Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlarınız sayesinde bilgilendim araştırdım yaptııım çook teşekkürler :)
  • KIRPMA SORUNUNA ÇÖZÜM LOADERİ DEĞİŞTİRMEK......
    gionee elife e3 çin romun da kullanılan SP_Flash_Tool_v3.1308.0.125 bu
    sürünmü indirdim ve bunda kurulumu yaptım 2-3 defa denedim diğer üstteki sonu 183 le biten flash tool sürümünü ..mesela format attım o programla sonra yukarda denilenleri uyguladım ciahaza yüklendi ya kırpma sorunu meydana geldi yada hiç cihaz açılmadı hatta bunun için yukarda yazdım cihaz bozuldu brick oldu diye ama biraz araştırma yaptım vede daha önce bu cihaza uyumlu elife yazılımında kullanılan 125 le biten sınu flash tool aklıma geldi hatta az önce backup aldım tekrar her iki flash tool sürümyle takrar denedim 183de bir kaç kez denedim cihaz aynen açıldı sanki hiç yazılm yüklememiş gibi sonra format attım yükledim bu seferde cihaz hiç açılmadı iki kez denedim olmadı...sonra flash toolun sonu 125 le biten sürümüyle tekrar denedim ve açıldı cihaz...ilk başta açılmayıp logoda kalırsa bence önce recoveryden fabrika ayarlarına dönünce cihaz açılıyor ve sorunsuz ....kırpmasız yukarda android meda arkadaşımızın silmesini istediğimiz yerleride silin ....bu kadar ...
    sonuç :flas toolun SP_Flash_Tool_v3.1308.0.125 bu sürümü nette var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 23 Ekim 2013; 23:26:20 >

• ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Ayhan çok karışık anlatmışsın şu an bende kırpma sorunu var. SP_Flash_Tool_v3.1308.0.125 sürümüyle preloader seçmeden mi yüklüycem orjinal romu ??

diğer sp flash tool sürümlerine hiç bulaşmayınmı diyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 23 Ekim 2013; 23:50:15 >
  • evet ben preleoderi zip den çıkarıp açtım ve zipli dosyayı kloserden çıkardım yoksa yüklerken hata veriyor ve şu anda backup umu yükledim ..... sıkntı yok .... sonucu yaz bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 23 Ekim 2013; 23:58:23 >
    yani yüklerken preloader dosyasını zipten çıkartıp seçecekmiyiz ? Preloader seçili oalrakmı yükleyecez romu ? Androidmeda tam tersini söylemiş preloaderı seçmeyin demiş Kafam karıştı şimdi
  • dostum ben zipden çıkardım belki 10 kez denemiştirim bir şey olmadı ...istersen yapma ....sen bilirsin kimseyi zorlamıyorum bu konuda ....istersen bekle başka bir yolu var mı bilmiyorum ....ama ben defalarca denedim sorun olmadı...zaten preleoderi göstermeyince yükleme bile yapmayabilir bilemem...
  • ÖNEMLİ NOT; arkadaşlar ben de tleimi çökertmiştim 2 saat evvel şimdi yaptım.. Lakin bir şeyi paylaşmak istiyorum.. USB deriver' ları direk kurduğunuzda olmayabiliyor bende öyle oldu ve download dedikten sonra cihazı bulmadı flash tool defalarca denedim pc kapattım açmama rağmen;.. Öncelikle verilen 2 driver i kurmadan evvel içlerndeki uninstall ile mevcut bir driver varsa onları kaldırsın sonra driverları kurun.. Ve PC de snappea varsa da onu unistall edin bu driver sorunuu boyle aştım ben..

ben snappea yı kaldırdım (çünkü o da teli algıladığında driver kuruyor) akabinde uninstall yaptım iki dosyanın da içerisindeki ve akabinde driverları kurudm cihazı PC algıladı download dedikten sonra.. Görmeyen olursa bun yapabilirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 24 Ekim 2013; 7:07:09 >
    Ayhan bak bu şekilde mi yükliycem ? resimde gördüğün gibi preloader seçili.. sp flash tool sürümü SP_Flash_Tool_v3.1308.0.125 Doğrumu herşey ? kontrol edermisin
     GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ
  • evet
  • ama sen önce format attım demiştin Format nasıl atılıyo onuda anlatırsan çok iyi olur Resimdeki 3 seçenekten hangisini seçip format attın ?

format whole flash

format NVRAM bin region only

format whole flash except bootloader

bunlardan hangisini seçicem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 24 Ekim 2013; 0:21:46 >
  • format whole flash except bootloader bunu yap bilmiyorum ben böyle yaptım hiç de yapmayabilirsin dostum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 24 Ekim 2013; 0:26:48 >
    Olmuyor ya off.. Tam kabloyu bağlıyorum yüklemeye başlıycak gibi oluyo sonra resimdeki hatayı veriyo Bi çözüm önerin varmı dostum ?

• (8038) SP FLASH TAKIM HATA S_ft_enable_dram_fail ( EN ÇOK GELEN HATA DİKKAT ) şimdi yapmamız gereken 2 şey var Beyler
    1.kök dizinde SP_FLASH_TOOL.log!ı açıyoruz ve satırlarda oynama yapacağız bu satırları farklı ise düzeltin NandLayoutParameter::CompareIsNandLayoutMatched(): NOT MATCH: load item key(CUSTPACK2), value(0x3444000), target item key(CUSTPACK), value(0x3444000) olmadı CUSTPACK ADINI custpack2 yapıp tekrar deneyin sorun çözülecektir.
    2. kolay adım download tuşuna bastıktan sonra ses kısma tuşu basılı olacak şekilde data kablosunu telefona bağlayın.
  • Sonunda yaptım :) 16GB' nin depolama alanını değiştirdim.. İstadiğim ölçüde editleyebiliyorum lakin en ideali 7GB depo birimi bırakmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 25 Ekim 2013; 7:31:29 >
  • Teşekkürler 16 gb telefonuma custom rom yüklemiştim bu şekilde orijinale döndüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan-71

bu sefer telefonu tam brick ettim daha açılmıyor ne yazılım alıyor nede şarja taktığımda hiç kıpırdama yok ne yapmalıyım şimdi..... recovery modda hiç bir şekilde açılmıyor....
    hatalar
    common hint:for sp flash tool issues:
    please supply your tool version,Gui screen shot,and tool logswhen you encounter trouble with the latest tool.
    how to obtain the tool log?
    1-run the tool;
    2-press ctrlALT+T (TOOL TİTLE HİNT:RUNTİME TRACE MODE)
    BROM ERROR:S_DL_GET _DRAM_SETTİNG_FAİL(5054)
    Obtain DRAM Failed
    please check your load matches to your target which is to be downloaded

Ayhan sen buna benzer hatayla karşılaşmışsın Ne yaptın da kurtuldun bu hatadan ?

(8038) "SP FLASH TAKIM HATA S_ft_enable_dram_fail ( EN ÇOK GELEN HATA DİKKAT ) şimdi yapmamız gereken 2 şey var Beyler
    1.kök dizinde SP_FLASH_TOOL.log!ı açıyoruz ve satırlarda oynama yapacağız bu satırları farklı ise düzeltin NandLayoutParameter::CompareIsNandLayoutMatched(): NOT MATCH: load item key(CUSTPACK2), value(0x3444000), target item key(CUSTPACK), value(0x3444000) olmadı CUSTPACK ADINI custpack2 yapıp tekrar deneyin sorun çözülecektir.
    2. kolay adım download tuşuna bastıktan sonra ses kısma tuşu basılı olacak şekilde data kablosunu telefona bağlayın."

Bu yöntemler malesef işe yaramadı :(

• bu rom atma da herkes tecrübeli değil ama..zaten elimizdeki telefonlarımız costum rom yükleme konusun da .. telefon ya brick olacak , bir türlü açmayı becerememiş yada rom yüklemeye telefona format atmaya korkan arkadaşlarımız lütfen yardım istemesinler....bizler tecrübemizle yazdık ben yeniyim androidde daha önce nokia ve bada lı telefon kullandım programcı yada rom yapan yazan kişler değilim .... isteyen uygular isteyen arkadaşlarımız uygulamazlar yada bayılırlar paraya servise gönderirler....format dahi atmaya korkanlar var ya cihaza...format cihazı veya belleğini hatasız yaparsan geçerli sıfırlar yani fabrika verilerine döner ....sil baştan iyi bir kurulum olur....bir arkadaşım yardım istedi .... şimdi ondan korkuyorum bundan korkuyorum diyor... ozman ya yapmayacan hatta cihaza hiç müdahale etmeyecen ben yaptım aldığım akşam rootladım bir haftada işin içinden ancak çıktım...neticede yapamazsam zaten servise gidecek mantğıyla araştırdım yapacaksın dedim kendime hatta 24 saat bayramın arfesi bile uymadım bayramın birinci günü yine burda forumda androidmeda arkadaşımızdan yardımcı olmasını istiyordum netecede kendisne çok teşekkür.... bu forum bana çok yararlı oldu androidmeda arkadaşıma da teşekkür bu arada bu romu paylaştığı için....

• hocam cihazda cwm varsa dönüş yapıldığında stock recovery mi gelecek? Bende şuan stock recovery var ama cwm kurmak istiyorum daha sonra dönüşü yaparsam stock recovery mi gelecek yoksa sistem gelip recovery yine cwm mi kalacak ? (eğer cevap hayır stock gelmez cwm kalır ise) cwm atmadan önce stock u nasıl yedekleyeblirm ? cwm attıkdan sonra stock a nasıl dönebilirim?

Ekleme; Discovery Customizer diye bir şey buldum bu o işi yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 25 Ekim 2013; 3:45:55 >
  • Orjinal romu yüklediğin zaman otomatik olarak stock recovery'e döner. Ben discovery customizer ile cwm recovery yüklemeyi denemiştim ama olmadı. Discovery customizer sanırım 16 GB modellerle uyumsuz ama imei yedeği alıp geri yüklemeyi başarıyla yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 25 Ekim 2013; 4:14:17 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 25 Ekim 2013; 5:17:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.