Şimdi Ara

CoxeD's Notebook Cooler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
7.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir aradan sonra gene bir proje koyuyorum....

Notebooka geçtiğim üzere evdeki modlu pcyi hiç kullanmıyorum... Fakat bu demek değilki mod ve soğutma sadece masa üstüne yapılır...

İşte size son çalışmam:

3mm siyah plexy lazer kesim ile kesilip, ısıtılarak büküldü.
    Platform 48 adet kırmızı led ile ışıklandırılıken, iki adet 12 cm cooler master fan soğutma görevini üsleniyor...
    lm317 ile yapılan basit kontrol devresi fanları dizginliyor. (ayrıca fanları durdurabiliyor.)

Amaç - sonuç:

Süper soğutma performansı,
    Güzel görünüm,
    10.5 derecelik ideal klavye açısı,
    10.5 derece sayesinde daha az parlayan ekran,
    Her şeyden önemlisi kişisel tatmin

İşte resimler,

Değerli yorumularınızı bekliyorum

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

Aynı standı daha çizim aşamasında gören bir arkadaşımda istedi dolayısı ile iki tane yaptım.

Eğer çok ilgi olursa min 4-5 tane sizede yapabilirim tabi kendi nick lerinizle...

CoxeD's Notebook Cooler

CoxeD's Notebook Cooler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 22 Mayıs 2007; 2:53:00 >

• Arkadaşım çok güzel olmuş. Eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fcu

Arkadaşım çok güzel olmuş. Eline sağlık.

Teşekkürler FCU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 22 Mayıs 2007; 3:10:47 >

• siyah plexi nerden buldun hocam bide kaç para metrekaresi?
    çalışman çok guzel olmuş profesyonel bi urune benziyo
    sanki teknomaketten alınmış gibi
    bravo
  • Birkaç şey sormak istiyorum

Öncelikle en başta görünüm için mi yaptın bunu yoksa notebook un soğutma ihtiyacı olduğundan mı.

Anladığım kadarı ile Asus da rahatsız edici düzede bir ısınma problemi yada normal seviyede bile ısınma sorunu yok gibi.

Ama görünüm olarak dersek çok güzel olmuş tabi eline sağlık

Ses durumu nedir fan ların, ses hissediliyor mu ve ben de bundan istiyorum nasıl yapcaz hocam
  • siyah plexy hemen her tabelacıda bulunur.. hatta kırmızı sarı mavi mor turuncu vsvs

yapma amacım ikiside değildi aslında Negative. asıl amacım klavyeye 11 derece açı vermekti sonra yapmışken soğutmada olsun dedim ardındanda ışık koydum....

fanlar süper sessiz zaten cooler master... ayrıca fan kontrol ile istediğim hıza ayarlıyorum....

dediğim gibi eğer 4-5 tane isteyen olursa toplu olarak yapabilirim...
  • COK BASIT AMA YINEDE IS GORUR IYI DUSUNCE FAN CIKISLARI HER MARKA MODEL LAPTOP ICIN DEGIL YAPACAKLAR CIKISA DENK GELMESINI SAGLASIN COK DAHA IYI OLUR

KOLAY GELSIN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 tane fan zanten neredeyse tüm laptopun altını kaplıyo dolayısı ile hemen hemen her laptopa oluyor...

fark ettiysen arkadaşa yaptığımda fanlar birbirine daha yakın ve delikler daha az...

uygun tasarımla birçok şekil verebilir...

yorum için teşekkürler
  • Coxed arkadaşım eline sağlık süper olmuş...gece görünüşü falan süper.bir arkadaş soruyor nasıl yaptırabiliriz diyor...fiyat vs. konusunu soruyor...istersen msn vereyim arkadaşın sana...bu arada ne iş yapıyorsun...
  • 2 sorum var.
    1-lazer kesim nerde yaptırdın ve fiyat?
    2-anlamadığım bir nokta yaptığın panel yere tamamen oturuyor ve hava deliği olarak yandaki yazı var sadece. bu yazıdan ne kadar bir hava akışı oluyor ki?yani etkili soğutma gerçekten olabilir gibi gelmedi bana.12lik fan oldukça fazla sıcak hava çekecektir ve yandaki deliklerde de fan olmadığından hava altta sıkışır gibi geliyor.

ancak görüntü olarak süper olmuş. hatta bende bir tane yapabilirim kendime.ha bu arada malzeme siyah pleksi ancak ayna gibi yansıtıyor.siyah pleksinin özelliğimi yoksa parlatıcı filan mı sürdün?

eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: X-STEEL

Coxed arkadaşım eline sağlık süper olmuş...gece görünüşü falan süper.bir arkadaş soruyor nasıl yaptırabiliriz diyor...fiyat vs. konusunu soruyor...istersen msn vereyim arkadaşın sana...bu arada ne iş yapıyorsun...

teşekkür ederim...

ben elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim..

ürünün yapımı kolay olmuyor birsürü parça toplamak kestirme vs vs çok zaman alıyor daha önce dediğim ancak 5 kişi falan isterse toplu olarak yapabilirim...

fiyat kullanılcak ürüne göre değişir...

aynen böyle fan kontrollü ışıklı ve fanlı istenirse tabi birde 12 volt adaptör var...

100- 120 ytl arasında değişir fiyat
  • quote:

Orjinalden alıntı: avor

2 sorum var.
    1-lazer kesim nerde yaptırdın ve fiyat?
    2-anlamadığım bir nokta yaptığın panel yere tamamen oturuyor ve hava deliği olarak yandaki yazı var sadece. bu yazıdan ne kadar bir hava akışı oluyor ki?yani etkili soğutma gerçekten olabilir gibi gelmedi bana.12lik fan oldukça fazla sıcak hava çekecektir ve yandaki deliklerde de fan olmadığından hava altta sıkışır gibi geliyor.

ancak görüntü olarak süper olmuş. hatta bende bir tane yapabilirim kendime.ha bu arada malzeme siyah pleksi ancak ayna gibi yansıtıyor.siyah pleksinin özelliğimi yoksa parlatıcı filan mı sürdün?

eline sağlık

lazer kesimi metsan reklamda yaptım daha önceki topiclerimde vermiştim bu yerin adını adresini...

tek bir iş için genelde yüksek fiyat isterler... eğer topluca olursa konuda yardımcı olurum... benim tanıdık olduğu için rica minnet yapıyorlar..

panel yere oturuyor.. fakat 2 yanda ki yazı bir hayli hava girişine imkan tanıyor ayrıca üstte bir yazı daha var bunun dışında arkada (önden gözükmeyen 2 uzun dikdörtgen giriş daha var... bunların dışında alet yukarıdaki üçgen deliklerdende (hd tam altı oluyor) hava çekiyor...

ayrıca fanlar sanayi fanı değil dolayısı ile hava girişi fazla bile gelir

siyah plexy kendiliğinden ayna gibidir.. hiçbir parlatıcı yok üründe...

zekice soruların ve yorumların için teşekkür ederim

• resim de hava girişini gösterdim...

CoxeD's Notebook Cooler
  • Hocam sen ne yaptın ya
    Vallahi helal olsun
    Eline sağlık süper olmuş
    Ne desem az gelir harbiden
  • Çok güzel bir çalışma Notebook tabanına gelen kısım daha iyi ısı iletimi için aleminyum olursa, Fan ve led beslemeleri USB den beslense ve birde 4 lü usb çoğaltıcı ilave edilirse mükemmel olacak.
  • harika bi çalışma!Ağızım açık kaldı ama bazıları buna benzer soğutmaların çok etkili olmadığını söylüyor.Etkili mi bu yöntem?
  • Hocam ellerine saglik cok guzel bi calisma artık seni mezun olduktan sonra dusunemiyorum bomba olursun kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Çok güzel bir çalışma Notebook tabanına gelen kısım daha iyi ısı iletimi için aleminyum olursa, Fan ve led beslemeleri USB den beslense ve birde 4 lü usb çoğaltıcı ilave edilirse mükemmel olacak.

ondan sonra usb kararsın 4 ay sonra...
  • Dostum naptın sen ya bomba bişey olmuş. Seri üretim yapsan iyi para kazanırsın bu işten
    Helal olsun valla ne diyim mükemmel olmuş. Nazar değmesin!
  • Arkadaşım Süpersin...

Hem çok güzel görünüme sahip, hem de dizüstüler için çok yararlı birşey olmuş... Helal olsun... Başka ne diyebilirim ki ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.