Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam karşılık beklemeden yardım ediyor. Bayram bitiminde, demiş. Biraz sabır. Siz sıkboğaz edince daha mı çabuk olacak. Boyacı küpü değil bu. Yapınca buraya yazar. İyi k, özel bilgilerini vermemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abi

Adam karşılık beklemeden yardım ediyor. Bayram bitiminde, demiş. Biraz sabır. Siz sıkboğaz edince daha mı çabuk olacak. Boyacı küpü değil bu. Yapınca buraya yazar. İyi k, özel bilgilerini vermemiş.

banamı batırıyorsun iğneni....teessüf ederim öyleyse wave 2den böyle androd bir telefona geçtik bir de rootlu rom atalım dedik ne yapalım forumlarda dolaşan 4gb lik rommuş bunuda adam gibi açıklamamışlar...ve aldığımız gün bu sorunları yaşadık ....ben ve benim yaşadıklarımı yaşayanlar da kimi şu an telefonlarını çince türkçe karışık kullanabilen olduğu gibi hala brick gibi hiç açılmadan bekleyennler var... bizi anlıyacağını düşünüyoruz andromeda arkadaşımızın...kimseyi sıkboğaz etmem istemem...ama bayramda 2 gece uymadım telefon içinrom aramakdan bilgi alıp paylaşmakdan...evdekilerden ayrı azar yeni aldın bozdun gibi lafları iştmek....sinir bozucu oluyor tabiiiki hata benim ve benim gibilerin ne yaparsan yap konuları aslında tam okumak gerek...biz bunu yapmadan rootlanarakcostum rom atılıyor sonra tekrar stock roma dönş kolay gibi yazıları okuduk ama oralarda 4gb bu stock rom yazmıyordu bir hafta öncesine kadar 16 gb flash desteği olanlar yüklemesin denmiyordu...?...kimse darrılmasın gücenmesin biz bekleriz elbette androidmeda ve diğer bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bu sorunuda çözebileceklerdir...ayrı andromeda arkadaşımıza bayramda hele hele 1-ve 2.gün ilgi ve alakasına teşekkür ederim.... bir an önce sözünü tutacağınada güvenim tam...stock romu bekliyoruz inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 20 Ekim 2013; 15:14:36 >

• ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım, ama bekjlemekten başka çare görmüyorum. Andromedia gibi fedakar arkadaşların bazılarının böyle sıkboğaz edildiği için bıraktıklarını forumlarda gördüğüm için yazdım o yazıyı. Sadece size değil. Bekleyelim, sabırla....
  • Telefonumu brick edince bende çok panik yaptım o gece stresten uyuyamadım Yani o durumu yaşayan bilir sadece.. ama sakin olup bekleyelim arkadaşlar panik ve stres yapıp kendimizi yıpratmayalım.
  • İlk mesajın 2. Bölümüne orijinal romu yükleyebilmeniz için gerekli işlemleri ekledim. Bu işlemleri yaparken kişisel verilerinize, sdcard'a zarar gelmeyecektir. Anlattığım işlem %100 güvenlidir. Ancak telefon açıldıktan 15 dakika sonra hala açılış animasyonu görünüyorsa RECOVERY moda girip FactoryReset (Wipe Data/Dalvik/Cache) yapmanız gerekiyor. Wipe işlemleri kişisel verilerizi silecek ve telefonu ilk aldığınız güne çevirecektir.
  • @androidmeda hocam ne kadar teşekkür etsek azdır. Günlerdir orjinal romu bekliyoduk Allah razı olsun senden. Güncelleme yaparken hata veriyormu veya başka bi sorun varmı, yükleyen arkadaşlar sonuçları yazarsa iyi olur. Ben evde olmadığım için henüz yükleyemedim. Çarşamba günü eve dönünce yükleyecem inşalah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

İlk mesajın 2. Bölümüne orijinal romu yükleyebilmeniz için gerekli işlemleri ekledim. Bu işlemleri yaparken kişisel verilerinize, sdcard'a zarar gelmeyecektir. Anlattığım işlem %100 güvenlidir. Ancak telefon açıldıktan 15 dakika sonra hala açılış animasyonu görünüyorsa RECOVERY moda girip FactoryReset (Wipe Data/Dalvik/Cache) yapmanız gerekiyor. Wipe işlemleri kişisel verilerizi silecek ve telefonu ilk aldığınız güne çevirecektir.

bir türlü droid toolsa yedek alamadım hep hata lar verdi gerçi stock rom değildi ama ben bir şekilde logosu farklı güncelleme hatası veren discovery romu kullandım bir kaç gündür...bir arkadaşım forumdan bizlerinkisi hep brick hiç açılmıyor hiç olmazsa sen yapmışsın yedek al bizde faydalanalım dedi ama olmadı bir türlü sadece falsh toolla bin dosyası olarak yedek aldım onuda nasıl geri yüklenecek tam bilmiyorum.
    hocam şu an indiriyorum birazdan deneyip döneceğim teşekkür çok mersi....

• şu anda yükledim ama ekranda sürekli kırpmalar var acaba niyeki çaresi var mı
  • Kırpmadan kastettiğiniz nedir? Ekranın kenarları kırpılıp görüntünün bir bölümü eksik mi? Daha önce olmuyordu da bu romu yükleyince mi oldu? Bu arada rom orijinaldir ve Gold bilgisayardan aldım. Benim ekran full gösteriyor.
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    yok hocam menü veya ekran sürekli çok kısa süreler içerisinde gelip gitmeler yapıyor aynı göz kırpması gibi yanıp yanıp ssönüyor...ama ekran tabiki tamamen gitmiyor ama çok can sıkıcı bir şey... ana logo açılırken aynı şey devam ediyor taki tuş kilidi cihazı kapattığında tekrar açtığımda sorun kayboluyor ....bunla ilgili forumda yazılanlar var arkadaşım....
    birde hocam flsah toollun ilk satırına bin dosyası hangisi seçilmeli.....3-4 tane bin dosyası var şu anda ben tekrar yükleme yapıyorum bi daha deneyeceğim bakalım ne olacak
    denememde aynı sorun devam ediyor...birde yüklemede uboot sec-root user data cache usr data fat kısımları boş böylemi olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 21 Ekim 2013; 16:36:46 >
  • bu sefer telefonu tam brick ettim daha açılmıyor ne yazılım alıyor nede şarja taktığımda hiç kıpırdama yok ne yapmalıyım şimdi..... recovery modda hiç bir şekilde açılmıyor....
    hatalar
    common hint:for sp flash tool issues:
    please supply your tool version,Gui screen shot,and tool logswhen you encounter trouble with the latest tool.
    how to obtain the tool log?
    1-run the tool;
    2-press ctrlALT+T (TOOL TİTLE HİNT:RUNTİME TRACE MODE)
    BROM ERROR:S_DL_GET _DRAM_SETTİNG_FAİL(5054)
    Obtain DRAM Failed
    please check your load matches to your target which is to be downloaded

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 21 Ekim 2013; 17:47:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan-71

bu sefer telefonu tam brick ettim daha açılmıyor ne yazılım alıyor nede şarja taktığımda hiç kıpırdama yok ne yapmalıyım şimdi..... recovery modda hiç bir şekilde açılmıyor....
    hatalar
    common hint:for sp flash tool issues:
    please supply your tool version,Gui screen shot,and tool logswhen you encounter trouble with the latest tool.
    how to obtain the tool log?
    1-run the tool;
    2-press ctrlALT+T (TOOL TİTLE HİNT:RUNTİME TRACE MODE)
    BROM ERROR:S_DL_GET _DRAM_SETTİNG_FAİL(5054)
    Obtain DRAM Failed
    please check your load matches to your target which is to be downloaded

Başka bir romun preloader'ını mı yüklemeyi mi çalışıyorsun? Preloader.zip içinden preloader.bin'ı çıkar ve recovery.img ile aynı klasöre at. Flashtool'u tekrar aç ve scatter loading yükle. Dosya eşleştiğinde PRELOADER bölümü otamatik olarak seçilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 21 Ekim 2013; 18:48:02 >

• Rom'u yükledim. Herhangi bir sorun gözükmüyor.
    Yanlız /system içindeki build.prop dosyasının yedeği duruyor.
    Servisin dikkatini çekebilir.
    -rw-r--r--  1 root root  6495 Oct 10 01:42 build.prop 
    -rw-r--r-- 1 root root 6495 Oct 8 11:42 build.prop.bak
  • Mango2010 M kullanıcısına yanıt
    hayır hiç preloaderi hiç ellemedim sadece format bölümlerine girip çıktıp bir kaç kez flash toolun ondan sonra oldu ne olduysa ..şimdi denedim preloaderi zipden çıkarıp dediğini yaptım.bu sefer yükleme yapıyor ama cihaz açılmıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan-71

hayır hiç preloaderi hiç ellemedim sadece format bölümlerine girip çıktıp bir kaç kez flash toolun ondan sonra oldu ne olduysa ..şimdi denedim preloaderi zipden çıkarıp dediğini yaptım.bu sefer yükleme yapıyor ama cihaz açılmıyor.....

şimdi elife logolu o çin yazılmına döndüm onda flash toolla yüklerken her şık işaretli vede dolu ama sizin 16gb lik yazılmda bazı yerler boş belki ondan açılışı yapma dı ama tabiki öncesi ben biraz kafayı yedirtim telefona format kısmında ve tekrar yükledim şimdi açıldı telefon ama hala bunda kırpmalar var....ekranda ama şu varki tuş kilidini açıp kapayınca bu kırmalar ekrandaki oynamalar yok oluyor...buna bir çare var mı ..hocam...yine senin sayende düzelttim yaramaz telefonumu...

• androidmeda kullanıcısına yanıt
    hocam 16gb yedeğini sizmi oluşturdunuz
    linux ortamında system.img dosyasından root-busybox ve build.prop dosyasını sildim orjinal olan build.prop.bak dosyasının adını build.prop yaptım.
    Tek link halinde atarım hocam.
    Bu arada build prop dosyasını sizmi düzenlediniz orjinalindenmi .bak dosyası vardı? telefonum 16gb değil ama size yardımcı olabilirim.

Ekleme
    Ayrıca hocam bu yedeğin alındığı telefona hiç elife romu falan kuruldumu yoksa direk hiç müdahale edilmemiş(kastım spflashtool dan başka telefonun romunu yememiş) bir cihazı rootlayıp yedekmi aldınız? bunlar önemli kriterler hocam oyüzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 22 Ekim 2013; 1:05:01 >
  • install cd card
    error invalid partition setting 20:fat dc780000:78180000 installation aborted
    bu hata nasıl düzeltilir acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 22 Ekim 2013; 7:57:51 >
  • hacam aynı sorun bendede var telefon brick oldu 4gblik bi yardım allah rızası için :/ çok kötü durumdayım :(
  • Hocam hepsini okudum ben bi 4lük discovery bulsam onun rom yedeğini alsam düzelecekmi bu ?
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 22 Şubat 2014; 17:34:00 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.