Şimdi Ara

GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
33.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: androidmeda

Deneme1, okuz altinda buzagi aramanin geregi yok. orijinal rom neden sorunlu olsun ki?

Arkadas cwm yedegini cikarmak istemis ben de yardimci oluyorum. cmw yedegi ve spflash yedekleri farkli sekilde flaslanir. alternatif sunmak her zaman iyidir.

yanlış anladın kardeşim suicide arkadaşın mesajından ve sizin verdiğiniz cevaptan öyle anladım.
    sorunsuz ise niye paylaşmaya gerek duymuşki
    quote:

Orijinalden alıntı: suicide

bi deneyeyim, cwm yedegini burada paylasirim. yalniz imei isi ne olacak, onu da paylasmis olacagim yedekle birlikte...

her neyse tamam şimdi sizin vrdiğiniz linki indiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 1 Kasım 2013; 9:31:35 >
  • gece denedim, anlattığınız şekilde cwm yükledim ve yedeğini aldım. daha sonra birkaç custom rom denedim ve tekrar stock rom a dönüş yaptım. telefonu fabrika ayarlarına getirip hiç açmadan cwm ile bir yedeğini alarak buradan paylaşırım belki birilerinin işine yarayabilir. imei de yoksa sıkıntı yok. birde işin güzel kısmı cwm yükleyip yedekleme yaptıktan sonra eğer custom rom yüklenmemişse isterseniz alet kendi kendine normal recovery e geri dönüyor biraz uğraştırıcı gibi gelebilir ama bence mantıklı normal zamanda standart kalması.
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    yanlış anlaşılmaya sebep olmuşum kusura bakmayın, cwm yedeğini yüklemek diğerine göre daha basit (bence tabi) ve ikisi farklı yöntemler. çeşitlilik olsun, belki birinin işine yarar diye yükleyeyim dedim ben başka bir sebebi yok.
  • quote:

gece denedim, anlattığınız şekilde cwm yükledim ve yedeğini aldım. daha sonra birkaç custom rom denedim ve tekrar stock rom a dönüş yaptım. telefonu fabrika ayarlarına getirip hiç açmadan cwm ile bir yedeğini alarak buradan paylaşırım belki birilerinin işine yarayabilir. imei de yoksa sıkıntı yok. birde işin güzel kısmı cwm yükleyip yedekleme yaptıktan sonra eğer custom rom yüklenmemişse isterseniz alet kendi kendine normal recovery e geri dönüyor biraz uğraştırıcı gibi gelebilir ama bence mantıklı normal zamanda standart kalması.

Dostum,

Dediğim gibi alternatifler iyidir. CMW ile yedekleme/geri yükleme yaparken farketmişsinizdir. Hepsi sadece 2 dakika sürüyor. Sebebi, dahili sk kartın (EMMC), USB kabloya göre hızlı olmasıdır. SPFlash tool yaklaşık 15 dk sürüyor. Arada 7 kat fark var.

İlk mesaja CMW yöntemini ile nasıl yedekleme/geri yükleme de ekleyeyeğim. Sana tam olarak hangi dosyaları paylaşacağını anlatayım.

Dahili Depolama / clockworkmod / backup / YEDEKELEM_TARIHI
    içinden;

boot.img, nandroid.md5, recovery.img, system.ext.tar system.ext.tar.a, uboot.img

dosyalarını paylaşacaksın. nandroid.md5 dosyası dosyaları doğru yükleyip yüklemediğini doğrulayan bir dosya. Bu dosyalarda sana özel hiç bir şey yoktur ve bütün discovery telefonlarda bu dosyalar aynıdır.

NOT:
    Bir de yedekleme yapmadan önce telefonu kendi "Sistem güncellemesi" üzerinden güncellediniz mi? Hiç güncellenmemiş bir yedek daha makbule geçecektir. Benim yüklediğim spflash yedeği en son güncellemeyi içeriyor. Telefon elime geçtiği gün güncelleme gelmişti ve ben de güncellemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 1 Kasım 2013; 10:17:00 >

• cwm ye daha önceden alışkınım, tonla rom arasında gezip yedek vs. alıp geri yüklemişimdir benim için sıkıntı flash toolda idi ki ona da alıştım sayılır anlatım için teşekkür ederim.

şuan işteyim akşam eve gittiğimde ilgili dosyaları yükler, burada paylaşırım.

bendeki de güncellenmiş hali malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 1 Kasım 2013; 10:25:28 >
  • @suicide sabırsızlıkla bekliyorum yükleyeceğin yedeği.. Ben androidmeda arkadaşın verdiği romu yükledim ama video açma ile ilgili sorunları var. @ayhan-71 de aynı sorunu yaşamış.. ama saolsun androidmeda sayesinde telefonu kurtardık. Birde senin vereceğin yedeği yükleyip deneyeceğim inşallah o sorunda ortadan kalkar..

Dipnot: Androidmeda nın verdiği rom bozuk değil güvenle yükleyebilirsiniz ve brick telefonunuzu kurtarabilirsiniz.. Sadece video açma ile ilgili sorun yaşadığım için ek olarak belirttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 1 Kasım 2013; 11:45:24 >
  • ya burada anlamadığım şey şu, ilk sayfada preloader dosyasını seçmeden mi romu yükleyeceğiz.
    yoksa cpreloaderi zipten çıkarıp romun içine atacakmıyız, karışıklık olmuş galiba,
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

ya burada anlamadığım şey şu, ilk sayfada preloader dosyasını seçmeden mi romu yükleyeceğiz.
    yoksa cpreloaderi zipten çıkarıp romun içine atacakmıyız, karışıklık olmuş galiba,

Ben preloaderı zipten çıkarttım sonra zipli dosyayı klasörden sildim sonra sp flash toolun sonu 125 ile biten versyonuyla preloaderı seçerek yükledim. Hata vermeden yükledi o şekilde. Son sürüm sp flash tool ile yüklemeyi deneyince 8038 hatası veriyordu bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayareset.exe -- 1 Kasım 2013; 11:48:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

quote:

ya burada anlamadığım şey şu, ilk sayfada preloader dosyasını seçmeden mi romu yükleyeceğiz.

Ben preloaderı zipten çıkarttım sonra zipli dosyayı klasörden sildim sonra sp flash toolun sonu 125 ile biten versyonuyla preloaderı seçerek yükledim. Hata vermeden yükledi o şekilde. Son sürüm sp flash tool ile yüklemeyi deneyince 8038 hatası veriyordu bende

ben de öyle yapayım bakalım , sonuçta çökse bile spflash ile kurtarma şansımız var ,

• hadi arkadaşım yedeğini bekliyoruz bu akşama.... aslında tam bir flash toolla yazılacak bir stock rom yapablsen bu daha süper olur ama kimseyi bu konuda sıkıştırmak istemeyiz ama yardımcı olacak arkadaşlar var forumda bu konudada...
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    dostum sende o malum sitelerde açmama gibi bir sorun var mı acaba... bu konuda tam bir cevap vermedin eğer sende sorun yoksa bence tekrar bir flash tolla yazılacak bir stock rom çıkar belki stock rom yazarken sorun olmuştur....değilmi...
  • olmuyor, spflash tool ile yükleyemiyorum, hata veriyor,
     GM Discovery 16GB - CWM-MTK Recovery 6.0.4.4 ve ORİJİNAL ROMA DÖNÜŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 1 Kasım 2013; 17:36:41 >
  • quote:

olmuyor, spflash tool ile yükleyemiyorum, hata veriyor,

Resimde preloaderı seçmediğin görülüyor. Ben onu seçerek yüklemiştim yoksa hata verip yüklemiyor. SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183 sürümü daha çok hata veriyor Bende bunun gibi birçok hatayla karşılaştım ama Sp flash tool v3.1308.0.125 ile yükledim..
    Malesef sp flash tool çok sorunlu bir program.. Bence şimdilik elindeki romla idare et ve @suicide arkadaşın paylaşacağı orjinal rom yedeğini bekle.. orjinal yedeği cwm ile yüklemek hem sorunsuz hemde daha kolay olacak

Ayhan-71 "aslında tam bir flash toolla yazılacak bir stock rom yapablsen bu daha süper olur" demiş ama ben kesinlikle katılmıyorum. SP flash toolu hiç bulaştırmasak daha iyi.. Çünkü az önce de dediğim gibi envai çeşit hatalar veren çok sorunlu bi program.. en iyisi cwm ile yüklemek hem daha kolay hemde sorun çıkarmıyor genelde..

• stock romdan aldığım androidmeda'nın belirttiği dosyaları şuan upload ediyorum. bittiğinde buradan paylaşacağım, sabır arkadaşlar umarım işinize yarar.
  • quote:

stock romdan aldığım androidmeda'nın belirttiği dosyaları şuan upload ediyorum. bittiğinde buradan paylaşacağım, sabır arkadaşlar umarım işinize yarar.

sabrın sonu selamettir bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

quote:

olmuyor, spflash tool ile yükleyemiyorum, hata veriyor,

Resimde preloaderı seçmediğin görülüyor. Ben onu seçerek yüklemiştim yoksa hata verip yüklemiyor. SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183 sürümü daha çok hata veriyor Bende bunun gibi birçok hatayla karşılaştım ama Sp flash tool v3.1308.0.125 ile yükledim..
    Malesef sp flash tool çok sorunlu bir program.. Bence şimdilik elindeki romla idare et ve @suicide arkadaşın paylaşacağı orjinal rom yedeğini bekle.. orjinal yedeği cwm ile yüklemek hem sorunsuz hemde daha kolay olacak

Ayhan-71 "aslında tam bir flash toolla yazılacak bir stock rom yapablsen bu daha süper olur" demiş ama ben kesinlikle katılmıyorum. SP flash toolu hiç bulaştırmasak daha iyi.. Çünkü az önce de dediğim gibi envai çeşit hatalar veren çok sorunlu bi program.. en iyisi cwm ile yüklemek hem daha kolay hemde sorun çıkarmıyor genelde..

preloaderi seçince de aynı hatayı tekrarlıyor, herkeste sorunsuz olarak yükleniyor ben de hata veriyor ,işletim sisteminden olabilirmi acaba diyorum ama diğer romlarda sorun yok, windows 8 !

• quote:

https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=8lkr0mJ4y3Xb7fYT0RlFGm%2Bsm42ZPpoZE2%2BnTRAKGwo%3D

hadi bakalım hayırlısı indiriyorum
  • ya biz bu yedek hata veriyor zipden çıkardım restoreden yükleyemedim ziplimi yüklemek gerek yoksa dosyalar mı eksik acaba...
    edit: bide zipli deneyeyim hele....
    edit olmadı nasıl olacak androidmeda arkadaşım....bence dosyalar eksik system exit4 dosyası 0 görünüyor bir sıkır sanırım yanlış dosyaları upload ettiniz....
    edit akşamdan beri uğraşıyorum olmadı bir türlü kuramadım androidmedanın dikkatine lütfen.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan-71 -- 1 Kasım 2013; 22:34:06 >
  • ayhan-71 A kullanıcısına yanıt
    @suicide Yardımcı olduğu için teşekkür ederiz. Dosyaları indirdim ama telefonu işyerinde unuttuğum için pazartesi deniycem

Ayhan-71 Nasıl bir hata veriyor?
    system.ext4.tar dosyasının 0 kb olarak görünmesi normal çünkü ben çin romundan yedek almıştım onda da system.ext4.tar dosyası 0 kb olarak görünüyordu system.ext4.tar.a isminde 600 mb küsür başka bi dosya daha olması lazım onu göremiyorsan tekrar indir

androidmeda'nın verdiği CWM recovery 6.0.4.4 sürümünü yükledin mi ?

Dosyaların rardan çıkartılması şart zaten..

rardan çıkardığın dosyaları telefonun anadizininde sırasıyla clockworkmod >> backup >> 2013-01-01.00.00.25 klasörüne kopyalayıp öyle dene birde. Çünkü varsayılan dizin bu şekilde oluyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.