Şimdi Ara

Cowon vs Sony vs Creative (hangisinde ses kalitesi daha iyi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar iki haftalık heyecanlı bekleyiş sona erdi ve Sony x1051 bugün elime ulaştı

Aleti baya karıştırdım. Bugün itibariyle ön izlenimlerimi yazayım hemen.

Ses kalitesi

Yine diğer bütün cihazlarla denediğim aynı kulaklık olan Super.fi 5 pro'yu taktım.

Ses kalitesi açıkçası beni oldukça tatmin etti. Cowon'un oyuncak sesine kıyasla oldukça etkileyici bir ses kalitesi var. Cowon'un tek ama tek artısı gelişmiş ekolayzer ayarları ve efektler idi fakat Cowon'daki bunca detaylı ekolayzer zenginliğine rağmen uyduruk ve yapay sesi yüzünden aletten nefret etmiştim biliyorsunuz. Sony x1051 ile gerçekten müzik dinlediğimi hissettim. Vokaller, tizler, baslar, enstruman ayrımı, doğallık, sesin genel rengi gayet güzel ve olması gereken gibi. Hatta kulaklığımın eksilerini de görmemi sağladı. Şimdi de kulaklık seçme mecaram başlayacak...

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Ne derece tatmin oldum? Super.fi 5 pro kulaklık ile şahsi puanlamam aşağıdadır.

Samsun z5zb: 3/10
    Sony E serisi: 3/10
    Philips: 3,5/10
    Cowon J3: 4/10
    Sansa fuze: 4,5/10
    Creative x-fi2: 5/10
    Sony X1051: 7/10
    ONKYO TX-SR608 AVR: 10/10

Estetik

Alet gayet estetik ve karizmatik fakat elime alınca açıkçası çok da içime sinmedi. Birazcık ağır ve kalın. Yani cepte ikinci bir telefon taşıyormuş hissi verecek. Cowon J3 daha hafif ve inceydi.

Müzik kontrol tuşları üstte, şahsen yanlarda olmasını tercih ederdim. Usb girişi ise kendine özel. Universal (mini usb) olsa seyahatlerde bin tane kablo taşıma derdi olmazdı.

Cowon J3'ün estetiği açıkçası x1051'e göre daha iyiydi.

Arabirim

Arabirim gayet kullanışlı. Cowon J3'te şarkılar arasında dolaşmak biraz zahmetliydi. X1051 bu konuda daha iyi.

Resimlerde yakınlaştırma olayı yok ya da ben göremedim. Keşke bu özellik de olsaymış.

Flac desteği yok. Bu kötü. Fakat duyulabilen frekanslar yaş büyüdükçe azalıyor biliyorsunuz. Ben 27 yaşındayım ve şuanda duyabildiğim en yüksek frekans 16khz. Bu bakımdan bilgisayar ortamında yaptığım testlerde Flac ile 320kbit MP3 arasındaki farkı anlayamıyorum. Yani şahsen Flac desteklememesi çok da önemli değil benim için.

Alet 16gb. Şahsen ruh halime göre çok farklı tarzlar dinleyebiliyorum. Senfonik metal, klasik müzik, pop, heavy metal, slow, jazz vs vs gibi farklı tarzlar dinleyebildiğim için tek hamlede bütün albümleri atma imkanım olmayacak. Keşke 32gb alsaydım diyorum fakat aldık bikere artık 16 ile devam edeceğim. Cowon J3'ün hafıza kartı desteği vardı. Yani 16 yetmiyor mu, tak 32lik sd kart, bak keyfine olayı vardı.

Son notlar

"Bu kadar araştırma yaptın, makaleler başında günlerini harcadın, Media Markt'te aletleri tek tek denedin, denemek istediğin modeller için arkadaşlarını sıkıştırdın, Cowon j3 aldın sattın, sony x1051 aldın iki hafta gözün yollarda bekledin. Muradına erdin mi peki?" diye sorarsanız, cevabım "evet" olur.

Fakat keşke Sony A846 (32gb) alsaydım diyorum. Hem daha ince, hem 32gb, hem de aynı fiyata gelecekti. Neyyyseee....

• şimdi iyi bir kulaklıkda aldınmı tamamdır
  • aradığını buldun sonunda.bizi dinleseydin daha önce de kavuşabilirdin cihazına,hayırlı olsun
  • Sony NWZ-X1000 modeli bir tanıdıkta vardı ve dinleme fırsatı bulmuştum.. hatta ses tonlamasını tam ayarlayamamış, ince bir ayar çekince ses kalitesi bayağı bir daha iyi olmuştu.. Ses kalitesi olarak; daha evvel kısa bir süre kullandığım cowon D2'den daha iyi gibi gelmişti..
    Muhakkak yeni modeli Sony NWZ-X1051F de ses kalitesi daha da iyileştirilmiştir.. Tek eksikliği flac audio codec desteklememesi..
    Albümleri 320 kbps ile ripleyince flac codec kadar olmasa da çok aşırı bir ses kaybı olmuyor.. Güle güle kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 6 Ağustos 2010; 21:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Sony NWZ-X1000 modeli bir tanıdıkta vardı ve dinleme fırsatı bulmuştum.. hatta ses tonlamasını tam ayarlayamamış, ince bir ayar çekince ses kalitesi bayağı bir daha iyi olmuştu.. Ses kalitesi olarak; daha evvel kısa bir süre kullandığım cowon D2'den daha iyi gibi gelmişti..
    Muhakkak yeni modeli Sony NWZ-X1051F de ses kalitesi daha da iyileştirilmiştir.. Tek eksikliği flac audio codec desteklememesi..
    Albümleri 320 kbps ile ripleyince flac codec kadar olmasa da çok aşırı bir ses kaybı olmuyor.. Güle güle kullanın..

x1051 ile x1050 arasında fark yok hocam.yeni model değil yani.amerikada satılan modellere 1 rakamını ekliyorlar.

• Ben NWZ-X1000 modelini dinledim dedim ama; görünüş olarak NWZ-X1051 modeli farklı.. Ses farkı pek yoktur sanıyorum..
  • quote:

Ben NWZ-X1000 modelini dinledim dedim ama; görünüş olarak NWZ-X1051 modeli farklı.. Ses farkı pek yoktur sanıyorum..

görünüş olarak da fark yok ?? sen başka model ile karıştırıyorsun NWZ-X1000 diye bir model yokki zaten
  • Evet ben de araştırmalarımda x1000 diye bir model hiç görmedim. En eski ve alt model x1050 idi yanlış bilmiyorsam.

Buarada diğer playerlar için yaptığım puanlama baya acımasız olmuş ama neyse değiştirmeyim Batarya süresini uzatmak için veriyorlar transistörü, veriyorlar dandik işlemcileri sonra sesler yapay oluyor. Lambalı amfi taşıyacak halimiz de yok ama s:flo2 ve hifiman bu konuda güzel adımlar attılar, opamp ve kaliteli diğer bileşenlerden kullandılar. Keşke ses teknolojileri üzerine daha ciddi çalışmalar yapılsa...

S:flo2 almaya da niyetim vardı fakat sanıyorum bayaryası 8 saat dayanıyormuş. Neyse x1051'den şuan gayet memnunum. Beni birkaç yıl idare eder bu alet

• quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Evet ben de araştırmalarımda x1000 diye bir model hiç görmedim. En eski ve alt model x1050 idi yanlış bilmiyorsam.

Buarada diğer playerlar için yaptığım puanlama baya acımasız olmuş ama neyse değiştirmeyim Batarya süresini uzatmak için veriyorlar transistörü, veriyorlar dandik işlemcileri sonra sesler yapay oluyor. Lambalı amfi taşıyacak halimiz de yok ama s:flo2 ve hifiman bu konuda güzel adımlar attılar, opamp ve kaliteli diğer bileşenlerden kullandılar. Keşke ses teknolojileri üzerine daha ciddi çalışmalar yapılsa...

S:flo2 almaya da niyetim vardı fakat sanıyorum bayaryası 8 saat dayanıyormuş. Neyse x1051'den şuan gayet memnunum. Beni birkaç yıl idare eder bu alet

dostum bu seride en eski ve alt model diye birşey yok.tek model üretildi ve halen de üretiliyor.avrupa ve asyada satılanlar x1050-1060,amerikada satılanlar ise x1051-1061 adıyla satılıyor

• Evet ben de şimdi baktım ne görünüş ne de teknik olarak hiç bir fark yok. Buarada 1.10 versiyon firmware yükledim. Sadece wireless için iyileştirme yapılmış fakat hala kötü. Gazete bile okunmuyor.

Ekolayzer ve efektleri şöyle sindire sindire deniyorum. En ufak bir distorşın ya da frekanslarda bozulma yok. Güzel bir kombinasyon yaptım, çok güzel oldu. Sony yapmış vallahi. Çok beğendim aleti Güzel bir kulaklık da alınca hi-fi ses kalitesine bir adım daha yaklaşacağım Gaza gelip 24/30 seste bir saat civarı dinledim kulaklarım ağrıdı 18/30 ideal ses seviyesi.

• Yeri gelmişken sorayım; yurtdışı-yurtiçi farketmez, bu Sony A845 veya daha düşük hafızaya sahip modeli (mesela 8 gb, ama daha aşağısı kurtarmaz ) en ucuz nereden temin edilebilir? Piyasaya çıktı mı bu yeni oyuncaklar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Ben NWZ-X1000 modelini dinledim dedim ama; görünüş olarak NWZ-X1051 modeli farklı.. Ses farkı pek yoktur sanıyorum..

görünüş olarak da fark yok ?? sen başka model ile karıştırıyorsun NWZ-X1000 diye bir model yokki zaten

Benin dinlediğim NWZ-X1000 -modeli > Video of Sony's NWZ-X1000 OLED Walkman In Action
    http://gizmodo.com/5130264/video-of-sonys-nwz+x1000-oled-walkman-in-action

X seises'in ilk modeliydi sanıyorum...

http://www.oled-display.net/sony-walkman-nwz-x1000-with-touchable-amoled-display

* amoled |
    * ces-2009 |
    * mp4-player |
    * nwz-x1000 |
    * nwz-x1051 |
    * nwz-x1061 |

* Sony |
    * touchscreen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 7 Ağustos 2010; 0:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Yeri gelmişken sorayım; yurtdışı-yurtiçi farketmez, bu Sony A845 veya daha düşük hafızaya sahip modeli (mesela 8 gb, ama daha aşağısı kurtarmaz ) en ucuz nereden temin edilebilir? Piyasaya çıktı mı bu yeni oyuncaklar?

845 in bir altı olan 8 gb lık a844 modeli yakın bir zamanda piyasada olacak.tahminen 400 tl civarı bir fiyatı olur.
  • quote:

quote:

quote:

Benin dinlediğim NWZ-X1000 -modeli > Video of Sony's NWZ-X1000 OLED Walkman In Action

http://www.oled-display.net/sony-walkman-nwz-x1000-with-touchable-amoled-display

söylediğiniz model gamının genel adı nwz-x1000 serisidir.bu serinin isimlendirmeleri hafızalarına göre x1050-1060,amerikada ise x1051-1061 şeklindedir.söylediğim gibi tek model üretildi bu seride.a844-845-846-847 modellerinin genel adıda nwz-a840 serisidir.sony nin mp3 çalarları hep böyle adlandırılır.

• Sony NWZ A 844 8gb veya 845 16gb modelini media markt'ta gelirse test edebilirsiniz veya sony center'lar da teşhir ürünlerini eskiden denetiyorlardı...
    Geçen hafta ikinci el bölümünde 2 gün evvel Sony center'dan aldığı A 845 modelini satmak isteyen bir kişi vardı.. Yeni aldığı bir mp3 player'ı hemen satması biraz tuhaf..?!
    Eski A 826 serisini dinlemiştim ve ses kalitesini çok beğenmiştim..
    örneğin 2008'de üretilen NWZ-S638F modelini de biraz kullanıp, satmıştım.. Ama yeni, modeli hoparlörlü NWZ-S544 serisini media markt'ta dinlemiştim pek o kadar beğenmedim.. ses ve kasa kaltesi biraz kalite düşüşü var gibi.. Bu modellerin fiyatları da dikkat ederseniz geçen senelere göre bayağı ucuzladı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _leylandi_

quote:

quote:

quote:

söylediğiniz model gamının genel adı nwz-x1000 serisidir.bu serinin isimlendirmeleri hafızalarına göre x1050-1060,amerikada ise x1051-1061 şeklindedir.söylediğim gibi tek model üretildi bu seride.a844-845-846-847 modellerinin genel adıda nwz-a840 serisidir.sony nin mp3 çalarları hep böyle adlandırılır.

Ben de yanlış bir şey söylemiyorum.. X serisinin ilk çıkan model Nwz- x 1000..
    Forumda inceleme konusu da olacak.. X serisinin 16 ve 32 gb olan x1051 ve 1061 modelleri 2009'un son çeyreğinde piyasaya çıkmıştı..
    X1000 modelki yok diyen arkadaşlar var da...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _leylandi_

quote:

quote:

quote:

Ben de yanlış bir şey söylemiyorum.. X serisinin ilk çıkan model Nwz- x 1000..
    Forumda inceleme konusu da olacak.. X serisinin 16 ve 32 gb olan x1051 ve 1061 modelleri 2009'un son çeyreğinde piyasaya çıkmıştı..
    X1000 modelki yok diyen arkadaşlar var da...

arkadaşım anlatamıyorum herhalde.senin x1000 dediğin alet zaten x1050 ve x1060 modelleri.ilk çıkan veya sonra çıkan model yok bu seride.tek model çıktı ve hala o satılıyor.x1000 adlı bir model olmadı.x1050,1051,1060,1061 modellerinin genel ismi x1000 serisidir.anlatabildim umarım.

• Bak bu şöyle bir şey: BMW 3 serisi, ama spesifik olarak BMW 3.16 vardır, 3.18 vardır vs. Ama direkt BMW 3 diye bir şey var mı? YOk.

Bu da aynen öyle... X1000 serisi, ama özel olarak X1050 var, X1060 var vs.
  • Aklımda X-1000 serisi olarak da kalmış olabilir.. Şu an tam olarak kaç gb'lık modeli olduğunu hatırlayamıyorum..
  • quote:

Aklımda X-1000 serisi olarak da kalmış olabilir.. Şu an tam olarak kaç gb'lık modeli olduğunu hatırlayamıyorum..

demekki yanlış biliyorsun değil mi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.