Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Androidmeda arkadaşın verdiği orjinal romu yüklemek isteyenlere önemli bir uyarım var. Ben bu romu yülediğimde cnnturk.com tvyo.com ntvspor.com netd.com gibi sitelerdeki videoları Bütün tarayıcılarla denediğim halde açmadı O yüzden tekrar custom rom yüklemek zorunda kaldım. Şu an dediğim sitelerden sorunsuz video izleyebiliyorum. Bu orjinal romu yükleyen arkadaşların dediğim sitelere girip kontrol etmesini ve buraya geri bildirim yapmasını bekliyorum.

Şunu da belirtmek isterimki bahsettiğim sorunun flash player ile ilgisi yok. Şu an flash player yüklemediğim halde sorunsuz video izleyebiliyorum Çünkü yukarda yazdığım siteler HTML5 desteğine sahip ve flash playersız video izlemeye olanak sağlıyor..
  • Arkadaşlar iki sorum var ; bu konuda paylaşılan cwm mobileuncle Tools ile yüklenebilir mi bir de bu konuda paylaşılan Stock rom cwm ile yüklenebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayasa O kullanıcısına yanıt
    Evet bu cwm mobileuncle tool ile yüklenir. Root gereklidir.
    Bu konudaki tock rom cwm ile yüklenmez fakat yüklenebileni vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: servetbaycan

Evet bu cwm mobileuncle tool ile yüklenir. Root gereklidir.
    Bu konudaki tock rom cwm ile yüklenmez fakat yüklenebileni vardır.

Hocam linkini atabilir misiniz (konusunun linki varsa iyi olur)

• oktayasa O kullanıcısına yanıt
    Benim düzenlediğim konu
    http://www.tnctr.com/topic/233297-general-mobile-discovery-root-recovery-romlar/
  • quote:

Orijinalden alıntı: servetbaycan

Benim düzenlediğim konu
    http://www.tnctr.com/topic/233297-general-mobile-discovery-root-recovery-romlar/

Ooo hocam O konuyu sen mi düzenledin ya.valla çok makbule geçti hem konudaki yardımın hem açtığın konu için sana sonsuz teşekkürler.

• CMW recovery, 6.0.4.4 sürümüne güncelledim.

- ADB SIDELOAD için ufak bir hata düzeltilmiştir. Recovery modunda 'install from side load' menüsünden sonra, bilgisayardan "adb sideload C:\guncelleme.zip" komutunu vererek güncellemeyi sd karta atmadan yükleyebilirsiniz.

-'install from sdcard' komutunu verdiğinizde varsayılan olarak dahili hafıza (internal_sd) ayarlanmıştır. Harici sd karttan yükleme yapmak için (external_sd) seçilmelidir. Telefonun 12 GB dahili sdkartı vardır ve harici karta ihtiyaç duymadan yedekleme/geri yükleme işlemleri yapabilirsiniz.

Bazıları 4GB varken 16GB almaya ne gerek var diye yorum yapmışlar. Bunlar bilgisizce yorumlar. Örneğin bu sayede dahili sdkarta 10 kadar yedekleme işlemi yapabilirsiniz. Ama 4 GB telefonun 2GB dahili sdcardı vardır ve sadece 2 yedek yükleyebilirsiniz. Tabi diğer programların data dosyalarından yer kalmışsa.

• androidmeda kullanıcısına yanıt
    dostum ilgine teşekkür bir sorum olacak bu dosya yı nerden indireceğiz zip olarak koyarmısın... kendi tarayıcısında tvyo ntv spor sitelerindeki video görüntüleri açmıyor bembeyaz olarak kalıyor...hatta diğer cromda mozillada bile açmadı....puffen browserde açtı sanırım ada çok yavaş geldi bana ama costum romlarda bu sorun yok tarayıcıda flash player yokken bile açıyor bu siteleri....sendeki romda acaba açıyor mu bir denermisin cevap bekliyoruz bu sorunu nasıl çözebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 30 Ekim 2013; 13:05:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan-71

dostum ilgine teşekkür bir sorum olacak bu dosya yı nerden indireceğiz zip olarak koyarmısın... kendi tarayıcısında tvyo ntv spor sitelerindeki video görüntüleri açmıyor bembeyaz olarak kalıyor...hatta diğer cromda mozillada bile açmadı....puffen browserde açtı sanırım ada çok yavaş geldi bana ama costum romlarda bu sorun yok tarayıcıda flash player yokken bile açıyor bu siteleri....sendeki romda acaba açıyor mu bir denermisin cevap bekliyoruz bu sorunu nasıl çözebiliriz

İlk sayfada düzenleme yaparak vermiş linki http://www.mediafire.com/hephappy

Ben herşeyi denedim ama tvyo ntvspor netd.com cnnturk vs.. sitelerdeki videoları açmadı. Normalde senin dediğin gibi flash player olmadan bile açıyor. Sanırım romda hatalı veya eksik kodlar var o yüzden açmıyor olabilir. Ben şu an custom rom kullanıyorum flash player da yüklü değil ve sorunsuz açıyor videoları. Ayrıca telefonu ilk aldığım zamanki orjinal romda da açıyordu hatta gionee e3 için yapılmış çince stock romda bile açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 30 Ekim 2013; 21:30:57 >

"adb sideload C:\guncelleme.zip" bu kısım nasıl olacak güncellemeden maksat kendi güncelleme dosyalarımı... bu bilgisayardan nasıl yapılacak...resim kaoyabilirmiyiz acaba bu konuda yada daha ayrıntılı bir açıklama lütfen ...artı uptade zip var recoveryde orda dosya bulunamadı gibi ingilizce bir şeyler yazıyor...sorun nerde acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

CMW recovery, 6.0.4.4 sürümüne güncelledim.

- ADB SIDELOAD için ufak bir hata düzeltilmiştir. Recovery modunda 'install from side load' menüsünden sonra, bilgisayardan "adb sideload C:\guncelleme.zip" komutunu vererek güncellemeyi sd karta atmadan yükleyebilirsiniz.

-'install from sdcard' komutunu verdiğinizde varsayılan olarak dahili hafıza (internal_sd) ayarlanmıştır. Harici sd karttan yükleme yapmak için (external_sd) seçilmelidir. Telefonun 12 GB dahili sdkartı vardır ve harici karta ihtiyaç duymadan yedekleme/geri yükleme işlemleri yapabilirsiniz.

Bazıları 4GB varken 16GB almaya ne gerek var diye yorum yapmışlar. Bunlar bilgisizce yorumlar. Örneğin bu sayede dahili sdkarta 10 kadar yedekleme işlemi yapabilirsiniz. Ama 4 GB telefonun 2GB dahili sdcardı vardır ve sadece 2 yedek yükleyebilirsiniz. Tabi diğer programların data dosyalarından yer kalmışsa.

Hocam bu verdiğin güncellemeyi yükleyince videoları açmama sorunu düzeliyor mu?

• dostum androidmeda arkadaşımız her yoruma veya soruya cevap vermiyor sanırım....onun bahsettiği recovery kısmında değişiklik yapmış güncellemiş..ama güncelleme dosyalarıyla ilgili iyi bir açıklama bekliyoruz kendisinden.... birde bu bazı internet sitelerindeki video açmama sorunu tarayıcı hatası mı yoksa romda bir sıkıntı mı acaba...eğer tarayıcı ise bunu nasıl kaldırıp yenisini nasıl bulup yükleriz...sürümü nedir tarayıcının adı nedir...nasıl arayacağız ve de bulacağız....
  • ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Tarayıcıyla hiç uğraşma çünkü sorun tarayıcıda değil romda.. Sonradan yüklenen tarayıcılar stock tarayıcıdan bağımsızdır yani stock tarayıcıyı silsen bile etkilenmezler. Ben bütün tarayıcıları denedim açmıyor hiçbirinde.. Sadece puffin tarayıcısı dahili flash playerı olduğu için bazı videoları açıyor ama o da acayip kasıyor. Ben bu soruna çözüm bulamadığım için başka rom yükledim. Telefon ilk aldığındaki orjinal romda böyle bir sorun yoktu
  • bugüne kadar atrix kullanmış ve motorolanın rsd programının kolaylığına alışmış biri olarak bu discovery bana biraz karışık geldiğinden sorduğum şey saçma olabilir o yüzden kusura bakmayın.
    gelelim soruma, şimdi 16 gb lık rootlu discovery modelinde, uncle tools denilen program ile cwm yükleyip buradan stock rom un yedeğini alsak ve ardından cwm ile yüklenebilen custom romlar arasında biraz gezinsek. daha sonra stock rom a geri dönmek için cwm ile aldığımız stock rom yedeğini geri yükleyip, konuda verilen stock rom a ait sadece recovery bölümünü sp flash tool ile flashlasak telefon ilk günkü haline gelir mi gelmez mi
  • Tabiki olur. Birde Cwm ile Orjinal romdan Aldığın yedeği bizimle paylasirsan çok iyi olur çünkü bi turlu 16 gb icin düzgün calisan orijinal ROM bulamadik keşke yedek alsaydim bende ama o zaman pek bilgim yoktu bu konular hakkında...

• bi deneyeyim, cwm yedegini burada paylasirim. yalniz imei isi ne olacak, onu da paylasmis olacagim yedekle birlikte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 1 Kasım 2013; 0:14:07 >
  • Suicide,

Cmw imei(nvram) yedeklemez. System ve boot bölümlerini paylasman yeterlidir. Data ve cache bölümlerini sil. Orda telefon Rehberi gibi kişisel dosyaların olur ve geçici dosyaların olur.

Flash olayina gelince, orijinal Android'in Flash desteği yok. Html5 varken flasha gerek yok.

başta linkini verdiğiniz link sorunlumuki? nidirelimmi şimdi? yıksa arkadaşın dediği romumu bekleyelim.
  • Deneme1, okuz altinda buzagi aramanin geregi yok. orijinal rom neden sorunlu olsun ki?

Arkadas cwm yedegini cikarmak istemis ben de yardimci oluyorum. cmw yedegi ve spflash yedekleri farkli sekilde flaslanir. alternatif sunmak her zaman iyidir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.