun.
    3- Ses kalitesi olarak JetEffect eklentilerini kullanamıyorsun. Ama Rockbox'un kendi full ayarlanabilen bir ekolayzırı olduğu için bunu önemli saymayabilirsin.
    4- D2 serisine Rockbox yüklediğinde değiştirdiğin ayarları(tema, dil, görünüm vs.) saklamak istiyorsan cihazında mutlaka bir SD kart takılı olmalı ve Rockbox'ı bu karta yüklemelisin. Yoksa cihazı her açtığında Rockbox fabrika ayarları ile açılacaktır.

Şimdi gelelim Rockbox'ın stabil olmadığı için D2 serisinde çalışmayan özelliklerine:
    - Tam fonksiyonel dokunmatik ekran özelliği
    - Cihazın kendi hafızasına yazma işlemi yapamaman
    - Cihazı Rockbox üzerinden USB ile bilgisayara bağlayamaman

Ben yüklemediğim ve D2 serisi üzerinde stabil bir şekilde çalışana kadar Rockbox yüklemeyi düşünmediğim için sana ilk elden yardım edemeyeceğim. Ama eğer bu anlattığım eksikleri ile yüklemeyi kafana koyduysan BU LİNK üzerinden nasıl yükleneceği ile ilgili bilgi alabilirsin. Yükleme konusunda Rockbox'ın kendi sitesi haricinde BU LİNK üzerindeki siteden de bilgi alabilirsin.

• D2 serisi derken, D2+ dahil sanırım.

D2'yi, D2+'ya çevirdikten sonra Rockbox kullanmaya başladım. Pil ömrü bile nefret etmem için yeterli bir sebep. Sıkıntısı var, tam dolu pili, yarım saat içinde boş gösterebiliyor.
  • tabi ki, D2 serisi derken D2+ da bu tanımın içine dahil. Rockbox geliştiricilerinin üzerinde çalıştıkları konulardan birisi de pil sorunu imiş. Bu pil seviyesi göstergesini doğru bir şekilde çalıştırabilmek için uğraşıyorlarmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samich_tor

rockbox kurmadan önce bilmen gereken şeyler var.
    1- Rockbox şu anda D2 serisi üzerinde stabil olarak çalışmıyor. Zaten Rockbox sitesine girdiğinde de cihaz, stabil olmayan portlar arasında yer alıyor.
    2- Eğer D2 serisine Rockbox yüklersen D2'nin orijinal pil ömrünün çok altında performans alıyorsun.
    3- Ses kalitesi olarak JetEffect eklentilerini kullanamıyorsun. Ama Rockbox'un kendi full ayarlanabilen bir ekolayzırı olduğu için bunu önemli saymayabilirsin.
    4- D2 serisine Rockbox yüklediğinde değiştirdiğin ayarları(tema, dil, görünüm vs.) saklamak istiyorsan cihazında mutlaka bir SD kart takılı olmalı ve Rockbox'ı bu karta yüklemelisin. Yoksa cihazı her açtığında Rockbox fabrika ayarları ile açılacaktır.

Şimdi gelelim Rockbox'ın stabil olmadığı için D2 serisinde çalışmayan özelliklerine:

Ben yüklemediğim ve D2 serisi üzerinde stabil bir şekilde çalışana kadar Rockbox yüklemeyi düşünmediğim için sana ilk elden yardım edemeyeceğim. Ama eğer bu anlattığım eksikleri ile yüklemeyi kafana koyduysan BU LİNK üzerinden nasıl yükleneceği ile ilgili bilgi alabilirsin. Yükleme konusunda Rockbox'ın kendi sitesi haricinde BU LİNK üzerindeki siteden de bilgi alabilirsin.

Aslında konuyla alakalı pm atacaktım ama genel bilgilendirme açısından faydalı olur diye buradan soruyorum.
    malumunuz cowon cihazlar flat ses konusunda pek başarılı değil.jetaudio yazılımı sayesinde ses güzelleşiyor.merak ettiğim konu şu,rockbox kurulumundan sonra,rockbox lı d2 ve düz d2 ye göre flat seste bir iyileşme oluyormu? hatta bu konuda detaylı bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim.rockboxtan sonra d2 nin potansiyelinde bir artış olduğuna eminim,hatta kullanılan audiochip in s9 da kullanılandan daha iyi olduğuna dair yorumlarda okumuştum.sizin gözlemlerinizi merak ediyorum doğrusu.

yapacağınız bilgilendirme doğrultusunda Pfe ile kullanmak üzere bir d2 almayı düşünüyorum,tabiiki rockbox yükleyip kullanmak için.d2 düz haliyle işime yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

quote:

Aslında konuyla alakalı pm atacaktım ama genel bilgilendirme açısından faydalı olur diye buradan soruyorum.
    malumunuz cowon cihazlar flat ses konusunda pek başarılı değil.jetaudio yazılımı sayesinde ses güzelleşiyor.merak ettiğim konu şu,rockbox kurulumundan sonra,rockbox lı d2 ve düz d2 ye göre flat seste bir iyileşme oluyormu? hatta bu konuda detaylı bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim.rockboxtan sonra d2 nin potansiyelinde bir artış olduğuna eminim,hatta kullanılan audiochip in s9 da kullanılandan daha iyi olduğuna dair yorumlarda okumuştum.sizin gözlemlerinizi merak ediyorum doğrusu.

yapacağınız bilgilendirme doğrultusunda Pfe ile kullanmak üzere bir d2 almayı düşünüyorum,tabiiki rockbox yükleyip kullanmak için.d2 düz haliyle işime yaramaz.

MASTER hocam rockbox ı neden istiyorsunuz ki d2+ işinizi görür bence ben şu an kullanıyorum pfe ile verim alırsınız görüşündeyimayrıca rockbox da şarj azalması gibi problem var gibi bi söylentiler dolaşıyordu

hiç denemediyseniz cowon u denemenizi öneririm hatta d2 arıyorsanız yardımcı da olabilirim

• @S&Y.

Alakan için çok teşekkür ederim.d2 de kullandım s9 da.ses karakterlerini biliyorum ve bu halleriyle işime yaramaz.aslında 2. el temiz bir vibez buldum ve aldım yeniden.şimdilik player açısından bir gereksinimim kalmadı.düne kadar n91 de vardı ama yazılımsal bir takım sorunlar yüzünden iade etmek durumunda kaldım. pfe ile vibezin uyum konusunda iyi olacağını sanıyorum,malum vibez in kulaklık çıkışı 32 ohm ve oldukça doğal bir sesi var.

yinede d2 nin rockboxlı hali ile flat seste nasıl bir performans gösterdiğini çok merak ediyorum(yazılımsal kusurları zamanla düzelir sanıyorum).ilerleyen zamanlarda bu konuda bir gereksinim duyarsam kontakt kurarım seninle.
  • quote:

@S&Y.

Alakan için çok teşekkür ederim.d2 de kullandım s9 da.ses karakterlerini biliyorum ve bu halleriyle işime yaramaz.aslında 2. el temiz bir vibez buldum ve aldım yeniden.şimdilik player açısından bir gereksinimim kalmadı.düne kadar n91 de vardı ama yazılımsal bir takım sorunlar yüzünden iade etmek durumunda kaldım. pfe ile vibezin uyum konusunda iyi olacağını sanıyorum,malum vibez in kulaklık çıkışı 32 ohm ve oldukça doğal bir sesi var.

yinede d2 nin rockboxlı hali ile flat seste nasıl bir performans gösterdiğini çok merak ediyorum(yazılımsal kusurları zamanla düzelir sanıyorum).ilerleyen zamanlarda bu konuda bir gereksinim duyarsam kontakt kurarım seninle.

ne demek hocam senin bilgilerine de benim ihtiyacım var
    vibez iyi diyolar ama görünüş acısından biraz kara fatma ya benziyo yabide pil ömrü gerçekten tatminkar olmuyor ya cowon un da pil ömrü yani süper her halukarda bende cowon d2 ci cıktım ya 3 defa alıp sattım bunuda satacam gibi bi kaç talipli var ama satıp ne alacagım orasını bilemiyorum
    biraz vibez den bahsedermisin ya gerçi burası yeri degil ama :)
    fiyat olarak da aynı gibiler hemen hemen ..

bende de radius var kulaklık oalrak acaba vibez le uyumu nasıl olur

• quote:

quote:

dediğin doğru. D2 de BBE ve JetEffects özellikleri kapalı olarak şarkılarımı dinlemeyi düşünemiyorum artık. bence bu özellikler cihazda müzik dinleme zevkine önemli bir katkı sağlıyor.

şimdi ben D2+ ma rockbox kurmadığım için ilk kulaktan bir karşılaştırma sunamayacağım. ancak forumlarda denilenlere göre flat ses olarak rockbox ve d2 orijinal yazılımı arasında bir fark olmaması gerekiyormuş çünkü flat ses ayarlarında iki yazılım da cihazın donanımını hiç bir değişiklik yapmadan kullanıyormuş. ama eq ayarları olarak rockbox daha önde imiş çünkü eq bantlarının değerlerini ayarlarken aynı zamanda bu bantların hangi frekansları kontrol edeceği de ayarlanabiliyormuş. bazıları orijinal yazılımdaki BBE ve JetEffects özelliklerini kullanamamanın bu eq detayına değdiğini söylüyor(tabi ki bunlar d2 nin yapay olarak iyileştirilmiş sesinden hoşlanmayan dinleyiciler oluyor). ayrıca rockbox taki crossfeed özelliğini de bir çok kullanıcı övüyor. bu sayede şarkıların sahne ayarlarında daha iyi sonuçlar elde edebiliyorlarmış.

kısacası eğer yapay olarak iyileştirilmiş orijinal d2 sesinden bir şikayeti olmayanlar bu yazılımı kullanıyorlar. ama rockbox altındaki geniş ses geliştirme olanakları ile kendi becerileri dahilinde dinleme kalitesini iyileştirebilecek olan ayarları yapabileceğine güvenen dinleyiciler rockbox yüklemeyi tercih ediyor.

burada bir uyarı yapmak iyi olur. d2 cihazlarına rockbox yükleyenler ve ses ayarlarını değiştirip cihaz her açıldığında bu ayarlarla kullananlar cihaza SD kart takıyorlar. çünkü yapılan ayarları saklamanın tek yolu rockbox ı SD karta yüklemek ve ayarları bu kart içine saklamak. rockbox d2 içine yüklendiğinde yapılan ayarlar kaydedilemiyor ve cihaz her açıldığında sanki rockbox sıfırdan yüklenmiş gibi çalışıyor.

senin soruna gelirsek. eğer eq ayarları ve ses özelleştirme ile ilgili bilgin varsa ve yapay olarak iyileştirilmiş seslerden hoşlanmıyorsan rockbox orijinal yazılımın önüne geçiyor. ama yapay ses ile müzik dinlemek bana o kadar da dokunmuyor diyorsan rockbox senin için cihaza bir yenilik getirmeyecektir ve sadece d2 üzerinde rockbox deneyimi yaşamak için cihazı almana da gerek olmayacaktır.

• herkes bi yapay sesden şikayet ediyor dogal ses arıyorlar anlamıyorum ya ne oluyor dogal ses olunca:D

ben yapay sesi seviyorum valla belki elektronik şarkıları sevdigim içindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: s&y

quote:

@S&Y.

ne demek hocam senin bilgilerine de benim ihtiyacım var
    vibez iyi diyolar ama görünüş acısından biraz kara fatma ya benziyo yabide pil ömrü gerçekten tatminkar olmuyor ya cowon un da pil ömrü yani süper her halukarda bende cowon d2 ci cıktım ya 3 defa alıp sattım bunuda satacam gibi bi kaç talipli var ama satıp ne alacagım orasını bilemiyorum
    biraz vibez den bahsedermisin ya gerçi burası yeri degil ama :)
    fiyat olarak da aynı gibiler hemen hemen ..

bende de radius var kulaklık oalrak acaba vibez le uyumu nasıl olur

Dediğin gibi vibez hakkında bu başlıktan konuşmak pek doğru olmayabilir.çokta söylenecek birşey yok aslında,yeterli bilgi var zaten.özellikle techno-fide vibezle alakalı çok geniş ve doğru tesbitler var.oraya bakmanı tavsiye ederim.

Radiusu denedim,ses renginide çok sevdim diyebilirim.tavsiyem o kulaklığı xfi2 ile kullanman.performansını katlarsın.vibez lede çok iyi olur ama vibez bulmak mesele maalesef.

• quote:

herkes bi yapay sesden şikayet ediyor dogal ses arıyorlar anlamıyorum ya ne oluyor dogal ses olunca:D

yapay sesi birde armatürlü kulaklıkla dinlesen anlardın aslında,neden ısrarla doğal ses konusunda ısrarcı olduğumu-olduğumuzu.dediğin gibi zaten dinlediğin müzik yapay,elektronik müzik için player in doğal yada yapay ses veriyor olması çokta önemli bir husus değil.
  • quote:

quote:

herkes bi yapay sesden şikayet ediyor dogal ses arıyorlar anlamıyorum ya ne oluyor dogal ses olunca:D

yapay sesi birde armatürlü kulaklıkla dinlesen anlardın aslında,neden ısrarla doğal ses konusunda ısrarcı olduğumu-olduğumuzu.dediğin gibi zaten dinlediğin müzik yapay,elektronik müzik için player in doğal yada yapay ses veriyor olması çokta önemli bir husus değil.

hocam zaten ben o yüzden çift dinamik sürücülü kulaklık aldım armatürleri dengeli kulaklıkları sevmiyorum

benim için ön planda olanlar shne genişliği ve bass

gerçi benim kulaklıkdan cok memnunum her türlü ses efektinde de başarılı die düşünüyorm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.