Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: elrion

değerli arkadaşlar;
    geçen hafta discovery 16 gb telefon aldım. ilk android telefonum. sitelerde gezinirken canvas ve atom romlar hakkında güzel şeyler okudum ve kurmaya karar verdim( otur oturduğun yerde dimi. sanki bütün romları hallettin de bunlar kaldıydı. discovery customizer kurmuştum. bluetooth aracılığıyla atom romu telefona attım ve recovery den açarak zipli dosyayı seçtim. completed yazısından sonra tekrar açıldığında ekranın tam ortasında sadece Google yazısı var. hiçbir tuş çalışmıyor. böyle kaldı. ben de orjinal roma dönebilmek için recovery modda (ses açma+ güç tuşuna basınca gelen ekrandan) restore sekmesinden medet umarak denedim. (telefonda sd kart yok, telefon hafızasından seçerek.) olmadı. bu sitedeki iletilerden istifade ile flash tools aracılığıyla (birçok denemeden sonra) yeşil daireyi gördüm ve recovery modda açtım. restore bölümünden yine tarih yazan yeri işaretleyerek restore boot sekmesine ve restore systeme bastım. cihaz tekrar açtığımda yine google yazısı ekranın ortasındaydı. şimdi ise tekrar açmaya çalışıyorum ama cevap vermiyor cihaz. güç+ ses açma tuşlarına basınca bir anlık bir ışık yanıp sönüyor, ekran karanlık. şarz bitmiştir düşüncesiyle şarza taktım. ekranda mavi pil uyarısını görüyorum.(yarısına kadar dolu görünüyor)

1. nerde yanlış yaptım?
    2. düzelir mi?
    3. bir çuval para verdiğim telefonumu kullanamayacak mıyım?
    4. buradan yönlendirmeyle yapılabilir mi yoksa telefon tamircisine mi gitmeli.

şimdiden teşekkür ederim

Sp flash tool ile orjinal romu yükledim ve yeşiL daireyi gördüm diyorsun sonra neden tekrar recoveryden yedeğini restore etmeye çalışıyosunki ? Orjinal romu yükledikten sonra recoveryden factory reset yapcan sonra reboot systeme bascan açılcak telefonun ilk günkü haline dönecek işte..

Zaten orjinalı romu yükleyince orjinal recovery de yüklemiş olursun ve orjinal recoveryden yedeği restore edemessin onu da söyliyim yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 5 Kasım 2013; 11:47:01 >

• yaptığımda google yazısıyla karşılaşıyordum. harici sd karttan bir rom buldum kurdum. açıldı telefon. telefon kendini samsung sanıyor. 16 gb model için orjinale döneceğim. ama bunu da sd karttan cmw ile (ötekini kurduğum gibi) mi yapıcam
  • Telefonunda cwm yüklüyse cmw den yüklenen orjinal romu kurmayı denehttps://disk.yandex.com.tr/public/?hash=8lkr0mJ4y3Xb7fYT0RlFGm%2Bsm42ZPpoZE2%2BnTRAKGwo%3D bunu indiricen sen...

Yalnız içindeki nandroid.md5 dosyasınıhttp://notepad-plus-plus.org/download/v6.5.1.html notepad++ ile açıp "cache, data, android_secure.vfat" satırlarını (toplam 6 satır) silmen gerekiyor yoksa yüklenmez. Bende nandroid.md5 dosyasının o satırları silinmiş hali var istersen atarım sana burdan

Yükledim buraya düzenlenmiş halinihttp://www64.zippyshare.com/v/59414019/file.html ister burdan indir ister kendin düzenlersin. Yukarda verdiğim link suicide nickli arkadaşın verdiği orjinal romun yedeğidir. Sen bu yedeği cwm'den restore yapcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 5 Kasım 2013; 12:30:14 >

• doğru mu anladım:
    2013-01-01,000025 rar dosyayı indirip içindeki nandroid dosyasını indirdiğim yenisiyle değiştireceğim.
    tekrar zipli hale getirip sd karta atacağım ve cmw rom kurar gibi yapcam
  • elrion E kullanıcısına yanıt
    rom kurar gibi değil bu verilen dosya orjinal rom yedeği olduğu için cwmden restore yapcan. Önce rardan çıkart dosyayı.. içindeki nandroid.md5 dosyasını benim verdiğim nandroid.md5 ile değiştir.

telefonunun hafıza kartında (anadizinde) clockworkmod diye klasör oluştur. o klasörün içinde backup isimli bi klasör oluştur Rardan çıkardığın dosyaları 2013-01-01.00.00.25 isimli klasöre koyup backup klasörünün içine at Sonra cwm menusune girip restore backup yapcan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 5 Kasım 2013; 12:39:14 >
  • kişisel bilgilerden dolayı yedeğin içinden çıkartmak zorunda kaldığım bazı dosyalardan dolayı sorun olmuş anladığım kadarı ile. telefona format atıp daha sonra hiç açmadan sıfır hali ile yedeğini aldım ve şuan internete yüklüyorum. sanıyorum ki bu yeni ve hiç dokunulmamış olan yedeği sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz cwm ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

kişisel bilgilerden dolayı yedeğin içinden çıkartmak zorunda kaldığım bazı dosyalardan dolayı sorun olmuş anladığım kadarı ile. telefona format atıp daha sonra hiç açmadan sıfır hali ile yedeğini aldım ve şuan internete yüklüyorum. sanıyorum ki bu yeni ve hiç dokunulmamış olan yedeği sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz cwm ile.

Allah razı olsun hocam çok makbule geçti.. Ben dün yükledim senin verdiğin yedeği sorunsuz çalışyor çok şükür. Eksik dosyalar olduğu için nandroid.md5 dosyasını yeniden düzenledim androidmedanın söyledeği yöntemle.. Açılırken kırpışma falanda yok süper oldu. Çok sağol
  • o zaman indirmeyi iptal mi edeyim. yeni gelecek dosyayı mı beklemeliyim nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elrion

o zaman indirmeyi iptal mi edeyim. yeni gelecek dosyayı mı beklemeliyim nedir.

istersen bekle hocam ufrasmazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

quote:

kişisel bilgilerden dolayı yedeğin içinden çıkartmak zorunda kaldığım bazı dosyalardan dolayı sorun olmuş anladığım kadarı ile. telefona format atıp daha sonra hiç açmadan sıfır hali ile yedeğini aldım ve şuan internete yüklüyorum. sanıyorum ki bu yeni ve hiç dokunulmamış olan yedeği sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz cwm ile.

Allah razı olsun hocam çok makbule geçti.. Ben dün yükledim senin verdiğin yedeği sorunsuz çalışyor çok şükür. Eksik dosyalar olduğu için nandroid.md5 dosyasını yeniden düzenledim androidmedanın söyledeği yöntemle.. Açılırken kırpışma falanda yok süper oldu. Çok sağol

işinize yaradı ise ne mutlu bana. yarın öbürgün bizimde bir ihtiyacımız olduğunda elinde cihaz olan bir arkadaş yardımcı olursa bu işler güzel güzel yürür, basit şeyler için servise muhtaç kalmadan kendi göbeğimizi böylelikle kendimiz kesebiliriz.

ek: hicbir dosyayi ellemeden yukledigim cwm yedegi, format attiktan sonra aldim yani en ham hali bu.http://yadi.sk/d/i4q0SM6oCAtHS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Kasım 2013; 14:50:55 >

• hmm bu dosyayı cmw den girip restore/ backup bölümünden girerek gösteriyoruz ve sonra reboot ediyoruz,
    telefon açıldığında artık 16 gb discovery cillop hale kavuşuyor.
    bunların yükleme aşamalarında (menü seçimlerinde) mutlaka yapılması gereken, kesinlikle yapılmaması gereken ve yaparken dikkat edilmesi gerekenleri aslında adım adım yazmak, benim gibi bu işlerle uğraşmayı seven ancak yeterli bilgiye henüz sahip olmayanlar için yol gösterici olabilir.
    henüz yüklemedim ancak şu an indiriyorum,
    kesinlikle emek harcanmış, çözüme yönelik bir emek.
    bilgiye ve yeteneğe saygı duyulmalı, emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum şahsım adına. (benim telefonum kendisini samsung S4 sanıyor hala, işin garibi alışmaya başladım :D orjinal rom yüklemesem mi? bu romda sorun yaşayan var mı acaba?
  • elrion E kullanıcısına yanıt
    verdigim yedegi yuklemek icin telefonun kendi hafizasinda clockworkmod adinda bir klasor olmali, bu klasorun icinde de backup klasoru bulunmali. rardan cikarttiginiz klasoru backup in icine attiktan sonra telefonu cwm recovery ile acip (nasil yuklenecegini konuyu acan arkadas en basta anlatmis) backup-restore bolumunden restoreyi sectikten sonra indirdigimiz yedegi secip yukluyoruz. birde wipe lari yaparsak telefon ilk alindigi hale gelecektir.

• quote:

verdigim yedegi yuklemek icin telefonun kendi hafizasinda clockworkmod adinda bir klasor olmali, bu klasorun icinde de backup klasoru bulunmali. rardan cikarttiginiz klasoru backup in icine attiktan sonra telefonu cwm recovery ile acip (nasil yuklenecegini konuyu acan arkadas en basta anlatmis) backup-restore bolumunden restoreyi sectikten sonra indirdigimiz yedegi secip yukluyoruz. birde wipe lari yaparsak telefon ilk alindigi hale gelecektir.

hocam bu yedeği yükleyince eski imei numarası sabit kalıyormu yani önceden imei yedeklenmelimi?
    benim orijinal yedeğim var ama müsaadenizle bir de sizin verdiğinizi denemek istiyorum.
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    imei sabit kalmasi lazim normal sartlarda ama discovery customizer ile yedek almakta fayda var.

• quote:

imei sabit kalmasi lazim normal sartlarda ama discovery customizer ile yedek almakta fayda var.

ben yükleyemedim.
    error while restoring system uyarısı çıkıyor,
    hangi bolumde bu hatayi veriyor, data mi system mi?

• quote:

hangi bolumde bu hatayi veriyor, data mi system mi?

sistem bölümünde galiba.
  • forum pittec te bir arkadaş 4 gb için stock rom paylaşmış,
    16 gb model telefona yükledim ,sorunsuz çalışıyor...
  • suicide nin yedek çalışıyor mu7 kurabilir miyiz? problem var mı?
    quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

forum pittec te bir arkadaş 4 gb için stock rom paylaşmış,
    16 gb model telefona yükledim ,sorunsuz çalışıyor...

Dostum o söylediğin sitedeki romun preloader dosyası da değiştirilmesi gerekiyor galiba. Onu söyliyelim de yanlış yüklemesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 8 Kasım 2013; 11:55:13 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.