Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KONULARDAN ORİJİNAL ROMLARA DÖNEBİLİRSİNİZ:

16GB Orjinal Stock ROM CWM - v6378

16GB Orjinal Stock ROM SP FLASH - v6378

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 29 Kasım 2013; 22:22:28 >

• Bunun 4gb için olanı yok mu yada bu 4gb a uyarmı ?
  • üstad olmuyor bütün denememe rağmen hata veriyor
  • umutcakir U kullanıcısına yanıt
    Umut Çakır,

Öncelikle çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. SP Flash Tool kullanırken PRELOADER bölümünü ne olursa olsun seçmeyin, çünkü bu bölümü yanlışlıkla yazarsanız telefonunuz asla bir daha açılmaz. Bu bölümü Windows'taki BIOS'a benzetebilirsiniz. Nasıl ki windows'un yeni sürümünü kurmak için BIOS'u tekrar yazmıyorsak, PRELOADER bölümünü de dokunmanın gereği yok. Diğer bölümlerin hepsi yanlışlıkla yazılırsa tekrar düzeltilebilir, ama PRELOADER'ın affı yok. Telefonunuzu tuğlaya çevirmemek için bu alanı asla seçmeyin.

Gelelim soruna;
    Bunun uyup uymamasını anlamanın iki yolu var:

1. Yol: Kendi 4GB lık Scatter dosyasını seçip, indirdiğiniz recovery.img yi aynı klasöre atın ve işlemleri uygulayın. Recovery açılırsa uyumludur demektir. Recovery modda açılmazsa eski recovery.img dosyanızı tekrar yazarak recovery bölümünü eski haline tekrar döndürebilirsiniz.

2. Yol: Bana kendi telefonunuzun boot.img, recovery.img bölümlerini göndermeniz gerekiyor ve bu bölümlerde stock kerneli alıp sizin telefonunuz için tekrar recovery derleyeceğim. Ayrıca bölümlendirme tablosunu da öğrenmem lazım. Adb shell üzerinden "cat /proc/dumchar_info" çıktısını bana gönderin.

• ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Ayhan indirmeniz gereken SP Flash tool sürümünü de yükledim. Eski sürümler 16GB lık modelleri görmüyor ve emmc_PMT.txt dosyasını oluşturmuyor. Doğru sürümü yüklediğinden emin misiniz?

Ayrıca hata nedir? Hatanın ne olduğunu yazmazsanız yardımcı olamam.
  • abi slm özeline yazacaktım ama skypee den mailden görüşebilirmiyiz mümkünse.... ayhan-71@hotmail.com
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    Selamun Aleyküm hocam sizden bir yardim isticektm ben huawei vision sahibiyim ve int buldugum custom romlari sayfada paylasiyorum bazende duzelmeler yapiyorm ama rom portlamadan veya rom yapmadan fazla anlamam sizden ricam nadil yapabilecegimi anlatabilrmisinz telefon 1 ghz tek ckrdk qalcoom s2 8255 scorpion islemci kullaniyor ve xperia ray play neo neo v ve htc modellerinde kullanlms bir islemci bunlarin custom romlari buna nasl portlarim ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

Selamun Aleyküm hocam sizden bir yardim isticektm ben huawei vision sahibiyim ve int buldugum custom romlari sayfada paylasiyorum bazende duzelmeler yapiyorm ama rom portlamadan veya rom yapmadan fazla anlamam sizden ricam nadil yapabilecegimi anlatabilrmisinz telefon 1 ghz tek ckrdk qalcoom s2 8255 scorpion islemci kullaniyor ve xperia ray play neo neo v ve htc modellerinde kullanlms bir islemci bunlarin custom romlari buna nasl portlarim ??

Ben size söyleyeyim. Ne yazıkki Huawei cihazlar,hemde U8850 gibi âçık kaynak kodu bulunmayan bir cihaz için ne yazıkki şu anlık imkansız gibi birşey

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Biliyorumda hocam burda çalışmalar yapıyorlar hatta 4.3 ile uraşılıyormuş şuanda sanırsam

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=358221

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnikadamoguz01 -- 15 Ekim 2013; 22:30:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

Ayhan indirmeniz gereken SP Flash tool sürümünü de yükledim. Eski sürümler 16GB lık modelleri görmüyor ve emmc_PMT.txt dosyasını oluşturmuyor. Doğru sürümü yüklediğinden emin misiniz?

Ayrıca hata nedir? Hatanın ne olduğunu yazmazsanız yardımcı olamam.

abi slm ben zar zor bir şeyler yaptım önce elife yazılımını attım telefona.. sonra roortladım ve diğer stock romu attım şimdi açılışda ilk anda logo olarak elife yazıyor 3-5 saniye sonra discovery mobile yazıyor ve açılıyor bu logoyu nasıl kaldırabilirim orinal gözüksün istiyorum bir sıkıntı olursa servis rootlanmış veya farklı bir sorun olduğunu anlamsın diye...ikincisi güncellem dosyalarını manuel indirdim yerelden kuaraken bu dsoyalar ingiizce karakterleri destekliyor diye uyarı veriyor yani olmuyor....kendi otomatik güncellemeyi indiriyor kuaraken yarıdas kesiliyor hata failed to verify whole-file signature ve signature verification failed hatalarını alıyorum bir yardım teawwiverden görüşebiliriz. dostum ayrıca bir yardımcı ol lütfen artı şimdi ben bunun yedeğini nasıl alacağım...bir ilerde direk flash toolla atmak için telefona.....
    güncellenecek dosyaların klasör adı güncellenecek dosyalar idi değiştirdim uptade yazdım bu seferde dosyaları desteklemiyor hatası veriyor....

recovery modda deniyorum instal cd card uptadeden bulunamadı gibi bir uyarı hata veriyor sanırım nasıl yacağız bu kısmı
    bu seferde rootu kaldırdım denedim yine orjinal recovery turuncu çıkıyor ünlem işarti cabası hata error invalid partition setting
    20:fat dc780000:78180000
    uptade.zip is not correct
    installation aborted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 16 Ekim 2013; 9:53:23 >

• paganini58 adlı üyemizde bu cihazdan 16 gb olanı varmış ...forumda okudum kendisinde 16 gb stock rom nasıl alırız nasıl yapmalı kendisi bilgisi varmı bilemiyorum kendisne bir danışsanız da direk flash toola yükleyebileceğimiz bir orjinal rom yapılsa çok iyi olacak ....ya daha ikinci gün delirmemek elde değil
  • 16 gblık modele gamerzrom gıbı bır custom rom yok mu?

• ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Ayhan şimdilik telefonuna bir şey kurma... Bayram bitimine kadar telefonunu o şekilde kullan.

Ayrıca bu işlemleri yapmak için root yapmana falan gerek yok. Ne mantıkla elife e3'ün romunu kurdunuz? Başka bir rom kurarsanız general mobile güncellemelerini alamazsınız...

Bayramdan sonra 16GB lık romun orijinal yedeğini yükleyeceğim. Şu an 1GB lık yükleme yapacak kotam yok.
  • quote:

Ayhan şimdilik telefonuna bir şey kurma... Bayram bitimine kadar telefonunu o şekilde kullan.

Ayrıca bu işlemleri yapmak için root yapmana falan gerek yok. Ne mantıkla elife e3'ün romunu kurdunuz? Başka bir rom kurarsanız general mobile güncellemelerini alamazsınız...

Bayramdan sonra 16GB lık romun orijinal yedeğini yükleyeceğim. Şu an 1GB lık yükleme yapacak kotam yok.

dostum hiç bir rom açmadı denemediğim kalmadı ? diğer bir kaç kişide ancak bu mantıkla yapabilmiş geçici olarak....inşallah heberini bekliyorum çok makbule geçecek
    birde bu costum romları 4 gb ve 16 gb gibi ayırırsak çok iyi olur bunu yapan arkadaşlardan istiyoruz özellikle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 16 Ekim 2013; 19:04:30 >
  • quote:

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 22 Şubat 2014; 17:32:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

quote:

hocam 16 gb için orjinal romu çok acil bekliyorum inşallah yüklersin. Benim 16 gb discovery de brick oldu çince rom yüklemek zorunda kaldım. Yardımın için çok teşekkürler Orjinal romu nasıl flaşlayacağımızı da anlatırsan çok faydalı olacak

Sabirla bekliyoruz hocam :)

• Androidmeda arkadaşım önce ilgi ve alakana teşekkür ederim...sabırsızlığımızı hoşgör acaba ne zaman yayınlarsın 16gblik orjinal yedeği.....ha bide rumuzuna tıkladığımda her şeyin kapalı özel mesajda atamıyoruz ....bilgilerinede ulaşamıyoruz...tabi gizlilik hakkın saygılar dostum iyi bayramlar....
  • quote:

16GB Discovery için CWM recovery derledim. Sürüm 6.0.4 'tür...

ÖN GEREKSİNİMLER:

SP Flash Tool İLE KURULUM:

• Telefonunuzun pilini ve çıkarın ve USB kablosunu takmadan hazır bulundurun.
    • İndirdiğiniz iki dosyayı (scatter_emmc_PMT ve recovery) aynı klasöre atın (örnek: d:\discovery16gbrecovery) ve gm_discovery16GB_cmw-6.0.4.0-recovery.img dosyasının adını recovery.img olarak değiştirin.
    • SP Flash Tool (Flash_tool.exe) programını açın.
    • Scatter-loading butonuna tıklayarak MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt dosyasını gösterin. Sadece RECOVERY bölümü seçili olmalıdır.
    • Download butonuna basın.
    • "Not ALL images are correctly loaded, which may cause boot up issue! Do you still want to go on downloading anyway" uyarısına Evet diyerek cevap verin. Bu uyarı bütün bölümlerin seçili olmadığından çıkmaktadır ve sadece RECOVERY bölümünü yazacağımız için Evet diyoruz.
    • Telefonunuz pili çıkmış şekilde ve kapalı konumdayken usb kablosu ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve bekleyin. Telefonu power tuşuyla açmayı denemeyin.
    • 5-10 saniye içinde recovery kurulacaktır ve programda Yeşil bir daire görünecektir.
    • Pili takın, ses arttırma ve güç tuşuna 10 saniye basılı tutun.
    • Ekranda CWM-MTK Recovery, AndroidMeda@github yazısı göründüğünde kurulum başarıyla tamamlanmıştır.
    • Ses Arttırma ve Azaltma tuşlarıyla menülerde gezinebilir, Güç tuşuyla seçim yapabilirsiniz.
    • Hemen Backup bölümüne girerek bir sisteminizin bir yedeğini almanızı şiddetle öneririm.

@androidmeda hocam yazdıklarını aynen uyguladım ve cwm yüklendi ama recovery modunda açınca ekran sürekli yanıp sönüyor bu normal mi ?

Telefonumdaki çin romunun backup ile yedeğini de aldım bu cwm sayesinde.. Hocam şimdi ümitle orjinal romu yüklemeni bekliyorum. Sayende kurtaracaz inşallah telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 22 Ekim 2013; 19:14:58 >

• androidmeda arkadaşım slm seni bekliyoruz bayram bitti....inşallah bu hafta sonu yayınlarsın orjinal 16gb stock sürümü.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 20 Ekim 2013; 15:17:15 >
  • www.tnctr.com/topic/233297-general-mobile-discovery-root-recovery-romlar/page-4#

16gb de sorun yaşayıp cihazı tugla yapanlar özellikle baksın orada nasıl kurtulur anlattım ama tavsiyem iyice okumanızı zaten hepsi 4 sayfa

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.