arkadaşlar merhaba. öncelikle aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum bunu bilin:)
bütçeme uygun 2 pmp seçtim. cowon d2 hakkında burdaki yorumlarıda okudum ama archos 605 4gb hakkında pek fazla yorum göremedim belkide ben bulamadım. bu iki modelin fiyatları birbirine oldukça yakın. archos biraz daha pahalı ama bu fark önemsiz. 2 model arasında kararsız kaldım. ikisindede 4gb hafıza var vede sd kart var. cowon d2 nin artıları okudugum olumlu yorumlar, avi oynatıyor olması, vede radyo fakat radyo benim için belirleyici bir etken değil. archos 605 in ise en büyük artısı 4.3 ınc ekranı olması (cowon d2 2.5''), wifi baglantısı olması vede kasasının daha şık olması bence. fakat 605 tede radyo yok. ayrıca wifi sadece wifi si olan cıhazlarla veri aktarımımı yapıyor yoksa gerçekten internete baglanılıyormu? archos' un tv ye vede pc ye bağlantısı cowon' a göre daha mı zayıftır? cowon un 95 db sesine karsılık archos un ses çıkısı hakkında bilgi bulamadım siz biliyormusunuz?
cowon d2 4gb ve archos 605 4gb in birbirine üstün olan özellikleri nelerdir? cowon cok fazla övgü almış, cowon da yapıp archos 605 te yapamıycağım neler vardır? yardımcı olursanız çok sevinirim..son olarak sizce hangisi ve neden? teşekkürler..:)
bende d2 almadan önce forumda archos hakkında bilgi almak istemiştim, ama archos hakkında bilgisi olan çok kişi yok ve hiç cevap alamadım. ama sonuçta d2 aldım ve çokk memnunum
evet archos ile ilgili nedense pek fazla yorum yok. halbuki daha üstün bir model gibi duruyor 605 wifi. alıcagım cihazı amerikadan sürekli olarak bunları getiren bir arkadastan alıcam aradaki fiyat farkı 50 ytl cıvarı vede bu ufak fark ile archos daha büyük bir ekran, wifi vede şık bir kasa sunuyor. merak ettiğim cowon d2 nin ne gibi artıları var archos 605 e karşılık?
cowon d2 de veya archos 605 te bilgisayarımızdaki videoları yüklemek için dönüştürücü bir program gerekiyormu? gerekiyorsa bu cd kutunun içinden çıkıyormu? kullanımı nasıl?
archos u bilmiyorum ancak cowon için gerekiyor, bu program alet ile birlikte gelen cd de bulunuyor, onun dışında internettende indirilebilr ve illa o program olması şartta değil, total video converter gibi converterlar aracılığı ile de convert edilip d2'ye uygun hale getirilebilir. kullanımı da oldukça basit, video seçildikten sonra ayarlardan d2 yi seçip convert yapıyorsun bütün ayarlar otomatik zaten...
bunların dışında bir de belirtmek istiyorumki bence bu iki ürün aynı sınıfta değiller çünkü archos cowona göre oldukça büyük; d2 bir mp3 player olarak heryerde kullanılabilecekken 605'te bu pek mümkün değil bence, 605'te video biraz daha ağır basan bir özellik ama otobüste mp3 dinlenmez gibi geliyo :)
teşekkürler senefro evet archos 605 bıraz daha üst seviyede wifi si olması vede ekranının 4:3 inc olması nedenıyle. ama işte arada yaklasık 70-80 ytl fark var. yani verilemıycek birşey değil. cowon da yapıp 605 te yapamıyacagım neler olabilir? birde 605 te wifi var ama otobüste eve dönerken wifi nerden bulucamda baglanıcam oda var. ayrıca yaz gelınce archos u nereme koyup tasıycam buda benı düsündürüyor ??? yani archos taki özellikleri kullanamayabilirim. acaba bir süre cowon d2 kullanıp fiyatı düştükten sonrada a 3 falanmı alsam cok kararsızım ???
Arkadaşlar sorularınızı cevaplamaya çalışıyım. İki ürünü de kullandım. (D2 yi çok kısa bi süre olsada) Archosta vidoları encode etmeden direk atabiliyoruz ama her formatı desteklemio örneğin H.264 videolar için plug in satın alman gerekio veya mpeg2 ve ac3 ses için ayrı bi plug in alman gerekio. Bi de internet için plug ini var. Plug inler 19 la 29 dolar arasında. Yani archosun özelliklerini tam olarak kullanabilmek için 3 tane plug in yüklemek gerekio. Cowon da böyle bi şey yok. Ekran kalitesine gelirsek archosun ekranı tek kelimeyle mükemmel. Çözünürlüğü çok yüksek. Cowondan kat kat daha iyi ama ses kalitesinde durum değişiyo. Arhosun sesi cowon kadar ii değil ve biraz kısık. Cowon da ki ses ise müthiş. Yani arkadaşım önceliğin sesse mp3 falan dinlemekse ses senin için çok önemliyse arada sırada da video izlerim diosan Cowon. Yok ses o kadar önemli değil ama ekranı güzel olsun diosan Archos. Ben şu anda archos kullanıyorum gayat de memnunum. Ha unutmadan firmware de çok önemli. Archosun firmwarei sık sık güncellenio ama cowon dan emin değilim hiç firmware güncellemedim zaten dediğim gibi çok kısa bi süre kullandım.
d2'de de sık sık fw güncellemesi olmakta...
yorumlar icin tesekkurler arkadaslar. ama sımdı bırde su iriver clix 2 gözüme takıldı. cok ince bir cihaz. ses kalıtesıde cok övülüyor. archos cok güzel ama cok büyük gibi gercekten kararsız kaldım buyüzden bir türlü alamıyorum. zaten karar versem cihaz elime 1 haftada gecicek GG den sipariş vericem. 10 gündede karar versem 17 gün edicek archos ta herseyı satın almak aslında biraz sinir bozucu. birde wifi yi kullanmayabılırım sonucta evımde bılgısayarım var vede onun dısında bütün gün işteyim. aslında iriver da kart girişi olmamasıyla otomatikman kafadan elenıyor yani. cünkü işim icabı 4 gb hafıza kartını bedavaya getirebilirim. buda 4 + 4=8 gb eder. birde size cihazların GG deki fiyatlarını veriyim
yorumlar icin tesekkurler arkadaslar. ama sımdı bırde su iriver clix 2 gözüme takıldı. cok ince bir cihaz. ses kalıtesıde cok övülüyor. archos cok güzel ama cok büyük gibi gercekten kararsız kaldım buyüzden bir türlü alamıyorum. zaten karar versem cihaz elime 1 haftada gecicek GG den sipariş vericem. 10 gündede karar versem 17 gün edicek archos ta herseyı satın almak aslında biraz sinir bozucu. birde wifi yi kullanmayabılırım sonucta evımde bılgısayarım var vede onun dısında bütün gün işteyim. aslında iriver da kart girişi olmamasıyla otomatikman kafadan elenıyor yani. cünkü işim icabı 4 gb hafıza kartını bedavaya getirebilirim. buda 4 + 4=8 gb eder. birde size cihazların GG deki fiyatlarını veriyim