Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    checking MD5sums...
    MD5 mistach!
    rardan çıkardığımda dosya adları ve boyutları şu şekilde...
    boot 6.144 KB
    nandroid.MD5 1KB
    recovery 6.144 KB
    system.ext4 0KB (winrar dosyası)
    system.ext4.tar.a 667.618 KB
    uboot 384 KB BUNLAR ÇIKTI SADECE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 1 Kasım 2013; 22:46:47 >
  • ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Dosyalar bende de aynı şekilde çıktı.. Buradaki yazıyı incelersen MD5 mistach! hatasının çözümü anlatılmış. Önce 2. yöntemi dene bence çünkü 1. yöntem Android SDK kurulumu gerektiriyo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2084906 şurda md5 mismatch hatasına çok daha basit bir çözüm üretmişler bunuda dene istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 1 Kasım 2013; 23:25:32 >

• çok uğraştık ama sonunda orijinal bir yedek yapabildim kendime, güncellemeleri alabilmek için orijinal recovery ye dönmek gerekiyormuş, deneme-yanılma yöntemi ile buldum ya da benim telefonda böyle oldu.
    aslında çok önceden yapmışım ama haberim yokmuş,
    çin romuna (elife e3 stock rom) 16 gb ye ait preloader dosyasını ekle, orijinal recovery ile güncellemeleri yükle, güncelleme bitince yedek alıp arşive kaldır, bu kadar basitmiş.
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    Androidmeda nın verdiği romu yüklediysen ntvspor sitesine girip videoları oynatmayı denermisin? Benzer sitelerdeki html5 videoları açmıyor flash videolarıda açmadı bende.. Deneyip geri bilirim yaparmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 2 Kasım 2013; 0:12:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

hocam çin romuna ait preloader dosyasını androidmedanın verdiği orjinal roma ekleyip mi yükledin?
    hangi sürüm spflash tool kullandın?
    Androidmeda nın verdiği romu yüklediysen ntvspor sitesine girip videoları oynatmayı denermisin? Benzer sitelerdeki html5 videoları açmıyor flash videolarıda açmadı bende.. Deneyip geri bilirim yaparmısın?

daha önce paylaşılmıştı ama farketmiyor, androidmedianınkide aynı sonuçta 16 gb dosyaları tek sürüm, sanırım ntv spor açılmıyor ama flash player yüklü değil bende.
    Flash player ile hiçbir ilgisi yok arkadaşım. Normalde tvyo netd ntvspor gibi html5 destekli siteler flash player olmadan sorunsuzca açılıyor. Ama o romu yükleyince açılmadı bende.. demek aynı sorun sende de olmuş

Ben şu an 4GB için yapılmış orjinal romu kullanıyorum (çin romunun preloader dosyasını kullanarak yüklemiştim senin bulduğun yötemle) şu an videolar flash playersız açılıyor
  • quote:

Flash player ile hiçbir ilgisi yok arkadaşım. Normalde tvyo netd ntvspor gibi html5 destekli siteler flash player olmadan sorunsuzca açılıyor. Ama o romu yükleyince açılmadı bende.. demek aynı sorun sende de olmuş

Ben şu an 4GB için yapılmış orjinal romu kullanıyorum (çin romunun preloader dosyasını kullanarak yüklemiştim senin bulduğun yötemle) şu an videolar flash playersız açılıyor

doğrudur, video falan izlemediğim için sorun yok,
    @deneme1 şu an senin telefonunda çin romunun preloader dosyasımı yüklü yoksa androidmedanın verdiği preloader dosyası mı yüklü ? yani en son hangi preloaderı flaşladın telefona? ve açılırken ekran ışığı yanıp sönüyorumu (kırpışma) En doğru yükleme şeklini bulmak için soruyorum bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 2 Kasım 2013; 0:49:27 >
  • şu md5 dosyasını biri düzenleyip versin lütfen ben bir türlü denemelerimde olmadı....
  • nihayet başka bir yol bulup yeniden flash toola yükleme yapoarak iki güncellemeyide otomatik telefonuma kurdum arkadaşlar....nasıl olduğunu anlatacağım...
    önce kendi yedeğimi alayım sonra gerekli açıklamyı yapacağım malum siteleride açıyor videoları ... ok benden mutlusu yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 2 Kasım 2013; 8:07:07 >
  • ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz hocam Detaylı bir anlatım yaparsan çok makbule geçer.

Hangi preloader dosyasını kullandın?
    Hangi sp flash tool sürümünü kullandın?
    Yükleme yapmadan önce format attın mı?
    Flash tool ile yedekleme nasıl yapılıyor?
    Telefon açılırken veya daha sonrasında kırpışma oluyormu?

Bunlarıda açıklarsan çok iyi olur.
  • quote:

@deneme1 şu an senin telefonunda çin romunun preloader dosyasımı yüklü yoksa androidmedanın verdiği preloader dosyası mı yüklü ? yani en son hangi preloaderı flaşladın telefona? ve açılırken ekran ışığı yanıp sönüyorumu (kırpışma) En doğru yükleme şeklini bulmak için soruyorum bunları

en son ve stabil çözümü şöyle buldum:
    4 gb için olan tüm spflash sürümleri oluyor sadece preloader dosyası andromedanın verdiği linkteki preloader ile değiştirmek yetiyor.,
    aslında bu 4 gb dosyasının preloaderini silince çin romundaki dosyayıda eklesen oluyormuş yeni çözdüm bunu.
    kırpışma çözümü için ise tnctr de v6000 kurulması önerilmiş bende v6000 dosyasındaki preloaderi silip yerine andromedanın verdiği preloaderi ekledim ve hepsi bu kadar.
    ,bir de güncellemenin başarılı olması için için recovery yi orijinal hale getirmek gerekiyormuş bundan kimse bahsetmemiş ama önemli bir konu...

• Bu videolar neden açılmıyor diye kendi yüklediğim backup ve suicide arkadaşımızın yüklediği dosyaları karşılaştırdım. Durum tahmin ettiğim gibi.
    Reklamları engellemek içinhttps://f-droid.org/repo/org.adaway_47.apk adaway programını kurmuştum. Video açma sorunu /etc/host dosyasından kaynaklanıor ve adaway programıyla eski host dosyanını geri yükleyebilirsiniz. TVyo gibi siteler videolara reklam yerleştiriyor ve hosts dosyası da bunları engelliyor, sonuç itibariyla flash videolar açılmıyor.

Ayrıca mtk droid tools ile yedek alırken "remove chenese"" butonuna basmıştım, bu işlem de build.prop dosyasındaki dil seçeneğini rusça yapmış. Root explorer tarzı bir programla eski build.prop dosyasını silipbuild.prop.bak dosyasının adını build.prop olarak değiştirirseniz turkçe dil geri gelir.

suicide arkadaşımızın yüklediği yedeği cwm restore yapamabilmek için nandroid.md5 dosyasınıhttp://notepad-plus-plus.org/download/v6.5.1.html notepad++ ile açıp "cache, data, android_secure.vfat" satırlarını (toplam 6 satır) silmeniz gerekiyor.

Bu da benim yüklediğim ile suicide arkadaşımızın yüklediği dosyalar arasındaki fark:

diff --git a/system_ori/app/SharedStorageBackup.apk b/system_ori/app/SharedStorageBackup.apk
    deleted file mode 100644
    index 3e77e7c..0000000
    Binary files a/system_ori/app/SharedStorageBackup.apk and /dev/null differ
    diff --git a/system_ori/app/SharedStorageBackup.odex b/system_ori/app/SharedStorageBackup.odex
    deleted file mode 100644
    index 4b643c8..0000000
    Binary files a/system_ori/app/SharedStorageBackup.odex and /dev/null differ
    diff --git a/system/app/Superuser.apk b/system/app/Superuser.apk
    new file mode 100644
    index 0000000..239bf72
    Binary files /dev/null and b/system/app/Superuser.apk differ
    diff --git a/system_ori/app/com.mobileuncle.apk b/system_ori/app/com.mobileuncle.apk
    deleted file mode 100644
    index ed7c99f..0000000
    Binary files a/system_ori/app/com.mobileuncle.apk and /dev/null differ
    diff --git a/system_ori/app/com.speedsoftware.rootexplorer.apk b/system_ori/app/com.speedsoftware.rootexplorer.apk
    deleted file mode 100644
    index 850c5ed..0000000
    Binary files a/system_ori/app/com.speedsoftware.rootexplorer.apk and /dev/null differ
    diff --git a/system_ori/app/eu.chainfire.supersu.apk b/system_ori/app/eu.chainfire.supersu.apk
    deleted file mode 100644
    index 239bf72..0000000
    Binary files a/system_ori/app/eu.chainfire.supersu.apk and /dev/null differ
    diff --git a/system_ori/bin/app_process b/system/bin/app_process
    index d6e0bc2..c0a0288 100755
    Binary files a/system_ori/bin/app_process and b/system/bin/app_process differ
    diff --git a/system_ori/bin/su b/system_ori/bin/su
    deleted file mode 120000
    index c084e3f..0000000
    --- a/system_ori/bin/su
    +++ /dev/null
    @@ -1 +0,0 @@
    -/system/xbin/su
    \ No newline at end of file
    diff --git a/system_ori/build.prop b/system/build.prop
    index 02d9d5b..e90c936 100644
    --- a/system_ori/build.prop
    +++ b/system/build.prop
    @@ -15,8 +15,8 @@ ro.build.tags=test-keys
    ro.product.board=gionee89_dwe_jb2
    ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
    ro.product.cpu.abi2=armeabi
    -ro.product.locale.language=tr
    -ro.product.locale.region=TR
    +ro.product.locale.language=ru
    +ro.product.locale.region=RU
    ro.wifi.channels=
    ro.board.platform=
    # ro.build.product is obsolete; use ro.product.device
    @@ -59,7 +59,7 @@ ro.gn.phone.overturnMute=yes
    ro.gn.phone.powerOnRing=yes
    ro.gn.menu.cancel=yes
    ro.gn.optrspecsegdef=NONE
    -persist.sys.timezone=Europe/Athens
    +persist.sys.timezone=Europe/Moscow
    ro.build.display.id=Discovery(16GB)
    ro.product.model=Discovery
    ro.product.brand=GM
    @@ -238,5 +238,3 @@ ro.config.alarm_alert=Alarm_Classic.ogg
    ro.config.ringtone=Backroad.ogg
    net.bt.name=Android
    dalvik.vm.stack-trace-file=/data/anr/traces.txt
    -## Disable boot animation for faster boot by Android BAM Tweaker ##
    -debug.sf.nobootanimation=1

diff --git a/system_ori/etc/hosts b/system/etc/hosts
    index 99848f6..f79b435 100644
    --- a/system_ori/etc/hosts
    +++ b/system/etc/hosts
    @@ -1 +1,26622 @@
    -127.0.0.1 localhost
    +# This hosts file is generated by AdAway.
    +# Please do not modify it directly, it will be overwritten when AdAway is applied again.
    +# This file is generated from the following sources:
    +#http://adaway.sufficientlysecure.org/hosts.txt
    +#http://hosts-file.net/ad_servers.asp
    +#http://pgl.yoyo.org/adservers/serverlist.php?hostformat=hosts&showintro=0&mimetype=plaintext
    +#http://winhelp2002.mvps.org/hosts.txt
    +
    +127.0.0.1 localhost
    +::1 localhost

diff --git a/system_ori/recovery-from-boot.p b/system_ori/recovery-from-boot.p
    deleted file mode 100644
    index 4cb3f86..0000000
    Binary files a/system_ori/recovery-from-boot.p and /dev/null differ
    diff --git a/system_ori/xbin/su b/system/xbin/su
    index 7d31770..9c1da09 100755
    Binary files a/system_ori/xbin/su and b/system/xbin/su differ

• androidmeda kullanıcısına yanıt
    Hoca nasıl bi reklam engelleyici yüklemişsin öyle, içine etmiş resmen telefonun. Hiçbi videoyu izleyemedim favori olan sitelerimde... Neyseki bulmuşsun sorunun kaynağını

Hocam bide senin verdiğin rom yüklemeye başlamadan sp flash tool 8038 hatası veriyor. Önce çin romununu yükleyince bu hatayı vermiyor anca o şekilde önce çin romunu yükleyince kuruluyor. Bence bazı dosyalar eksik olduğu için yani sp flash toolda bazı seçenekler boş kaldığı için bu hatayı veriyor diye düşünüyorum. Şu romu tüm sorunlarından arınmış şekilde tekrar upload etsen çok makbule geçer. İlerleyen zamanlarda birçok kişinin ihtiyacı olabilir. Böyle yamalı bohça gibi oldu biraz
  • quote:

Hoca nasıl bi reklam engelleyici yüklemişsin öyle, içine etmiş resmen telefonun. Hiçbi videoyu izleyemedim favori olan sitelerimde... Neyseki bulmuşsun sorunun kaynağını

Hocam bide senin verdiğin rom yüklemeye başlamadan sp flash tool 8038 hatası veriyor. Önce çin romununu yükleyince bu hatayı vermiyor anca o şekilde önce çin romunu yükleyince kuruluyor. Bence bazı dosyalar eksik olduğu için yani sp flash toolda bazı seçenekler boş kaldığı için bu hatayı veriyor diye düşünüyorum. Şu romu tüm sorunlarından arınmış şekilde tekrar upload etsen çok makbule geçer. İlerleyen zamanlarda birçok kişinin ihtiyacı olabilir. Böyle yamalı bohça gibi oldu biraz

8038 hatasının sebebi yanlış sp flash tool sürümü kullanmanızdır. Yüklediğim v3.1328.0.183 sürümünü kullanacaksınız. Eski sürümler emmc_PMT.txt scatter dosyası ile uyumlu değil. Orjinale dönmeniz için gerekli olan bütün bölümlerin dosyalarını yükledim. Seçilmeyen bölümlerin içinde kişisel veriler(data) ve cache dosyası var. Onlar seçilirse telefon rehberiniz ve sonradan kurduğunuz programlar kaybolur. Bu iki bölümü yok etmek için Ayarlardan "Yedekle ve Sıfırla" ayarına girmeniz yeterlidir. Anlattıklarımı harfiyen uygularsanız bir problem yaşamazsınız.

Belki ileride dosyaları güncellerim ama şimdilik suicide arkadaşımızın yüklediği CWM yedeğinden geri yükleyin. O daha sorunsuz gibi duruyor.

Bu arada size müjdem var. Mediatek'in kaynak kodlarını buldum ve cyanogenmod 10.1 üzerinde çalışıyorum. Telefonu boot etmeyi başardım. İleride omnirom gibi romları da yayınlarım ve android 4.3. ve 4.4, 5.0 sürümlerini de getiririm. Şu ana kadar 15 kadar armv6 işlemcili cihaza (lg optimus one, galaxy mini, gio, ace vs) kaynak kodlardan cyanogenmod dağıtımı yaptım. Şu ana kadar kaynak koddan derlediğim, stabil ve çalışan cm sürümleri: 4.0, 4,1 4,2, 4,3. Bu grubun lideriyim:https://github.com/androidarmv6/

Bomba gibi geliyorum. Az sabır.... Daha cihazı alalı 1 ay falan oldu. Kaynak kodlar elde edildikten sonra her şey mümkün.

Büyüksün hocam. Bu telefonu onbinlerce kişi kullanıyor. Eğer discoveryde stabil bi şekilde kitkatı çalıştırabilirsen tarihe geçersin Takipteyiz....
  • değerli arkadaşlar;
    geçen hafta discovery 16 gb telefon aldım. ilk android telefonum. sitelerde gezinirken canvas ve atom romlar hakkında güzel şeyler okudum ve kurmaya karar verdim( otur oturduğun yerde dimi. sanki bütün romları hallettin de bunlar kaldıydı. discovery customizer kurmuştum. bluetooth aracılığıyla atom romu telefona attım ve recovery den açarak zipli dosyayı seçtim. completed yazısından sonra tekrar açıldığında ekranın tam ortasında sadece Google yazısı var. hiçbir tuş çalışmıyor. böyle kaldı. ben de orjinal roma dönebilmek için recovery modda (ses açma+ güç tuşuna basınca gelen ekrandan) restore sekmesinden medet umarak denedim. (telefonda sd kart yok, telefon hafızasından seçerek.) olmadı. bu sitedeki iletilerden istifade ile flash tools aracılığıyla (birçok denemeden sonra) yeşil daireyi gördüm ve recovery modda açtım. restore bölümünden yine tarih yazan yeri işaretleyerek restore boot sekmesine ve restore systeme bastım. cihaz tekrar açtığımda yine google yazısı ekranın ortasındaydı. şimdi ise tekrar açmaya çalışıyorum ama cevap vermiyor cihaz. güç+ ses açma tuşlarına basınca bir anlık bir ışık yanıp sönüyor, ekran karanlık. şarz bitmiştir düşüncesiyle şarza taktım. ekranda mavi pil uyarısını görüyorum.(yarısına kadar dolu görünüyor)

1. nerde yanlış yaptım?
    2. düzelir mi?
    3. bir çuval para verdiğim telefonumu kullanamayacak mıyım?
    4. buradan yönlendirmeyle yapılabilir mi yoksa telefon tamircisine mi gitmeli.

şimdiden teşekkür ederim

• discovery 16 gb cihazın problemini anlatmıştım. şimdi cihazı recovery modda açınca :
    CWM- based recovery v6.0.4.4
    androidMeda@github
    reboot system now
    install zip
    wipe data/factory reset
    wipe cache part.
    backup and restore
    mounts and storage ekran ortasında da kelebek gibi bir nesne yazıyor.
    bunlarda install zip (kartsız), factory reset, (mount hariç hepsi) denendi ve sonuç alınamadı. hala ekranın tam ortasında google yazıyor
  • 4GB lik bir telefona yüklemeyi denedim olmamıştı. Hep 8038 hatası alıyordum.
    Sonra MtkDroidTools ile almış olduğum yedegin içindeki scatter dosyasını burada paylaşılan recovery.img yi aynı klasöre atıp denedim.
    Sonuç: Olması gerektiği gibi. Yeşil daire ...
    hadi hocam sabırsızlıkla bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.