Şimdi Ara

COWON J3 Sipariş Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar j3 siparişi vermek istiyorum Amazon.com dan, ancak gönderilecek paketin de USPS ile gönderilmesini istiyorum dolayısıyla ülkemize geldiğinde de bana PTT ile aktarılmış olacak bu durumda cihaz gümrüğe takılmadan bulunduğum ile gelecek ve ben de ilgili PTT şubesinden gidip ürünü alacağım. Eğerki gümrük vergisi ödemek gerekirse de yine PTT de ödeyip sorunsuzca cihazıma kavuşacağım (Her şeyi planladım) :-)
    ANCAK;
    küçük bir sorun var,
    Cihazın USPS ile gönderlimesini nasıl sağlayacağımı bilmiyorum.
    Lütfen yardım edin.

• Amazon TR'ye elektronik ürün gönderiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

Amazon TR'ye elektronik ürün gönderiyor mu?

Amazondaki saticidan saticiya degisiyor. Ayni urunu 15-20 farkli magaza satabiliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 21 Kasım 2011; 0:26:00 >
  • Evet elektronik geliyor.
    Örneğin, cowon satıcı olarak Türkiyeye gönderiyor.
    İşin kötü yanı, ABD ye bi yakınım gitti ve kendisine J3 siparişi verdim ancak aradı ve bulamadı. Kendisine internetten alabileceğini söylemişler Best Buy'da bile bulamadı.
    Bunun üzerine internetten tekrar bir araştırma yaptığımda Cowon'un ABD'de doğrudan satışı kaldırdığını sadece netten satışa başladığını öğrendim kahroldum. Başta bilsem kalacağı otelin adresine sipariş verirdim.
    Dönüşüne iki gün kala bunu öğrenince netten sipariş de veremedim.
    Şu anda ise kara kara düşünüyorum işte n'yapayım diye.
    Vergi de ödemeye hazırım ancak gümrüğe takılırsa hem uğraşacak vaktim yok hem de kargo firmasına cihaz parası kadar haraç veresim yok.
    Bir bilen arıyorum ABD'den USPS ile gönderilecek şekilde nasıl sipariş verebileceğimi.
    İllaki Amazon'dan olmak zorunda değil başka bir siteden de olabilir yeterki Türkiye'de PTT kargo ile iletilecek olsun
    .

• Cowon alacaksanız bence tek adres ebay de green-sum adlı kullanıcıya ulaşmak... Ücretsiz express posta ve gümrük sorununuz olmaz... Hatta sana link vereyim..

http://stores.ebay.com/green-sum/_i.html?_nkw=cowon+j3&submit=Search&_sid=985586498

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 21 Kasım 2011; 23:57:15 >
  • Merhaba çok teşekkür ederim cevabınız için.
    Gümrük sorunu olmaz demişsiniz. Gümrük vergisi ödemezsin anlamında mı dediniz?
    Bi de şu linkteki cihaz için de satıcı daha önce hiç satış yapmamış sizce güvenilir midir?
    yoksa green-sum'dan şaşma mı dersiniz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-tasinabilir-muzik-hic-kullanilmamis-cowon-j3-32gb-siyah-49306290/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazyBee -- 21 Kasım 2011; 23:14:13 >
  • Bir arkadaş ÖM den mesaj atmış ama ben kendisine buradan cevap vereyim;
    Böylece okuyan diğer arkadaşlar da aynı tereddütü yaşamazlar:

USPS ile gönderilen kargo PTT kargo ile bulunduğunuz bölgedeki PTT şubesine kadar gelir, içerisindeki eşya gümrük vergisine tabi olsa dahi gümrüğe takılmaz yani sizi uğraştıracak prosedürler yaşamanıza ve ordino vs.. gibi ücretler ödemenize gerek kalmaz ancak yine de eğer mevzuatta öngörülen sınırı aşıyorsa siparişini verdiğiniz eşya; gümrük vergisi tarh edilir, PTT'de ödersiniz ürünü alırsınız. (%20 oranında)
    Bu hususlarda tereddüt yok doğru bilgidir.
    Sadece tek handikap PTT kargonun diğer kargo firmalarına göre daha az güvenilir olduğu yönündeki genel kanıdır. Doğrusu ben PTT kargo ile hiç sorun yaşamadım ama kefili de değilim ona bir şey demem.

Eğer yazdıklarımdan hiç gümrük vergisi ödenmeyeceği anlamı çıktıysa yanıltmış olmayayım.

Bu arada, eğer Amazon'dan USPS ile cowon siparişi vermenin bir yolunu bulur ya da öğrenirseniz de bilgilendirme mahiyetinde bir mesajınızı beklerim.

:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galaxy Buds Tek Kulaklık Bağlama
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amerikadan Tracking ile kargo gelmeyince hiç gelmeyebilirde. Normal olarak kargolanmıştı. Kayboldu birşeyde iddia edemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.